Як приготувати лазанью з фаршем – 9 рецептів приготування з покроковими фото

4ad9487fb92bfcb8012b5430445a0a9e

Лазанья — це традиційна італійська страва, що представляє собою листкову запіканку. Листи тіста чергуються з соусом болоньєзе і бешамель. Страва виходить соковитою і незвичайно апетитною. Подають її в гарячому вигляді. Сирна корочка приносить особливе задоволення. Приготування хоч і тривале, але досить просте.

Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах

Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах виглядає чудово. Соковита ніжна страва збере за столом велику компанію і доставить незабутнє задоволення. Приготування страви просте, але вимагає певних витрат часу. З рецептом впорається навіть новачок.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 10-12 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень (петрушка, кріп, стебло селери) – 0,5 пучка.
  • Часник – 2-3 зубчика.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Помідори – 4 шт.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухі ароматні трави – за смаком.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Вершки 20% -33% – 100 мл.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Молоко – 500 мл.
  • Біле вино – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для дивовижного страви.

Крок 2. Промивши яловичину, обсушуємо і ріжемо на шматки. Прокручуємо через м’ясорубку. Розігріваємо оливкову олію в глибокому сотейнику. Вивантажуємо фарш і смажимо близько п’яти хвилин.

05f52d9b1d3c40a23e0bf9c2dcfe6284

Крок 3. Очищаємо цибулю і часник. З морквини знімаємо шкірку. Часник дрібно натираємо, а цибуля – ріжемо. Відправляємо до фаршу і обсмажуємо далі. Селера промиваємо і подрібнюємо. Вивантажуємо до м’ясного соусу.

Крок 4. Морквину крупно натираємо на терці, перекладаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішавши, смажимо 10 хвилин. Промиту петрушку дрібно ріжемо і кладемо в соус. Солимо і перчимо. Врівноважуємо цукром. Вливаємо вино. Довівши до кипіння і прикривши, тушкуємо на мінімальному вогні.

036c77bf0f0c918125eaead4549b67c6

Крок 5. Вимиті томати обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Дістаємо насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якоть пробиваємо блендером. виливаємо до фаршу і доливаємо не більше ніж півсклянки гарячої води. Закип’ятивши, приправляємо запашними травами.

Крок 6. Вливаємо вершки. Тушкуємо близько 2-х годин, щоб соус перетворився в однорідну масу. Балансуємо смак спеціями.

e9e6020e959e17dd4b9af76ebef579bf

Крок 7. Знімаємо з плити.

Крок 8. Готуємо продукти для соусу бешамель.

58f199beef14a3f5dead3c8ff2e3dc20

Крок 9. На сковорідці розпускаємо вершкове масло. Після чого кладемо 1,5 столових ложки борошна і інтенсивно розмішуємо.

Крок 10. До густої маси потроху додаємо молоко і ретельно вимішуємо, не залишаючи грудочок. Варім не більше 12-ти хвилин до загустіння.

ec5092caf99a5e3aef776191897c8f47

Крок 11. Приправляємо мускатним горіхом, перцем і солимо.

Крок 12. Беремо жароміцну форму прийнятного розміру і листи лазаньї.

94119d021ebccc2e84815117b159676d

Крок 13. Змащуємо форму маслом. Виливаємо пару ложок соусу бешамель і розмазуємо по всій площі. Накриваємо листами лазаньї.

Крок 14. Знову промазуємо соусом бешамель.

67d9870e1e58bf4fab4f5365dfbe525e

Крок 15. Поливаємо м’ясним соусом. Укладаємо листи лазаньї, просочуємо соусом бешамель і м’ясним соусом. Укладаємо листи.

Крок 16. Таким чином збираємо все блюдо.

451370443063d657c95074885a3adcfa

Крок 17. Завершальний шар просочуємо соусом бешамель і присипаємо подрібненим сиром. Поміщаємо блюдо в прогріту до 220 ° З духовку. Запікаємо 40 хвилин.

Крок 18. Акуратно дістаємо, притримуючи гарячу ємність прихватками. Розрізаємо на порції. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!

929b6e7b3fe8c66e51e9dc9b4e8b2627

Лазанья з куркою

Лазанья з куркою володіє незвичайним смаком. Страва виходить неймовірно ароматною з насиченим смаком. Ніжне частування стане для вас фаворитом. Незважаючи на те, що для начинки використовується куряче філе, начинка виходить досить соковитою. Лазанья виглядає дуже апетитно і підійде в якості частування для святкового заходу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Куряче філе – 700 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Помідори – 500 гр.
  • Твердий сир – 300 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Молоко – 1 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Очищену цибулю ополіскуємо і подрібнюємо.

a5576046fc72ba6512d89ae10976bd5a

Крок 3. Промивши куряче філе і обсушити, нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 4. Промивши і почистивши гриби, нарізаємо кубиками.

2b9c6de76545d90655364ac35a416415

Крок 5. Гарненько прогріваємо сковорідку з олією і вивантажуємо подрібнену цибулю. Пасеруємо до прозорого стану.

Крок 6. До цибулі викладаємо нарізане м’ясо.

222b94c7d98fb2f887c6de6c1978c79c

Крок 7. Обсмаживши 5 хвилин, вивантажуємо грибну нарізку.

Крок 8. Перемішавши, присмачуємо спеціями.

9b83ac4e5fcb02081bfc5bf78c07b650

Крок 9. Продовжуємо готувати протягом чверті години.

Крок 10. Промивши і просушивши зелень, дрібно шинкуємо.

d56ab9f13050fad0c9b3964fb99d2676

Крок 11. Промиті томати обдаємо киплячою водою, вирізаємо плодоніжки і знімаємо шкірку. Розрізавши на сегменти, вивантажуємо в чашу подрібнювача.

Крок 12. Пробиваємо томати до однорідності.

5481813210a1a502fe0a9f0e5ae757b0

Крок 13. Засипаємо подрібнену зелень.

Крок 14. За допомогою подрібнювача прокручуємо пару секунд, щоб компоненти з’єдналися.

2e1bbb82fd2c457440b90119400667a9

Крок 15. Готуємо соус бешамель. У товстостінний посуд вивантажуємо вершкове масло. Розпускаємо на помірній температурі.

Крок 16. Засипаємо борошно.

342e5bc9e9a861b19c0b6bc33311f6dd

Крок 17. Перемішуємо лопаткою і злегка обсмажуємо.

Крок 18. Поступово додаємо молоко і розмішуємо, щоб розбити грудки.

a0c854b0a3a1de2d75f9ebbe3396990f

Крок 19. Посипаємо сіллю і перцем. Заварюємо соус, постійно помішуючи, до густоти.

Крок 20. На дно вогнетривкої форми укладаємо листи лазаньї.

3d8a21ebf458e40d71000c96f9c7b412

Крок 21. Розділимо половину начинки з грибів і курки.

Крок 22. Розділимо половину соусу бешамель.

46ff2b66378a0412aff76d2c63329225

Крок 23. Накриваємо другим шаром з листів лазаньї.

Крок 24. Розділимо решту начинку з грибів і птиці.

1d9ef07f2fb5000b567a3614c2ff8bc7

Крок 25. Просочуємо залишками білого соусу.

Крок 26. Накриваємо листами лазаньї.

4a0b18452a8695563206852844dffb60

Крок 27. Розділимо томатний соус із зеленню. Переміщаємо заготівлю в нагріту до 180 ° духовку. Запікаємо страву 20 хвилин.

Крок 28. Тремо сир, використовуючи терку з великими отворами.

a13bfc3f469a053e7a6e18405dc3482c

Крок 29. Через час обережно виймаємо ємність з духовки і щедро посипаємо тертим сиром. Прибираємо доготавліваться ще на 25 хвилин.

Крок 30. Ароматну страву ділимо на порції і подаємо в гарячому стані. Смачного!

aa1ba1c77bb10669887b4325e74c0b83

Лазанья з грибами

Лазанья з грибами готується елементарно. Страва підходить для тих, хто не вживає м’ясо. Соковита лазіння – відмінний варіант для смачного і ситного обіду. Замість шампіньйонів можна використовувати і інші гриби. Смачно виходить з заготівлями з лісових примірників. Вони надають незабутній аромат страві.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст.л.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Олія – за смаком.
  • Молоко – 200 мл.
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Мускатний горіх – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулю промиваємо і подрібнюємо. Шампіньйони обполіскуємо, обсушуємо і тонко нарізаємо. Закип’ятив воду, підсолюємо і опускаємо листи лазаньї. Варимо близько 3-х хвилин. Натираємо на терці сир. Ставимо розігрівається духовку до 180 ° С.

a44feaa24f7c213a27355deb520428ee

Крок 2. Розміщуємо сотейник на вогні, кладемо вершкове масло і розпускаємо його. Засипаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи грудочки. Невеликими порціями вливаємо молоко, інтенсивно вимішуючи після кожного прийому. Варимо до загустіння. Приправляємо сіллю, мускатним горіхом і перчимо. Добре розмішавши, прибираємо з конфорки. Соус бешамель готовий.

2b840c8848227aba6c065e0af0e6d47c

Крок 3. На сковорідці прогріваємо олію. Кладемо цибулю і пасеруємо 5 хвилин. Викладаємо гриби, солимо і перчимо. Перемішавши, обсмажуємо 10 хвилин.

513e25866ae1c08ac28b9dbd448c0d52

Крок 4. У відповідну форму кладемо соус бешамель і розділимо по всій поверхні. Викладаємо листи лазаньї. Розділимо грибну начинку. Присипаємо сирною стружкою і поливаємо соусом. Повторюємо всі дії, поки не закінчаться компоненти. Прибираємо запікатися на 40 хвилин.

7675780745510ad25e4578843b96dac9

Крок 5. Ніжну лазанью з запашним ароматом дбайливо витягаємо з духової шафи, надівши прихватки-рукавички. Розміщуємо на дошці, злегка даємо охолонути і нарізаємо порційно.

1b84edd8af02ca714f289463381d4032

Крок 6. Розкладаємо по тарілках і презентуємо гостям блюдо з ідеальною сирною скоринкою. Лазанья хороша і в розігрітому вигляді. Смачного!

8eba09d80d171c00c7a82f51c271f89a

Лазанья з кабачків з фаршем в духовці

Лазанья з кабачків з фаршем в духовці є збалансована страва. Частування можна адаптувати в низькокалорійне, якщо використовувати курячий або фарш з індички, а також сир і сметану зі зниженою жирністю. Незважаючи на велику кількість компонентів, рецепт досить елементарний і виконаємо навіть для новачка.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Фарш – 500 гр.
  • Помідори у власному соку – 400-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Італійські трави – 2-3 ч.л.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Сир – 300 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Можна взяти кабачки або цукіні.

Крок 2. Обмиті плоди кабачків протираємо від крапель і тонко ріжемо скибочками. Для зручності використовуємо овочечистку або слайсер.

e1b95cd087da0f23375cb45d8df37a0e

Крок 3. Складаємо нарізку в миску і посипаємо сіллю. Даємо постояти 1 годину.

Крок 4. Очистивши цибулю і часник, дрібно ріжемо. Нагріваємо сковорідку з маслом і закидаємо нарізку. Обсмажуємо до прозорості.

f322a141b0086561e6c3512d85c5c971

Крок 5. До прозорим овочам відправляємо фарш. Розминаємо на шматочки подрібніше лопаткою. Тушкуємо, поки фарш не зблідне.

Крок 6. Приправляємо засмажку і готуємо, поки не випарується сік.

99db5deb4b0f81fdefe506c5be0c51c0

Крок 7. Виливаємо консервовані томати, кладемо лаврушку і ретельно перемішуємо. Даємо соусу скипіти, не забуваючи зрідка помішувати. Можна використовувати перекручені свіжі томати або пасту, розведену окропом.

Крок 8. Мінімізуємо нагрів і тушкуємо півгодини під кришкою.

712752b22924adb371aeac41e10c98e4

Крок 9. Кабачки віджимаємо від вологи або промакуємо серветками.

Крок 10. Ополоснувши кабачки, просушуємо їх серветками.

86bd9dec70bbc2387c2d154c420e433a

Крок 11. Натираємо сир. Половину сирної стружки об’єднуємо з яйцем, сметаною і рубаною петрушкою. Приправляємо спеціями і вимішуємо до однорідності.

f07dedb90a6b07ea05f81aa9ca346cda

Крок 12. Беремо керамічну форму, на дно кладемо соус болоньєзе і розділимо по поверхні. Зверху викладаємо шар кабачків.

d985ba156e0982825ffd290d20f12600

Крок 13. Знову укладаємо м’ясної соус, розрівнюючи лопаткою.

c17191ce9926931a4779caba6ea9d6a1

Шок 14. Просочуємо білим соусом і повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Кількість шарів залежить від розміру і висоти форми.

131a1854b22dd364f49d0a772627f65e

Крок 15. У висновку збірки засипаємо верхівку сирною стружкою і поміщаємо готуватися в нагріту духовку на 50 хвилин при 180 ° С. Залежно від техніки час готування може скоротитися. В кінці приготування, якщо духовка підтримує функцію “ Гриль ”, перемикаємо режим і підрум’янюємо 5 хвилин.

023ce2041555f0e2597768af8f43143a

Крок 16. Акуратно дістаємо страву з золотистою сирною скоринкою, для безпеки використовуємо прихватки. Даємо трохи остудитися, розмістивши на дерев’яній дошці.

2e34b5226d4471119976b8ce27f4be90

Крок 17. Нарізаємо лазанью на порції. Дегустуємо ситне частування. Смачного!

233438bc2526cbc16142c593dc985f0e

Лінива лазіння з фаршем

Лінива лазіння з фаршем виходить апетитною і ситною. Соковита страва підходить, як для обіду, так і для вечері. Лазанья з лавашем готується значно швидше, ніж при використанні листів для страви. Фарш використовуємо будь-якої – м’ясної, змішаний або курячий, в залежності від бажаної калорійності страви.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лаваш – 220 гр.
  • М’ясний фарш – 500 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Суміш трав – за смаком.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатний соус – 1-2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Мускатний горіх – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину подрібнюємо і пасеруємо на сковорідці з олією.

bc59df0d807a397febd315ac7af06949

Крок 2. Промиті помідори ріжемо кубиками, видаливши плодоніжку. Закидаємо до розм’якшення цибулі і готуємо разом. Можна використовувати томатну пасту.

Крок 3. До розм’якшеним овочам викладаємо фарш і часто перемішуємо лопаткою, розбиваючи на шматочки подрібніше. Приправляємо і обсмажуємо 5 хвилин.

9620970ec9e403440f989f3a20d55509

Крок 4. Вливаємо томатний соус і розмішуємо. При необхідності доливаємо трохи води і тушкуємо м’ясну заготівлю 5 хвилин.

Крок 5. У другій сковорідці розпускаємо вершкове масло і засипаємо борошно. Добре перемішавши, частинами виливаємо підігріте молоко і інтенсивно розмішуємо до зникнення грудок і загустіння. При необхідності використовуємо вінчик. Солимо і присмачуємо мускатним горіхом.

88662d308eeffe6e1bd73d1daf0681ff

Крок 6. Лаваш ріжемо смужками або квадратами в залежності від використовуваної форми і викладаємо в змащену олією керамічну форму.

Крок 7. Кладемо м’ясну суміш і розділимо по поверхні.

ad1826af45ca177c2c7653d05cce3a96

Крок 8. Зверху поливаємо соусом бешамель. Вирівнюємо лопаткою, щоб соус проник в усі місця.

Крок 9. Тремо обидва види сиру на терці і посипаємо зверху. Сир вибираємо легкоплавкий, який при охолодженні залишається еластичним.

4f9293a06d44c50c46a244e631ae3003

Крок 10. Накриваємо лавашем і просочуємо його соусом бешамель, гарненько розмазавши.

Крок 11. Розділимо м’ясну суміш і повторюємо всі верстви спочатку.

2fa8d68bac6abe932758f929a0cb08ea

Крок 12. У висновку накриваємо лавашем, просочуємо соусом і поміщаємо в прогрітий до 180 ° духову шафу на третину години.

Крок 13. Через час посипаємо подрібненим сиром і повертаємо у духовку.

24a2a99ec5a95badf7ed459100f5015c

Крок 14. Запікаємо ще 10 хвилин і акуратно дістаємо запашне блюдо за допомогою силіконових або ганчіркових прихваток. Ставимо на дерев’яну підставку, щоб не обпектися.

Шик 15. Порізавши лазанью на шматки, сервіруємо і дегустуємо. Смачного!

10a348bf03c483264cc11ca6442302e1

Лазанья з фаршем на сковороді

Лазанья з фаршем на сковороді – бездоганний спосіб приготування для тих, у кого немає духовки. Страва готується досить просто. Трохи терпіння і на вашому столі шикарне частування. Овочі добре поєднуються з будь-яким фаршем. Лазанья виходить соковитою і чудово апетитною.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 5-6 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Селера – 2 стебла.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Український сир / сулугуні – 100 гр.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Сполоснувши і обробивши овочі, починаємо основний процес.

162fb5e2dcf18a97ebea1a4a5698b9c1

Крок 2. Нарізаємо овочі кубиками. Якщо є кухонний комбайн, це спростить справу і заощадить час.

3c6974e20d5c08baebdda0c122a1543f

Крок 3. Листи лазаньї довільно розламуємо. Дрібніти не потрібно, шматочки повинні бути значного розміру.

c5bcf0ff87d802c8b1aab213bee4ad0f

Крок 4. Обсмажуємо нарізку на розігрітій сковорідці з олією.

117355947959aefad744c8cdaa56fff9

Крок 5. Коли овочі стануть м’якими, вивантажуємо до них фарш і приправи.

2077a364e05efe52fe875d287d2e2e35

Крок 6. При постійному перемішуванні обсмажуємо до посвітління фаршу.

8a919261732c7b40764b809bb4a35e3c

Крок 7. Коли фарш змінить колір, зверху укладаємо розламані листи лазаньї.

cec75d328b1062a6c0e3863145c06c84

Крок 8. Поливаємо томатним соусом або розводимо томат-пасту окропом, не забуваючи збалансувати смак цукром, якщо паста кислить. Можна замінити протертими консервованими або свіжими помідорами. Присипавши спеціями, прикриваємо і готуємо півгодини на найменшому полум’я.

5a4f0457b5c800423aebb0cd7a25006a

Крок 9. Натираємо сир (беремо сорт, який добре плавиться і при застигання залишається еластичним) і доводимо до готовності, повинна утворитися тягнеться сирна скоринка.

a645feaaef8d288dc4bd110bf602c255

Крок 10. Чудова частування прибираємо з плити і ділимо на порції.

fdaf3f8969f1777c2747b5a351d5f63a

Крок 11. Розділимо по тарілках. Смачного!

036bbf20bc3564a4ceebbd97cae1e115

Лазанья з лаваша з фаршем

Лазанья з лаваша з фаршем стане прекрасним варіантом для будь-якого заходу або повсякденного раціону. Блюдо виглядає презентабельно і апетитно, виділяє неймовірні аромати, від яких паморочиться голова і хочеться швидше покуштувати шматочок. Якщо ви любите макарони по-флотськи, лазіння стане вашим фаворитом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лаваш – 120 гр.
  • М’ясний фарш – 450 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатна паста – 1-2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу Бешамель:

  • Молоко – 500 мл.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На промасленій гарячої сковороді припускаємо до прозорості подрібнену цибулю.

2c1bb8e6fdc77049e443ef6e74e80525

Крок 2. Закидаємо фарш і готуємо при помішуванні до зміни кольору м’яса і випаровування соку, який виділився.

Крок 3. Томати обполіскуємо, робимо надрізи і ошпарюємо окропом. Після чого обдаємо крижаною водою і видаляємо шкірку.

4c423122747f3e2e03d36f18b2ffb6c3

Крок 4. Вирізавши плодоніжки, пробиваємо помідори в пюре блендером.

Крок 5. Заливаємо томат до м’яса, присмачуємо томатною пастою. Розмішавши, тушкуємо до випаровування вологи. Соус повинен залишатися соковитим, але не водянистим. Приправляємо спеціями і подрібненим часником. На розсуд присмачуємо прянощами.

55d8455fd57bbd2edfcccc40f4a0afc8

Крок 6. У каструльці з подвійним дном розпускаємо вершкове масло.

Крок 7. Підсмажуємо борошно в розтопленому маслі.

b70bc75f4e41faa978a94bb9a3d32dba

Крок 8. Поступово вливаємо підігріте молоко, інтенсивно помішуємо вінчиком. Проварюємо соус бешамель до загустіння. На завершення присмачуємо сіллю і перцем.

Крок 9. Беремо квадратну вогнетривку форму і ріжемо лаваш на квадрати. Дно промазуємо соусом бешамель, намагаючись захопити все куточки і кладемо лист лаваша.

643b5189d661fa577b470f15a43bdcd9

Крок 10. Знову просочуємо білим соусом, розмазуючи по всіх куточках.

Крок 11. Розділимо м’ясну начинку і повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.

4030869e1c13184d7d3b2c86e8667811

Крок 12. М’ясну начинку накриваємо листом лаваша і просочуємо білим соусом так, щоб він проник в усі місця.

Крок 13. Засипаємо дрібною сирною стружкою по всій верхівці рівним шаром.

b28148d7c28a60edce582fd0f0714f4b

Крок 14. Розігріваємо духовку до 180 ° С. Запікаємо лазанью 20 хвилин. За допомогою прихваток виймаємо блюдо.

Крок 15. Гарячу страву ділимо на порційні шматки і пригощаємо рідних. Смачного!

ff57d17e40b2d412159c9e6e89b13c93

Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці

Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці – питання, який спершу може застати зненацька. Однак вирішується він елементарно. Як що немає плити, це відмінний спосіб порадувати близьких улюбленою стравою. Є деякі нюанси, але все можна вирішити. Докласти зусиль доведеться, але це того варто.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї – 125 гр.
  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Горіх мускатний – щіпка.
  • Твердий сир – 120 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши цибулину і подрібнивши, відправляємо в чашу приладу і смажимо на олії, включивши функцію “ Жарка ”.

00d12f12a23f98f04f4976409b331758

Крок 2. До цибулі вивантажуємо фарш і розбиваємо грудочки лопаткою. Коли фарш побіліє, присмачуємо томатною пастою. Перемішавши, тушкуємо 15 хвилин. Здобрюємо приправами. Розмішавши, перекладаємо м’ясну начинку в миску.

043a1c48e53da3ddc1489b81547a6ba7

Крок 3. Протерши або обмивши чашу, розпускаємо вершкове масло. Всипаємо борошно і смажимо помішуючи. Потроху виливаємо молоко і розмішуємо до однорідності. Доливаємо все молоко, постійно помішуючи.

1286975f2c5c28fef6021d8c65fbdd3f

Крок 4. Приправляємо мускатним горіхом і давленим часником. Даємо загустіти. Відключаємо прилад і виливаємо бешамель в холодну миску, щоб припинити загустіння.

d31bbbebd289d58992776441ec17e11c

Крок 5. У чашу наливаємо фільтрувати воду. Активуємо програму “ Пар ”. Даємо воді закипіти і варимо листи лазаньї порціями. переміщаємо на тарілку. Важливо не переварити вироби. Коли всі листи сваряться, виливаємо воду. Застеляємо чашу фольгою, промазуємо білим соусом. Кладемо лист лазаньї.

f9886f7c9daae295f26cd91a419b3138

Крок 6. Укладаємо м’ясну начинку рівним шаром.

f7bbfa0f2b30ea49ac8aa9abe0e82a07

Крок 7. Присипавши тертим сиром, повторюємо черговість інгредієнтів. Просочуємо заключний лист лазаньї білим соусом. Засипаємо сиром.

90e551bbbd9a3007d39e45bcbb3d0770

Крок 8. Вільні краї фольги загортаємо так, щоб вони не торкалися сиру, закриваємо прилад. Перемикаємо прилад в режим “ Випічка ”, активуємо таймер на 45 хвилин.

de8ccae9fc32ab9c571a0735ac5be94a

Крок 9. Готову страву акуратно дістаємо і ріжемо порційно. Сервіруємо і прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!

5a9ac0142058de5e28b6590ae827be87

ПП лазіння в домашніх умовах

ПП лазіння в домашніх умовах – рецепт, який без праці зможе втілити в життя кожен. Низькокалорійне блюдо виходить не менш апетитним ніж оригінал. Лазанья добре насичує і доставляє масу незабутніх емоцій і вражень. Ароматне соковита страва стане фаворитом для тих, хто береже фігуру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш – 100 гр.
  • Курячий фарш – 200 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Промиваємо шампіньйони і ріжемо скибочками. Очищаємо цибулю і морквину, ріжемо, як подобається. Використовуємо охолоджений фарш або дістаємо з морозилки і даємо відтанути. Дрібно натираємо на терці сир. Розігріваємо духовку до 180 ° С.

9482d99a188efd59282d9a71e20d347d

Крок 2. Розігрівши сковорідку, обсмажуємо гриби, поки не випарується сік. Закидаємо овочеву нарізку. Готуємо хвилин 10 до м’якості. Приправляємо і добре перемішуємо. Знімаємо з вогню і перекладаємо в миску.

68ee2ae08d76579ce3215c8dfc32cecc

Крок 3. Повертаємо сковороду на конфорку. Смажимо фарш до посвітління. Перекладаємо до нього овочі. Здобрюємо томатом і тушкуємо, прикривши кришкою, пару хвилин.

15d3dafe4cf183a8d6e2c5f3ee045d1b

Крок 4. Листи лаваша ріжемо на частини, що відповідають розміру форми. Кладемо лаваш, розділимо начинку. Присипаємо сиром. Таким чином збираємо лазанью. На завершення поливаємо вершками і посипаємо сиром. Запікаємо 40 хвилин в прогрітій духовці.

c9987a2d0c3d7b46698df4c8cf4d88f6

Крок 5. Через час дістаємо блюдо, використовуючи прихватки для безпеки. Нарізаємо лазанью порційно.

63c124a7816102cc1f0e38520dbaf7b3

Крок 6. Сервіруємо страву, прикрасивши листочком базиліка. Смачного!

db0b7991fe5de96e708376ebe6bdd8ce

Як приготувати лазанью в домашніх умовах – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал