Як приготувати біляші – 9 дуже смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

50593e513bbf44c4458da61bcd97fff5

Біляші – це апетитне та ситне частування для всієї родини. Рум’яні біляші із соковитою начинкою послужать чудовим перекушуванням. Приготувати такий продукт нескладно. Для цього беріть на замітку кулінарну добірку із дев’яти дуже смачних рецептів у домашніх умовах із покроковими фото.

Також ви можете скористатись добіркою – Тісто для біляшів – 9 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Смажені біляші з тістом на кефірі

Смажені біляші з тістом на кефірі виходять неймовірно пишними та соковитими. Таке частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото. Готові біляші послужать чудовим перекушуванням для всієї родини.

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 330 гр.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Кефір –250 мл.
  • Дріжджі свіжі/сухі – 15 гр./1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста велика – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Дріжджі розводимо в теплому кефірі, доповнюємо їх двома столовими ложками рослинної олії.

910c273f7dcb787a894c8ec70b226394

Крок 3. Додаємо 100 грам борошна і добре все перемішуємо. Забираємо підходити у тепле місце.

70c9beaeba2cc5e23f29c4fcde782ea2

Крок 4. Після готовності опари додаємо до неї сіль.

7db52d70a0966744df19e53729c63b5b

Крок 5. Висипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне тісто, формуємо акуратну грудку. Залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Крок 6. Вимішуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, сіль та перець для начинки.

33500b659a95a341e83aa69d565b44c1

Крок 7. Тісто розминаємо руками, ділимо на акуратні кульки та притискаємо їх руками. Розгортаємо.

c2e605c3455fa58f2c1a869b69ae4085

Крок 8. По центру кожного гуртка кладемо начинку. З’єднуємо краї тіста навколо начинки, залишаючи центром невеликий отвір.

f46ce005ce36c9a6f0160d4d46829bf1

Крок 9. Обсмажуємо біляші до рум’янцю у сковороді з олією. Після цього перекладаємо їх на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

ce7d3c37a7ef76d95332a57597f1d096

Крок 10. Смажені біляші із тістом на кефірі готові. Пригощайтесь!

a08ebb33b40ef8a12b21d7ed7367508c

Біляші з дріжджового тіста у духовці

Біляші з дріжджового тіста в духовці порадують вас поєднанням ніжного пишного тіста із соковитою м’ясною начинкою. Таке частування стане ситним і смачним перекушуванням для всієї родини. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час приготування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Молоко –200 мл.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія – 60 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Фарш курячий – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Вода –50 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску відправляємо куряче яйце, цукор та половину солі. Збиваємо вилкою.

bd61ae4d619ae929b9889415f980a6d9

Крок 2. Вливаємо сюди тепле молоко та додаємо сметану. Гарненько перемішуємо.

b5c293bb4b865e7fa0244c93c2855f26

Крок 3. Далі вливаємо олію.

2fe8d96174e0afa8be983670ad80c668

Крок 4. Просіюємо борошно та висипаємо сухі дріжджі.

bbf03ff8a161e8e75069e6710cdf75d8

Крок 5. Замішуємо однорідне еластичне тісто.

15de363e3de8b608fb89db4418bc8c41

Крок 6. Забираємо заготівлю у тепле місце на 30-40 хвилин.

c72b8336e12c79ea5514729b63c5128f

Крок 7. З’єднуємо фарш із подрібненою цибулею. Солимо, перчимо та перемішуємо. Додаємо трохи води.

048bbaf3e45792563b4bdfbddcad7732

Крок 8. Тісто, що підійшло, ділимо на акуратні кульки. Розгортаємо їх у кола та по центру викладаємо начинку. Скріплюємо краї тіста, залишаючи невеликий отвір.

4ae5aba31c346792075c30d41059a497

Крок 9.  Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Обмазуємо їх збитим жовтком.

99a7d42ba43545e95440ffab2a14a193

Крок 10. Випікаємо біляші за температури 180 градусів близько 30-35 хвилин.

16e3925d8f7201ad76c56955e7a5a058

Крок 11. Біляші з дріжджового тіста у духовці готові. Подавайте до столу та пригощайтесь!

9f12f32be68dba8e46ea77783be28587

Ліниві біляші з фаршем на сковороді

Ліниві біляші з фаршем на сковороді нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке оригінальне частування порадує ніжним смаком та неймовірною соковитістю. Подавайте до столу як поживний перекус, доповнивши сметаною або ароматною зеленню.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цукор – 1 шепітка.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Зелень – 5 гр.
  • Олія рослинна – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо кефір. Додаємо до нього куряче яйце, цукор, сіль та чорний мелений перець.

c003395b18431f316325cbf6b3f6284b

Крок 3. Збовтуємо до однорідності і просіюємо сюди борошно з розпушувачем.

0d6deffdb4860282141392d73fd7475a

Крок 4. Вимішуємо масу до зникнення всіх грудочок.

0313b833c929cdafc06b45325020a808

Крок 5. Приготуємо начинку. Для цього з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, зелень, сіль та перець.

3e4d41610aecdd72196d4a1a0a9a2530

Крок 6. Із заготівлі ліпимо невеликі плоскі котлетки.

ee482ebdddec09300e9f1ce23b171f53

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Вливаємо сюди ложкою рідке порційно тісто. По центру кладемо начинку.

5ffd6000ae8864df4118de240a97ca08

Крок 8.  Закриваємо начинку ще невеликою кількістю тіста.

83681768423f95b64410ee057d60da95

Крок 9. Обсмажуємо заготовки з обох боків до рум’янцю.

84126718fff79c8c94e1c9d8fca06e8f

Крок 10. Ліниві біляші з фаршем на сковороді готові. Подавайте частування до столу!

1dfe3844eb5d084f2d498576767b69f3

Біляші у духовці

Біляші в духовці виходять неймовірно пишними, рум’яними та соковитими всередині. Таке частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото. Ваші близькі гідно оцінять такий продукт.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 140 гр.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Вода –50 мл.

Для начинки:

  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо туге однорідне тісто з борошна, солі, тертого вершкового масла, курячих жовтків, розпушувача та води.

a867b842bf6fd17e5c6bb6ada8b0e487

Крок 2. Очищаємо картоплю та ріжемо її невеликими кубиками.

92039b85d6fd109c38f759e4ed009d4d

Крок 3. З’єднуємо картоплю з м’ясним фаршем, подрібненою цибулею, сіллю та спеціями. Вимішуємо.

cadca977ef06d6491ed206a337413908

Крок 4. Тісто розгортаємо в товсту ковбаску. Розрізаємо її на шматочки.

80c31066004d8b97475c981d5f0a85b8

Крок 5. Кожен шматок тіста розгортаємо в тонке коло.

3b438c5bc124470d9b2623b16e706dc9

Крок 6. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

a69ab642988bb41603a2ee199d613f06

Крок 7. Піднімаємо краї коржика до центру, защипуючи їх та залишаємо невеликий отвір.

8caf764e1b02f6917b33aa130b8e3173

Крок 8. Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і випікаємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

f9301fe244aa75270addf8404d974799

Крок 9. Вак біляші у духовці готові. Можна спробувати!

21f58b9ab3f84047a3f77c58b83df5cb

Домашні біляші з м’ясом та картоплею

Домашні біляші з м’ясом та картоплею – смачне та неймовірно поживне частування для всієї родини. Такий продукт можна їсти просто так або подавати разом із гарячими обідніми стравами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 550 гр.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Фарш курячий – 650 гр.
  • Кефір –200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Сода – на кінчику ножа.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо кубики вершкового масла з просіяним борошном.

9fa4633130609c27dcd4ac649f724dd6

Крок 2. Починаємо перетирати продукти у дрібну крихту.

39cce59a8eb0e4d52db5e5a686b935ff

Крок 3. Додаємо соду.

Крок 4. Далі всипаємо трохи солі до смаку.

a8eb75eaf2e210e9343edfccfb7cdc24

Крок 5. Робимо у суміші невелике заглиблення та розбиваємо сюди курячі яйця.

0506f01f5aa0719864a347ec75f92d9c

Крок 6. Відмірюємо необхідну кількість кефіру.

7b54a95598c4df4b41dc79fe2bc52c5d

Крок 7. Виливаємо кефір у загальну масу.

4e102f5b8f05266e6f29aa237832ceb0

Крок 8. Замішуємо тісто і перекладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном.

535af71131b166d0fa651773117ae645

Крок 9. Забираємо ком тіста в пакет і відправляємо в холодильник.

Крок 10. Для начинки очищаємо та ріжемо дрібним кубиком картоплю. Перекладаємо картоплю у глибоку миску.

7dfb9a5ee8dadee7438ff970da256ccf

Крок 11. Сюди перекладаємо фарш. Додаємо сіль та чорний мелений перець.

dfc329e3ea2978cca2bee9587d8ace3c

Крок 12. Помішуємо начинку до однорідності.

04f97d10c8711c27757dfc3122fff9f0

Крок 13. Ліпимо з тіста ковбаску та розрізаємо на частини.

a5250eaa10ad2ba470d9a3b62b46cd37

Крок 14. Кожну частину розгортаємо у коло. По центру кладемо начинку.

dd9d24e0933b57f6fb6ac1fc7e88f1a1

Крок 15. Піднімаємо краї коржика до центру, защипуючи їх та залишаючи невеликий отвір.

198afb474388750f4630ed09ee3c68f6

Крок 16. Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і випікаємо близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.

6438cdbb1187b7cd9a3dede42e4e651a

Крок 17. Домашні біляші з м’ясом та картоплею готові. Пригощайтесь!

f196584d0bf4b2be03db7ff366ad87aa

Біляші на дріжджовому тісті з молоком

Біляші на дріжджовому тісті з молоком відрізняються поєднанням ніжного пишного тіста із соковитою м’ясною начинкою. Таке частування стане поживним перекушуванням для всієї родини. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час приготування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Молоко – 1 ст.
  • Дріжджі свіжі – 30 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 6 ст.л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода –100 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Для смаження:

  • Олія рослинна – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо в глибокій мисці м’ясний фарш із подрібненою цибулею.

c75b2fd039d2bea78a72cf2ba33d505b

Крок 2. Доповнюємо продукти сіллю, водою та перцем.

Крок 3. Ретельно вимішуємо начинку.

c13d420091eabdc14d9182ce1242636e

Крок 4. В окрему миску виливаємо тепле молоко. Розчиняємо в ньому цукор та дріжджі.

Крок 5. Залишаємо опару в теплому місці приблизно на 30 хвилин.

3f821c2a4b8be5378435734663269909

Крок 6. Далі опару з’єднуємо з борошном, яйцем, олією. Додаємо розведену у невеликій кількості води сіль.

ac8f79127c381760a1ec7226688bf2d5

Крок 7. Замішуємо однорідне еластичне тісто.

ba5bcd792c28478800d74c0ddc0c2513

Крок 8. Прикриваємо його рушником та залишаємо у теплому місці на 1-2 години.

56635edbe50732f0394622ecf845a981

Крок 9. Ділимо готове тісто на рівні за розміром кульки.

02160d3c36e4d7226c4559cc9b0f22fb

Крок 10. Кожну кульку розгортаємо в коло і наповнюємо начинкою. Збираємо тісто по краях, залишаючи невеликий отвір угорі.

5f55dcacaf2968ecdbec3a4cee3f8998

Крок 11. Залишаємо заготовки на 15-20 хвилин.

a8c157f01f41e1d961805a2b2a8554b4

Крок 12. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому біляші до яскравого рум’янцю.

fd52c57e36eeb94ee425c1e1e3103e1b

Крок 13. Біляші на дріжджовому тісті із молоком готові. Можна пригощатись!

2344b5a23d4e2e0be769335011460271

Дріжджові біляші на воді

Дріжджові біляші на воді – це пишні та рум’яні частування для вашого столу із соковитою м’ясною начинкою. Така страва послужить смачним та ситним перекушуванням. Обов’язково спробуйте приготувати біляші за перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для смаження:

  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо пшеничне борошно. Висипаємо до неї порцію цукру та солі, додаємо дріжджі. Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо.

dac97ce4b6db85aa2715dce8ccaceea2

Крок 3. У заготівлю вливаємо спочатку олію та теплу воду.

8879182ec06f1c909c054b9a68a070d4

Крок 4. Замішуємо дріжджове тісто. Формуємо з нього кулю, перекладаємо в миску і на 1 годину прибираємо у тепле місце. Прикриваємо рушником, щоби не обвітрювалося.

1a0ac51596656970ef255b7e5e3ebd2f

Крок 5. Приготуємо начинку. М’ясний фарш відправляємо у глибоку миску. Приєднуємо подрібнену цибулю, солимо і перчимоо.

5565159abb948e5256f4f682b684dea7

Крок 6. Ретельно перемішуємо начинку.

d30fbbe5539fb6a0b2d9ba45feb69c16

Крок 7. Обминаємо тісто, що підійшло руками, ділимо на рівні шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в коло.

948fceebb655779946bf2fce014607cd

Крок 8. По центру кіл викладаємо по столовій ложці м’ясної начинки. Формуємо біляш, з’єднуючи краї. Можна сформувати коло чи трикутник.

c99b294748da0319b8bbdc1c2404277e

Крок 9. У глибоку сковороду виливаємо олію. Опускаємо на нього біляші та смажимо до рум’янцю з усіх боків.

383dbeaeb438128a75ec2f5febb7c9c0

Крок 10. Зі сковороди біляші викладаємо на паперові серветки або рушники, щоб прибрати зайву олію.

222f7b7336fac5f9c2e906d5d8ab98b4

Крок 11. Дріжджові біляші на воді готові. Можна спробувати!

d44571411c531cbc4d04def8c295df50

Пишні біляші як пух із сухими дріжджами

Пишні біляші як пух із сухими дріжджами просто тануть по роті! Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує ніжним тістом та соковитою поживною начинкою. Для приготування біляшів у домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – 50 мл.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода –100 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для смаження:

  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо опару для тіста. Змішуємо дріжджі, цукор, сіль та теплу воду. Додаємо сюди близько п’яти столових ложок борошна. Накриваємо заготівлю та залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин.

f64d2795e03ce7ec658222f6cbfa3924

Крок 2. Коли опара підійде, вливаємо рослинну олію і висипаємо борошно, що залишилося.

d6850a5c6152d3c4fdccb3a15515a681

Крок 3. Замішуємо тісто. Накриваємо заготівлю та прибираємо в тепле місце на одну годину.

2b0b05bca9b5fef756f5fbd61e9858c3

Крок 4. Приготуємо начинку. Очищену цибулю подрібнюємо в блендері або дрібно ріжемо ножем. З’єднуємо фарш, цибулю, чорний мелений перець, сіль та трохи холодної води. Перемішуємо.

94b7f4cc9e7fefd05b0c4ad11a52f742

Крок 5. Тісто трохи розминаємо руками, викладаємо на робочу поверхню. Ділимо на рівні частини, робимо їх у кульки. Залишаємо їх на 5-10 хвилин.

f8ae8ba2849cd70f92e54e230a825928

Крок 6. Кожну кульку тіста розминаємо в коржик. По центру кожної заготівлі викладаємо начинку.

3144c2c890298d50a7dfebd4936ed4bb

Крок 7. Защипуємо краї тіста, з’єднуємо їх у центрі. Злегка притискаємо долонею, формуючи круглий пиріжок. Викладаємо біляші швом вниз на змащену олією поверхню.

41c86d261908e3ab9468b68c1786c4ab

Крок 8. У каструлі або глибокій сковороді розігріваємо олію. Викладаємо біляші та смажимо на середньому вогні до золотистого кольору.

5d8048dd1c67482e22e54764381b6735

Крок 9. Гарячі частування перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру.

Крок 10. Пишні біляші як пух, із сухими дріжджами готові. Пригощайтесь!

4bff25e4f0c6abd58fa4d45395ad6f0a

Біляші з курячим фаршем

Біляші з курячим фаршем – це неймовірно смачне та ситне частування для всієї родини. Такий продукт можна їсти просто так або подавати разом із гарячими обідніми стравами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-700 гр.
  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Молоко –500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розводимо сухі дріжджі у теплому молоці.

Крок 2. Сюди додаємо сіль, цукор і розбиваємо куряче яйце. Ретельно вимішуємо вінчиком.

c9da5f261b2be06883f931bd9828ad2e

Крок 3. Просіюємо сюди борошно та починаємо перемішувати.

Крок 4. Замішуємо еластичне тісто та прикриваємо його плівкою.

Крок 5. Даємо тіста піднятися у теплому місці. На це піде приблизно 30-60 хвилин.

7ed3776c52708da2bb28c826b5d08dd3

Крок 6. Прокручуємо курячу грудку через м’ясорубку.

Крок 7. Також прокручуємо очищену цибулю. Додаємо сіль та перець.

b51565d4d2c3261f6812c55043a42583

Крок 8. Добре перемішуємо курячу начинку.

6a23aad256e462ec49406e2901f14ab3

Крок 9. Готове тісто ділимо на рівні частини, розгортаємо їх у щільні кола. По центру кожного кола викладаємо начинку.

Крок 10. Закриваємо начинку тістом, формуємо акуратні біляші.

0790521de6afc4b9d2b97494c8842d9d

Крок 11. Обсмажуємо їх до рум’янцю на розігрітій олії.

Крок 12. Біляші з курячим фаршем готові. Можна подавати до столу!

a01dae1cc0589418662024a84ae525bc

БІЛЯШІ як на БАЗАРІ. Тісто як пух – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал