Горішки зі згущеним молоком класичні – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Горішки зі згущеним молоком – це популярне і знайоме багатьом з дитинства частування, яке ідеально поєднується з чашкою чаю або кави. Такі ласощі кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів із покроковими фото.

Горішки зі згущеним молоком в електричній горішниці

Горішки зі згущеним молоком в електричній горішниці – це апетитний і напрочуд смачний десерт, який точно оцінять справжні ласуни. Порадуйте себе та своїх близьких яскравими ласощами. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 60 горішків

Інгредієнти:

  • Молоко згущене варене – 1 банк.
  • Вершкове масло/маргарин – 260 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Горіхи волоські – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки з’єднуємо з цукром і добре розтираємо.

Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо борошно просіяне з розпушувачем і ванільним цукром. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло або маргарин, і добре все вимішуємо.

Крок 3. Окремо збиваємо яєчні білки до стійких піків.

Крок 4. Яєчні жовтки з цукром додаємо до маси з борошна та олії. Перемішуємо.

Крок 5. Акуратно додаємо сюди білки і все це перемішуємо до утворення щільного та злегка липкого тіста.

Крок 6. Розігріваємо електричну горішку та порційно викладаємо сюди тісто.

Крок 7. Закриваємо горішку та готуємо частування по 3-4 хвилини.

Крок 8. Даємо приладу охолонути та акуратно дістаємо половинки горішків. Обрізки тіста не викидаємо, вони стануть у нагоді для начинки.

Крок 9. Подрібнюємо обрізки, що залишилися, і з’єднуємо з вареним згущеним молоком. Перемішуємо.

Крок 10. Наповнюємо половинки начинкою та з’єднуємо їх.

Крок 11. Горішки зі згущеним молоком в електричній горішниці готові. Швидше спробуйте!

Як приготувати горішки зі згущеним молоком у мультипекарі

Як приготувати горішки зі згущеним молоком у мультипекарі, ми докладно описали в нашому покроковому рецепті з фото. Порадуйте своїх близьких неймовірно смачним та привабливим десертом. Такий десерт ідеально підійде для домашніх свят та чаювання у родинному колі.

Час приготування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Молоко згущене – 380 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Горіхи – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Можна відразу купити варене молоко, що згущує молоко, а можна приготувати його самостійно. Для цього банку звичайного молока, що згущує молоко, обертаємо в целофановий пакет і кладемо у велику каструлю.

Крок 2. Виливаємо сюди воду так, щоби вона закривала банку на 5 см. Доводимо заготівлю до кипіння на великому вогні, потім зменшуємо і варимо банку з вмістом 2 години. Обов’язково готуємо на мінімальному вогні. Якщо вода википатиме, поступово наливаємо гарячу воду. Потім вимикаємо плиту та залишаємо банку у воді ще на 2 години.

Крок 3. Приступаємо до приготування тіста. Розтоплюємо вказану кількість вершкового масла.

Крок 4. Окремо просіюємо борошно, перемішуємо його з цукром, сіллю, ваніліном та розпушувачем.

Крок 5. У борошняну суміш розбиваємо куряче яйце і виливаємо розтоплене вершкове масло, що остигло. Починаємо перемішувати.

Крок 6. Вимішуємо руками однорідне тісто. Закриваємо його плівкою та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 7. Включаємо мультипекар у потрібному режимі. При необхідності форму можна змастити рослинною олією.

Крок 8. З тіста ліпимо невеликі кульки та викладаємо їх у форму.

Крок 9. Закриваємо мультипекар та готуємо близько 4-6 хвилин до готовності.

Крок 10. Далі половинки горішків остуджуємо та дістаємо з приладу. Готуємо наступну партію із тіста.

Крок 11. Усі половинки викладаємо на тарілку та повністю даємо їм охолонути.

Крок 12. Відкриваємо банку з підготовленим вареним згущеним молоком.

Крок 13. Викладаємо згущене молоко у велику тарілку і доповнюємо її м’яким вершковим маслом.

Крок 14. Добре перемішуємо масло зі згущеним молоком молодом до однорідності.

Крок 15. Наповнюємо половинки горішків начинкою та з’єднуємо їх. За бажання всередину можна додати справжні горішки.

Крок 16. Тепер ви знаєте, як приготувати горішки зі згущеним молоком у мультипекарі. Беріть на замітку!

Горішки зі згущеним молоком у формочках у духовці

Горішки зі згущеним молоком у формочках у духовці – це неймовірно смачні та апетитні ласощі, знайомі багатьом з дитинства. Таке частування ідеально поєднується з філіжанкою гарячого чаю або кави. Для приготування своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 30 гр.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Молоко згущене варене –350 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Горіхи волоські очищені – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з вареним згущеним молоком і ретельно збиваємо міксером.

Крок 2. Очищені горіхи підрум’янюємо на сковороді та подрібнюємо. Додаємо їх у крем та перемішуємо. На якийсь час заготівлю можна відправити в холодильник.

Крок 3. Тепер можна розпочинати приготування тіста. Для цього просіюємо борошно і перемішуємо його із сіллю.

Крок 4. Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Білки нам не знадобляться. Жовтки з’єднуємо з цукром і добре збиваємо міксером.

Крок 5. У яєчну суміш викладаємо розм’якшене вершкове масло|мастило| і додаємо сметану. Продовжуємо збивати.

Крок 6. Поступово просіюємо сюди борошняну суміш із погашеною лимонним соком содою.

Крок 7. Замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 8. Це тісто ділимо на три частини і кожну частину розгортаємо пласт. На нього кладемо спеціальні алюмінієві форми. Вирізуємо так тісто і продавлюємо його всередину цих форм.

Крок 9. Заготовки складаємо на лист тістом вгору. Спершу прибираємо у морозильну камеру на 10 хвилин.

Крок 10. Потім прибираємо їх у розігріту до 190° духовку на 20 хвилин. Через 10-15 хвилин горішки можна перевернути для кращого запікання.

Крок 11. Остуджуємо заготовки та акуратно дістаємо горішки з форм.

Крок 12. Кожну половинку начиняємо заготовкою з олії та згущеного молока.

Крок 13. Наповнені половинки з’єднуємо один з одним. На якийсь час їх можна прибрати в холодильник, прикривши харчовою плівкою.

Крок 14. Горішки зі згущеним молоком у формочках у духовці готові. Пригощайтесь!

Горішки зі згущеним молоком на сметані

Горішки зі згущеним молоком на сметані приємно здивують ніжним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Такий десерт обов’язково сподобається дорослим та дітям, а на його приготування ви не витратите багато часу. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.
  • Горіхи волоські – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо борошно через дрібне сито. Продукт потрібно позбавити грудочок і наситити киснем.

Крок 3. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 4. Додаємо вказану кількість сметани та розм’якшене вершкове масло. Також висипаємо два види цукру.

Крок 5. Перемішуємо заготівлю ложкою.

Крок 6. Добре замішуємо руками щільну однорідну грудку. Забираємо його у холодильник на 40 хвилин.

Крок 7. Потім підготовлене тісто розгортаємо та вирізаємо з нього акуратні кола.

Крок 8. Ці кола викладаємо у форму для горішків. Можна використати радянську, яка підходить для газової плити.

Крок 9. Закриваємо горішку та готуємо частування близько 2-3 хвилин з кожного боку.

Крок 10. Остуджуємо прилад із вмістом та половинки горішків акуратно виймаємо.

Крок 11. Усі половинки наповнюємо вареним згущеним молоком. У половину заготовок можна покласти ядерця попередньо обсмаженого волоського горіха. Поєднуємо наповнені половинки один з одним.

Крок 12. Горішки зі згущеним молоком на сметані готові. Швидше спробуйте!

Горішки зі згущеним молоком і кокосовою стружкою

Горішки зі згущеним молоком і кокосовою стружкою – це оригінальний і неймовірно смачний варіант знаменитого печива. Подавайте таке частування у свята або до домашнього чаювання. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Сметана – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 0,2 ч.л.
  • Вершкове масло – 90 гр.
  • Молоко згущене варене – 90 гр.
  • Стружка кокосова – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо сметану з цукром та курячими яйцями. Перемішуємо.

Крок 2. Просіюємо борошно та перетираємо його з маргарином. Продукт відправляємо у загальну заготівлю. Сюди ж додаємо сіль, розпушувач та ванільний цукор.

Крок 3. Замішуємо однорідне липке тісто та викладаємо його на харчову плівку.

Крок 4. Обертаємо тісто плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину, потім витягуємо з холодильника.

Крок 5. З тіста ліпимо невеликі кульки та викладаємо їх у горішку. Закриваємо кришкою та готуємо 10-15 хвилин.

Крок 6. Для начинки з’єднуємо розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком та половиною кокосової стружки. Ретельно збиваємо до однорідності.

Крок 7. Готові половинки горішків наповнюємо кремом.

Крок 8. Поєднуємо наповнені половинки один з одним.

Крок 9. У плоску тарілку висипаємо кокосову стружку, що залишилася.

Крок 10. Кожен горішок обвалюємо у кокосовій стружці.

Крок 11. Горішки зі згущеним молоком і кокосовою стружкою готові. Можна спробувати!

Горішки зі згущеним молоком на кефірі

Горішки зі згущеним молоком на кефірі порадують вас не тільки яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт обов’язково сподобається дорослим та дітям, а на його приготування ви не витратите багато часу. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Маргарин/вершкове масло – 100 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Горіхи волоські – за бажанням.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

Крок 1. Яйце з’єднуємо з цукром та збиваємо до повного розчинення сухого інгредієнта.

Крок 2. Маргарин або вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і остуджуємо його. Потім переливаємо яєчну суміш і продовжуємо збивати.

Крок 3. Виливаємо сюди кефір. Знову все збиваємо. Потім просіюємо борошно із содою.

Крок 4. Починаємо замішувати вміст до утворення однорідного тіста.

Крок 5. Порційно тісто викладаємо у горішку. Можна використовувати електричний прилад або радянський, що підходить для газової плити. В електричній горішниці готуємо близько 10 хвилин на вогні – близько 3 хвилин з кожного боку.

Крок 6. Для начинки беремо варену згущене молоко. Таким кремом начиняємо половинки та з’єднуємо їх один з одним. За бажання, всередину частування можна додати горішки.

Крок 7. Горішки зі згущеним молоком на кефірі готові. Подавайте апетитне частування до столу!

Класичні горішки зі згущеним молоком на вершковому маслі

Класичні горішки зі згущеним молоком на вершковому маслі – це неймовірно смачні та апетитні ласощі, які багато хто пам’ятає з дитинства. Таке печиво ідеально підійде для домашнього свята чи чаювання. Для приготування своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 370 гр.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – ¼ ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Молоко згущене варене – 1 банк.
  • Вершкове масло – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо курячі яйця з двома видами цукру та збиваємо все вінчиком.

Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо борошно, що просіяє, з розпушувачем і сіллю. Перемішуємо і додаємо сюди терте на великій тертці вершкове масло.

Крок 3. Добре розтираємо вміст до отримання крихти.

Крок 4. Виливаємо сюди яєчну суміш та починаємо перемішувати.

Крок 5. Формуємо щільне однорідне тісто. Закриваємо його плівкою та прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.

Крок 6. Для начинки відміряємо необхідну кількість розм’якшеного вершкового масла|мастила|. Збиваємо його міксером.

Крок 7. Додаємо до масла варене згущене молоко і продовжуємо збивати.

Крок 8. Підготовлене тісто ділимо на невеликі кульки та викладаємо їх у горішку.

Крок 9. Закриваємо горішку та готуємо частування до рум’янцю.

Крок 10. Знімаємо горішку із вмістом з вогню та дістаємо наші заготівлі.

Крок 11. Кожну половинку наповнюємо кремом. Далі з’єднуємо їх один з одним та формуємо горішки.

Крок 12. Класичні горішки зі згущеним молоком на вершковому маслі готові. Подавайте до столу!

Як приготувати горішки зі згущеним молоком без яєць

Як приготувати горішки зі згущеним молоком без яєць, ми розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Такий десерт порадує не лише яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку, здивуйте своїх домашніх чи гостей.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет – для тушкування соди.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.
  • Олія – для змащуючи форми.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо сметану та розм’якшене вершкове масло.

Крок 2. Додаємо сюди цукор та соду, гашену оцтом. Починаємо перемішувати.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно та замішуємо однорідне м’яке тісто.

Крок 4. Горішку змащуємо олією і порційно викладаємо сюди тісто. Закриваємо прилад. Якщо використовуємо радянську форму, готуємо на вогні близько 3 хвилин з кожного боку.

Крок 5. Дістаємо готові половинки горішків, даємо їм трохи охолонути.

Крок 6. Наповнюємо половинки вареним згущеним молоком і з’єднуємо їх один з одним.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати горішки зі згущеним молоком без яєць. Беріть на замітку!

Горішки з вареним згущеним молоком як у дитинстві

Горішки з вареним згущеним молоком як у дитинстві нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш докладний рецепт із покроковими фото. Порадуйте себе і близьких напрочуд смачним і привабливим десертом, який ідеально підійде до філіжанки гарячого чаю.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску і збиваємо їх вінчиком.

Крок 2. Висипаємо сюди два види цукру та продовжуємо збивати.

Крок 3. Будь-яким відповідним способом розтоплюємо вершкове масло|мастило| і даємо йому охолонути, потім виливаємо його до яєць і продовжуємо збивати.

Крок 4. В окремий посуд просіюємо борошно і перемішуємо його з розпушувачем.

Крок 5. Поступово просіюємо суху суміш у основну заготовку. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.

Крок 6. Приготувати горішки можна на газовій плиті у старій радянській формі. Її обмазуємо олією.

Крок 7. У підготовлену форму порційно викладаємо тісто. Закриваємо прилад та готуємо частування на вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Даємо приладу охолонути та акуратно дістаємо половинки наших заготовок.

Крок 9. Кожну половинку наповнюємо вареним згущеним молоком і з’єднуємо один з одним.

Крок 10. Горішки з вареним згущеним молоком як у дитинстві готові. Пригощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал