Тісто для біляшів – 9 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Тісто для біляшів – це одна з найважливіших складових соковитих біляшів, зіпсувавши яку, смак готової страви значно зіпсується. І для того, щоб цього не допустити, ми навчимося готувати правильне тісто, яке ідеально поєднується із ситною м’ясною начинкою. Готувати основу м’ясних «пиріжків» можна як на молочних продуктах, так і на звичайному окропі. Додавати дріжджі чи ні, теж вибір господині, але в цій статті ми підібрали різні рецепти, серед яких, ви точно знайдете «той самий»!

Бездріжджове тісто для домашніх біляшів

Бездріжджове тісто для домашніх біляшів можна з легкістю приготувати, провівши на кухні менше, ніж тридцять хвилин! Такі ситні пиріжки, приготовані своїми руками, виходять в рази смачніше, ніж магазинна альтернатива. І спробувавши одного разу, ви переконаєтеся в цьому самостійно!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Кефір – 2 ст.
  • Борошно – 3,5 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Три з половиною склянки борошна просіюємо через сито з дрібними отворами. Підсипаємо соду і сіль – перемішуємо.

Крок 2. Тонким струменем вливаємо кисломолочний продукт і замішуємо тісто за допомогою столовій ложки.

Крок 3. Робочу поверхню припудрюємо жменею борошна і переходимо до ручного замісу, поступово вводячи соняшникову олію.

Крок 4. Через 10-15 хвилин накриваємо масу рушником і залишаємо в теплі на 20-30 хвилин для витрати клейковини.

Крок 5. Приступаємо до формування біляшів. Смачного!

Тісто на кефірі для біляшів

Тісто на кефірі для біляшів має неперевершену текстуру, яка відрізняється особливою ніжністю і м’якістю. Повітряне тісто ідеально доповнює і відтіняє смак начинки, не перебиваючи її. Для більшої соковитості рекомендуємо вам використовувати змішаний фарш зі свинини і яловичини.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Фарш – 400 гр.
  • Олія – 3-4 ст.л. + 1 ст.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Дріжджі живі – 22 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір нагріваємо до 40 градусів, додаємо сіль, цукор, яйце і дріжджі. Перемішуємо до однорідності і підливаємо масло.

Крок 2. В отриману суміш просіюємо борошно.

Крок 3. Замішуємо піддатливе тісто і, накривши рушником, прибираємо в тепле місце без протягів на 60 хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу, маса збільшилася вдвічі.

Крок 5. Розгортаємо тісто в тонкий пласт і горлечком склянки вирізаємо кола, в центр кладемо підсолений фарш.

Крок 6. Прикриваємо начинку таким же шматком тіста.

Крок 7. Защіплюємо краї і залишаємо напівфабрикати для вистоювання на 10-15 хвилин.

Крок 8. У сковороді нагріваємо склянку олії і обсмажуємо біляші з усіх боків до золотистості.

Крок 9. Викладаємо страву на тарілку і знімаємо пробу. Смачного!

Дуже смачне тісто для біляшів на молоці

Дуже смачне тісто для біляшів на молоці – це перевірений спосіб приготування м’яких і соковитих пиріжків, обсмажених на маслі до рум’яності з ситною начинкою з м’ясного фаршу. Здивуйте себе і своїх близьких неймовірно смачними біляками, приготованими самостійно!

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Молоко – ½ ст.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску зручну для вимішування насипаємо дріжджі, сіль і цукор.

Крок 2. Заливаємо сухі компоненти теплим молоком.

Крок 3. Вводимо борошно.

Крок 4. Вимішуємо масу до гладкого і однорідного стану.

Крок 5. Накривши тісто рушником, вичікуємо годину, а потім обминаємо і приступаємо до формування напівфабрикатів. Смачного!

Класичне тісто для біляшів з сухими дріжджами

Класичне тісто для біляшів з сухими дріжджами замішується дуже швидко і легко, тому, навіть не маючи досвіду приготування подібних продуктів, у вас обов’язково вийде з першого разу. Головне – дотримати пропорції і дотримуватися рекомендацій, прописані нижче.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко – 375 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Для начинки:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розчиняємо дріжджі і цукор в теплому молоці, підсипаємо трохи борошна і, вимісивши склад, даємо йому час для активації.

Крок 2. Приблизно через 40 хвилин доповнюємо опару теплим розтопленим вершковим маслом і сіллю, жменями підсипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Прикриваємо масу серветкою і відправляємо в тепле місце приблизно на одну годину.

Крок 3. Паралельно змішуємо фарш з рубаним цибулею, чорним перцем і сіллю – начинку перемішуємо і присмачуємо невеликою кількістю холодної води. Масу відбиваємо не менше п’яти хвилин для додаткової соковитості і в’язкості.

Крок 4. Переходимо до формування: відокремлюємо від тіста близько 50 грам, розгортаємо в коржик і кладемо начинку.

Крок 5. Вологими пальцями скріплюємо краї, залишаючи посередині невеликий отвір для вільного виходу пара.

Крок 6. На помірному полум’я розігріваємо олію і смажимо заготовки по 7 хвилин з кожного боку.

Крок 7. Перед подачею промакуємо паперовими рушниками і приступаємо до трапези. Смачного!

Тісто для біляшів в хлібопічці

Тісто для біляшів в хлібопічці – це настільки просто і швидко, що впорається навіть дитина! При готуванні в такій техніці, від кулінара потрібно лише зважити і відміряти необхідну кількість компонентів, а потім відправити їх в чашу в потрібній послідовності – вуаля, ідеальне тісто готове!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – ½ ч.л.
  • Борошно – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2/3 ст.л.
  • Маргарин – 70 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Молоко – 350 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу хлібопічки вливаємо олію і молоко.

Крок 2. Слідом відправляємо дріжджі, борошно, сіль, цукор і шматочок маргарину кімнатної температури.

Крок 3. Закриваємо кришку і запускаємо режим « Тісто » на 90 хвилин.

Крок 4. Через півтори години наша маса повністю готова до подальшої роботи.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення!

Дріжджове тісто на воді для біляшів

Дріжджове тісто на воді для біляшів зазвичай використовується для татарських пиріжків, начинених НЕ перекрученим м’ясом, а відварним картоплею. Такі « булочки » подарують вам справжнє смакове насолоду і на довгі години позбавлять від ненависного почуття голоду.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 15-17 ст.л.
  • Вода – 225 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Картопля – 500 гр.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З картоплі зчищаємо шкірку і промиваємо водою, зелень ополіскуємо і струшуємо надлишки вологи.

Крок 2. Для опари в теплій воді розчиняємо дріжджі, цукор і сіль, підсипаємо близько 11 столових ложок борошна і гарненько перемішуємо.

Крок 3. На робочий стіл висипаємо 2 ложки борошна і приступаємо до замішування тіста, поступово додаючи борошно в невеликій кількості, доводячи масу до потрібної консистенції.

Крок 4. Втручаємо в основу 50 мл соняшникової олії і залишаємо в теплі до підйому.

Крок 5. До м’якості відварюємо картоплю в підсоленій воді.

Крок 6. Дрібно шинкуємо петрушку, кріп і цибулю.

Крок 7. Злив практично весь відвар з картоплі, розминаємо його в пюре, доповнюємо зеленню.

Крок 8. Через 60-90 хвилин тісто обминаємо.

Крок 9. Відокремлюємо від основи невеликий сегмент, перетворюємо його в коржик і кладемо пюре.

Крок 10. Краї скріплюємо і укладаємо заготівлю швом вниз, злегка придавлюємо для більшої площини.

Крок 11. Напівфабрикати залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин.

Крок 12. Обсмажуємо біляші на маслі з обох сторін до апетитної скоринки. Рослинний жир повинен покривати пиріжки мінімум наполовину.

Крок 13. Пісне страву подаємо до столу в поєднанні з бульйоном. Смачного!

Тісто для вак біляшів в духовці

Тісто для вак біляшів в духовці – це м’який і ніжний продукт, який ідеально доповнює будь-яку соковиту і ситну начинку. Така страва стане для вас прекрасним обідом або вечерею, який припаде до смаку всім членам сім’ї.

Час готування – 25

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Кефір 3,2% – 1 ст.
  • Вода тепла – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці з високими бортиками об’єднуємо підігрітий кефір з водою і сіллю. Будь-яким зручним способом розтоплюємо вершкове масло і вливаємо в кефірну суміш разом з соняшниковою олією.

Крок 2. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно.

Крок 3. Вимішуємо компоненти до тих пір, поки маса не стане м’якою і еластичною. Тісто даємо постояти протягом 10-15 хвилин для розбіжності клейковини.

Крок 4. Відпочила основу ділимо на 10-12 сегментів.

Крок 5. Розгортаємо шматочки в коржі і викладаємо начинку.

Крок 6. Акуратно, але щільно скріплюємо краї, залишаючи невелику дірочку для вливання бульйону.

Крок 7. Заготовки піддаємо термічній обробці і подаємо до столу. Смачного!

Заварне тісто для біляшів на окропі

Заварне тісто для біляшів на окропі – це класичний рецепт, для якого вам будуть потрібні тільки прості і доступні інгредієнти. Деякі господині додають до основного складу яйця, але зараз мова йде про традиційну варіації, яка включає в себе лише 4 компоненти.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Окріп – 1 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіюємо через сито, для того, щоб інгредієнт наситився киснем.

Крок 2. Висипаємо борошно в чашу, зручну для вимішування.

Крок 3. В середині робимо невелику воронку і вливаємо соняшникову олію.

Крок 4. Ретельно перемішуємо два інгредієнта і наливаємо окріп, активно працюємо лопаткою і підсолюємо. Потім переходимо на ручний заміс, робочу поверхню рекомендуємо припудрити жменею борошна.

Крок 5. Формуємо грудку і переходимо до наступного етапу роботи. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Тісто на сметані для біляшів

Тісто на сметані для біляшів відрізняється своєю неймовірною ніжністю і м’якістю, яка незрівнянна ні з чим іншим. Після термічної обробки, біляші, приготовані на такому тісті, будуть в буквальному сенсі танути в роті. Тому заздалегідь рекомендуємо вам готувати з запасом!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 20.

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1-1,5 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно – 2-3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Головний компонент – сметану, відправляємо в тарілку з високими бортами.

Крок 2. В ту ж ємність відправляємо олія, цукор, яйце, розпушувач і сіль.

Крок 3. Гарненько перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Поступово додаємо пшеничне борошно.

Крок 5. Після того, як маса стала досить густою – починаємо замішувати тісто руками.

Крок 6. Отриманий грудку відразу пускаємо в роботу або переміщаємо на полицю холодильної камери на 20-30 хвилин і тільки після приступаємо до формування біляшів. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал