Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт із New York Times

Цей сливовий пиріг я готую по-своєму – більше слив, менше тіста. І не у вигляді пирога, що ускладнює справу, а прямо на сковорідці і подаю обов’язково зі сметаною… Рецепт з фото.

Це, мабуть, найзнаменитіший сливовий пиріг у світі. Цілком імовірно, що навіть найсмачніший.

Можна, звичайно, приготувати за рецептом з газети, який до речі з легкістю можна знайти в інтернеті. Але чому б його не адаптувати до саме наших продуктів, та ще й трохи до свого особистого смаку? Видно не тільки я так подумала…

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт з New York Times

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт із New York Times

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт з New York Times

Продукти
(на круглу форму 16-18 см)

  • 70 гр нехолодного вершкового масла
  • 30 гр коричневого цукру
  • 40 гр білого цукру
  • 60 гр яєць (1 велике чи 1.5 середнього розміру)
  • 40 гр борошна
  • 30 гр мигдального борошна (якщо ні, додайте ще 20 гр звичайного борошна або 30 гр дрібно помеленої вівсянки)
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • Ваніль
  • Маленька щіпка солі
  • 3-4 великі червоні сливи (бажано твердіше)
  • 1-2 с.л. цукру
  • Сметана для подачі

Приготування:

У мисці розтираємо масло з цукром до гладкої кашки.

В іншій мисочці або склянці збовтуємо яйця. Вливаємо їх у 2-3 етапи в масляну суміш, добре її збиваючи віночком.

Додаємо борошно, розпушувач, ваніль, сіль, мигдальне борошно. Акуратно змішуємо. Не збиваємо, довго не замішуємо… Кілька рухів лопаткою і як тільки борошно ввібралося – припиняємо замішувати. Так пиріг буде більш пухким та повітряним.

Перекладаємо готове тісто в змащену олією форму для випічки. Поступово розподіляємо.

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт з New York Times

Розтираємо масло з цукром, додаємо поетапно яйця, потім сухі інгредієнти, розмішуємо і викладаємо у форму.
Поверх тіста викладаємо нарізані на великі шматочки сливи, деякі залишаючи на поверхні, а інші занурюємо в тісто.

Слив має бути багато! Навіть більше тіста. Щоб вони, як сардини, у банку тіснилися.

Тісто та сливи присипаємо тонким шаром цукру. Поверхня вийде пухкою і хрумкою, а не гладкою, як млинець.

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт з New York Times

Зверху викладаємо сливи і присипаємо цукром.

Ставимо пиріг в розігріту на 180 градусів духовку і випікаємо 30-35 хвилин. Перевірте зубочисткою чи ножем, проткнувши лише там, де тільки тісто без слив. Якщо ніж буде сухим – готове.

Пиріг подавати з великою ложкою смачної сметани. Можна ще присипати цукровою пудрою.

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт з New York Times

Сливовий пиріг. Знаменитий рецепт з New York Times

Підпишіться Фейсбук! Там можна спілкуватися безпосередньо і ви не пропустите нові рецепти та статті.

Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал