Рецепт тіста на біляші на сухих дріжджах: швидко і смачно, мій рецепт

Ніжні, ароматні і повітряні – такими вийдуть біляші, приготовані на основі цього дріжджового тіста. Та й зробити його під силу кожній господині! Рецепт тіста на біляші, вийдуть дуже смачними, якщо зробити їх на сухих дріжджах

тісто на біляші на сухих дріжджах
Тісто на біляші на сухих дріжджах
  • Час приготування – 50 хвилин
  • Кількість порцій – 4

Рецепт тіста на біляші на сухих дріжджах

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр;
  • молоко – 250 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 50 гр;
  • сіль – щіпка;
  • дріжджі сухі швидкодіючі – 10 гр;
  • соняшникова олія – 110 мл.

А ще рекомендую подивитися рецепт іншого дріжджового тіста, яке виходить у всіх і завжди!

Спосіб приготування:

Варто вказати на те, що яйця, які будуть водитися в тісто, потрібно заздалегідь витягти з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури.

  1. У теплому молоці (75 мл) розчиняємо дріжджі і половину столової ложки цукру.
  2. Чекаємо 10-15 хвилин – на поверхні повинна з’явитися пінка.
  3. До яєць додаємо цукор і сіль.
  4. Збивши яйця, вливаємо залишки теплого молока.
  5. Опара підійшла. Змішуємо дві наявні суміші.
  6. Слідом вливаємо половину від зазначеного обсягу олії.
  7. Тепер просіваємо борошно. Спочатку додаємо половину і перемішуємо, потім домішуємо борошно, що залишилося. На фінальному етапі для замішування використовуємо ту олію, яка у нас залишилося.
  8. Тісто готове – воно виходить не щільним, але при цьому легко перетворюється в кулю.
  9. Цю кулю відправляємо в чашу мультиварки “або в духовку” і ставимо режим «Підігрів».
  10. Але нам потрібно почекати саме 15 хвилин для повного підняття тіста.
  11. Витягаємо тісто з чаші і розминаємо руками.

Цей рецепт тіста стане паличкою-виручалочкою, якщо в запасі максимум 30 хвилин на його приготування.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал