Малиновий заварний крем “курд” для торта: Рецепти з фото

Малиновий курд є ніжний заварний крем. Він готується з ягідного пюре. Такий крем часто використовується для торта. Але відмінно він підійде ще для тістечок, печива, кексів та інших ласощів. Можна навіть просто намазувати ягідний крем на печиво і пробувати з чаєм.

Загальні принципи приготування курдів

Є кілька основних принципів приготування обговорюваного крему:

  • рекомендується варити курд на водяній бані, а й на повільному вогні вдається домогтися бажаного результату;

  • важливо приготуватися постійно заважати масу, щоб вона не пригорає і не з’являлися грудочки;
  • найкраще заважати суміш віночком, а не ложкою;
  • потрібно стежити, щоб курд в процесі варіння не кипів;
  • ягоди попередньо обов’язково пюрировати, а потім – процідити, щоб видалити кісточки (останні виявляться абсолютно зайвими в кремі);
  • найзручніше використовувати крем для оформлення торта не в гарячому або теплому вигляді, а вже після повного охолодження і охолодження в холодильнику.

Класичний рецепт

Малиновий курд для торта вийде легко приготувати за класичним рецептом. Найпростіше зайнятися цим в сезон ягід. Тоді крем в результаті вийде особливо смачним і ароматним. В опублікований нижче в статті рецепт входить ще й сік лимона. Калорійність такого ласощі виходить приблизно 254 ккал на 100 г.

А його БЖУ:

БЖУ Значення в г (на 100 г)
Білки3,3
Жири18,1
Вуглеводи19

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • малину – 280-300 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сік лайма/лимона – 1 ст. л.;
  • цукор – 80-90 г;
  • вершковий жир – 65-70 г.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Свіжа малина відразу буде відправлятися в миску і заливатися водою. Ягоди важливо ретельно промити.

  2. Після малина переміщається в посуд з антипригарним дном. Підійде сотейник або казан. У ємність до ягодам потрібно всипати цукор і влити сік цитруса.
  3. На плиті маса повинна дійти до кипіння, після чого можна знижувати нагрівання і залишати її нудитися протягом 10-12 хв. Варитися ягоди будуть до розм’якшення.
  4. Далі нагрівання вимикається. Малину потрібно злегка остудити і протерти через дрібне сито. Після – відправити в підходить за розміром піалу. Макуха сміливо можна викидати. Більше він в цьому рецепті не знадобиться. Зате макуха підійде для приготування морсу або ароматного малинового чаю.
  5. Сирі яйця збиваються в окремому посуді до пінки, після чого – переміщаються в казан. Туди ж відправляється і ретельно протерті ягідне пюре. Важливо все обережно перемішати.
  6. Ємність з майбутнім конфитюром відправляється на плиту при мінімальному нагріві. Постійно помішуючи масу, слід довести її до загустіння. На цей процес піде приблизно 6-7 хв. Важливо не відволікатися і постійно працювати віночком, інакше яйця можуть швидко згорнутися. Тоді в мисці в підсумку виявиться ягідний омлет, а не ніжний крем.
  7. Як тільки маса досить загусне, саме час вимкнути нагрів. Обов’язково протерти її через сито. Це дозволить видалити шматочки згорнутого білка, якщо вони є.
  8. Крем залишається злегка остудити і з’єднати з вершковим жиром. На цьому етапі може виникнути проблема з-за неякісного масла. Такий продукт, швидше за все, розпадеться на сирні грудочки. Тому важливо вибирати якісне масло і не додавати його в основу крему до її охолодження.

Готове ласощі відразу потрібно покрити харчовою плівкою впритул, щоб він не покривався плівкою. Після – залишити в прохолоді на деякий час. Далі можна оформляти курдом торт.

З замороженої малини

Якщо в запасі у кулінара виявилися тільки заморожені ягоди, то і з них вийде приготувати смачний ніжний курд. Малина підійде і домашня, і велика магазинна. Але перший варіант більш корисний і ароматний.

Щоб крем в результаті вийшов ніжніше, варто використовувати для нього не звичайний цукор, а пудру.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • малину (заморожену) – 180-200 г;
  • цукрову пудру – 35-40 г;
  • ціле яйце і жовток – по 1 шт.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Заморожені ягоди відразу потрібно пюрировать. Найзручніше зробити це за допомогою відповідної насадки блендера. Попередньо розморожувати малину не буде потрібно.
  2. Ягідне пюре після перекладається в сотейник і прогрівається при частому помішуванні.
  3. Потім знадобиться протерти масу через сито. У підсумку вийде ніжне пюре з малини без кісточок. Зручно також брати вже заморожені ягоди в перетертої вигляді з цукром після перетирання. Тоді виявиться досить просто розморозити масу і продовжити процес приготування курдів.
  4. Пюре слід остудити і змішати з цілим яйцем, а також жовтком. Ці компоненти активно перемішуються віночком. Маса повинна стати максимально однорідною.
  5. Після ємність з усім вмістом відправляється на малий вогонь. У неї також всипається цукрова пудра і додається м’який вершковий жир. Продукти потрібно постійно заважати. Важливо не доводити їх до закипання.
  6. Поступово суміш почне густіти. Щоб визначити її готовність, варто провести по поверхні маси лопаткою. Якщо на ній залишається явна доріжка, можна знімати курд з плити і протирати його через сито для більше однорідності.

Одержаний курд відмінно підходить для прошарку в найрізноманітніші торти. Наприклад, він прекрасно впишеться в «Молочну дівчинку», додавши десерту легку кислинку. Якщо крем не планується використовувати відразу, варто перекласти його в стерилізовану ємність і залишити в прохолоді на зберігання.

Від Енді Шефа

Малиновий курд для торта з цукровою пудрою і лимонною цедрою пропонує приготувати популярний кухар – Енді Шеф. У підсумку вийде універсальний крем, який підійде практично для будь-якого десерту. Всього щіпка цедри цитруса зробить масу більш ароматною і смачною. Важливо з нею не перестаратися, а також акуратно знімати дрібної теркою тільки яскраву частину лимонної шкірки без білого шару.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • свіжу малину – 130-150 г;

  • вершковий жир і цукрову пудру – по 35-40 г;
  • дрібно терту лимонну цедру – 1 щіпку;
  • яйця – 2 шт.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Малина перебирається і відправляється в ківш. Її слід промити, а потім – довести до кипіння протягом 1 хв. Вогонь при цьому повинен бути маленьким.
  2. Далі ягідна маса буде протиратися через металеве сито з дрібними отворами. Це потрібно для видалення кісточок.
  3. Вийшло малинове пюре повертається в кухлик. Але вже з яйцями. До нього потрібно додати 1 ціле яйце і 1 жовток в сирому вигляді.
  4. Компоненти будуть збивати віночком до отримання однорідної густої маси.
  5. Залишається всипати цукрову пудру і перекласти до майбутнього крему вершковий жир.
  6. Варити курд залишається на малому вогні, часто помішуючи, поки він не загусне . Якщо на поверхні крему залишається «доріжка», значить, він повністю готовий.
  7. Після знадобиться ще раз пропустити масу через сито, злегка помішуючи. Це дасть можливість позбавити крем від крихітних шматочків згорнутого білка. Часом вони абсолютно непомітні з боку. Але тільки така процедура зробить курд ніжним і однорідним.

Готовий крем переміщається в скляну ємність з кришкою. Важливо попередньо простерилізувати ємність. У закритому вигляді в прохолоді курд можна зберігати до 15 днів і використовувати для оформлення торта. У підсумку виходить приблизно 1 стакан крему.

На жовтках

Якщо від будь-якого минулого страви залишилися жовтки, то можна приготувати курд тільки на них, не використовуючи білки. Результат вийде нічим не гірше. Ягоди для такого рецепта краще всього вибирати свіжі.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • малину – 230-250 г;
  • жовтки яєць – 2 шт.;
  • цукор – 55-60 г;
  • крохмаль – ½ ст. л.;
  • вершковий жир – 25-30 г.

Крохмаль для такого рецепта підійде будь-хто. Але найкраще взяти саме кукурудзяний. Хоч він і злегка підвищить калорійність ласощі.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Малина для рецепта підійде навіть перезріла. Адже все одно в підсумку вона буде протиратися через сито. У рецепті рекомендується взяти близько 250 г ягід, з них в результаті вийде близько 200 г вже готового курдів.
  2. Підготовлена ​​малину потрібно перебити блендером до однорідного стану. Після вийшло ягідне пюре можна пропустити через велике сито, щоб прибрати кісточки. Саме на цьому етапі і втрачається вага малини. Адже кісточки викидаються і далі не використовуються в рецепті.
  3. Вже протерте пюре слід відправити в ємність з товстим дном. Підійде невелика каструля або сотейник.
  4. Половина піску змішується з сирими жовтками. Зручно, що в рецепті немає білків, а, значить, вони не будуть згортатися.
  5. Залишається додати крохмаль з кукурудзи і все ретельно перемішати. Бажано використовувати віночком. У результаті повинна вийти однорідна маса.
  6. Цукор відправляється в ягідне пюре. Цю масу слід довести до закипання на невеликому вогні. Після сюди ж відправляється пара ложок гарячого пюре з малини. Потрібно швидко перемішати компоненти, тоді жовтки встигнуть прогрітися.
  7. Тепер можна всю яєчну масу тонким струменем відправити до ще гарячої малиновою масі. В процесі компоненти будуть активно втручатися віночком.

  8. Після потрібно відправити масу на вогонь і довести його до закипання, постійно працюючи віночком. В процесі маса буде густіти на очах. Варити курд рекомендується протягом 7-8 хв. Можна більше або менше, все залежить від того, який густоти кулінар планує отримати крем.
  9. Залишається додати в масу вершковий жир, все добре перемішати.

Коли курд охолоне до 30-35 градусів, саме час перекладати його в скляну банку, покривати харчовою плівкою і відправляти в прохолоду. Він дозволить приготувати дуже смачний річний торт з ягідними прошарками.

На крохмалі

Малиновий курд з додаванням крохмалю виходить приємною густої консистенції. Він відмінно тримається на торті. Крохмаль підійде і картопляний, і кукурудзяний. З останнім маса в результаті виявляється більш ніжною.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • малину – 230-250 г;
  • ціле яйце і жовток – по 1 шт.;
  • цукор – 55-60 г;
  • цукор ванільний – 1 ч. л.;
  • кукурудзяний крохмаль – ½ ст. л.;
  • вершковий жир – 25-30 г.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  • Якщо ягоди були замороженими, то їх знадобиться розморозити заздалегідь.
  • Після можна перебивати малину блендером і протирати через сито, щоб видалити кісточки.
  • пюре перекладається в каструлю з товстим дном і відправляється на плиту.
  • Окремо збивається ціле яйце з сирим жовтком. Дуже старатися на цьому етапі не потрібно. Досить, щоб частини яйця з’єдналися в однорідну масу.
  • До яєчної маси слід відправити половину звичайного цукру і весь ванільний, а також кукурудзяний крохмаль. Тепер потрібно все перемішати до однорідності. Найкраще – віночком.
  • У протерті ягоди відправляється решті пісок. Ця маса доводиться до закипання.
  • Залишається змішати дві маси з минулих кроків. Робити це потрібно акуратно, щоб білки не згорнулися. Бажано – по 1 ложці, перемішуючи після кожної нової порції. Тоді яйця поступово прогріються.
  • Суміш далі вирушає на вогонь. Її потрібно постійно помішувати і довести в такому вигляді до кипіння. У процесі вона буде помітно густіти.

  • Коли маса придбає бажану консистенцію, можна відправляти в неї вершкове масло. Далі обов’язково ретельно перемішати всі компоненти.

Готовий курд повинен деякий час настоятися в прохолоді. Після можна оформляти їм торт. Можна навіть просто намазувати ласощі на підсмажений хліб і спробувати його з чаєм.

На желатині

Особливо зручно працювати при оформленні торта з курдом, до складу якого доданий желатин. Такий крем виходить з дуже приємною консистенцією. Курд можна покласти навіть товстим шаром, як один з головних компонентів начинки для торта. Важливо тільки вибрати якісний желатин і правильно його використовувати. Цікаво, що готовий крем підходить навіть в якості начинки для млинців або тістечок макаронс.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • малину (можна – заморозку) – 230-250 г;
  • желатин – 5-6 г;
  • жовтки яєць – 3 шт .;
  • вершковий жир і цукор – по 45 г.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Все промиті ягоди слід відправити в чашу блендера. Якщо вони були заморожені, то найкраще попередньо злегка розморозити малину. Після вона повинна бути перебита.
  2. До ягодам далі всипається весь пісок, відправляються яєчні жовтки. Після перемішування можна відправляти масу на плиту при середньому нагріві.
  3. Варитися основа курдів повинна до загустіння. Важливо її постійно помішувати. Точний час варіння буде залежати від того, який консистенції в результаті хоче домогтися кулінар. Крем можна зробити більш густим або рідким.
  4. Залишається зняти масу з вогню і покласти в неї вершкове масло.

  5. Після старанного перемішування курд буде майже повністю готовий. Потрібно лише зайнятися желатином. Його не потрібно заздалегідь замочувати. Досить всипати сухий компонент в загальну масу і все знову перемішати.
  6. В останню чергу потрібно протерти крем через сито. Це дозволить прибрати великі шматочки желатину, щоб вони не псували консистенцію маси.

Зручно відразу перекладати курд в кондитерський мішок і приступати до оформлення торта. Зберігати крем допускається в холодильнику. Якщо прибрати його в морозилку, то термін зберігання триватиме відразу до 2 місяців.

На білому шоколаді

Малиновий курд для торта виходить густим і особливо смачним з додаванням білого шоколаду. Найпростіше готувати такі ласощі не з свіжої малини, а з уже перетертих з цукром ягід. Компоненти пюре беруться в пропорціях 1 до 1. Також в масу відправляється ще сік лимона. Він надає курдів приємну кислинку. А желатин робить його консистенцію особливо зручною для роботи з тортом.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • желатин – 4 г;
  • сік лимона і жовтки – по 30-35 г;
  • малину у вигляді пюре з цукром – 80-90 г;
  • білий шоколад – 45-50 г.

35 г яєчних жовтків – це зазвичай 2 шт. від яєць першої категорії.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  • Желатин за таким рецептом буде постояти не в воді, а в соку цитруса. Це обов’язково повинен бути тільки що вичавлений фреш, а не магазинний пакетований сік.
  • Яєчні жовтки окремо змішуються з малиновим солодким пюре. Цю масу потрібно заварити на водяній бані. Точніше – довести до температури в 82 градуси. Кухарі на цьому етапі виручить спеціальний кулінарний термометр.
  • Основу курдів далі можна знімати з водяної бані. У неї відправляється і білий шоколад. Перемішувати компоненти потрібно до того моменту, поки маса не стане однорідною. Шоколад в ній повинен повністю розтопиться.
  • Після саме час додати заздалегідь підготовлений желатин. Масу знадобиться перебити блендером протягом декількох секунд.

Малиновий курд для торта на білому шоколаді, рецепт приготування.

Одержаний курд найзручніше далі перелити в глибоку миску, застелену плівку і відправити в морозилку. Коли продукт заморозити, залишиться акуратно витягнути його з ємності і укласти між двома заздалегідь підготовленими коржами для торта.

З агар-агаром

Малиновий курд для торта можна згустити не тільки желатином, але також агар-агаром. Останній буває складніше відшукати в супермаркетах. Але зазвичай він завжди є в спеціалізованих магазинах для кондитерів. А також часто зустрічається на ринку. Агар-агар знадобиться всього 1 ч. л. Але вона повинна бути з гіркою.

Інгредієнти

Для страви треба взяти:

  • малину – 280-300 г;
  • цукор – 140-150 г;
  • агар-агар – 3,5 г.

Послідовність дій

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Ягоди можна взяти для такого рецепта в тому числі і заморожені. Таку малину попередньо варто залишити на деякий час при кімнатній температурі, щоб вона відтанула і дала сік. Кілька ложок останнього відразу потрібно перелити в окрему чашку і розчинити в ньому агар-агар, старанно перемішуючи. Якщо використовується свіжа малина, то можна розчавити її ложкою, щоб отримати потрібну кількість соку.
  2. Ягідна маса і цукор буде міститися разом в чашу блендера. Цим «кухонним помічником» вони ретельно перетираються.

  3. Потім малинову суміш можна відправити в невелику каструлю.
  4. Ягідна основа далі з’єднується з розчиненим в малиновому соку агар-агаром, добре перемішується і ставиться на малий вогонь.
  5. Масу в невеликій каструлі слід довести до закипання, постійно заважаючи. Активно працювати віночком або лопаткою слід, щоб основа крему рівномірно прогрівається і не прилипала до дна.
  6. Коли малинова суміш вже закипить, знадобиться засікти час. Найзручніше – включити таймер. Не припиняючи помішування, варити масу потрібно ще 2,5-3 хв. За цей час вона встигне достатньо загуснути.
  7. Після можна вимикати нагрів плити і чекати, поки вміст каструлі охолоне до кімнатної температури.

Готовий крем можна використовувати відразу ж для прошарку бісквітних тортів і тістечок. Підходить він також для рулетів, печива, іншої випічки. Смачно і просто є його ложкою з чаєм або кавою. Курд за опублікованим вище в статті рецептом виходить густим і відмінно тримає форму.

Корисні поради і рекомендації

Щоб приготувати смачний вдалий курд з малини, варто скористатися опублікованими нижче підказками:

  • якщо в рецепт входить желатин або агар-агар, то розводити з найкраще в ягідному або фруктовому соку (наприклад, в малиновому або лимонним);
  • можна і відразу засипати желатин в загальну теплу масу, але в цьому випадку масу в результаті знадобиться процідити;
  • якщо до складу крему входять яйця, то важливо пам’ятати, що їх білок може згорнутися (тому знадобиться уважно стежити за температурою всіх компонентів);
  • якщо білок все ж згорнувся, то виправити ситуацію допоможе дрібне сито, на ньому залишаться всі зайві яєчні шматочки;
  • щоб готовий курд з малини відмінно довго зберігався, його варто укладати в скляний посуд, заздалегідь ретельно вимитий і простерилізованих;
  • допускається прибирати крем і в морозилку, тоді його термін зберігання значно збільшиться.

Апетитний малиновий курд для оформлення торта вийде приготувати з найрізноманітніших рецептами. Наприклад, з желатином, крохмалем, з додаванням лимонного соку.

Відео про приготування малинового курдів

Відео про приготування малинового курдів:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал