Розсольник з перловкою і солоними огірками – 9 рецептів приготування з покроковими фото

2f7d296a52d1363200f038ab2e69162b

Розсольник з перловкою і солоними огірками — це популярна гаряча страва з характерною кислинкою. Суп виходить ситним і готується просто. Розсольник подають зі сметаною. Суп готується з будь-яким видом м’яса або взагалі без його використання. Варять розсольник на плиті або в мультиварці. Напевно, хоча б один раз, але ви пробували апетитний суп. У добірці є різні варіанти, серед яких ви знайдете свій.

Розсольник з перловкою, огірками і куркою

Розсольник з перловкою, огірками і куркою виходить досить апетитним. Любителі пікантних страв оцінять гідно смачний суп. Розсольник готується з доступних інгредієнтів. Солоні огірки можна засолити самостійно або купити в магазині. Бочкові огірки впишуться в блюдо ідеально.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг.
  • Перлова крупа – 2/3 ст.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо від лушпиння цибулю і часник. Промивши перловку, заливаємо водою. Краще це зробити напередодні.

18958e862a9ff13c2396c9439101f5ba

Крок 2. Очищену цибулю ріжемо кубиками. За допомогою економки звільняємо картопляні бульби і морквину від шкірки. Картоплю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на терці. Часник тиснемо через часничницю або кришимо ножем. Солоні огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками.

217f998a7316919d6c7dad6f2ebb6b8b

Крок 3. Ополоснувши курячі гомілки, вивантажуємо їх у велику каструлю. Заливаємо водою. Поміщаємо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, прибираємо піну шумівкою. Кладемо горошини перцю і лаврушку. Солимо, зменшуємо нагрів і варимо під кришкою 40 хвилин.

4fb298ed75f45f8300a45def3fb482db

Крок 4. Промивши перловку, заливаємо окропом і даємо набрякнути, поки готується бульйон.

3b38c0c50a2d6d5ecc21ed137a8bc57d

Крок 5. Прогріваємо в сковороді олія на середньому вогні. Закидаємо цибулю і морквину. Пасеруємо овочі до м’якості протягом 5 хвилин, активно помішуючи. Засмажку перекладаємо в тарілку.

5e863648a466ab832c76745dc45be942

Крок 6. У сковорідку відправляємо солоні огірки і часник. Зачерпнувши ополоник бульйону, виливаємо в сковорідку і тушкуємо, зрідка помішуємо.

56fb60a4fe274edb9ff2a46fedd07a24

Крок 7. До огірків повертаємо зажарку. Розмішавши компоненти, накриваємо кришкою і тушкуємо, поки не звариться бульйон.

464e3626b45569507bec9d7c833db557

Крок 8. Дістаємо з бульйону курячі ніжки. Знімаємо шкірку і дістаємо кісточки, м’якоть ділимо на шматочки. Процідив бульйон через дрібне сито, виливаємо в чисту каструлю. Розміщуємо на плиті. М’ясо повертаємо в киплячу основу.

813a0f58af86072c9b673129e768ad19

Крок 9. Зливаємо з перловки воду і закидаємо в каструлю разом з картоплею. Закип’ятив, варимо півгодини під кришкою і на мінімальній температурі. Перекладаємо засмажування. Пробуємо на смак, балансуємо за смаком, якщо потрібно. Відключивши, даємо настоятися чверть години.

2ac96e3db6e5ee7eefa6750b15047153

Крок 10. Розливаємо розсольник по тарілкам. Посипаємо рубаною зеленню за бажанням і присмачуємо ложкою сметани.

0df065839b7965482b48ba2896705af1

Крок 11. Подаємо суп, доповнивши його свіжим хлібом. Смачного!

972c70f2d4fdfd06afdea544e5316a29

Класичний розсольник з перловкою і грибами

Класичний розсольник з перловкою і грибами – пісна варіація смачної страви, яка володіє незвичайним ароматом і багатим смаком. Насичена страва урізноманітнює повсякденне меню і не відіб’ється на фігурі. Приголомшливий розсольник цілком може конкурувати з аналогами, що містять м’ясо.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Сушені гриби – 50 гр.
  • Перлова крупа – 1/3 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

cd25e4af56d5ddf091507175a263e6ff

Крок 2. Перловку миємо. Пересипаємо в посуд і наповнюємо водою. Відставивши на 1,5 години, даємо набрякнути. Якщо є обмеження в часі, перловку висипаємо в крутий окріп.

505c7d2e9989fd811123053856452afe

Крок 3. 50 грамів сухих грибів закидаємо в тарілку з теплою водою. Щоб вони розмокли досить 10 хвилин.

87975bb4241d1ad6afa590f6edda16e8

Крок 4. Почистивши 3 картоплі середньої величини від шкірки за допомогою економки, ріжемо кубиками.

0eb175a2140abe650afe2321fe0a1303

Крок 5. З солоними огірками чинимо таким же чином.

c67072f5b87078ac2d3f921d6b1fcc23

Крок 6. Звільнивши морквину від шкірки економкою, крупно нарізаємо.

f15020d7f3a95b69be613ec3c80d780b

Крок 7. Позбавивши цибулину від лушпиння, кришимо, як можна дрібніше.

0bd0acd2a879c33b6310ce56f460bfb5

Крок 8. Гриби обдаємо водою і ріжемо на прийнятні сегменти.

2039414abc56ab09ceb63e99c56afabb

Крок 9. Промиваємо перловку. Заливаємо двома літрами води і розміщуємо на вогні. Готуємо на помірній температурі до розм’якшення.

c7c60ccf1e980652224183fa4ace1713

Крок 10. Закидаємо картоплю і гриби. Приправляємо лавровим листом лавра і горошками перцю. Готуємо третину години під кришкою.

e589e2765351a16d55f8041888e6f507

Крок 11. Розмістивши сковороду на вогні, прогріваємо в ній 2 столові ложки олії без запаху. Висипаємо цибулю і припускаємо до прозорого відтінку.

4106d4e62c681c75459e6d1ade674a91

Крок 12. Закидаємо морквяну стружку. Тушкуємо при частому перемішуванні до розм’якшення. Додаємо огірки. Перемішавши, тушкуємо 3 хвилини.

35114de0276b9735530d993d8ad21cfa

Крок 13. Засмажку вивантажуємо до решти компонентів. Здобрюємо розсолом і кип’ятимо.

d85850efd1fde78b9c613d5ee0718627

Крок 14. Потім додаємо рубаний кріп. Розмішавши і прикривши кришкою, відключаємо нагрів і залишаємо на чверть години.

24e4f94b3bcbb7f81123fd6a800db215

Крок 15. Наповнюємо глибокі тарілки апетитним розсольником з грибами. Обов’язково подаємо сметану, якщо блюдо не призначене для дотримуються пост. Смачного!

95d5aec5a9757ad1cce3a98718f4828d

Як зварити смачний розсольник з м’ясом свинини

Як зварити смачний розсольник з м’ясом свинини, розповім в сьогоднішньому рецепті. Суп виходить наваристим, ситним і неймовірно апетитним. Кислинка надає страві ні з чим не порівнянну родзинку. Страва підходить для сімейних обідів. Використовуючи даний рецепт, зварити суп зможе абсолютно кожен.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Перлова крупа – 200 гр.
  • Огірки солоні – 250 гр.
  • Розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Олія – 70 гр.
  • Вода – 4 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши м’ясо, нарізаємо його на бажані сегменти.

e4adb58fab0b5daef9d4f63ebfbbc122

Крок 2. Очистивши моркву від шкірки, крупно тремо на терці. Звільнивши цибулини від лушпиння, ріжемо кубиками.

c011d4bcc2d54a95827ea0034e55310c

Крок 3. Промивши перловку, замочуємо в воді.

f2fcb049e36e065b28b49e9b597be135

Крок 4. Позбавивши картоплю від шкірки за допомогою економки, ріжемо кубиками.

6c055dafdf9153c9cfecf48537f32d69

Крок 5. Зливаємо з перловки воду, заливаємо новою. Розміщуємо каструлю з крупою на вогні. Закип’ятив, зменшуємо нагрів. Готуємо перловку до м’якості півгодини.

6a00ed97ebaf3dd81beaa27d2586d091

Крок 6. Відкидаємо перловку на сито або друшляк.

0738b5324d88f250ffc199291fe3372c

Крок 7. Розмістивши сковорідку на вогні, прогріваємо олію. Закинувши цибулю і морквину, підрум’янюємо хвилин 10 до золотистого відтінку.

16277b9085a87254530eab9456a43656

Крок 8. У каструлю кладемо свинину і заливаємо водою, щоб м’ясо було трохи прикрите рідиною. Розміщуємо на плиті. Закип’ятивши, видаляємо піну, яка утворилася. Для зручності беремо ложку з отворами. Прикривши і зменшивши нагрів, варимо 1 годину. Засипаємо картопля і готуємо 10 хвилин.

25d9ce14e81e769e3a2747bb0f8860ad

Крок 9. Слідом викладаємо засмажування.

0efcd71c8934096c882a4a212041c850

Крок 10. Засипаємо відварну перловку і тушкуємо 10 хвилин.

2fee752c2422f87900d4a7b93bc0eeac

Крок 11. Ріжемо брусочками солоні огірки.

dbf7836792d9473a8d566cc757826bf2

Крок 12. Огірки варимо в окремій каструлі чверть години під кришкою.

1a70652237728050ae9494f400bf92cc

Крок 13. У суп відправляємо огірки і відвар, в якому вони готувалися.

0aa6fadb54d1cd558444ba42f6dc06b6

Крок 14. Доливаємо розсіл. Закип’ятивши, варимо суп 5 хвилин. Пробуємо на смак, балансуємо сіллю і перцем, якщо буде потрібно.

de32ab3f2234d95c463992a98bd92804

Крок 15. Розливаємо розсольник по тарілках. Доповнюємо жирною сметаною на розсуд. Смачного!

23702275e2babaa48552e5bf3d9e4ca9

Класичний розсольник з яловичиною, перловкою і огірками

Класичний розсольник з яловичиною, перловкою і огірками володіє приголомшливим смаком. Суп виходить наваристим, завдяки використанню яловичини на кісточці. Страва готується просто, але процес варіння досить тривалий. Зварити бульйон і замочити крупу бажано заздалегідь. Ця маніпуляція пристойно скоротить час варіння.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Для супу:

  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. 100 грамів промитої перловки засипаємо в каструлю з одним літром окропу. Повторно закип’ятити, зменшуємо полум’я до мінімуму. Прикривши, готуємо 1 годину. Зливаємо воду через сито або друшляк. Очищаємо головку цибулі, морква і корінь петрушки. Ополоснувши яловичину на кісточці, кладемо в окремий посудину.

d11ba5cf292666ccd2eaf49daa8697f0

Крок 2. Наливаємо до м’яса 2,5 літра води. Закип’ятив, знімаємо піну. Мінімізуємо нагрів. Закидаємо одну цибулину і корінь петрушки. Готуємо 1 годину. Закидаємо лист лавра і горошки перцю. Продовжуємо варіння протягом 40 хвилин. Дістаємо яловичину. Остуджуємо і звільняємо від кісточок, ріжемо кубиками. Переливаємо бульйон в чисту посуд через сито, доводимо до кипіння.

151bcec9a504bc815037091daf477e05

Крок 3. Почистивши картоплю овочечисткою, промиваємо і нарізаємо брусочками. Прогріваємо сковорідку з олією. Підрум’янюємо картоплю 10 хвилин. Закинувши в бульйон, варимо 5 хвилин. Очищаємо морквину і цибулю для засмаження. Цибуля дрібно кришимо. Морквину і соління нарізаємо смужками.

f11b2e1982071581ad705c6bdb720ec5

Крок 4. У гарячу сковорідку доливаємо олію. Засипаємо цибулину і підсмажуємо 3 хвилини. Закидаємо морквину і огірки. Здобрюємо томатною пастою. При активному помішуванні обсмажуємо 5 хвилин. Наливаємо 100 мілілітрів розсолу і доводимо до кипіння.

c79779ceb00d64128b3bfd174e17f470

Крок 5. Злегка потомив, перекладаємо вміст сковороди в суп. Кладемо відварну перловку і нарізане м’ясо. Прикриваємо і варимо 7 хвилин на помірному полум’ї. Пробуємо і регулюємо смак при необхідності. Головне не переборщити з сіллю. Відключивши нагрів, щільно закриваємо кришку і настоюємо блюдо 10 хвилин.

396ca8ac9fa5588af930fecaafb82987

Крок 6. Розливаємо настояний суп по красивим тарілках. Прикрашаємо гілочками кропу. Здобрюємо жирною сметаною, в ідеалі домашньою, і доповнюємо страву хлібобулочними виробами. Смачного!

41945ce764cccfda050b59f23268b8c7

Пісний розсольник з перловкою і огірками без м’яса

Пісний розсольник з перловкою і огірками без м’яса – ідеальна страва для тих, хто постить або не вживає м’ясні вироби. Суп готується просто і досить швидко. Зварити розсольник з легкістю вийде у кожного. Для рецепта знадобляться звичайні інгредієнти, багато з яких обов’язково є будинки. Бюджетний розсольник втамовує голод, не витрачаючи великих коштів. Хороший варіант для студентів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Селера – 2 шт.
  • Перловка – 150 гр.
  • Вода – 2 ст. + 1,5 л.
  • Огірки солоні середні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 1 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Соус томатний – 2 ст.л.
  • Часник – 2-4 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Солодка молота паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник, сковорідку або каструлю з важким дном заливаємо олію. Всипаємо 150 грамів перловки. Розмістивши на плиті, встановлюємо помірний нагрів. Підрум’янюємо 10 хвилин, часто розмішуючи. Наливаємо 2 склянки води. Посолив, кип’ятимо. Накривши, мінімізуємо нагрів і готуємо крупу третину години.

c956c08a20bc438c6bd10778e6f6756f

Крок 2. Звільняємо цибулю і часник від лушпиння. Звільняємо морквину від шкірки, використовуючи овочечистку. Промиваємо стеблову селеру. Ріжемо овочі кубиками. З солоних огірків знімаємо шкірку, нарізаємо брусочками, соломкою або так, як подобається.

2faabdab7a761534a94b57d7e3b42b29

Крок 3. У товстостінну каструлю наливаємо олію. Закинувши цибулю, пасеруємо при великій температурі 4 хвилини. Кладемо селера і морквину. Підсмажуємо 5 хвилин при частому помішуванні. Додаємо подрібнений часник і огірки. Смажимо 1 хвилину.

5072b876f4c2d12b7e2d25dd50ac7505

Крок 4. Здобрюємо засмажку томатним соусом. Розмішавши, вливаємо 1,5 літра питної води. Закип’ятив, проварюємо 5 хвилин. Додаємо перлову крупу. Поперчивши, приправивши паприкою, готуємо суп на слабкому полум’я 10 хвилин.

905cc4e6d5038b2543e37d728b9f97d3

Крок 5. Регулюємо смак розсолом, поступово підливаючи його. Кип’ятимо і відключаємо нагрів. Посипаємо дрібно нашаткованою зеленню. Настоюємо розсольник, щільно закривши, 10 хвилин. Розливаємо страву по глибоким піалам.

a32f714f34fc86aa0f46b7df4616372e

Крок 6. Якщо суп призначений для тих, хто не постить, доповнюємо сметаною, подаємо солоне сало з цибулею або часником. Смачного!

f9ece6ccacd0796d4f6f6855189df7e3

Розсольник з перловкою і солоними огірками в мультиварці

Розсольник з перловкою і солоними огірками мультиварці – частування, реалізацію якого подужає навіть початківець кулінар. Суп виходить наваристим з багатим смаком. Насичений розсольник зігріває і насичує в прохолодне час. Залив напередодні перловку водою, часу на варіння перловки знадобиться менше.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 гр.
  • Перлова крупа – 0,5 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 0,5 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Замість свинини можна готувати курку, яловичину або обходимося взагалі без м’яса. Наприклад, замінивши грибами або залишивши пісну версію. Якщо є заздалегідь зварене м’ясо і бульйон, процес готування піде ще швидше.

e194c7d628626febb4c2db281154319b

Крок 2. Крупу необхідно замочити напередодні, попередньо перебравши і ополоснувши її. Краще зробити це з вечора. Якщо вийшло замочити заздалегідь, перед приготуванням розсольника перловку заливаємо крутим окропом.

174826c05ed91296e16f47502dfb6421

Крок 3. М’ясо розрізаємо на зручні сегменти. Включивши в мережу мультиварку, активуємо режим “ Жарка ”. Наливаємо олію. У прогріте масло вивантажуємо м’ясо. Запустивши таймер на третину години, підсмажуємо м’ясо 12 хвилин, перевертаючи його.

f19179929d520a9675b66d0e62312603

Крок 4. Звільняємо морквину і цибулину від шкірки і лушпиння. Моркву крупно тремо на терці, кришимо цибулю кубиками. Огірки натираємо на великій терці або ріжемо брусочками. Овочі закидаємо до золотистої свинини. Здобрюємо томат-пастою.

e784ea949ff2c262a44540b7da360798

Крок 5. Розмішавши, тушкуємо 8 хвилин до кінця режиму.

ebc1018ce277e756a3b7f8ed8ae30881

Крок 6. Чистимо картоплю економкою, розрізаємо на кубики. Промиваємо перловку. Висипаємо разом з картоплею до решти компонентів. Вливаємо воду до останньої ризики. Закриваємо прилад і запускаємо програму “ Тушкування ” або “ Суп ” на 1,5 години.

15c974a052e2547f9a30c886483e37d5

Крок 7. За 5 хвилин до закінчення відкриваємо прилад. Посипаємо дрібно рубаним кропом. Кладемо лист лавра. Пробуємо і при необхідності балансуємо смак сіллю або вливаємо огірковий розсіл. Важливо не переборщити, тому підливаємо по трішки, визначаючи кількість за власними перевагами.

6550229bdeb5c46dcd98508c4e1ac98a

Крок 8. Наваристий розсольник розливаємо по об’ємних мисок. Подаємо з нарізаним цибулею і сухариками. При бажанні додаємо сметану. Смачного!

9f01c15680f59e19606043e596acb348

Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою

Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою володіє яскравим і багатим смаком. Насичена страва швидко втамовує голод. Суп підходить для повсякденного меню і для обідів у великій компанії. Розсольник вариться без особливих клопоту і перешкод. Для супу не потрібно попередньо відварювати м’ясо, тушонка спрощує процес готування.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича – 350 гр.
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Детально прополоскавши перловку, висипаємо в миску з гарячою водою. Відставляємо на 2 години, далі проціджуємо через сито. Краще це зробити заздалегідь. Робиться це для того, щоб крупа розм’якшилася, і щоб суп був рідким, а не схожим на кисіль.

c56fcd8a56d3d56de58e22e787fac576

Крок 2. Звільнивши цибулину від верхнього шару, дрібно кришимо. Очищену морквину нарізаємо довгими смужками за допомогою гострого ножа або терки. Огірки нарізаємо брусочками.

05b802d2c5f02c248856f237c6e73c71

Крок 3. Сковорідку прогріваємо з олією на помірному полум’ї. Закинувши цибулю, припускаємо 2 хвилини до прозорого стану. Додавши морквину, тушкуємо овочі 7 хвилин. Здобривши томат-пастою, закидаємо огірки. Тушкуємо 5 хвилин і гасимо полум’я.

fa613a28d6bbdd9134abff81e88946ef

Крок 4. 4 картоплі середньої величини очищаємо від шкірки, для зручності застосувавши економку, нарізаємо кубиками. Заливаємо нарізку водою, щоб позбутися від крохмалю.

d23e978316be77776f96827ca8725564

Крок 5. У каструлі доводимо 3 літри води до кипіння. Висипаємо перловку. Після вторинного закипання, переводимо вогонь на середній рівень і готуємо 10 хвилин.

3956ee7dac4beab24cd19b7d256e7f5f

Крок 6. Закидаємо картоплю, варимо чверть години. Викладаємо засмажку і тушонку. Як що немає тушонки, замінюємо відварним м’ясом, якщо таке є або взагалі нічого не кладемо. В цьому випадку вийде пісне блюдо. Здобрюємо розсолом і молотим перцем. Кладемо лаврушку і готуємо 10 хвилин.

b03d1a3fb233d4cbb1d0ab461e9b0af3

Крок 7. Спробувавши, регулюємо смак, доливаємо маринад або додаючи сіль. Даємо покипіти. Відключаємо газ. Вимиту зелень ріжемо подрібніше, наскільки це можливо. Використовуємо свіжі, сухі або заморожені трави.

c233ba51d2c1e134b3c9d0432cbf0291

Крок 8. Розподіливши насичену страву по порціях, посипаємо зеленню. Додатково кладемо сметану в кожну тарілку або ставимо на стіл в соуснику. Смачного!

49eb934e377757a887059c564a0e9c66

Розсольник з тушонкою, перловкою і солоними огірками

Розсольник з тушонкою, перловкою і солоними огірками не втрачає смакових якостей і виходить не менш апетитним в порівнянні з супом, приготованому на м’ясному бульйоні. Цей рецепт більше підходить для студентів або тих, хто працює вахтовим методом. Використання тушонки спрощує процес варіння смачного страви, залишаючи час на відпочинок.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тушонка свиняча – 200 гр.
  • Перлова крупа – 1/3 ст.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл – 0,5 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 20 гр.
  • Стебло селери – 30 гр.
  • Вода – 800 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо крупу, опускаємо в крутий окріп, витримуємо годину-два або варимо її окремо. Після чого проціджуємо. Крупа при замочуванні стає м’якше, вариться швидше і не надає супу кисельну текстуру.

6e137a203f2ff4da5012b71da26485e4

Крок 2. Беремо 3 середніх бульби. Почистивши картоплю від шкірки овочечисткою, розрізаємо на зручні сегменти.

39caad2b58117dbc8ee1da179a3e035e

Крок 3. Промивши стебло селери і звільнивши морква від шкірки, кришимо дрібним кубиком. Якщо вийшло знайти селера, можна обійтися і без нього.

a6dfe19ef69fb398be9099aef488ca76

Крок 4. У каструлю з подвійним дном засипаємо запарену перловку і картоплю.

90508cee99d69b9b1731f5a31c3c1dcf

Крок 5. Закидаємо морквину і селера.

2efde4fc17c9237cfb94494da49d068d

Крок 6. Залив крутим окропом, розміщуємо на помірному полум’ї. Закип’ятивши, варимо до напівготовності картоплі.

0305d3a7910caefc53aac91eb04b4caf

Крок 7. Очистивши цибулину, нарізаємо дрібним кубиком. З огірками чинимо так само.

5966b7a7d04de8a82fae9b6eaeda9e8f

Крок 8. Висипаємо нарізку в суп. Довівши до кипіння, закладаємо тушонку. В даному випадку свинячу. На розсуд застосовуємо напівфабрикат з інших видів м’яса. Здобрюємо прянощами, кладемо 2 лаврових листка. Наливаємо розсіл. Закип’ятивши, варимо до готовності картоплі і крупи.

9e01883931cc46bf070ec8df0a6fa8cf

Крок 9. Спробувавши розсольник, балансуємо смак, якщо буде потрібно. Розливаємо по піалах. Промиваємо кріп і зелену цибулю, просушуємо. Посипаємо блюдо рубаною зеленню.

9d5b54e3058b35b1e21220b5cdf2aa64

Крок 10. Здобрюємо сметаною на розсуд. Доповнюємо цибулею і часником, хлібобулочними виробами. В ідеалі використовуємо 25% сметану або домашній продукт. Смачного!

9613ee39866abfe7a20ca0e0484590ee

Розсольник з перловкою і копченостями

Розсольник з перловкою і копченостями володіє неймовірним смаком. Насичене запашне блюдо не залишає байдужих. Від одного тільки аромату збуджується апетит. Суп з копченостями стане улюбленцем серед інших варіантів. Реалізація пройде без клопоту і перешкод, якщо уважно діяти, не відходячи від інструкції.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Копчені курячі спинки – 2 шт.
  • Перлова крупа варена – 2 ст.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Розсіл – 0,5 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Перловку промиваємо і закидаємо в окріп. Витримуємо, поки не охолоне рідина. Картоплю очищаємо за допомогою економки. Рубаємо копчені курячі спинки на шматки. Цибулину звільняємо від лушпиння. Промиваємо водою з-під крана.

d77246d72d5c4ece58483b33cae8afbe

Крок 2. Промивши крупу, ставимо варитися до напівготовності. Зварену перловку обдаємо під проточною водою, проціджуємо через сито і залишаємо, щоб скла рідина. Відміряємо 2 склянки готової перловки. Іншу можна заморозити і використовувати за потребою.

e46b540a57dbdb45f2b45a2b04279a38

Крок 3. Копчені спинки складаємо в вільну посудину з подвійним дном, наливаємо воду. Можна взяти копчені крила або стегенця. Розмістивши на плиті і довівши до кипіння, зливаємо і оновлюємо воду. Повторно закип’ятити, варимо 10 хвилин. Нарізаємо картоплю звичним чином і закидаємо в основу для супу. Зваривши до напівготовності, засипаємо перловку.

27cfc61dea77a15fcbdf75bd42d93f31

Крок 4. Цибулю і морквину дрібно ріжемо соломкою, кубиком або так, як подобається. Розміщуємо сковорідку з олією на плиті. Прогрів промаслену поверхню, кладемо овочі. Пасеруємо нарізку до золотистого відтінку, час від часу перевертаючи овочі, щоб не пригоріли.

452a4f12532dff7c824232a3e3d302f5

Крок 5. Нарізаємо огірки кубиками, перекладаємо до обсмажуванні. Здобривши ложкою томат-пасти, розмішуємо. Злегка потомив, вливаємо розсіл і проварюємо 5 хвилин.

f26ec239ba9a44c38378d3b17a8af555

Крок 6. Вміст сковороди відправляємо в супову основу. Розмішавши, пробуємо. Додаємо сіль або доливаємо ще розсолу, якщо потрібно. Закидаємо лаврушку і перець. Закип’ятивши, вимикаємо газ. Ми залишаємо розсольник під щільно закритою кришкою на третину години.

6de46629ed855260d28cf8c185ef4306

Крок 7. Розливаємо по порціях настояний ароматний розсольник і подаємо, присмачивши ложкою сметани. Наваристий розсольник з підкопченим після-смаком не залишає байдужих. Ситна страва буде доречно для сімейних і дружніх обідів. Смачного!

9276b7c3a871a4e5ad98d7a59b37712f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал