Як приготувати соус теріякі – 4 рецепти у домашніх умовах із покроковими фото

Соус теріякі – це популярний у всьому світі азіатський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати його під рукою. У цій статті зібрано 4 доступних рецептів для приготування соусу териякі в домашніх умовах.

Соус теріякі із соєвого соусу та цукру

Соус териякі переважно використовується у стравах японської кухні. Його подають до ролів або локшини удон, використовують у маринаді для м’яса та риби. Єдиної технології приготування соусу териякі немає, кожен поваримо привносить щось своє. Ми пропонуємо вам приготувати териякі на основі соєвого соусу та цукру.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 150мл.
  • Імбир мелений – 2 ч.л.
  • Мед рідкий – 1 ст.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч.л.
  • Олія рослинна – 1 ч.л.
  • Часник сушений – 1 ч.л.
  • Цукор – 4-5 ч.л.
  • Вода –60 мл.
  • Оцет винний 6% – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Соєвий соус влийте у каструлю з товстим дном. Додайте до нього цукор, імбир та сушений часник.

2. Далі влийте олію і додайте мед, перемішайте.

3. Потім додайте оцет, перемішайте.

4. Крохмаль спочатку змішайте з водою, потім влийте отриманий розчин у каструлю і добре перемішайте.

5. Помістіть каструлю на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння. Потім зменште вогонь і варіть ще 5-6 хвилин. Потім процідіть соус через дрібне сито.

6. Остудіть соус протягом 15-20 хвилин, потім перелийте його в скляну ємність, у процесі остигання, він стане густішим. Зберігайте териякі у холодильнику.

Смачного!

Соус теріякі з апельсином у домашніх умовах

Рецепт соусу теріяки лише на перший погляд може здатися складним. Так як в його основу вже закладено готовий соєвий соус, то вам залишається лише посилити його смак додатковими прянощами та надати йому густішої консистенції.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 200мл.
  • Мед – 3 ст.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Імбир – 2-2,5 см.
  • Часник – 1 зуб.
  • Крохмаль – 2 ч.л.
  • Вода – 4 ст.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Корінь імбиру наріжте тонкими пластинками, часник роздавіть плоскою стороною ножа, перець чилі наріжте кільцями.

2. У каструлю викладіть мед та цукор. Додайте імбир, часник та перець чилі.

3. Влийте соєвий соус та сік половини апельсина. Варіть соус на середньому вогні 5-6 хвилин після кипіння.

4. Потім процідіть соус через дрібне сито. Крохмаль розведіть у холодній воді.

5. Потроху додайте крохмальну суміш соус і продовжуйте варити його на повільному вогні, періодично помішуючи. Додайте оливкову олію, перемішайте і готовий соус теріякі.

Смачного!

Як приготувати смачний соус теріякі з вином?

Соус теріякі відрізняється густою консистенцією та яскравим смаком. Він однаково добре підходить для маринування риби, курки та м’яса, а також використовується у приготуванні різних салатів.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 100мл.
  • Імбир – 10 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Вино – 2 ст.
  • Кунжут – 1 ст.
  • Сіль часникова – 0,5 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ст.

Процес приготування:

1. Корінь імбиру почистіть та наріжте.

2. У каструлю влийте воду та соєвий соус, додайте цукор, крохмаль, розведений у холодній воді та часникову сіль.

3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть соус до кипіння. Потім влийте вино та додайте кунжут, продовжуйте варити ще 5 хвилин. Потім процідіть соус через дрібне сито.

4. Готовий соус зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути.

5. Потім перелийте у скляну ємність і зберігайте у холодильнику.

Смачного!

Швидкий та простий рецепт соусу теріякі без додавання вина

Японська кухня знаменита своїми яскравими та оригінальними соусами. І вже ні для кого не є секретом, що їх самостійно можна приготувати в домашніх умовах. Наприклад, соус териякі він швидко готується і добре зберігається в холодильнику.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 100мл.
  • Імбир – 1 ч.л.
  • Мед натуральний – 1 ст.
  • Олія кунжутна – 1 ч.л.
  • Вода –70 мл.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор – 60 гр.
  • Оцет винний – 1 ст.
  • Крохмаль картопляний – 3 ч.л.

Процес приготування:

1. Часник та імбир почистіть, і натріть на дрібній тертці. Перекладіть інгредієнти у каструлю з товстим дном.

2. Додайте цукор та мед, перемішайте.

3. Потім влийте соєвий соус, воду та винний оцет, додайте крохмаль і добре перемішайте.

. Далі влийте кунжутну олію, поставте каструлю на вогонь і доведіть соус до кипіння. Після цього зменште вогонь і варіть теріякі 3-5 хвилин. Соус має помітно загуснути.

5. Процідіть соус через дрібне сито та остудіть до кімнатної температури.

6. Зберігайте теріякі у холодильнику.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал