Грибний суп з печериць – 9 рецептів приготування з покроковими фото

9ea196ff7ba3c3e4cc9725d20f217118

Грибний суп з печериць — це незвичайна перша страва з неймовірним ароматом. Супи готуються елементарно, без клопоту та перешкод. Деякі варіанти мають більш святковий підтекст. Такі грибні супи доречні на гуляннях. Інші – представляють домашню їжу, яка входить у повсякденний раціон. Суп із печериць з легкістю приготує навіть новачок.

Класичний грибний крем-суп з печериць і вершками

Класичний грибний крем-суп і печериць і вершками стане фаворитом серед перших страв. Цей варіант гідно прикрасить будь-яке гуляння. Приготування кремового супу триватиме менше години. Доступні складові чудово гармонують одна з одною.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 гр.
  • Молоко –200 мл.
  • Курячий бульйон/грибний – 200 мл.
  • Цибуля шалот – 1 шт.
  • Вершки 33% – 200мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Мускатний горіх – щіпка.
  • Олія рослинна – за смаком.
  • Гранульований часник – до смаку.
  • Білий хліб – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись із описом інгредієнтів, відміряємо їх та виставляємо на робочу поверхню. Гриби обполіскуємо та промакуємо паперовими рушниками. На ніжках робимо новий зріз.

7bc0c342355ece96e3428baedf414e8e

Крок 2. Промиті печериці нарізаємо тонкими пластинками. Очистивши і обполоснувши цибулю та часник, кришимо дрібним кубиком. 10 г вершкового масла розпускаємо на гарячій сковороді. Вивантажуємо нарізку. Підсмажуємо 10 хвилин. Перемішуємо і випаровуємо сік, що виділився.

4b34841d3bacc28b5f1ecc4b5c0f8333

Крок 3. Розтопивши вершкове масло, що залишилося в сотейнику, додаємо 30 грамів борошна.

a6848abe39db50af1dae0800fdde30be

Крок 4. Розмішуємо до однорідності. Потроху наливаючи нагріте молоко, доводимо соус до гладкості. Приправляємо мускатним горіхом. Солимо та перчимо. Розмішуємо.

dae0020173be311c4233e13e16944d69

Крок 5. Приготовлений загуслий соус пропускаємо через сито до грибної засмажки, щоб не було крупинок. Проваривши 5 хвилин, при постійному помішуванні вливаємо 200 мл курячого або грибного бульйону. Закип’ятив та помішуючи, уварюємо 10 хвилин.

5ad0bd2038c4d9901bc8c9580295aef8

Крок 6. Вміст сковороди перекладаємо в ємність комбайна та подрібнюємо до пюреподібного стану. Виливаємо масу в каструлю, додаємо 100 мл жирних вершків. Перемішавши, варимо на маленькому вогні під кришкою.

6461db33df776136f9dcf1a7458dc710

Крок 7. Нагріваємо духову шафу до 220°С. З хліба зрізаємо кірки. М’якуш нарізаємо квадратиками, кладемо в вогнетривкий посуд. Приправляємо сіллю та сухим часником, збризкуємо олією та підсушуємо в духовці до золотистості.

74dc92c595647ecc549219ee84a41d7c

Крок 8. Вливаємо в суп вершки, що залишилися, і відключаємо плиту. Перемішавши, пробуємо. За потреби приправляємо. Розкладаємо крем-суп піалами. На розсуд прикрашаємо сухариками, рубаним кропом та тертим пармезаном.

0a59756554aeb765d42266ab6fd3a6a8

Крок 9. Презентуємо крем-суп. Смачного!

5ad30c503919bd67498a2d19e3a98992

Сирний суп з печерицями

Сирний суп з печерицями має неймовірний запах і святковий зовнішній вигляд. Грибне частування добре насичує. Будь-який обід із запашним супом перетвориться на свято. Приготування сирного супу може бути складним, але всі маніпуляції безперешкодно зробить і новачок.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печериці – 250 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яловичий фарш – 250 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Корінь селери – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 стебло.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Базилік – 1 гілочка.
  • Плавлений сир – 200 грн.
  • М’ясний бульйон – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши 250 г грибів, обсушуємо, нарізаємо скибочками. Звільнивши цибулину від кольорової шкірки, дрібно ріжемо. Промиваємо 600 грамів картоплі, 1 моркву та половину кореневої селери. З коренеплодів та картоплі зчищаємо шкірку, застосувавши овочечистку.

4fa0e17ca4648cdf0b592a4bb198b6c4

Крок 2. Картоплю ріжемо кубиками. Морквину та корінь селери подрібнюємо тонкими смужками. Сполоснувши зелень, дрібно ріжемо. Асортимент ароматних трав залежить від наявності та смакових уподобань. Як що немає свіжої зелені, підійдуть сухі трави.

ebf39136c6b50fd8c1f97357e85338f9

Крок 3. Нагрів у товстостінній каструлі олію, викладаємо фарш (яловичий або будь-який інший) і обсмажуємо, поки не випарується волога і м’ясний напівфабрикат не змінить колір. Висипаємо гриби. Обсмажуємо 5 хвилин. Закидаємо селеру, морквину та цибулину. Перемішуючи, обсмажуємо 5 хвилин.

df86caca2036a6416e1b25fd9ce22ea6

Крок 4. Заливаємо 2,5 літра готового бульйону та кип’ятимо. Закладаємо картоплю. Поваривши 7 хвилин, кладемо 200 г плавленого сиру. Розмішуємо, доки продукт не розійдеться. Для зручності сирки ріжемо кубиками, натираємо на великій тертці або використовуємо плавлений продукт рідкішої консистенції.

a199b4fe054649a9d4da223db5fe03a2

Крок 5. Здобрюємо страву спеціями. Кладемо рубану зелень. Прокип’ятивши хвилину-дві, відключаємо нагрівання. Якщо хочеться адаптувати рецепт під пісну версію, замість бульйону використовуємо воду, а фарш зовсім не кладемо. Для низькокалорійного варіанта – використовується курячий бульйон, курячий фарш або фарш з індички.

a3ddf57862ae389f323e89344f61de16

Крок 6. Розливаємо яскраву страву за глибокими піалами. Як доповнення підсушуємо хліб на сухій сковороді або тостері. Сирний суп виходить дуже смачним! Смачного!

b3a6af88ffe4c6739411789cf52d11c6

Суп із печериць з куркою

Суп із печериць з куркою не тільки виглядає привабливо, а й має дивовижний смак. Грибний суп готують не лише у сезон. Печериці можна знайти на прилавках цілий рік. Та й сама реалізація рецепту не принесе незручностей. Все до неподобства просто.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Печериці – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курячі стегна – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, очищаємо 1 морквину та 3 картоплі від грубої шкірки, для зручності беремо овочечистку. З цибулини видаляємо кольорове лушпиння. Ополіскуємо овочі.

369469f233b1f38497f8773f28d5f950

Крок 2. З стегон стягуємо шкіру. За бажання стегна замінюємо курячим філе, крилами або гомілками. Опускаємо в каструлю та наливаємо воду. Помістивши на плиту та закип’ятивши, знімаємо пінку за допомогою шумівки. Солимоо та залишаємо на вогні основу для супу на третину години.

152e825d2a035558efe9a125689d1153

Крок 3. Закинувши лаврушку, продовжуємо варити чверть години. На власний розсуд додаємо інші прянощі.

1eb2854d60f752c147b7fde5e4cba7e4

Крок 4. Очищену цибулину з морквиною подрібнюємо, як подобається.

a8e1efaa8b90c7cdf5441a48bf3ea550

Крок 5. Сполоснувши печериці, крупно ріжемо їх. Для більш насиченого грибного смаку та аромату використовуємо трохи сухих грибів. Перетираємо їх у крихту, використовуючи кавомолку або ступку.

c5a4f1d419e41e3ba7a52377982a67ac

Крок 6. Картоплю нарізаємо кубиками зручного розміру.

571df48f70927d898a268f97ac627039

Крок 7. Відвареного птаха виймаємо з наваристого бульйону і позбавляємося кісточок. Ділимо м’якоть на шматочки. Перекладаємо назад у бульйон. Висипаємо картопляну нарізку та проварюємо чверть години.

ae481a09603e09ffc724a1c58b6275d1

Крок 8. На розпеченій сковороді нагріваємо олію. Висипаємо цибулю та підсмажуємо до прозорості. Кладемо моркву, готуємо до розм’якшення. Закидаємо гриби та підрум’янюємо. На цьому етапі приправляємо грибним порошком, якщо використовуємо сухі гриби.

298786c0cf9c35dac4b4992ccc22cd30

Крок 9. Обсмажені інгредієнти перекладаємо у суп. У сковороду наливаємо окріп і обмиваємо сковороду. Виливаємо рідину у каструлю. Посоливши і поперчивши, мінімізуємо нагрівання та продовжуємо варіння. Відмірюємо чверть години.

0346783351bb6bbd363e10f6d6052a0f

Крок 10. Сполоснувши зелень, кришимо дрібніше, засипаємо в каструлю. Вимикаємо плиту. Настоюємо чверть години.

267c0d0fb43de7c17f0172fb98bcf1e3

Крок 11. Розподіливши запашне частування по порціях, присмачуємо сметаною або доповнюємо підсмаженими грінками або крекерами. Смачного!

36512018e65b6265093bec3e5f103741

Грибний суп з печерицями та вермішеллю

Грибний суп із печерицями та вермішеллю готується максимально легким способом. Зварити першу страву зможе навіть підліток. Уважно ознайомившись із покроковим описом, не виникне питань, як реалізувати рецепт. Запашне частування призначене найчастіше для щоденного вживання.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Печериці – 250 гр.
  • Картопля – 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Сушена петрушка – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вермішель – 30 гр.
  • Сушений кріп – 1 ч.л.
  • Морква – 60 гр.
  • Олія рослинна – 2-3 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1л.

Процес приготування:

Крок 1. Застосувавши пристосування для чищення овочів, звільняємо картоплю та моркву від шкірки. Очищаємо цибулю. Печериці обмиваємо від пилу, оновлюємо зріз. Ставимо кип’ятитися воду.

bd62a0138243b0039bba04905d9b97c1

Крок 2. Подрібнюємо моркву тонкими скибочками або натираємо на тертці за бажанням, кришимо цибулю, якомога дрібнішу.

684c0f6fa46d92623d6986db161236eb

Крок 3. Розігріваємо сковорідку з олією над сильним полум’ям. Закладаємо овочі. Зменшуємо вогонь. Обсмажуємо, помішуючи до розм’якшення.

c0596ea397794c2ae5503deb3660f99d

Крок 4. Гриби нарізаємо пластинками прийнятної величини.

b945827fe192a398a3a1f77c09d1fa1e

Крок 5. Вивантажуємо до обсмажування. Посоливши та закривши кришку, залишаємо потушкуватися 10 хвилин при помірному полум’ї.

61212281f3af619019540a4b7869f74c

Крок 6. Ріжемо картоплю, дотримуючись бажаної розмірності.

74c02f401cddece6f60559563acd3da3

Крок 7. У киплячу воду закладаємо картоплю. Тримаємо на середньому вогні 7 хвилин після закипання.

bcca8d3ab634ea04162d8eec18d905f6

Крок 8. Завантажуємо обсмажування.

07c4b756392fc3138a11b38ee7956e4f

Крок 9. Висипаємо макаронні вироби.

621c810b3319af28d5fe6357d795c30f

Крок 10. Посипаємо сухою зеленню та кладемо лист лавра. Спробувавши, досолюємо, якщо буде потрібно. Перемішавши та закип’ятив, вимикаємо конфорку.

f89071e43d9c95beea79cee9cd17719a

Крок 11. Забираємо суп із плити, переставляємо на підставку під гаряче. Настоюємо, щільно закривши кришку.

af4c7e4c354d57ac28180e8e0b885b3e

Крок 12. Наповнюємо супові тарілки запашним грибним частуванням.

bad2befbd597293e7be42210bd1dac26

Крок 13. Для любителів сметані присмачуємо кисломолочним продуктом із підвищеним вмістом жиру. Так буде смачніше. Рекомендую готувати суп на один прийом їжі. Смачного!

ad7fa9add6f8ed7ee654744ba32c649f

Суп з печериць з перловкою

Суп з печериць з перловкою – гарний варіант для пісного раціону. Страва готується з доступних інгредієнтів, які можна придбати у кожному супермаркеті чи ринку. Грибне частування насичує і не перешкоджає гарному травленню. Нежирна тарілку урізноманітнить їжу та не дозволить набрати зайві кілограми.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печериці – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – 2 стебла.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Крупа перлова – 30 гр.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вода – на розсуд.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю та морквину від шкірки, для економії часу використовуючи овочечистку. З головки цибулі та часнику знімаємо лушпиння.

0e2334280b70956a52266ce84bfa40de

Крок 2. Кришимо цибулину та часник. Морквину ріжемо соломкою. Дрібно шаткуємо селера. На сильному вогні розігріваємо козанок із олією. Висипаємо нарізку і трохи припускаємо, перевертаючи овочі, щоб не підгоріли.

1b071fd3fd3e1956a8297b995bb0c7ea

Крок 3. Слідом вивантажуємо порізану брусками картоплю і добре промиту перловку. Приправляємо меленим імбиром. Вливаємо воду (овочевий, грибний або курячий бульйон) та проварюємо до готовності крупи. Кількість рідини визначаємо самостійно. Чим менше рідини, тим густіше вийде страва.

5d3c4cb58d8b6f53445874791ee3b6d6

Крок 4. У майже готову страву закладаємо консервовані або свіжі печериці та кип’ятимо суп.

976e801242fe5f1e536ade647d92f902

Крок 5. Проваривши кілька хвилин, додаємо сіль та перець. Посипаємо нашаткованим кропом. Розмішавши, трохи настоюємо і даємо інгредієнтам “ подружитися”.

6baad9c978409f25f5a7d7f73171c79c

Крок 6. Якщо страва подається не як пісна, доповнюємо суп сметаною. Якщо суп передбачає пісний варіант, достатньо хліба, приготовленого на заквасці. Відповідно і варимо суп на воді. Смачного!

fbc51945b71e39f741d87e7abc974bb1

Грибний суп з печериць з рисом

Грибний суп з печериць з рисом виходить наваристим і неймовірно апетитним. Печериці надають родзинку страві. Нескладна у приготуванні страва займає близько півгодини. Елементарний процес не завдасть клопоту. Якщо страва призначена для пісного варіанта, для супової основи використовуємо воду.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печериці – 350 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.
  • Курячий бульйон/овочевий/вода – 150 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Рис пропарений – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Рис вибираємо пропарений, це заощадить час варіння. Знімаємо шкірку та лушпиння з овочів. Обдаємо водою.

4566b205eaf65e3e1212982b249f8b6e

Крок 2. Нарізаємо їх, як на суп. Щоб скоротити час на варіння, робимо дрібнішу нарізку.

d091c836c7064733d9cf6f1fd4f1077d

Крок 3. Ополоснувши печериці, нарізаємо слайсами.

83f2ba318537220c8cf87661adf69964

Крок 4. У каструлі прогріваємо курячий бульйон (грибний або овочевий бульйон або воду) та закладаємо порізані овочі. Висипаємо вимиту пропарену крупу. Доливаємо воду згідно смакових уподобань. Що більше води, то рідше буде страва. Закиплявши, продовжуємо варіння 15 хвилин.

1187a31bb7b03e2b034708077b02319d

Крок 5. Кладемо грибну нарізку та листочки лавра. Поваривши 7 хвилин, присмачуємо сіллю та цукром. Пробуємо, чого не вистачає, додаємо за потреби. Для більш насиченого смаку приправляємо грибним порошком. Я використовую подрібнені в крихту сухі гриби.

d644e5f195567c5115e669319b9b9505

Крок 6. Промиту зелень дрібно кришимо або використовуємо заморожені трави. За відсутності приправляємо сухим кропом. Засипаємо в суп. Вимкнувши нагрівання, настоюємо 5 хвилин і розділимо по порціях.

bb90ed9a46778e38687908bcbc52cc15

Крок 7. Грибний суп доповнюємо сметаною чи майонезом. Підсмажуємо хліб або доповнюємо хрусткими сухариками, посипавши зверху. Насолоджуємося, поки вони не розмокли. Смачного!

03feac3e6d422a6a17a70beef5ec9f4f

Суп з печериць на курячому бульйоні

Суп з печериць на курячому бульйоні готується за півгодини. Для бульйону використовуємо курячий кубик або використовуємо власноруч зварений бульйон. Насичений ароматний суп з’їдається миттєво. Варити подвійну порцію не рекомендую. Півгодини знайдеться навіть у найзайнятішої людини. А свіжоприготовлена тарілку смачніша за розігріту.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печериці – 250 гр.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вершки – 250мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Курячий кубик – 1 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Вода –300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Розминаємо “кубік” прямо в каструльку, наливаємо окріп. Розмістивши на помірному полум’ї, доводимо до кипіння. Коли кубик повністю розчиниться, відключивши нагрівання, остуджуємо. Не солимоо і не приправляємо, у кубику міститься достатньо солі, ароматизаторів та спецій.

4efc20bd4e0bb245bc9e4a7affff4de3

Крок 2. Промиті печериці крупно ріжемо.

4076b62be3e2eb7179b6ffd6832a06d7

Крок 3. Очищену цибулю довільно ріжемо і з грибами відправляємо на розігріту сковороду з олією. Підсмаживши до легкої рум’яності, переставляємо підставку для гарячого.

4f22b3fc736f4f7f7419e0664915655d

Крок 4. Підсмажені інгредієнти заливаємо бульйоном та пюруємо. Якщо маса досить густа і важко подрібнюється, вливаємо трохи води. Консистенцію визначаємо самостійно. Для прикраси можна залишити кілька грибів.

68c259a0f6915d33b99618037c51b4e5

Крок 5. У каструльці розпускаємо 2 столові ложки вершкового масла|мастила|. Засипавши борошно, обсмажуємо. У масу виливаємо вершки та розмішуємо, щоб розбити грудочки. Перекладаємо грибне пюре. Розмішавши, прогріваємо інгредієнти до появи бульбашок, але не кип’ятимо.

b1db7b7e010d50cc6cca125fee24ee8b

Крок 6. Пробуємо суп і тільки тепер балансуємо смак, за потребою досолюючи та приправляючи перцем. Сервіруємо найсмачніший грибний суп. За бажанням доповнюємо тертим сиром. Смачного!

5ff008845f863780431a352351c55969

Крем-суп з печериць і плавленим сиром

Крем-суп з печериць з плавленим сиром – найсмачніша страва, що підходить для особливих випадків. Вершково-грибний смак та ніжна консистенція підкорить раз і назавжди. Аромат страви, як і смак, важко забути, скуштувавши хоча б один раз. Суп притупляє голод і зігріває у міжсезоння.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% – 200мл.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сирки плавлені – 200 гр.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Борошно – 1 ст.
  • Зелень – до смаку.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо продукти для шовковистого супу. Ополоснувши, позбавляємо овочі від шкірки та лушпиння.

c71bdf320718cfbf8427ea43be4a6677

Крок 2. Дрібно три мускатний горіх.

1d057e128a39e1e29c854ab91260c578

Крок 3. Порізану на шматочки картоплю, поміщаємо в каструлі. Затока водою розміщуємо на середньому полум’ї. Після закипання знижуємо нагрівання. Варимо до готовності.

5f7140bb3eefa8235774b85ef2156395

Крок 4. Інші овочі розрізаємо довільно.

fd6164eaebab9de1f9bf7c98df023e68

Крок 5. Розпустивши вершкове масло на розігрітій поверхні сковороди, обсмажуємо овочі.

f441c7de2aaef40dc1d01c7d9c84c2d3

Крок 6. Почистивши гриби та розділивши на сегменти, закладаємо до обсмажування. Кілька грибів залишаємо для декору.

ab04d91001dbb329d24ada9cbb50fd71

Крок 7. Смажимо, доки вміст не осяде і не випарується грибний сік.

5543547434a3c99fa0a029b34d03d4b2

Крок 8. Плавлений сир ділимо на квадратики.

9b7cd5674967fbddad54ead415d8c79d

Крок 9. Подрібнюємо промиту зелень.

b1e5107207a5e592a53e28734fdf3fef

Крок 10. До звареної картоплі вивантажуємо все, що є у сковороді, плавлений сир та зелень. Здобрюємо мускатним горіхом. Проварюємо, поки сирні шматочки не розчиняться.

08824e95977cb2fabffa04d3daf19479

Крок 11. Страву загущаємо борошном і добре перемішавши, додаємо вершки. Приправивши сіллю та перцем і помішуючи, нагріваємо 5 хвилин. Контролюємо, щоб нагрівання не доходило до вирування. З появою перших бульбашок, припиняємо варіння.

f12ea14df9f0f75a98f7042b4328acc4

Крок 12. Пропускаємо вміст каструлі через друшляк або сито, щоб гущавину відокремити від рідини.

d930d096c4d0d465bbf2caa11185a6ad

Крок 13. До густих складових доливаємо рідини та перебиваємо до однорідності.

0bf442c1e393b2c1e6b6629f54e14f73

Крок 14. Вийде гладка шовковиста текстура. Розбавляємо залишеною рідиною та розмішуємо. Прогріваємо.

d455b489e6fa197f078a70e7dec0508d

Крок 15. Розділимо страву по супницях. Декоруємо страву підрум’яненими грибними слайсами та петрушкою.

ff49dfe4957ce7058db818e730f35ba6

Крок 16. Підсмажуємо грінки та доповнюємо грибне частування. Смачного!

31ce62fbec2b1af8a47d4a61b331d951

Грибний суп з печериць і м’ясом

Грибний суп з печериць і м’ясом можна приготувати з будь-яким видом м’яса. У цьому рецепті використовуємо яловичину, але можна поекспериментувати. Для більш наваристого варіанта використовуємо свинину із прошарками. Ситна тарілку не завдасть проблем, навіть для недосвідченої господині.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печериці – 250 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 3 ст.
  • Італійські трави – 0,25 ч.л.
  • Зелень – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Позбавивши від лушпиння та шкірки цибулю, моркву та картоплю, промиваємо всі овочі водою. Ополіскуємо печериці або зчищаємо плівку і обрізаємо трохи ніжки. Чистити або мити печериці – кожен вирішує сам. Дехто не миє гриби, щоб вони не наситилися зайвою вологою. Ставимо воду кип’ятитися на середньому полум’ї.

9adf5278c985f319f0ea461eab5044bb

Крок 2. Промивши та обробивши м’ясо від ущільнень та плівок, ріжемо на частини прийнятного розміру. Опускаємо в заздалегідь підготовлений окріп. Довівши до кипіння, прибираємо піну, зменшуємо температуру. Готуємо під кришкою 40-60 хвилин залежно від свіжості м’ясного шматка та його виду.

03745d1f371619e64bc73f4f5daaddb4

Крок 3. Морквину тремо на середній тертці. Цибулю нарізаємо дрібніше. Прожаривши сковорідку, наливаємо і прогріваємо олію. Засипавши овочі та розмішуючи, обсмажуємо до золотистості.

693d1050902d67e2ee366475e1f36894

Крок 4. Потім закладаємо нарізані гриби. Тримаємо над помірним полум’ям, помішуючи, поки не зникне сік, що виділився. Гриби містять багато вологи.

3a62963d168fd40708a235718239c0d5

Крок 5. Коли гриби зменшаться в об’ємах і підзолотяться, солимоо, розмішуємо та відключаємо вогонь.

707379258d8c6a156f1e94705b9b184b

Крок 6. До звареної супової основи додаємо нарізану брусками картоплю. Поваривши 5 хвилин, присмачуємо прянощами та травами.

be6e4915eb8366b49a930e1d60999b1b

Крок 7. Висипаємо ретельно промитий рис. Розмішавши, готуємо 5 хвилин. Для того, щоб прискорити процес варіння, можна використовувати пропарену крупу.

c123e4cef5590cb53d3c3c7577f8f17d

Крок 8. Викладаємо підсмажені овочі. Закиплявши, даємо потушкуватися 10 хвилин.

9091909655657f9ebf241e7abcf3df20

Крок 9. На завершення кладемо лаврушку та порубану зелень. Пробуємо та балансуємо смак, якщо необхідно.

67f95130303d1fd392651301cf25593f

Крок 10. Готовою запашною стравою заповнюємо піали.

bb396d44beccf7636bdfc00240681387

Крок 11. Доповнюємо страву свіжим або підрум’яненим та натертим часником хлібом. Смачного!

e37a5e726a96925a754dbfa4b664c18a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал