Торт «Медовий Трюфель» – рецепт приготування з покроковим фото

У складі торта тонкі медово-шоколадні коржі і трюфельний крем з вершків, шоколаду і горіхової пасти. Торт виходить смачний, ніжний і дуже-дуже шоколадний. Якщо Вам до вподоби таке поєднання інгредієнтів, то Ви просто змушені його приготувати до свого святкового столу!

Торт «Медовий Трюфель» - рецепт приготування з покроковим фото

Для рецепта вам знадобиться:

Для тіста:

  • 150 г меду
  • 200 г цукру
  • 1 яйце
  • 2 жовтки
  • 40 г какао-порошку
  • 100 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 600 г борошна
  • 1 ч. ложка соди

Для крему:

  • 500 мл вершків 33-35%
  • 200 г шоколаду
  • 150 г горіхової пасти
  • 1 ст. ложка коньяку

Для глазурі:

  • 100 г шоколаду
  • 60 г вершкового масла

Для безе:

  • 2 білка
  • 90 г цукру

Для прикраси:

  • 100 г горіхів

вага торта – 2,1 кг

Рецепт приготування:

Вершки нагріваємо до дуже гарячого, практично до кипіння, кладемо шоколад і залишаємо хвилин на п’ять, для того щоб шоколад підтанув. Потім розмішуємо до отримання однорідної маси. Ставимо масу в холодильник, як мінімум на 2-3 години, вона повинна добре охолодитися.

Молоко нагріваємо до дуже гарячого, вливаємо в какао-порошок і розмішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо.

Мед перекладаємо в глибокий сотейник і нагріваємо до дуже гарячого, приблизно до 60 ° С. У гарячий мед всипаємо негашену соду і розмішуємо. В результаті виходить ось така красива медова пінка.

Яйця збиваємо з цукром. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло, розмішуємо. Додаємо розведений гарячим молоком какао-порошок, розмішуємо. Потім медову пінку і все розмішуємо до однорідного стану. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто виходить досить м’яке, воно трохи липкувате – це цілком нормально. Не потрібно домагатися, щоб тісто було абсолютно нелипким, інакше коржі будуть жорсткими.

Тісто підкачуємо і ділимо в залежності від бажаної кількості коржів. Мені подобається, коли коржів багато, коли вони тоненькі, тому я поділила тісто на 12 частин.

Кожен шматочок тіста підкачуємо, збираємо на тарілку, накриваємо і нікуди не прибираємо, залишаємо на робочому столі.

Далі розгортаємо і печемо коржі. Тісто липкувате, тому при необхідності користуємося борошном. Товщина розкачування на ваш розсуд. З розкачаного тіста вирізаємо коло. Я це робила за допомогою кришки діаметром 24 см.

Обрізки прибираємо, збираємо, їх потім можна буде знову розкачати.

Корж густо наколюємо виделкою і випікаємо в попередньо розігрітій до 170-180 ° С духовці до готовності. Печеться корж приблизно 5-7 хвилин. Свіжоспечений корж відразу ж знімаємо з аркуша паперу для випічки і охолоджуємо на рівній поверхні.

В результаті у мене вийшло 12 красивих, тонких медових коржів.

Збиваємо шоколадну масу до стійких піків. Додаємо горіхову пасту, розмішуємо. Потім коньяк, розмішуємо і наш крем готовий. Він виходить ніжний і дуже шоколадний.

Збираємо торт.

На робочій поверхні розкладаємо коржі, розподіляємо крем, один корж залишаємо без крему. Обов’язково залишаємо невелику кількість крему, приблизно як на 1 корж, для того щоб вирівняти боки торта.

Крему за рецептом виходить не дуже багато, його буквально в обріз, тому якщо ви любите, щоб крему було побільше, то приготуйте полуторну норму.

Промазуємо коржі кремом і збираємо стопкою. Зараз коржі досить щільні, добре тримають форму, практично не гнуться, але коли торт постоїть, просочиться, вони стануть дуже ніжними і м’якими.

Викладаємо останній корж, торт підрівнюємо, залишеним кремом промазуємо боки торта

і присипаємо рубаними горіхами. Як варіант, можна просипати крихтою від обрізків.

Торт поки залишаємо прямо на робочому столі на пару годин, для того щоб він настоявся і просочився.

За рецептом у нас залишилося 2 білка і я зробила безе для прикраси.

Для шоколадної глазурі шоколад і масло акуратно розтоплюємо і виливаємо на торт.

Розподіляємо, не доходячи до країв, приблизно 1-1,5 см, потім за допомогою лопатки зганяємо глазур вниз. В результаті утворюються красиві шоколадні підтікання. Прикрашаємо торт безе і він готовий.

Вважається, що медові торти смачніше на наступний день, оскільки торту потрібно дати просочитися.

Приємного вам чаювання!

Відео рецепт:

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал