Курячий суп – 9 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

5f8b49859c45a44e71e54484068a6159

Курячий суп – це одна з найпопулярніших і найсмачніших страв у світовій кулінарії. Страва задовольняє низку потреб людини: від бажання насолодитися смаком та ароматом до отримання корисних поживних речовин, необхідних для здорового та збалансованого раціону. Страва відрізняється своєю простотою та доступністю у приготуванні. Суп може бути приготовлений з різних частин курки – грудки, стегенця, стегна або навіть крил. При цьому використання кісток та шкіри при варінні надає супу особливого смаку та багатства аромату. Курячий суп також є неймовірно корисною та поживною стравою. У складі супу міститься велика кількість білка, що є необхідним для зростання та відновлення клітин організму. Суп також може виконувати роль дієтичної страви, так як він має низький вміст жиру і калорій. Тому його рекомендують для людей, які стежать за своєю вагою або за дотримання дієти.

Простий курячий суп з вермішеллю

Простий курячий суп з вермішеллю – це легка і швидка страва, яку зможе приготувати навіть кулінар-початківець. Ароматний бульйон, ніжне куряче м’ясо та ситна вермішель, створюють збалансований смак супу. Подайте його з тостами чи свіжим хлібом, щоб насолодитися повноцінним обідом.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Вермішель – 150 гр.
  • Морквина –150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Вода – 2-3 л.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю розрубуємо на сегменти середнього розміру та закидаємо у каструлю, заливаємо водою та ставимо на вогонь.

8ee5acf3fef673ddfc84fb101b306a17

Крок 2. Воду доводимо до кипіння, видаляємо шумівкою піну та солимо, проварюємо на помірному вогні близько півгодини.

ece2bd24c7c7865a384f18e1533582a4

Крок 3. Очищаємо головку цибулі та дрібно нарізаємо.

ebd31255014e0ab07c518515129d1a09

Крок 4. За допомогою тертки з великими отворами подрібнюємо морквину.

66ad3bd290059be5df6433153ccf33ad

Крок 5. Довгастими брусками нарізаємо картоплю.

ac8869b453892c7574b7e809789c4903

Крок 6. Розігріваємо олію і протягом 5 хвилин обсмажуємо цибулю, додаємо моркву і, помішуючи, пасеруємо овочі ще 5 хвилин.

b4f5f4ab9f341f638a7fd699da84843f

Крок 7. Готове м’ясо перекладаємо в тарілку, бульйон висипаємо скибочки картоплі.

a2b0251ee902c54a21040071d34eddef

Крок 8. Через 10 хвилин у каструлю викладаємо засмажку та курячу м’якоть, відокремлену від кісток.

0b0155cf88d89f25357c37b4f60592c2

Крок 9. Засипаємо вермішель, добре перемішуємо і витримуємо на вогні до готовності макаронних виробів. Солимо та перчимо, орієнтуючись на свій смак.

86bb1220706ed9c890b337fb1e8bc55b

Крок 10. Розливаємо страву по порційних супницях та подаємо. Смачного!

946e284ee48eee98c444862d67688a41

Курячий суп з домашньою локшиною та картоплею

Курячий суп з домашньою локшиною та картоплею – це справжня знахідка для любителів традиційних страв. Домашня локшина надає супу особливого колориту і неповторного смаку. А соковите куряче м’ясо та ніжна картопля роблять цей суп насиченою та ситною стравою для всієї родини.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Гомілка куряча – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 70 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Олія виноградної кісточки – для смаження.
  • Локшина домашня – 1 жменя
  • Лавровий лист – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець запашний горошком – до смаку.
  • Майоран – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Горіх мускатний мелений – до смаку.
  • Чебрець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та промиваємо бульби та коренеплоди, відміряємо необхідну кількість води та локшини.

8bb3b433f4fcdb5d5e2bc7a4f1e6de18

Крок 2. Курку заливаємо водою, додаємо горошини перцю та лавр, варимо півгодини з моменту закипання, обов’язково знімаючи піну.

ef2ecf57568188ddd1cc0fd14aecd478

Крок 3. Солодкий перець, морква та цибулю ріжемо на кубики однакового розміру.

3b47b6eecaba3dd183ddc081f8f72db3

Крок 4. Розігріваємо олію виноградної скоринки та обсмажуємо на ній овочеве асорті, включаючи кукурудзу, 3-5 хвилин.

34ad23e373b574b5781e5eb145075e19

Крок 5. З готового бульйону витягуємо та остуджуємо ніжки. Засипаємо обсмажені овочі та кубики картоплі, солимо та проварюємо ще 15 хвилин.

d942bd2f5731d7ecfcb44a89f2d6186a

Крок 6. Засипаємо локшину, доводимо до кипіння і тушкуємо ще 4 хвилини, помішуючи.

fd9a4f1cc6326e5cff1d98049da0c29d

Крок 7. Після закінчення зазначеного часу суп приправляємо і при необхідності досолюємо. Повертаємо у каструлю волокна курки.

951581a085aa603163fee464ac785dfb

Крок 8. Розливаємо апетитну страву за піалами та насолоджуємося. Смачного!

785954102c25611dbf7d54d0dd98b4d1

Простий курячий суп з рисом

Простий курячий суп з рисом – це збалансована страва, яка відмінно підійде для вечері чи обіду. Витративши мінімум зусиль і продуктів, на вашому столі може виявитися навариста і поживна страва, яка сподобається кожному з рідних – гарантовано!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Курка – 300 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 2,5л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Кріп – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо заливаємо водою і проварюємо на помірному вогні близько 30 хвилин, для прозорості не забуваємо позбавлятися піни шумівкою.

d6ece6c570bf741361a5193036897d47

Крок 2. Відварену курку розбираємо та висипаємо м’якоть у готовий бульйон.

07ba267abdeb54578b8aee57e8d0725a

Крок 3. Знімаємо шкірку з бульбою картоплі, ріжемо кубиками.

47634c5db7c1d1e527faf8989ba4865c

Крок 4. Відправляємо у каструлю.

e04bf023ef431361cd3cf9afa861d86f

Крок 5. Засипаємо ретельно промиту крупу, активно перемішуємо і доводимо до кипіння – зменшуємо нагрівання і тушкуємо 15-20 хвилин.

92efc5190702631f714045c1034170da

Крок 6. Довільно подрібнюємо очищену моркву.

0e7cb9112ad84d3c235bfe44b86f7676

Крок 7. На розігрітій олії обсмажуємо овочі до рум’яності та розм’якшення.

070bb40ef739414c975c1f5c9bbe8b7c

Крок 8. Перекладаємо засмажку у суп.

c6795f7bc65b8dad99cf3f661fe734fb

Крок 9. Доповнюємо страву сіллю, горошинами перцю, лавровим листом та рубаним кропом.

75053fa3ad6108f89e1156b488d48474

Крок 10. Вкотре доводимо до кипіння та запрошуємо родину для дегустації. Смачного!

f4d392b6a8f2bcdce39e5bd2b1dbdaf8

Суп на курячому бульйоні з галушками

Суп на курячому бульйоні з галушками – це збалансована та ароматна страва, яка чудово вгамовує голод. Ніжні галушки, що плавають в ароматному бульйоні, додають цьому супу особливий шарм та ситість, після якої ви ще довго не відчуєте голоду. Подається з зеленню і посипається свіжим перцем.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Курка – 600 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Кріп – 3 гілки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода – 2,5л.

Для галушок:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 6 ст.
  • Вода тепла –50 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Курку та лаврушку заливаємо водою та варимо протягом півгодини, знімаючи пінку.

fbb86b8c1932e733c22004a599f63a1b

Крок 2. Очищаємо та промиваємо овочі, моркву натираємо на тертці, а цибулю з картоплею нарізаємо кубиками.

425eb184eb55b4a38e88242a363fb680

Крок 3. На розігрітій олії обсмажуємо 4-5 хвилин морквину з цибулею, не допускаючи підгоряння.

26d0c4b55813091a09f0ac7d17f732a0

Крок 4. Висипаємо в бульйон пасерування та картопляні кубики.

7fecb4ee59a948bbd9e375c466d228ce

Крок 5. Паралельно замішуємо тісто для галушок: з’єднуємо борошно, яке просіяли, воду, яйце і спеції.

1326c11fd89b9ada7bf8e029b6e18ed0

Крок 6. Чайною ложкою набираємо тісто і викладаємо в бульйон, тушкуємо ще близько 7 хвилин.

64a3bdbce7b47c3062a2c77748cd7017

Крок 7. Посипаємо меленим перцем та кропом, даємо настоятися під кришкою 10-15 хвилин для розкриття всіх ароматів. Смачного!

436e9c2019cbb4ed6ed14271e4b75106

Суп з курячими фрикадельками

Суп з курячими фрикадельками – це ситна та смачна страва, яка прикрасить будь-який стіл. Ароматні курячі фрикадельки, що плавають в ароматному бульйоні з овочами, роблять цей суп особливо апетитним. Подається з зеленню та порцією охолодженої сметани.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Вода – 2,5л.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Корнішони – 150 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед у каструлю наливаємо воду і поміщаємо на вогонь. Для фрикадельок змішуємо фарш з рубаною цибулею, чорним перцем та сіллю.

984b44530a046ba7e0f25a7154dd96ff

Крок 2. Вологі руки ліпимо м’ясні кульки і по одному занурюємо в окріп, зменшуємо нагрівання до мінімуму і готуємо під кришкою 25-30 хвилин.

9b9ef39cec4c9b42f84848b5129bb10b

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу додаємо пасту з протертих томатів.

76a732806d2b81a4ed347f2ba3686d72

Крок 4. Засипаємо кільця корнішонів.

4d4de80bbfae762690b6b9032a7c6ced

Крок 5. Додаємо терту на тертці моркву та кубики картоплі, перемішуємо та тушкуємо до м’якості овочів.

0e546983e729d26dcb63fdfbeac75eb7

Крок 6. У момент коли всі інгредієнти готові, доповнюємо суп зеленню, сіллю та меленим перцем.

79616627f7550543d8602fc1a29f342d

Крок 7. Доводимо до кипіння і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Готуйте та отримуйте задоволення!

06a87f7bdeae5a1e37248565aea37461

Курячий суп з плавленим сиром

Курячий суп з плавленим сиром – це апетитна перша страва, яка радує своїм смаком та ніжністю. Шматочки ніжного курячого філе та кубиків овочів чудово поєднуються з плавленим сиром, надаючи супу насичений смак та неповторний аромат, а також оригінальну текстуру.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Сирок плавлений – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед куряче філе заливаємо водою і проварюємо, знімаючи шумівкою піну протягом 30 хвилин. Не гаючи часу, натираємо на тертці моркву і дрібно ріжемо цибулю.

c862fe27f56dc4f4e60a23a35b7ae593

Крок 2. Очищаємо та обполіскуємо картоплю та ріжемо кубиками.

fb4d0d47668edfd8128243f9e53ae8ee

Крок 3. Виймаємо м’ясо з бульйону, остуджуємо та розбираємо. У каструлю закидаємо сіль, горошини перцю, лавр та картоплю – варимо 15 хвилин.

b88fa5601a1fbe8212952ea98e2a9024

Крок 4. Паралельно розтоплюємо вершкове масло|| і обсмажуємо цибулю до прозорості, всипаємо морквину і обсмажуємо компоненти ще кілька хвилин.

86bdfdc7e4093389e78b89407b6c2a7a

Крок 5. Пасерування викладаємо до практично готової картоплі.

8666064986a64a281ab2302a7c0cdf4b

Крок 6. Додаємо нарізане філе.

b3f63dc75cae7c775d4a6d3743b887a8

Крок 7. Сир натираємо на тертці і засипаємо в каструлю, помішуємо до розплавлення і досолюємо.

d61331162d111f871ffe6f88ec2dc1de

Крок 8. Сирний суп подаємо до столу в порційних піалах, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

1143a8769518c52a1cd97a224ff2254e

Курячий суп-пюре

Курячий суп-пюре – це ніжна і бархатиста страва, яка радує своїм яскравим смаком та ароматом. Куряче м’ясо у поєднанні з картоплею та цибулею створює ідеальну основу для апетитного супу-пюре. Така страва відмінно підходить для холодних осінніх та зимних днів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2,8л.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Картопля – 6 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія рослинна – 50 мл.
  • Курка копчена – 500 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку та лушпиння з моркви та цибулі, промиваємо та довільно нарізаємо.

e755d4f95ccde60ff2595db0dfd78ac8

Крок 2. Картоплю чистимо і ріжемо кубиком, заливаємо окропом і ставимо на середній вогонь.

9a62075914b838ab88b18304c3b6f529

Крок 3. На розігрітій олії пасеруємо цибулю, моркву та кубики кабачка (без шкірки).

22899e31f8575f6db75d679baa5ea845

Крок 4. У киплячий овочевий бульйон перекладаємо вміст сковороди.

7ef2dbf1f96558912a1a12d4e3188f6c

Крок 5. Копчену птицю нарізаємо або розбираємо по волокнах.

6c7fdb69c856d796e89613a6440b9c80

Крок 6. Овочевий склад солимо і перчимо, пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.

4ef624e9c0c08ac8fbee305b923b88c5

Крок 7. У порційні тарілки розкладаємо птаха та заливаємо супом-пюре. Смачного!

0fe3c288bf3e827b1d9a936d07ba3d7c

Курячий суп з грибами

Курячий суп з грибами – це смачна та ситна страва, яка чудово підійде для поживного прийому їжі. Ніжне куряче м’ясо, ароматні гриби та овочі створюють витончений смак супу, який радуватиме всю родину. Цей суп не тільки смачний, але ще й корисний завдяки величезній кількості вітамінів і мінералів.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Курка – 350 гр.
  • Вода – 1,5л.
  • Печериці – 150 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо заливаємо водою і відварюємо до готовності, виймаємо на тарілку і розбираємо по волокнах, повертаємо в каструлю та солимо.

99b04fe1232dbd5e5ba8735d1ace5c9f

Крок 2. Досить великими часточками ріжемо картоплю, висипаємо в бульйон і варимо 15-20 хвилин.

ab1c277cb49d0933d17a325621fefd5f

Крок 3. Печериці розрізаємо на пластини і відправляємо в суп через 10 хвилин, після картоплі.

0e98464499310fb246e5eabad572142e

Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю та солодкий перець, натираємо на тертці моркву, слайсами ріжемо помідори.

d1820d5f3926ab8f53218f8af1a4bc4a

Крок 5. Обсмажуємо овочеве асорті на розігрітій олії 5-7 хвилин.

115dba408888a82633262bd4c87e9a83

Крок 6. Викладаємо засмажку в бульйон і тушкуємо до готовності всіх складових. Солимо та перчимо.

bc1224934b4eb5d3dbe11a6fd8aa1789

Крок 7. Розлив по піалах, доповнюємо свіжою зеленню. Знімаємо пробу та насолоджуємося. Смачного!

9112105221d5d9749666cd0dbae5e4ea

Курячий суп з цвітною капустою

Курячий суп з цвітною капустою – це корисна і неймовірно смачна перша страва, яка не тільки позбавить вас від голоду, але ще й зарядить енергією до самого вечора. Велика кількість клітковини, що міститься в овочах, наситить вас корисними речовинами, макро та мікроелементами.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Капуста цвітна – 1 виделок
  • Картопля – 4 шт.
  • Шпинат – 1 пучок
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Вода – 2,5л.
  • Сіль – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Необхідний продуктовий набір викладаємо на робочий стіл.

d7c76ef94883ebfaad937423938da2f2

Крок 2. У каструлю відправляємо кубики картоплі та куряче філе, додаємо лавр і сіль – заливаємо водою та варимо, прикривши кришкою на середньому нагріванні, близько 20 хвилин.

207010550417b01d638fd52b7c1e95c4

Крок 3. На олії 3-4 хвилини обсмажуємо дрібні кубики моркви, засипаємо кільця зеленої цибулі і прогріваємо всі разом.

4af8506b99a65e3986fac70847dc5d3e

Крок 4. Засмаження викладаємо в бульйон разом з промитим листям шпинату.

06878bcd922fc2b7d27095ecbff4c743

Крок 5. Додаємо невеликі суцвіття цвітної капусти, доводимо до кипіння та готуємо ще 7-9 хвилин.

c1236dd9c778203e96d72c14e9332662

Крок 6. Страву розливаємо по тарілках та доповнюємо половинками відварених яєць. Дегустуємо!

acc29834216190ab9549583c2aa1187b

Курячий суп з вермішеллю – відео

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал