Торт «Персикова Зебра» – покроковий рецепт приготування з фото

В основі цього торта корж, з характерним для зебри чергуванням світлих і темних смуг. У начинку входять консервовані персики. Торт виходить дуже смачний, домашній, готується абсолютно нескладно, а смак здивує кожного, хто його спробує! Якщо Ви любите пиріг Зебра, то цей тортик Вам прийде до смаку!

Для рецепту вам знадобиться:

Для коржа на форму 26 см:

  • 300 г борошна
  • 4 середніх яйця
  • 200 г цукру
  • 200 мл рослинної олії
  • 100 мл води
  • 2 ст. ложки какао-порошку
  • 8 г розпушувача для тіста
  • кілька крапель ванільної есенції

Для крему (в відео у мене подвійна норма крему):

  • 250 мл вершків 33-35%
  • 190 г згущеного молока
  • 10 г швидкорозчинного желатину
  • 125 мл води або сиропу
  • банку консервованих персиків (820 г)

Для прикраси:

  • 2-3 ст. ложки абрикосового джему
  • 50 г фісташок без солі

Вага торта близько 2 кг
(У мене з подвійною нормою крему – 2,5 кг)

Рецепт приготування:

Змішуємо борошно і розпушувач, просіюємо.

У миску розбиваємо яйця, поступово всипаємо цукор і збиваємо в легку повітряну масу. Дуже сильно збивати не потрібно.

У кілька прийомів вливаємо рослинну олію і в кілька прийомів додаємо воду. Добре опрацьовуємо міксером, додаємо ванільну есенцію і ще раз опрацьовуємо міксером.

Від усього борошна відділяємо 1 або 2 столові ложки, в залежності від кількості какао-порошку, яке ви збираєтеся додавати в тісто. Це потрібно для того, щоб вирівняти консистенції темного і світлого тіста.

В останню чергу вмішуємо в тісто борошно з розпушувачем. Можна вмішувати за допомогою міксера, але тільки коротко, швидко, на малих обертах. Головне – домогтися однорідності, цього буде достатньо.

Ділимо тісто навпіл. В одну половину додаємо відкладене борошно, а в другу половину просіюємо какао-порошок. Розмішуємо і темне тісто готове. Оцінюємо консистенцію тіста – воно повинно бути не дуже густим, таке що ллється. Якщо тісто вийшло трохи густуватим, то можна додати трохи води.

Я випікала корж в роз’ємній формі для тортів діаметром 26 см, низ форми застелила папером для випічки, борту змастила вершковим маслом і просипала борошном.

Тісто ось таким чином викладаємо в форму – по черзі світле і темне тісто, наливаємо весь час в центр форми і беремо в рівних кількостях.

Я додавала по 2 столові ложки кожного тіста. Якщо ви хочете, щоб смужки були ширше, кладіть тіста більше, по 3 ложки. Коли все тісто буде викладено, можна дерев’яною паличкою зверху створити ось такий малюнок.

Випікаємо корж в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці, печеться він приблизно 30-40 хвилин. Свіжоспечений корж прямо в формі ставимо на грати і даємо хвилин 15-20 охолонути. Потім акуратно знімаємо форму, повертаємо корж на грати і залишаємо охолонути до кімнатної температури.

Розрізаємо корж навпіл.

Відокремлюємо 125 мл персикового сиропу, всипаємо в нього желатин і залишаємо на деякий час набрякнути.

Персики розрізаємо уздовж навпіл.

Набухлий желатин акуратно прогріваємо, щоб він повністю розчинився. Вливаємо желатиновий розчин в згущенку і розмішуємо до однорідності.

Дістаємо з холодильника вершки і збиваємо їх до стійкого стану. Вершки повинні добре тримати форму, але при цьому залишитися м’якими. Дуже бажано їх не перебити.

У згущенку поступово додаємо збиті вершки і розмішуємо. Можна змішувати за допомогою міксера, але тільки коротко, швидко, на малих обертах.

Нижній корж кладемо на сервірувальну тарілку, встановлюємо кондитерське кільце. Виливаємо на корж трохи крему і викладаємо персики. Персики викладаємо зрізом до форми, викладаємо якомога ближче, щоб зріз буквально притискався до стінок форми.

Всі персики, що залишилися дрібно нарізаємо. Частину персиків розподіляємо в кремі між персиками, а що залишилися додаємо в миску з кремом і розмішуємо. Виливаємо крем в форму і розподіляємо рівним шаром.

Зверху викладаємо другий корж, його підрівнюємо, ущільнюємо.

Прибираємо торт на кілька годин в холодильник до повного застигання крему.

Дістаємо торт і акуратно знімаємо форму. Гарячим абрикосовим джемом змащуємо торт зверху і прокидаємо рубаними фісташками або іншими Вашими улюбленими горішками за смаком.

Ставимо торт ще хвилин на 20-30 в холодильник, щоб джем застиг, і наш торт готовий. Він гарний і сам по собі, і дуже гарний в розрізі.

Приємного вам чаювання!

Відео рецепт:

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал