Смажена курка з золотистою скоринкою на сковороді – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Смажена курка з золотистою скоринкою на сковороді – це дуже смачна і апетитна страва, яка ідеально підійде для вашого обіду або вечері. Ароматну хрустку курочку можна подавати до столу з будь-якими гарнірами на ваш смак. Для приготування птиці на сковороді беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з семи покрокових рецептів з фото.

Курячі гомілки на сковороді з хрусткою скоринкою

Курячі гомілки на сковороді з хрусткою скоринкою виходять дуже соковитими і апетитними. Такий продукт можна подавати з улюбленими гарнірами на ваш смак. Відмінне рішення для домашнього обіду або вечері. Беріть на замітку цікавий рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 6 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 70 мл.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх кефіром і сіллю. Збиваємо продукти вінчиком до отримання однорідної суміші.

Крок 3. В інший посуд всипаємо борошно зі спеціями. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. Курячі гомілки заздалегідь розморожуємо і гарненько промиваємо під водою. Обговорюємо за допомогою паперових рушників.

Крок 5. Викладаємо кожну гомілку в яєчно-кефірну суміш, після обвалюємо в борошні зі спеціями.

Крок 6. Кладемо заготовки на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Апетитні курячі гомілки з хрусткою скоринкою готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Смажена куряча грудка з скоринкою

Смажена куряча грудка з скоринкою – це дуже швидке у виконанні і неймовірно смачне блюдо для всієї родини. Подавайте гарячий продукт до обідів, вечерь або в рамках святкового меню. Для приготування м’яса птиці рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчик.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – для панірування.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе заздалегідь розморожуємо, після промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Кладемо шматки філе в глибоку миску. Доповнюємо їх сіллю і подрібненим часником.

Крок 3. Гарненько перемішуємо заготівлю.

Крок 4. В окремому посуді збиваємо куряче яйце. Промакуємо в цій суміші кожен шматочок.

Крок 5. Далі м’ясо птиці обвалюємо в борошні.

Крок 6. Перекладаємо заготовки в розігріту з олією сковороду.

Крок 7. Обсмажуємо продукт з обох сторін до яскравого рум’янцю.

Крок 8. Хрустка смажена куряча грудка з апетитною скоринкою готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Курка в сирній скоринці на сковороді

Курка в сирній скоринці на сковороді – дуже смачне і нескладне у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Готове частування також порадує яскравим апетитним ароматом і золотистою скоринкою. Подавайте апетитну курочку з вашими улюбленими гарнірами і радуйте своїх рідних.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відбиваємо шматочки курячого філе. Щоб не пошкодити структуру м’яса, можете зробити це через харчову плівку.

Крок 2. Твердий сир натираємо на великій терці.

Крок 3. У глибокій мисці змішуємо тертий сир і вказане кількість панірувальних сухарів.

Крок 4. В окремому посуді виделкою збиваємо куряче яйце.

Крок 5. Доповнюємо яєчну суміш сіллю і молотим перцем. Перемішуємо.

Крок 6. Добре обмазуємо відбиті курячі шматочки в яєчній суміші.

Крок 7. Далі заготовки обвалюємо в сирі і панірувальних сухарях.

Крок 8. Відправляємо підготовлені шматочки в сковороду, добре розігріту з олією.

Крок 9. Обсмажуємо продукт з обох сторін до яскравої рум’яної скоринки.

Крок 10. Яскрава і хрустка курка в сирній скоринці готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Курячі стегна з скоринкою на сковороді

Курячі стегна з скоринкою на сковороді виходять дуже соковитими і поживними. Такий апетитний продукт можна подавати з улюбленими гарнірами на ваш смак. Відмінне рішення для домашнього обіду або вечері. Беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода кип’ячена – 100 мл.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. Курячі стегна добре промиваємо під водою і обсушуємо. Кладемо їх в глибоку миску.

Крок 3. Посипаємо курячі шматки сіллю, молотим перцем і приправою.

Крок 4. Ретельно перемішуємо курячі шматочки зі спеціями. Маринуємо близько 15 хвилин, прикривши кришкою або харчовою плівкою.

Крок 5. Сковороду розігріваємо з олією. Викладаємо сюди, мариновані в спеціях курячі стегна.

Крок 6. Обсмажуємо шматочки до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Вливаємо в сковороду трохи кип’яченої води.

Крок 8. Тушкуємо страву під кришкою близько 15 хвилин, після вимикаємо плиту.

Крок 9. Соковиті і рум’яні курячі стегна на сковороді готові. Розкладайте по порційних тарілках і угощайтесь!

Смажена курка з часником і майонезом

Смажена курка з часником і майонезом – дуже смачне і швидке у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Готове частування також порадує насиченим і апетитним ароматом, який утворюється завдяки часнику. Подавайте рум’яне частування з вашими улюбленими гарнірами!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг.
  • Майонез – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курку добре промиваємо і ріжемо на порційні шматки.

Крок 2. Кладемо курячі шматочки в глибокий посуд. Заливаємо продукт майонезом. Посипаємо сіллю і подрібненим часником.

Крок 3. Ретельно перемішуємо заготівлю і залишаємо маринувати.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди підготовлені курячі шматочки. Смажимо на великому вогні півтори хвилини.

Крок 5. Вливаємо трохи окропу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою.

Крок 6. Готуємо близько 1 години на невеликому вогні.

Крок 7. Ближче до кінця готування збільшуємо вогонь і даємо курці підрум’янитися.

Крок 8. Апетитна і рум’яна смажена курка з майонезом і часником готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Курка в сметано-часниковому соусі на сковороді

Курка в сметано-часовому соусі на сковороді – це дуже швидке у виконанні і неймовірно смачне блюдо для всієї родини. Подавайте частування до обідів, вечерь або в рамках святкового меню. Для приготування яскравого продукту рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сметана – 120 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Приготуємо соус. Для цього в глибокій мисці з’єднуємо сметану, подрібнений часник і кріп.

Крок 3. Ретельно перемішуємо масу. За смаком можна посолити і поперчити.

Крок 4. Розморожене куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 6. Відправляємо цибулю з куркою на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо продукти до рум’янцю близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Викладаємо сметано-часниковий соус до курки. Акуратно все перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин. Після вимикаємо плиту.

Крок 8. Апетитна курка в сметано-часовому соусі на сковороді готова. Діліть на порції і угощайтесь!

Смажена курка в панірувальних сухарях

Смажена курка в панірувальних сухарях порадує апетитною скоринкою і яскравим смаком. Ідеальне рішення для ваших обідів, вечерь або свят. Готову страву можна подавати з вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати по перевіреному рецептом з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Розморожене і промите куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце.

Крок 4. Збиваємо його виделкою або вінчиком до однорідної суміші.

Крок 5. Шматочки курячого філе кладемо в пакет. Посипаємо сіллю, молотим перцем і борошном. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Далі кожен підготовлений шматочок занурюємо в яєчну суміш.

Крок 7. Обвалюємо курячі заготовки в панірувальних сухарях.

Крок 8. Перекладаємо курку на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 9. Апетитна курочка в панірувальних сухарях готова. Подавайте до столу разом з соусом або вашими улюбленими гарнірами!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал