Відбивні зі свинини з сиром та помідорами в духовці – 5 покрокових рецептів

Свинина – досить жирне м'ясо, проте, якщо виключити смаження на великій кількості рослинної олії і піддати продукт термічній обробці в духовці, то ми значно знизимо калорійність готової страви і позбавимо себе від можливої тяжкості в шлунку. Відбиті молоточком слайси, доповнені сиром твердих сортів і соковитими помідорами – це неймовірно смачна і ароматна гаряча страва, яка чудово підходить для подачі до святкового столу з приводу або для різноманітності звичного раціону вашої родини.

Відбивні зі свинини з сиром та помідорами в духовці

Коли не знаєте, що приготувати на вечерю чи обід – візьміть на замітку цей простий і неймовірно смачний рецепт гарячої страви. Запечемо соковиті свинячі відбивні під «шапочкою» з скибочок соковитих томатів і сиру, що тягнеться, твердих сортів. Така страва чудово поєднується з різними гарнірами, будь то овочі або крупи.

    Відбивні зі свинини з сиром, помідорами та грибами в духовці

    Поєднання свинини, сиру, овочів та грибів – це безпрограшний варіант, який припаде до душі всім без винятку. Відбивні, доповнені вище перерахованими інгредієнтами – це страва, яка буде ефектно виглядати на святковому столі і, напевно, порадує вас і ваших гостей!

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 5.

    Складові:

    • Свинина – 1 кг.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Гриби лісові (заморожені свіжі) – 300 гр.
    • Помідори – 3 шт.
    • Сир – 150 гр.
    • Майонез/сметана – 60 мл.
    • Олія – 30 мл.
    • Сіль за смаком.
    • Спеції – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Цибулину середнього розміру очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і пасеруємо до м'якості на невеликій кількості олії.

    Крок 2. До обсмаженої цибулі відправляємо гриби (попередньо відварюємо протягом півгодини, нарізаємо шматочками бажаного розміру), присолюємо та готуємо на помірному вогні близько 7-10 хвилин.

    Крок 3. Поки грибна маса остигає – ріжемо свинину на порційні шматки (товщина півтора-два сантиметри).

    Крок 4. М'яса солимо та посипаємо спеціями, які вам подобаються – злегка відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.

    Крок 5. Великий лист вистилаємо листом пергаменту, викладаємо заготовки і кожен шматочок промазуємо сметаною або майонезом – на ваш розсуд.

    Крок 6. На кожну відбивну викладаємо обсмажені гриби із цибулею.

    Крок 7. Томати нарізаємо скибочками та розкладаємо поверх грибної засмажки.

    Крок 8. В останню чергу посипаємо свинячі скибочки натертим сиром і переставляємо лист у духову шафу: запікаємо протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Крок 9. Гарячі відбивні розкладаємо по порційним тарілкам, доповнюємо за бажанням зеленню та свіжими овочами. Смачного!

    Свинячі відбивні з сиром, помідорами та майонезом у духовці

    З таких простих продуктів, як м'ясо, томати, сир і невелика кількість майонезу, можна з легкістю приготувати смачну страву, яка чудово підійде для ситного та смачного обіду або вечері для всієї родини – свинячі відбивні під «шубкою».

    Час приготування – 50 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 4-5.

    Складові:

    • Карбонат свинячий – 1кг.
    • Майонез – 100 грн.
    • Помідори – 3 шт.
    • Сир твердих сортів – 150 грн.
    • Сіль за смаком.
    • Приправи – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Карбонат нарізаємо своєрідними стейками і відбиваємо з двох сторін кухонним молоточком.

    Крок 2. Присипаємо заготівлі сіллю та приправами – викладаємо на лист (заздалегідь застилаємо пергаментом) і щедро змащуємо майонезом для більшої соковитості.

    Крок 3. На майонез викладаємо шматочки томатів, солимо.

    Крок 4. Посипаємо відбивним сиром, натертим на тертці, і відправляємо запікатися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

    Крок 5. Соковиті та відбивні, що тануть в роті, доповнюємо зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

    Відбивні зі свинини з сиром, помідорами та картоплею в духовці

    Немає нічого простішого і швидше, ніж готувати комплексні страви, які включають як м'ясну складову, так і гарнір. Саме тому зараз мова піде про ситний варіант обіду або вечері, приготовлений у духовці: свинячі відбивні з картоплею під сиром і помідорами – пальчики оближеш!

    Час приготування – 1 год. 15 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Порції – 4-5.

    Інгредієнти :

    • Корейка свиняча – 400 гр.
    • Помідори – 3 шт.
    • Цибуля – 1-2 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Часник – 1-2 зуби.
    • Сир твердих сортів – 250 грн.
    • Майонез – 3-4 ст.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Цукор-пісок – 1 щіпка.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний свіжомелений – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Дві картоплі звільняємо від шкірки, промиваємо під струменем води і натираємо на великій тертці – перекладаємо в глибоку ємність, наповнену підсоленою водою.

    Крок 2. Приблизно через 10-15 хвилин відкидаємо картопляну «стружку» на друшляк і даємо трохи часу, щоб стекли надлишки рідини.

    Крок 3. Корейку нарізаємо порційними шматками, відбиваємо з двох сторін і викладаємо на деко, змащене невеликою кількістю олії. Посипаємо сіллю та меленим перцем.

    Крок 4. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, часник очищаємо і пропускаємо через прес – підготовлені овочі викладаємо на свинину і злегка присолюємо.

    Крок 5. Зверху розділимо подрібнену картоплю, також при необхідності солимо і перчимо.

    Крок 6. На картоплю кладемо часточки соковитих томатів, присипаємо щіпкою цукрового піску, щоб нейтралізувати зайву кислотність.

    Крок 7. Змащуємо овочевий шар майонезом і посипаємо сиром, натертим на тертці з великими отворами.

    Крок 8. Переставляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку і готуємо страву протягом 50-60 хвилин. Смачного!

    Відбивні з сиром, помідорами та гірчицею в духовці

    Гірчиця – це один із найкращих маринадів для свинини. Саме завдяки додаванню даного соусу, м'ясо завжди виходить неймовірно ніжним, соковитим і м'яким, особливо в поєднанні з овочами та сиром, який у процесі термічної обробки «створює» рум'яну і неймовірно апетитну скоринку.

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 2-3.

    Складові:

    • Свинина – 500 грн.
    • Сметана – 50 мл.
    • Гірчиця – 2-4 ст.
    • Томати – 2-3шт.
    • Сир – 100 гр.
    • Кріп – ½ пучка.
    • Олія – 1-2 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Приправи – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свинину промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо порційними шматками, солимо та перчимо, відбиваємо та обсмажуємо до легкої рум'яності на розігрітій сковороді з олією.

    Крок 2. Перекладаємо обсмажену свинину на деко (попередньо встеляємо фольгою або пергаментом) і змащуємо кожну скибочку сметаною та гірчицею.

    Крок 3. На заготовки викладаємо часточки соковитих томатів і посипаємо улюбленими приправами.

    Крок 4. Кріп дрібно нарізаємо, сир подрібнюємо на тертці – посипаємо м'ясо і відправляємо жароміцний посуд в духовку при 180 градусах на 30-40 хвилин (час може змінюватись в залежності від потужності вашої грубки).

    Крок 5. Апетитні відбивні із зеленню розкладаємо по тарілках, доповнюємо свіжим салатом та приступаємо до дегустації. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал