Салат з авокадо – 9 найсмачніших і простих рецептів з покроковими фото

73fd869a5f308e3304e076ada3bc0523

Салат з авокадо – це не тільки смачна, але ще і корисна закуска, яка містить в собі велику кількість насичених жирів, які безпосередньо впливають на якість і зростання ваших нігтів і волосся. Крім вищезазначених якостей, цей продукт також вражає своїм ніжним і приємним смаком, який прекрасно поєднується з різними морепродуктами, птахом і всілякими заправками, приготованими на основі оливкової олії, меду і багато чого іншого. Побалуйте себе смачним і поживним перекусом!

Салат з авокадо, яйцем і огірком

Салат з авокадо, яйцем і огірком – це варіант поживного і ситного перекусу, який надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. Поєднання компонентів настільки вдале, що вам не захочеться доповнювати закуску такими інгредієнтами, як м’ясо або птах.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця відварні – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Огірок обполіскуємо і зрізаємо «хвостики», натираємо на терці для овочів по-корейськи або ріжемо соломкою.

12135cc6bc26d216981692b79a2a982d

Крок 2. Так само, подрібнюємо м’якоть стиглого авокадо.

547486bc89343c92107d520f49a2ba6b

Крок 3. Яйця очищаємо і нарізаємо скибочками, рівними за розміром вже підготовленим інгредієнтам.

67b66dd7a239b89b9ab8537315d3da7b

Крок 4. По дну плоскою тарілки розділимо шар огірків, наносимо сіточку з майонезу і висипаємо авокадо.

980e90c17c37d6c648781088eb0053aa

Крок 5. Розділимо подрібнені яйця і ще злегка присмачуємо майонезом.

f58ba99e7f401990678607ed8e2491c3

Крок 6. Салат солимо і прикрашаємо зеленою цибулею – приступаємо до трапези. Смачного!

6e6b3e833aa50587949dba291ba17064

Як приготувати салат з авокадо, помідорами і руколою

Як приготувати салат з авокадо, помідорами і руколою? Дуже просто і швидко! Використовуючи дану зелень, закуска набуває свіжий і пікантний смак, авокадо надає насичення і ситість, а половинки чері – соковитість. Якщо ви не любите сир, то замініть цей компонент будь-яким розсольним сиром.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори чері – 300 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень ретельно промиваємо і струшуємо надлишки води, дрібно шинкуємо і висипаємо в салатник. Туди ж видавлюємо очищені зубці часнику.

60e6a2c696b9e119897f54e389088202

Крок 2. Заправляємо оливковою олією і активно перемішуємо.

4388369c297eb72ceab106c9e39355f7

Крок 3. Додаємо половинки дрібних томатів.

511af680a6ef132ae84c557ca06b98e2

Крок 4. Слідом закидаємо скибочки авокадо – помішуємо.

f8d970120900563a0eb0698423204bc4

Крок 5. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові переваги.

00b27cb8c15165f31393fdea382fc415

Крок 6. Основний склад змішуємо з дрібнозернистим сиром.

a21255e736061a0d798c99cf1438329c

Крок 7. На дно сервірувальної тарілки кладемо «подушку» з руколи.

2ad10ab5c7f2b4abed2eb491b639b95e

Крок 8. Зверху розділимо суміш овочів, зелені і сиру.

6e70d29b362f19c74d82a81b2ae231d1

Крок 9. Подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Смачного!

99e5b9dd20c5dd1da1da738f51bb66a3

Дуже смачний салат з авокадо і червоною рибою

Дуже смачний салат з авокадо і червоною рибою – це закуска, яку можна подати навіть до святкового столу і бути впевненим в тому, не тільки ваші рідні, але і гості залишаться в повному захваті! Весь секрет у дивовижній заправці і правильно підібраних інгредієнтах.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Риба червона слабосолона – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець солодкий – 100 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Цибуля червона – 30 гр.
  • Мікс зеленого салату – 200 гр.
  • Кунжут обсмажений – 10 гр.

Для заправки:

  • Мед – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 4 ст.л.

Для маринаду цибулі:

  • Оцет яблучний – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і нарізаємо півкільцями червону цибулю, перекладаємо в чашу і присмачуємо невеликою кількістю солі, цукру і оцту – перемішуємо і залишаємо для просочення.

2aa79daeddec2dacba90e6e308f523d7

Крок 2. Паралельно промиваємо овочі, м’якоть солодкого перцю і свіжі огірки ріжемо тонкою соломкою.

8f57a26b1b39b2757c1543a9470add54

Крок 3. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і виймаємо зі шкірки – нарізаємо так, як показано на фото: тонкими слайсами.

356c12ced09bfb2049a890721e9fc7ec

Крок 4. Довільно подрібнюємо філе слабосолоної червоної риби.

1ef3a98dcd897948ea5f355a097f486d

Крок 5. Для приготування заправки, в піалі змішуємо рідкий мед, гірчицю, соєвий соус і олію.

370431b58c7be779b127274712fdd170

Крок 6. Переходимо до збірки: на сервірувальну тарілку кладемо салатний мікс, додаємо огірки, перець і цибулю – перемішуємо.

3bd0236e23c3889aaa543ec186c81685

Крок 7. Поливаємо частиною апетитної заправки.

ab5e7c196fbe2e438145784134eaa927

Крок 8. На овочеву подушку викладаємо скибочки риби і авокадо, знову додаємо заправку.

899368d11b5ab9523620ba2591d52063

Крок 9. Прикрашаємо кунжутом і запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!

fad63842b56ffbd1b37dff0ecf368d0a

Салат з авокадо і консервованим тунцем

Салат з авокадо і консервованим тунцем – це неймовірно смачна страва, яка припаде до смаку всім любителям морепродуктів і незвичайних поєднань компонентів. Рибка прекрасно гармонує з овочами і смачною заправкою з оливкової олії і яблучного оцту.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Мікс салатний – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1/2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Каперси – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Оцет яблучний – 2 ст.л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для заправки:

  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Лимони – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку невелику тарілку видавлюємо сік половини лимона.

6fd11aa51d23e2b05476de53a170880a

Крок 2. Для заправки об’єднуємо гірчицю з столовою ложкою цитрусового соку і 2-3 ложками оливкової олії.

4b6a089ccd7f85843191a66ae16047b7

Крок 3. В отриману суміш закидаємо скибочки тунця і каперси, перемішуємо і даємо трохи настоятися і просочитися.

02b76fdd4ff83c82d078c8a620349164

Крок 4. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями свіжий огірок.

f24571983d798d327fb731e65de8a66c

Крок 5. Довільно подрібнюємо м’якоть авокадо.

3ca62f41494d991043cdb243669c572a

Крок 6. Ріжемо цибулю півкільцями і маринуємо в яблучному оцті.

6cd8f1af3dd41482eec83511f39ef36b

Крок 7. Промитий кріп дрібно шинкуємо.

35018595fc3e59cb82ca1b4da8225003

Крок 8. Збираємо закуску: на дно салатника викладаємо мікс салату, поливаємо оливковою олією, соком лимона, також солимо і перчимо. Далі розділимо огірки, авокадо і рибу в соусі. Завершуємо «композицію» зеленню і маринованою цибулею – пробуємо. Смачного!

e0e28c39615aa8a95a2f0d7a83f3db77

Як приготувати салат з авокадо і кіноа

Як приготувати салат з авокадо і кіноа? Напевно, це питання ставила собі кожна людина, яка стежить за своєю фізичною формою і здоров’ям, адже така закуска не просто насичує, а заряджає корисними речовинами. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кіноа – 150 гр.
  • Томати чері – 5 шт.
  • Рукола – за смаком.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Кунжут – 30 гр.
  • Мед – 30 гр.
  • Соус соєвий – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.

477a30fdb44dd34303585ed93e795535

Крок 2. 150 грам крупи відварюємо до готовності, згідно з інструкцією на упаковці.

1c0314dd48511841dc527f2a095aca0d

Крок 3. Поки кіноа остигає, нарізаємо кубиками м’якоть авокадо, чері – навпіл, промиту руколу рвемо руками.

2725fad4e997d097fa1e9a80ea8916c7

Крок 4. У салатнику перемішуємо крупу з нарізаними компонентами.

3d439e4ed315f414410e12a5ce24b134

Крок 5. В окремій піалі готуємо заправку: наливаємо соєвий соус, мед і гірчицю – ретельно перемішуємо.

3d774d2a72ea68e1806dea5569f46c90

Крок 6. Поливаємо салат соусом і посипаємо кунжутом – помішуємо до рівномірного розподілу.

1839b971ea02263f7f1ba1c5f2e54176

Крок 7. Сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

964616098c793280decd050ed248f592

Салат з авокадо з куркою

Салат з авокадо з куркою – це страва, яка прекрасно підходить для пізнього і ситної вечері, що містить в собі мінімум калорій і максимум користі. Для скорочення часу приготування, рекомендуємо вам заздалегідь приготувати куряче філе: запекти, обсмажити або відварити.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче (приготовлене) – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – за смаком.
  • Сік лайма – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу приготування обполіскуємо і обсушуємо овочі, остуджуємо птицю, приготовлену будь-яким способом.

0d35f00d236ede1928a6e05ebec52be6

Крок 2. М’якоть солодкого перцю і огірок нарізаємо невеликими кубиками.

5755becadb0819cc2c420cafd16bcfd2

Крок 3. Аналогічно подрібнюємо помідори і курку.

4c9760f258abe2cab8ca786de4c68420

Крок 4. Довільно ріжемо м’яке авокадо, збризкує кислим соком лайма.

72cc8fd2544f6da381d45640ef27297c

Крок 5. Сир тремо на терці, шинкуємо промиту петрушку. З зубка часнику видаляємо лушпиння, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом.

92a65e80e00c3f13f3ebb9bae84b2f51

Крок 6. Збираємо всі компоненти в тарілці з високими бортиками, солимо, перчимо і заправляємо часниковим майонезом.

61b93ede99d16568caeda9f62576d2e1

Крок 7. Подаємо до столу і трапезувати. Смачного!

67405966bfa142c20cd246a03a6a91f6

Крабовий салат з авокадо

Крабовий салат з авокадо – це свіжа і неймовірно смачна страва, яка готується за лічені хвилини і володіє неперевершеними смаковими характеристиками. Для приготування нам будуть потрібні прості продукти, головне – це стигле і м’яке авокадо.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська (зелена частина) – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Палички крабові – 120 гр.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Кунжут – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

28a068be94cb3a903819124e472750ee

Крок 2. Листя пекінської капусти обполіскуємо, нарізаємо тонкими смужками і складаємо в салатник.

34f802fcbfb105757b8c11cb61730a5e

Крок 3. Додаємо тонкі скибочки крабів.

4da96e1825ff22de148c64f9c08318d7

Крок 4. Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку і очищаємо м’якоть від шкірки. Нарізаємо тонкими слайсами і одну частину викладаємо до капусти з крабовими паличками, солимо і перемішуємо. Частину красиво розкладаємо зверху.

770fc7a8a53200e049114031fa2d3f40

Крок 5. Поливаємо закуску цитрусовим соком і оливковою олією, присипаємо декількома жменями кунжуту.

e4775db94e2c3282cabc8826956834f8

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, про і від процесу!

ba3b187505f90eec1f6cb2978ed21a56

Смачний салат з авокадо і манго

Смачний салат з авокадо і манго призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічного задоволення, яке ви запам’ятаєте надовго! Неймовірне поєднання компонентів порадує вас не тільки своєю яскравістю, але і вишуканим ароматом – пальчики оближеш!

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Авокадо – 150 гр.
  • Манго – 150 гр.
  • Мікро-зелень – 50 гр.
  • Помідори чері – 80 гр.
  • Сік лимона – 1-2 ст.л.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо помідори і зелень, манго нарізаємо невеликими кубиками.

16a78b9034fec5ab8262451a8a852e45

Крок 2. М’якоть авокадо ріжемо на невеликі скибочки, висипаємо в чашу і поливаємо лимонним соком для збереження кольору.

a6b6ab2308737afee1e496d4c8678c77

Крок 3. Додаємо солодке манго.

c21036e7b0203bb5ac9f326dbfe3e97e

Крок 4. Слідом відправляємо половинки або четвертинки помідорів чері і мікро-зелень. Злегка солимо і заправляємо оливковою олією.

c9d8d71719cb82faf85d8c752af491e1

Крок 5. Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!

73d23185bb8bb544a89a96f62bf8ead0

Салат з авокадо і печінкою тріски

Салат з авокадо і печінкою тріски – це ситна закусочна страва, яка припаде до смаку всім любителям оригінальних поєднань. Доповнимо основні компоненти свіжими овочами і заправкою – і вуаля, півгодини і апетитний обід вам забезпечений!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 40 гр.
  • Авокадо – 60 гр.
  • Помідори чері – 80 гр.
  • Огірки свіжі – 50 гр.
  • Листя салату – 15 гр.
  • Цибуля червона – 15 гр.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Листя салату промиваємо, обсушуємо і рвемо на невеликі сегменти – розділимо по дну сервіровки тарілки. Зверху кладемо скибочки свіжих помідор чері.

3601d6ed54e64383a532e4ecddd1f669

Крок 2. Потім розкладаємо півкільцями огірків.

eb2ea008bb6e143a897e5d77653bb8c4

Крок 3. Доповнюємо склад тонкими скибочками авокадо і нарізаною червоною цибулею.

a2e486dd35bb714a00adef04657a400f

Крок 4. Додаємо шматочки печінки, солимо і перчимо, а також збризкуємо соком лимона і олією.

0cf1ffe2ae846dacc8547dc74ce58417

Крок 5. Негайно подаємо і насолоджуємося неймовірним смаком. Смачного!

0e7224e1111271630b21185349cba1d2

Два салати з АВОКАДО – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал