Торт “П’яна вишня” – дуже смачний рецепт з покроковим фото

Сьогодні дуже хочеться поділитись з Вами неймовірним тортом “П’яна вишня” – це один із моїх фаворитів. Він дуже шоколадний, смачний, вологий, соковитий і з кислинкою – все як я люблю!

Цей тортик ідеально впишеться до будь-якого святкового столу, він у розрізі виходить ефектним і красивим, тому раджу обов’язково зберегти рецепт і приготувати на свята для своїх рідних і гостей!

Список потрібних інгредієнтів:

Тісто:

  • Яйця – 9 штук
  • Цукор – 180 грам
  • Борошно для випічки (або звичайне борошно та 0,5 чайної ложки розпушувача) – 130 грам
  • Какао – 80 грам

Крем:

  • Масло вершкове – 300 грам
  • Згущене молоко – 400 грам

Начинка:

  • Вишня без кісточок – 2,5 склянки
  • Горілка/коньяк/ром – 0,5 склянки

Шоколадна глазур:

  • Вершки – 180 грам
  • Шоколад гіркий – 150 грам
  • Масло вершкове – 25 грам
  • Цукор – 25 грам

Покроковий рецепт приготування:

  1. За одну добу до приготування торта “П’яна вишня” кладемо в мисочку 2,5 склянки вишні без кісточок, додаємо 2 столові ложки цукру, злегка перемішуємо і заливаємо 0,5 склянки горілки, коньяку або рому. Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі. (Можна використовувати консервовану вишню без кісточок, у цьому випадку цукор додавати не потрібно).Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  2. Приготуємо бісквіт. У 9 яєць відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в міцну піну, поступово додаючи 90 г цукру. Відставляємо убік. В окремій мисці збиваємо жовтки з 90 грамами цукру добіла, що залишилися.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  3. У миску з 130 г борошна додаємо 80 г какао і перемішуємо. У збиті жовтки викладаємо половину збитих білків, обережно перемішуємо. В отриману суміш просіюємо борошно з какао, акуратно перемішуємо. Додаємо решту білків і перемішуємо зверху вниз, в одному напрямку до отримання однорідного тіста.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  4. Викладаємо тісто у роз’ємну форму діаметром 26 сантиметрів, вистелену папером для випічки та змащену олією. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 170 – 180 градусів С 50 – 60 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряємо дерев’яною паличкою.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  5. Готовий бісквіт охолодити трохи у формі і потім викладати на решітку, очистити від паперу і залишити на 4 – 5 годин.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  6. Через 4 – 5 годин приступаємо до приготування начинки. Вишню відціджуємо, збираючи рідину.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  7. У миску міксера кладемо 300 г м’якого вершкового масла і збиваємо його на високій швидкості, до пишності і в 3-4 прийоми, не припиняючи збивання, додаємо 400 г згущеного молока.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  8. Для приготування торта “П’яна вишня” можна використовувати й інший масляний крем, ( сайт kolizhanka.net.ua рекомендує, що можна взяти наприклад шарлотт або заварний крем, збитий з вершковим маслом). Масляний крем, на згущеному молоці готовий, відкладаємо дві столові ложки для прикраси торта.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  9. З бісквіту зрізаємо верхушку товщиною 1,5 сантиметри, вибираємо з бісквіту м’якоть і відправляємо її в крем, залишаємо трохи крихти з м’якоті для посипання. В результаті у нас вийшла бісквітна чаша із товщиною стінок 1,5 сантиметра. Дно та стінки чаші злегка промочуємо рідиною, що залишилася після відціджування вишні.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фотоТорт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  10. У миску з кремом і крихтою додаємо вишню, що відцідили, і все добре перемішуємо. Викладаємо начинку в бісквітну чашу, накриваємо кришкою та відправляємо у холодильник.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  11. Поки тортик насолоджується прохолодою, приготуємо шоколадну глазур. У каструльку наливаємо 180 г вершків, додаємо 30 г цукру, нагріваємо до повного розчинення цукру. У миску заздалегідь відважуємо 150 г гіркого шоколаду, наливаємо гарячі вершки з цукром і розмішуємо, поки шоколад повністю не розтане. Продовжуємо розтирати, поки маса стане гладка і блискуча. Додаємо 30 г вершкового масла і розтираємо ще 4-5 хвилин.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  12. Покриваємо торт охолодженою шоколадною глазур’ю. Щоб покриття вийшло гладким, торт потрібно обмазати тонким шаром вишневого повидла. Ми цього не робимо, тому що до наших планів входить додаткова прикраса торта.Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото
  13. Боки торта обсипаємо шоколадною або бісквітною крихтою. Верх торта прикрашаємо трояндочками з крему та вишнею і злегка присипаємо бісквітною крихтою. Я ще прикрасила фігурками із шоколаду у вигляді пелюстків – це за бажанням!

Торт "П'яна вишня" - дуже смачний рецепт з покроковим фото

Наш торт “П’яна вишня” готова. Відправляємо торт на 3 год в холодильник. За одну годину до подачі виймаємо торт із холодильника. Подавайте торт “П’яна вишня” до святкового столу з кавою або з чаєм. СМАЧНОГО!

Фото з відео: Кулинарим с Таней

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал