Як приготувати лазанью з фаршем – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Лазанья — це традиційна італійська страва, що представляє собою листкову запіканку. Листи тіста чергуються з соусом болоньєзе і бешамель. Страва виходить соковитою і незвичайно апетитною. Подають її в гарячому вигляді. Сирна корочка приносить особливе задоволення. Приготування хоч і тривале, але досить просте.

Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах

Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах виглядає чудово. Соковита ніжна страва збере за столом велику компанію і доставить незабутнє задоволення. Приготування страви просте, але вимагає певних витрат часу. З рецептом впорається навіть новачок.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 10-12 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень (петрушка, кріп, стебло селери) – 0,5 пучка.
  • Часник – 2-3 зубчика.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Помідори – 4 шт.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухі ароматні трави – за смаком.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Вершки 20% -33% – 100 мл.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Молоко – 500 мл.
  • Біле вино – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для дивовижного страви.

Крок 2. Промивши яловичину, обсушуємо і ріжемо на шматки. Прокручуємо через м’ясорубку. Розігріваємо оливкову олію в глибокому сотейнику. Вивантажуємо фарш і смажимо близько п’яти хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю і часник. З морквини знімаємо шкірку. Часник дрібно натираємо, а цибуля – ріжемо. Відправляємо до фаршу і обсмажуємо далі. Селера промиваємо і подрібнюємо. Вивантажуємо до м’ясного соусу.

Крок 4. Морквину крупно натираємо на терці, перекладаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішавши, смажимо 10 хвилин. Промиту петрушку дрібно ріжемо і кладемо в соус. Солимо і перчимо. Врівноважуємо цукром. Вливаємо вино. Довівши до кипіння і прикривши, тушкуємо на мінімальному вогні.

Крок 5. Вимиті томати обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Дістаємо насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якоть пробиваємо блендером. виливаємо до фаршу і доливаємо не більше ніж півсклянки гарячої води. Закип’ятивши, приправляємо запашними травами.

Крок 6. Вливаємо вершки. Тушкуємо близько 2-х годин, щоб соус перетворився в однорідну масу. Балансуємо смак спеціями.

Крок 7. Знімаємо з плити.

Крок 8. Готуємо продукти для соусу бешамель.

Крок 9. На сковорідці розпускаємо вершкове масло. Після чого кладемо 1,5 столових ложки борошна і інтенсивно розмішуємо.

Крок 10. До густої маси потроху додаємо молоко і ретельно вимішуємо, не залишаючи грудочок. Варім не більше 12-ти хвилин до загустіння.

Крок 11. Приправляємо мускатним горіхом, перцем і солимо.

Крок 12. Беремо жароміцну форму прийнятного розміру і листи лазаньї.

Крок 13. Змащуємо форму маслом. Виливаємо пару ложок соусу бешамель і розмазуємо по всій площі. Накриваємо листами лазаньї.

Крок 14. Знову промазуємо соусом бешамель.

Крок 15. Поливаємо м’ясним соусом. Укладаємо листи лазаньї, просочуємо соусом бешамель і м’ясним соусом. Укладаємо листи.

Крок 16. Таким чином збираємо все блюдо.

Крок 17. Завершальний шар просочуємо соусом бешамель і присипаємо подрібненим сиром. Поміщаємо блюдо в прогріту до 220 ° З духовку. Запікаємо 40 хвилин.

Крок 18. Акуратно дістаємо, притримуючи гарячу ємність прихватками. Розрізаємо на порції. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!

Лазанья з куркою

Лазанья з куркою володіє незвичайним смаком. Страва виходить неймовірно ароматною з насиченим смаком. Ніжне частування стане для вас фаворитом. Незважаючи на те, що для начинки використовується куряче філе, начинка виходить досить соковитою. Лазанья виглядає дуже апетитно і підійде в якості частування для святкового заходу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Куряче філе – 700 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Помідори – 500 гр.
  • Твердий сир – 300 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Молоко – 1 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Очищену цибулю ополіскуємо і подрібнюємо.

Крок 3. Промивши куряче філе і обсушити, нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 4. Промивши і почистивши гриби, нарізаємо кубиками.

Крок 5. Гарненько прогріваємо сковорідку з олією і вивантажуємо подрібнену цибулю. Пасеруємо до прозорого стану.

Крок 6. До цибулі викладаємо нарізане м’ясо.

Крок 7. Обсмаживши 5 хвилин, вивантажуємо грибну нарізку.

Крок 8. Перемішавши, присмачуємо спеціями.

Крок 9. Продовжуємо готувати протягом чверті години.

Крок 10. Промивши і просушивши зелень, дрібно шинкуємо.

Крок 11. Промиті томати обдаємо киплячою водою, вирізаємо плодоніжки і знімаємо шкірку. Розрізавши на сегменти, вивантажуємо в чашу подрібнювача.

Крок 12. Пробиваємо томати до однорідності.

Крок 13. Засипаємо подрібнену зелень.

Крок 14. За допомогою подрібнювача прокручуємо пару секунд, щоб компоненти з’єдналися.

Крок 15. Готуємо соус бешамель. У товстостінний посуд вивантажуємо вершкове масло. Розпускаємо на помірній температурі.

Крок 16. Засипаємо борошно.

Крок 17. Перемішуємо лопаткою і злегка обсмажуємо.

Крок 18. Поступово додаємо молоко і розмішуємо, щоб розбити грудки.

Крок 19. Посипаємо сіллю і перцем. Заварюємо соус, постійно помішуючи, до густоти.

Крок 20. На дно вогнетривкої форми укладаємо листи лазаньї.

Крок 21. Розділимо половину начинки з грибів і курки.

Крок 22. Розділимо половину соусу бешамель.

Крок 23. Накриваємо другим шаром з листів лазаньї.

Крок 24. Розділимо решту начинку з грибів і птиці.

Крок 25. Просочуємо залишками білого соусу.

Крок 26. Накриваємо листами лазаньї.

Крок 27. Розділимо томатний соус із зеленню. Переміщаємо заготівлю в нагріту до 180 ° духовку. Запікаємо страву 20 хвилин.

Крок 28. Тремо сир, використовуючи терку з великими отворами.

Крок 29. Через час обережно виймаємо ємність з духовки і щедро посипаємо тертим сиром. Прибираємо доготавліваться ще на 25 хвилин.

Крок 30. Ароматну страву ділимо на порції і подаємо в гарячому стані. Смачного!

Лазанья з грибами

Лазанья з грибами готується елементарно. Страва підходить для тих, хто не вживає м’ясо. Соковита лазіння – відмінний варіант для смачного і ситного обіду. Замість шампіньйонів можна використовувати і інші гриби. Смачно виходить з заготівлями з лісових примірників. Вони надають незабутній аромат страві.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст.л.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Олія – за смаком.
  • Молоко – 200 мл.
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Мускатний горіх – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулю промиваємо і подрібнюємо. Шампіньйони обполіскуємо, обсушуємо і тонко нарізаємо. Закип’ятив воду, підсолюємо і опускаємо листи лазаньї. Варимо близько 3-х хвилин. Натираємо на терці сир. Ставимо розігрівається духовку до 180 ° С.

Крок 2. Розміщуємо сотейник на вогні, кладемо вершкове масло і розпускаємо його. Засипаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи грудочки. Невеликими порціями вливаємо молоко, інтенсивно вимішуючи після кожного прийому. Варимо до загустіння. Приправляємо сіллю, мускатним горіхом і перчимо. Добре розмішавши, прибираємо з конфорки. Соус бешамель готовий.

Крок 3. На сковорідці прогріваємо олію. Кладемо цибулю і пасеруємо 5 хвилин. Викладаємо гриби, солимо і перчимо. Перемішавши, обсмажуємо 10 хвилин.

Крок 4. У відповідну форму кладемо соус бешамель і розділимо по всій поверхні. Викладаємо листи лазаньї. Розділимо грибну начинку. Присипаємо сирною стружкою і поливаємо соусом. Повторюємо всі дії, поки не закінчаться компоненти. Прибираємо запікатися на 40 хвилин.

Крок 5. Ніжну лазанью з запашним ароматом дбайливо витягаємо з духової шафи, надівши прихватки-рукавички. Розміщуємо на дошці, злегка даємо охолонути і нарізаємо порційно.

Крок 6. Розкладаємо по тарілках і презентуємо гостям блюдо з ідеальною сирною скоринкою. Лазанья хороша і в розігрітому вигляді. Смачного!

Лазанья з кабачків з фаршем в духовці

Лазанья з кабачків з фаршем в духовці є збалансована страва. Частування можна адаптувати в низькокалорійне, якщо використовувати курячий або фарш з індички, а також сир і сметану зі зниженою жирністю. Незважаючи на велику кількість компонентів, рецепт досить елементарний і виконаємо навіть для новачка.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Фарш – 500 гр.
  • Помідори у власному соку – 400-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Італійські трави – 2-3 ч.л.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Сир – 300 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Можна взяти кабачки або цукіні.

Крок 2. Обмиті плоди кабачків протираємо від крапель і тонко ріжемо скибочками. Для зручності використовуємо овочечистку або слайсер.

Крок 3. Складаємо нарізку в миску і посипаємо сіллю. Даємо постояти 1 годину.

Крок 4. Очистивши цибулю і часник, дрібно ріжемо. Нагріваємо сковорідку з маслом і закидаємо нарізку. Обсмажуємо до прозорості.

Крок 5. До прозорим овочам відправляємо фарш. Розминаємо на шматочки подрібніше лопаткою. Тушкуємо, поки фарш не зблідне.

Крок 6. Приправляємо засмажку і готуємо, поки не випарується сік.

Крок 7. Виливаємо консервовані томати, кладемо лаврушку і ретельно перемішуємо. Даємо соусу скипіти, не забуваючи зрідка помішувати. Можна використовувати перекручені свіжі томати або пасту, розведену окропом.

Крок 8. Мінімізуємо нагрів і тушкуємо півгодини під кришкою.

Крок 9. Кабачки віджимаємо від вологи або промакуємо серветками.

Крок 10. Ополоснувши кабачки, просушуємо їх серветками.

Крок 11. Натираємо сир. Половину сирної стружки об’єднуємо з яйцем, сметаною і рубаною петрушкою. Приправляємо спеціями і вимішуємо до однорідності.

Крок 12. Беремо керамічну форму, на дно кладемо соус болоньєзе і розділимо по поверхні. Зверху викладаємо шар кабачків.

Крок 13. Знову укладаємо м’ясної соус, розрівнюючи лопаткою.

Шок 14. Просочуємо білим соусом і повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Кількість шарів залежить від розміру і висоти форми.

Крок 15. У висновку збірки засипаємо верхівку сирною стружкою і поміщаємо готуватися в нагріту духовку на 50 хвилин при 180 ° С. Залежно від техніки час готування може скоротитися. В кінці приготування, якщо духовка підтримує функцію “ Гриль ”, перемикаємо режим і підрум’янюємо 5 хвилин.

Крок 16. Акуратно дістаємо страву з золотистою сирною скоринкою, для безпеки використовуємо прихватки. Даємо трохи остудитися, розмістивши на дерев’яній дошці.

Крок 17. Нарізаємо лазанью на порції. Дегустуємо ситне частування. Смачного!

Лінива лазіння з фаршем

Лінива лазіння з фаршем виходить апетитною і ситною. Соковита страва підходить, як для обіду, так і для вечері. Лазанья з лавашем готується значно швидше, ніж при використанні листів для страви. Фарш використовуємо будь-якої – м’ясної, змішаний або курячий, в залежності від бажаної калорійності страви.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лаваш – 220 гр.
  • М’ясний фарш – 500 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Суміш трав – за смаком.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатний соус – 1-2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Мускатний горіх – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину подрібнюємо і пасеруємо на сковорідці з олією.

Крок 2. Промиті помідори ріжемо кубиками, видаливши плодоніжку. Закидаємо до розм’якшення цибулі і готуємо разом. Можна використовувати томатну пасту.

Крок 3. До розм’якшеним овочам викладаємо фарш і часто перемішуємо лопаткою, розбиваючи на шматочки подрібніше. Приправляємо і обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 4. Вливаємо томатний соус і розмішуємо. При необхідності доливаємо трохи води і тушкуємо м’ясну заготівлю 5 хвилин.

Крок 5. У другій сковорідці розпускаємо вершкове масло і засипаємо борошно. Добре перемішавши, частинами виливаємо підігріте молоко і інтенсивно розмішуємо до зникнення грудок і загустіння. При необхідності використовуємо вінчик. Солимо і присмачуємо мускатним горіхом.

Крок 6. Лаваш ріжемо смужками або квадратами в залежності від використовуваної форми і викладаємо в змащену олією керамічну форму.

Крок 7. Кладемо м’ясну суміш і розділимо по поверхні.

Крок 8. Зверху поливаємо соусом бешамель. Вирівнюємо лопаткою, щоб соус проник в усі місця.

Крок 9. Тремо обидва види сиру на терці і посипаємо зверху. Сир вибираємо легкоплавкий, який при охолодженні залишається еластичним.

Крок 10. Накриваємо лавашем і просочуємо його соусом бешамель, гарненько розмазавши.

Крок 11. Розділимо м’ясну суміш і повторюємо всі верстви спочатку.

Крок 12. У висновку накриваємо лавашем, просочуємо соусом і поміщаємо в прогрітий до 180 ° духову шафу на третину години.

Крок 13. Через час посипаємо подрібненим сиром і повертаємо у духовку.

Крок 14. Запікаємо ще 10 хвилин і акуратно дістаємо запашне блюдо за допомогою силіконових або ганчіркових прихваток. Ставимо на дерев’яну підставку, щоб не обпектися.

Шик 15. Порізавши лазанью на шматки, сервіруємо і дегустуємо. Смачного!

Лазанья з фаршем на сковороді

Лазанья з фаршем на сковороді – бездоганний спосіб приготування для тих, у кого немає духовки. Страва готується досить просто. Трохи терпіння і на вашому столі шикарне частування. Овочі добре поєднуються з будь-яким фаршем. Лазанья виходить соковитою і чудово апетитною.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 5-6 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Селера – 2 стебла.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Український сир / сулугуні – 100 гр.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Сполоснувши і обробивши овочі, починаємо основний процес.

Крок 2. Нарізаємо овочі кубиками. Якщо є кухонний комбайн, це спростить справу і заощадить час.

Крок 3. Листи лазаньї довільно розламуємо. Дрібніти не потрібно, шматочки повинні бути значного розміру.

Крок 4. Обсмажуємо нарізку на розігрітій сковорідці з олією.

Крок 5. Коли овочі стануть м’якими, вивантажуємо до них фарш і приправи.

Крок 6. При постійному перемішуванні обсмажуємо до посвітління фаршу.

Крок 7. Коли фарш змінить колір, зверху укладаємо розламані листи лазаньї.

Крок 8. Поливаємо томатним соусом або розводимо томат-пасту окропом, не забуваючи збалансувати смак цукром, якщо паста кислить. Можна замінити протертими консервованими або свіжими помідорами. Присипавши спеціями, прикриваємо і готуємо півгодини на найменшому полум’я.

Крок 9. Натираємо сир (беремо сорт, який добре плавиться і при застигання залишається еластичним) і доводимо до готовності, повинна утворитися тягнеться сирна скоринка.

Крок 10. Чудова частування прибираємо з плити і ділимо на порції.

Крок 11. Розділимо по тарілках. Смачного!

Лазанья з лаваша з фаршем

Лазанья з лаваша з фаршем стане прекрасним варіантом для будь-якого заходу або повсякденного раціону. Блюдо виглядає презентабельно і апетитно, виділяє неймовірні аромати, від яких паморочиться голова і хочеться швидше покуштувати шматочок. Якщо ви любите макарони по-флотськи, лазіння стане вашим фаворитом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лаваш – 120 гр.
  • М’ясний фарш – 450 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатна паста – 1-2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу Бешамель:

  • Молоко – 500 мл.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На промасленій гарячої сковороді припускаємо до прозорості подрібнену цибулю.

Крок 2. Закидаємо фарш і готуємо при помішуванні до зміни кольору м’яса і випаровування соку, який виділився.

Крок 3. Томати обполіскуємо, робимо надрізи і ошпарюємо окропом. Після чого обдаємо крижаною водою і видаляємо шкірку.

Крок 4. Вирізавши плодоніжки, пробиваємо помідори в пюре блендером.

Крок 5. Заливаємо томат до м’яса, присмачуємо томатною пастою. Розмішавши, тушкуємо до випаровування вологи. Соус повинен залишатися соковитим, але не водянистим. Приправляємо спеціями і подрібненим часником. На розсуд присмачуємо прянощами.

Крок 6. У каструльці з подвійним дном розпускаємо вершкове масло.

Крок 7. Підсмажуємо борошно в розтопленому маслі.

Крок 8. Поступово вливаємо підігріте молоко, інтенсивно помішуємо вінчиком. Проварюємо соус бешамель до загустіння. На завершення присмачуємо сіллю і перцем.

Крок 9. Беремо квадратну вогнетривку форму і ріжемо лаваш на квадрати. Дно промазуємо соусом бешамель, намагаючись захопити все куточки і кладемо лист лаваша.

Крок 10. Знову просочуємо білим соусом, розмазуючи по всіх куточках.

Крок 11. Розділимо м’ясну начинку і повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 12. М’ясну начинку накриваємо листом лаваша і просочуємо білим соусом так, щоб він проник в усі місця.

Крок 13. Засипаємо дрібною сирною стружкою по всій верхівці рівним шаром.

Крок 14. Розігріваємо духовку до 180 ° С. Запікаємо лазанью 20 хвилин. За допомогою прихваток виймаємо блюдо.

Крок 15. Гарячу страву ділимо на порційні шматки і пригощаємо рідних. Смачного!

Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці

Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці – питання, який спершу може застати зненацька. Однак вирішується він елементарно. Як що немає плити, це відмінний спосіб порадувати близьких улюбленою стравою. Є деякі нюанси, але все можна вирішити. Докласти зусиль доведеться, але це того варто.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї – 125 гр.
  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Горіх мускатний – щіпка.
  • Твердий сир – 120 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши цибулину і подрібнивши, відправляємо в чашу приладу і смажимо на олії, включивши функцію “ Жарка ”.

Крок 2. До цибулі вивантажуємо фарш і розбиваємо грудочки лопаткою. Коли фарш побіліє, присмачуємо томатною пастою. Перемішавши, тушкуємо 15 хвилин. Здобрюємо приправами. Розмішавши, перекладаємо м’ясну начинку в миску.

Крок 3. Протерши або обмивши чашу, розпускаємо вершкове масло. Всипаємо борошно і смажимо помішуючи. Потроху виливаємо молоко і розмішуємо до однорідності. Доливаємо все молоко, постійно помішуючи.

Крок 4. Приправляємо мускатним горіхом і давленим часником. Даємо загустіти. Відключаємо прилад і виливаємо бешамель в холодну миску, щоб припинити загустіння.

Крок 5. У чашу наливаємо фільтрувати воду. Активуємо програму “ Пар ”. Даємо воді закипіти і варимо листи лазаньї порціями. переміщаємо на тарілку. Важливо не переварити вироби. Коли всі листи сваряться, виливаємо воду. Застеляємо чашу фольгою, промазуємо білим соусом. Кладемо лист лазаньї.

Крок 6. Укладаємо м’ясну начинку рівним шаром.

Крок 7. Присипавши тертим сиром, повторюємо черговість інгредієнтів. Просочуємо заключний лист лазаньї білим соусом. Засипаємо сиром.

Крок 8. Вільні краї фольги загортаємо так, щоб вони не торкалися сиру, закриваємо прилад. Перемикаємо прилад в режим “ Випічка ”, активуємо таймер на 45 хвилин.

Крок 9. Готову страву акуратно дістаємо і ріжемо порційно. Сервіруємо і прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!

ПП лазіння в домашніх умовах

ПП лазіння в домашніх умовах – рецепт, який без праці зможе втілити в життя кожен. Низькокалорійне блюдо виходить не менш апетитним ніж оригінал. Лазанья добре насичує і доставляє масу незабутніх емоцій і вражень. Ароматне соковита страва стане фаворитом для тих, хто береже фігуру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш – 100 гр.
  • Курячий фарш – 200 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Промиваємо шампіньйони і ріжемо скибочками. Очищаємо цибулю і морквину, ріжемо, як подобається. Використовуємо охолоджений фарш або дістаємо з морозилки і даємо відтанути. Дрібно натираємо на терці сир. Розігріваємо духовку до 180 ° С.

Крок 2. Розігрівши сковорідку, обсмажуємо гриби, поки не випарується сік. Закидаємо овочеву нарізку. Готуємо хвилин 10 до м’якості. Приправляємо і добре перемішуємо. Знімаємо з вогню і перекладаємо в миску.

Крок 3. Повертаємо сковороду на конфорку. Смажимо фарш до посвітління. Перекладаємо до нього овочі. Здобрюємо томатом і тушкуємо, прикривши кришкою, пару хвилин.

Крок 4. Листи лаваша ріжемо на частини, що відповідають розміру форми. Кладемо лаваш, розділимо начинку. Присипаємо сиром. Таким чином збираємо лазанью. На завершення поливаємо вершками і посипаємо сиром. Запікаємо 40 хвилин в прогрітій духовці.

Крок 5. Через час дістаємо блюдо, використовуючи прихватки для безпеки. Нарізаємо лазанью порційно.

Крок 6. Сервіруємо страву, прикрасивши листочком базиліка. Смачного!

Як приготувати лазанью в домашніх умовах – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал