Горбуша у фользі в духовці – 9 смачних рецептів соковитої запеченої горбуші у духовці з покроковими фото

76dd9727d00dd677f42443fd5110f870

Горбуша у фользі в духовці – це неймовірне смачне частування, яке не потребує багато зусиль. Серед багатьох видів червоної риби горбуша є більш доступною, але часто господині віддають перевагу форелі або сьомзі тому, що ці види соковитіші. Але приготовлена у фользі горбуша ніколи не вийде сухою чи прісною. Запікати її можна повністю або по шматочках, ми підібрали рецепти на всі випадки.

Горбуша цілком у фользі у духовці

Горбуша цілком у фользі в духовці – що може бути простіше! Взагалі горбуша дуже легко готується і навіть із мінімальним набором спецій завжди виходить смачною. А їй у компанію ми візьмемо ще й лимон, він пом’якшить рибний запах та смак.

Час приготування: 95 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Приправа для риби – 1 ч.л.
  • Суміш перців мелена – 0,5 ч.л.
  • Чебрець свіжий – 5 гілок.
  • Лимон – 1 шт.
  • Горбуша – 1 кг
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. При необхідності розморозьте горбушу, краще це зробити у холодильнику. Підготуйте всі необхідні продукти та спеції, також потрібна щільна харчова фольга для запікання.

9601bd0e0547c27f4ea2de7e1bd2d4e5

Крок 2. У тушки горбуші відріжте голову, плавці та хвіст, випатрайте і помийте її всередині та зовні, видаляючи всі залишки чорних плівок. Трохи обсушіть горбушу паперовими рушниками, покладіть на обробну дошку і зробіть на одному боці не дуже глибокі поперечні надрізи для лимона вставок.

3a18b13667f6b0e40ace778f0f576c06

Крок 3. Візьміть сіль та будь-яку універсальну приправу для риби. Натріть цими спеціями горбушу всередині та зовні.

5b5ad2c992402191a64fbb522a98d60d

Крок 4. Для страви візьміть один великий лимон або кілька невеликих. Їх необхідно ретельно вимити гарячою водою, щоб повністю змити усі забруднення. Один лимон або половину великого наріжте півколами. Другу частину використовуйте для видавлювання соку та зніміть терткою з нього цедру.

9e4498995f3aca3817ecaea427a285a4

Крок 5. У мисці змішайте маринад для горбуші. Викладіть в ємність терту на дрібній тертці лимонну цедру, видавіть через прес зубчики часнику, обірвіть листочки чебрецю з гілочок і влийте лимонний сік та оливкову олію, добре перемішайте.

fb021b6a88629056eca94bc4170670c0

Крок 6. Натріть горбушу лимонним маринадом з усіх боків. У зроблені на боці надрізи вставте лимонні часточки. Залишіть заготівлю на півгодини для маринування.

8af72cf89fffc229d823cd86ba548a9c

Крок 7. Далі прогрійте духовку до 200 градусів та загорніть горбушу у фольгу. Запікайте рибу протягом 20 хвилин. Після цього розгорніть фольгу і готуйте рибу ще хвилин 15-20 до бажаного ступеня рум’яності.

8749ba774c2024bc913a4c71d1c49108

Крок 8. Горбушу, запечену в духовці цілком, можна подавати на стіл як основну страву. Смачного!

f6c993bcf582c0b18b5472d647a06b09

Горбуша, запечена шматочками у фользі

Горбуша, запечена шматочками у фользі, швидко готується і подати її можна на обід чи вечерю. Ви можете запекти шматочки горбуші порційно для кожного члена сім’ї або загорнути їх в один пакунок. Ми розповімо, як смачно приготувати горбушу з цибулею, майонезом та сиром.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Твердий сир – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст.
  • Горбуша – 600 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозьте горбушу. Для цієї страви можна купити в магазині стейки або взяти цілу тушку і її самостійно очистити, і нарізати порційними шматочками. Головку цибулі очистіть від лушпиння і помийте.

6e62cd95a8ebd1483b74e6a94a306965

Крок 2. Розстеліть лист щільної фольги на будь-якій відповідній жароміцній формі. Розкладіть на ньому шматочки горбуші.

43c3298a1b29849b205645aa17576c0f

Крок 3. Посипте рибу сіллю та свіжомеленим перцем. Наріжте дрібними кубиками головку цибулі. Нарізку рівномірно розподіліть по рибі.

6a2fdea55344894cc491d376451ab265

Крок 4. У пакета майонезу зріжте кінчик і через нього видавіть майонез на горбушу. Можна також змащувати рибу за допомогою ложки, але перший варіант зручніший.

3d3ef74d81e48d9722b8807da2d2529b

Крок 5. Потім візьміть другий лист фольги, покладіть його поверх риби і скріпіть краї двох листів фольги, щоб вийшов герметичний пакунок. Відправте пакунок із горбушею в розігріту до 200 градусів духовку, на 20 хвилин.

b328f5ce028abd514193f2bdee105fa5

Крок 6. Тим часом натріть на тертці шматочок твердого сиру.

25c2994b183771a5e514a6f822f82479

Крок 7. Через 20 хвилин дістаньте рибу, розгорніть фольгу та посипте горбушу тертим сиром.

b60760ba8e59dc582edc62f28129e7fb

Крок 8. Запікайте горбушу у відкритому вигляді ще 10 хвилин. Подавайте запечену у фользі горбушу з гарніром, який вам більше подобається. Смачного!

f33e462189753af4ef349949cf70db03

Стейки горбуші з лимоном у фользі у духовці

Стейки горбуші з лимоном у фользі в духовці виходять ніжними та ароматними. До того ж страва дуже вишукана і апетитно виглядає на тарілці. Цей рецепт часто використовують для урочистостей, тому що він дозволяє приготувати відмінну порційну страву для всіх гостей.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Горбуша – 1-1,2 кг.
  • Базилік сушений – 1-2 щіпки.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі необхідні продукти, очистіть морквину та цибулю. Ретельно вимийте та ошпарте окропом великий лимон. Тушку горбуші розморозьте, випатрайте, відріжте голову, плавці і хвіст, потім помийте зовні і всередині, прибираючи чорні плівки. Наріжте тушку стейками приблизно однакової товщини.

8ab08849f42eafedfcae14632aa11b74

Крок 2. Одна половина лимона використовуватиметься для маринування горбуші, другу наріжте тонкими кружками, вони знадобляться безпосередньо для запікання. Складіть стейки горбуші в миску, додайте сіль, свіжомелений перець, базилік і видавіть сік із половини лимона. Віджату половинку наріжте кружками та додайте у миску. Все добре перемішайте руками та залиште на 15-20 хвилин.

178bec18d08f8e532bb55a43f573e1d0

Крок 3. Поки маринується горбуша, наріжте кубиками цибулю і натріть на тертці морквину. Пасеруйте овочі до легкої рум’яності та м’якості на олії, наприкінці засмажку трохи посоліть. Розстеліть лист фольги і викладіть на неї рівним шаром овочеву засмажку.

52e451989a2898c013f7bfb2d813025c

Крок 4. На овочевій подушці розкладіть мариновані стейки горбуші, зверху промажте заготовку майонезом і покладіть лимонні кружечки.

662fe37a5366e5fea711ddcdc99e2a1c

Крок 5. Візьміть ще один лист фольги та щільно загорніть рибу. Скріпіть краї верхнього листа з нижнім, щоб не залишилося навіть маленьких отворів. Запікайте стейки горбуші з лимоном за 180-200 градусів протягом 25-30 хвилин.

e2a962d7868664f0d0283e33307b8d00

Крок 6. Горбуша з лимоном виходить дуже соковитою та ароматною. Подавайте її разом із гарніром та запеченими овочами. Смачного!

514dd42ed8437db9245068dcbde43945

Запечена горбуша з картоплею у фользі

Запечена горбуша з картоплею у фользі – це повністю самодостатня та збалансована страва, яка ідеально підійде для вечері. Духовка дозволяє суху горбушу зробити соковитою, а прісній картоплі надати чудового смаку.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Перець чорний мелений –03-0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Горбуша – 800 гр.
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Картопля молода – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Зелень – 3-5 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Крім горбуші, молодої картоплі, помідорів, цибулі, сметани, сиру та спецій, знадобиться щільна харчова фольга.

7f5dc1b62f3fc32195395d1a13e99e21

Крок 2. Тушку горбуші очистіть від луски, відріжте голову, випатрайте і добре помийте всередині та зовні. Позбудьтеся зайвої рідини паперовими рушниками або серветками. Розріжте тушку на стейки приблизно рівної товщини.

b805b2a68c6b0c5b9e2250836b77e0f6

Крок 3. Молоду картоплю вимийте під краном за допомогою щітки або жорсткої сторони губки. Бульби очищати не треба. Потім наріжте картоплю тонкими кружальцями.

90ac0f213f634b903d7789c97f64a5d0

Крок 4. Зручніше готувати страву невеликими порціями. Всі продукти розділіть на три рівні частини. З фольги зробіть щось на зразок горщиків. У кожен блискучий горщик влийте по одній столовій ложці олії. Потім покладіть картопляний шар. Посоліть і приправте картоплю до смаку.

accf23062db99d9010bfce2d31b8eef2

Крок 5. Стейки горбуші натріть сіллю та меленим перцем. Покладіть стейки поверх картопляного шару.

9c9fc3f893973950ab64d5bbd0a70587

Крок 6. Дві головки цибулі очистіть від лушпиння і наріжте їх тонкими кільцями. Також розділіть нарізку на три частини і покладіть її поверх цибулі. Полийте заготовки сметаною.

4cb60bb60549e8344ef26b3b2a759d92

Крок 7. Помийте помідори, наріжте їх кружальцями та розкладіть на цибульний шар.

6422ba612a5cb775b63db0bd9ea2fcd0

Крок 8. Моцареллу натріть на великій тертці. Замість моцарелли можна використовувати будь-який інший твердий сир. Розподіліть стружку за трьома заготовками.

a40386af71a06b74d29a5a65cad194fb

Крок 9. Кожну заготовку накрийте зверху ще одним листом фольги і добре закріпіть краї, щоб не залишилося дірочок.

4c379e0d019f13b5ef66b25a462a65ee

Крок 10. Розташуйте пакунки з горбушею та картоплею на деку, відправте в духовку, розігріту до 180-190 градусів. Запікайте приблизно 50 хвилин. Орієнтуйтеся на стан картоплі, вона має стати м’якою.

929ce4adea16e4994573052d71035edc

Крок 11. Запечену горбушу з картоплею подавайте на стіл у формі з фольги. Гарячу страву посипте рубаною зеленню. Смачного!

b4c72e7e89fe6add4a823b2042c121b7

Соковите філе горбуші, запечене у фользі

Соковите філе горбуші, запечене у фользі, готується дуже швидко. Завдяки тому, що у пакунку фольги постійно підтримується висока температура, а волога не випаровується, філе виходить дуже ніжним і добре просочується пряними спеціями та овочевим соком.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 8 зуб.
  • Перець чорний мелений – 4 щіпки.
  • Лимон/лайм – 1 шт.
  • Чебрець сушений – 2-3 ч.л.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Філе горбуші – 440-460 гр.
  • Оливкова олія – 4 ч.л.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Сіль – до смаку
  • Петрушка – 10 гр.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Окремо філе горбуші важко знайти в магазині, тому самостійно випатрайте тушку і акуратно відокреміть філе від кісток та шкіри. Потім філе горбуші розріжте приблизно рівні за вагою шматочки по 110-115 грам. Кожен шматочок натріть оливковою олією з обох боків.

422353dc244df343c034afdb3fd82c11

Крок 2. Рибу посипте сіллю та спеціями. Кожну частину філе загортатимемо в окремий лист фольги. Розстеліть їх на рівній поверхні, в центрі кожного розташуйте по шматочку філе горбуші.

058cb7ba7b7434804a8f5dad7a91ed95

Крок 3. Далі підготуємо овочі та зелень для запікання, їх список ви можете змінити або доповнити, виходячи зі свого смаку. Все обмийте під краном. Великий помідор наріжте часточками, пір’їнки зеленої цибулі наріжте тонкими кільцями. Якщо у вас кабачки великі, можна взяти один або половину. Наріжте овоч тонкими півколами.

da41b948d259882175eebf5212f2e20c

Крок 4. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес, додайте до овочів. Також в овочеве асорті видавіть лимонний сік, замість лимона підійде лайм, влийте топлене вершкове масло. Всипте сіль, паприку та свіжомелений перець, добре перемішайте.

6b2401c182e77705f2a955bc59395c1c

Крок 5. Розділіть нарізані овочі на 4 приблизно рівні частини. Суміш овочів розташуйте поверх рибного філе.

597a000200e5ed797269799e097d6125

Крок 6. Далі кожен шматочок філе горбуші з овочевим асорті загорніть у щільний пакунок фольги. Конвертики, які вийшли, розкладіть на деку або іншій широкій жароміцній формі.

b93c96150d4b562bcd45c57145edb33f

Крок 7. Відправте лист зі згортками в духовку і готуйте страву при 200 градусах. Риба запікається досить швидко: 20-25 хвилин. Після цього часу, коли горбуша буде готова, акуратно розгорніть фольгу і в такому незвичайному вигляді подавайте її на стіл, також можна перекласти страву на тарілку. Посипте запечену горбушу рубаною петрушкою. Смачного!

8aaf459a9b22c667d238c3792f02e6ac

Горбуша, запечена з цибулею у фользі у духовці

Горбуша, запечена з цибулею у фользі у духовці, це ще один смачний варіант приготування риби. Такий рецепт сподобається тим, хто любить натуральний рибний смак та ніжну текстуру. Подавати запечену горбушу смачно з картоплею чи рисом.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 20-25 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Приправа для риби – 1 ч.л.
  • Горбуша – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Горбушу спочатку повністю розморозьте на нижній полиці у холодильнику. Після цього відріжте голову і випатрайте її. Добре помийте зовні від залишків нутрощів та чорних плівок. Промокніть рибу паперовими рушниками від води та наріжте стейками.

dab239cdd442167d59ccd50d2c54eab5

Крок 2. Кожен стейк горбуші натріть сіллю, свіжомеленим перцем і рибною приправою. Не забудьте пройтися з внутрішньої сторони.

05d5277a9cd484afb7ac7a4e3a32242a

Крок 3. З великої головки цибулі зніміть шар сухого лушпиння. Наріжте овоч півкільцями. Якщо цибулина у вас невелика, то візьміть краще дві.

64ca893257cd5660522ddbd3c3018870

Крок 4. Для запікання можна використовувати жароміцну форму з бортами або викласти рибу з цибулею на фольгу. Першим шаром покладіть стейки горбуші.

0b09c86cba2b49312471241c1fe3d3d0

Крок 5. Потім розберіть цибулю на окремі півкільця та розсипте їх поверх горбуші.

4b79fce30a061e1b7e6778cabac16541

Крок 6. Загорніть заготовку у фольгу, щоб шви були герметичними і не залишилося жодних дрібних отворів.

89d634d7a5bf902af1b9f72e8ed7e002

Крок 7. Відправте горбушу з цибулею в добре розігріту духовку. Запікайте страву протягом півгодини. Цього часу цілком достатньо, щоб горбуша повністю пропеклася, а цибуля стала м’якою.

71244f4495fcbeff52b6f6781cc0e0b0

Крок 8. Вийміть запечену з цибулею горбушу з фольги і подавайте з гарніром з картоплі або вареного рису. Смачного!

f8cdc4294a5b786c5c875690df1963f3

Горбуша з майонезом, запечена у фользі

Горбуша з майонезом, запечена у фользі – це чудова страва для щоденного меню. Як і будь-яка риба, горбуша багата на фосфор і Омегу 3, тому її так важливо включати в раціон харчування як дорослих, так і дітей. Майонез не дає горбуші пересохнути при запіканні, а лише покращує смак страви.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Майонез – 5-6 ч.л.
  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 5-6 щіпок.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуватимемо горбушу порційно, щоб було зручно її згодом подавати на стіл. Розморожену тушку горбуші випатрайте, відріжте голову і добре промийте під краном, особливо приділіть увагу внутрішній частині, на ній не повинно залишитися чорних плівок. Далі рибу розріжте на стейки, залежно від величини риби вийде 5-6 стейків.

9cc11ebe129436201027fbdfb5887209

Крок 2. Половинку лимона наріжте півкільцями так само наріжте головку цибулі.

c5311d71c85915a938b57d94e97dfd78

Крок 3. Тепер можна переходити до збирання страви. Візьміть стільки аркушів фольги, скільки стейків у вас вийшло. Кожен стек посоліть та приправляйте меленим перцем, викладіть рибу на фольгу. Потім на кожен шматочок риби покладіть трохи цибулі та часточку лимона. Завершіть заготівлю чайною ложкою майонезу.

5cb135ed7a57bc6db85b49b7a3c9eaa3

Крок 4. Потім рибу разом із цибулею, лимоном та майонезом загорніть у фольгу. Згортки повинні вийти герметичними. Розташуйте отримані пакунки з горбушею на будь-якій широкій жароміцній формі. Запікайте рибу в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.

7f1bbdfd18f2190a49e1daf71ebae86b

Крок 5. Коли горбуша буде готова, акуратно розгорніть пакунки та перекладіть рибу на тарілки. Подавати горбушу можна з будь-яким гарніром, який ви зможете підібрати. Смачного!

d2c8161522f9dc8bb3dc00e448da8cf8

Горбуша у сметані у фользі

Горбуша у сметані у фользі завжди виходить соковитою, із приємним вершковим ароматом. Готується страва зовсім не складно, і склад продуктів досить бюджетний. Якщо ви знаходитесь в пошуку простого рецепту для смачної вечері, це те, що вам потрібно.

Час приготування: 65 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 5-6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана –300 гр.
  • Горбуша – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для змащування фольги.

Процес приготування:

Крок 1. Середню за розміром тушку горбуші повністю розморозьте, потім випатрайте її. Зріжте голову та плавці. Обмийте зовні і всередині, особливо ретельно вимивайте черевце від залишків нутрощів та чорних плівок. Далі розріжте рибку на стейки.

72801c786d56323a037614cf5539ea28

Крок 2. Перекладіть стейки горбуші в глибоку миску, всипте сіль та мелений перець. Перемішайте руками і залиште на 10 хвилин, щоб риба злегка промаринувалася. Глибоку форму застеліть листом фольги, змастіть її олією. Розкладіть у формі горбушу в один шар.

ed86d3acdf6fd7baa1d81e63704836fa

Крок 3. Середню за розміром головку цибулі очистіть і помийте. Наріжте цибулю четвертинками кілець і розсипте поверх риби.

0f200bacefe357d5bb000af048d66b6c

Крок 4. Потім рівномірним шаром розподіліть по горбуші 300 г сметани. Її можна брати будь-якої жирності. Влийте холодну воду, щоб вона сягала половини висоти риби.

c94741c2dfd41bb1352a8907efdd6493

Крок 5. Відправте форму з горбушею в духовку. До цього моменту в духовці має встановитися температура 200 градусів. Запікайте рибу протягом 30-45 хвилин||. У процесі запікання майже вся вода випарується, а горбуша вийде ніжною та соковитою.

d12bc0b422cbd614334e89e7f8ba4ccc

Крок 6. Запечену зі сметаною горбушу розкладіть на порції, доповніть гарніром з картоплі та свіжих овочів. Смачного!

1fccfe3f206aea9bb2f8cdf9cf915aee

Горбуша у духовці у фользі з сиром

Горбуша в духовці у фользі з сиром – це проста і апетитна страва. Рум’яна сирна скоринка, розплавлена в духовці, здатна перетворити будь-яку страву. А додайте до цього ще й оригінальний маринад із гірчицею та лимоном, ваша риба буде просто пальчики оближеш.

Час приготування: 1,5 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – смаку.
  • Гірчиця у зернах французька – 3 ч.л.
  • Майонез – 2-3 ст.
  • Горбуша – 1 шт.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед розморозьте тушку середньої за розміром горбуші. Потім з неї потрібно зрізати голову, розпороти черевце і випатрати. Відріжте хвіст і плавці, ретельно вимийте горбушу. Можна трохи промокнути від вологи паперовими рушниками.

862e708b2c4f5d59690093bcf22f28bc

Крок 2. Далі наріжте тушку стейками приблизно однакової товщини. Щоб маринувати горбушу, складіть її в глибоку миску.

eea145d241e92b53e411e46bb2baad2f

Крок 3. З половинки невеликого лимона видавіть сік, потім наріжте кружальцями.

798d0c28a79315fbdfe1673974ffa73b

Крок 4. Горбушу в мисці посипте сіллю та меленим перцем, викладіть лимонні часточки, полийте соком і викладіть гірчицю.

28d9827d0a01f5b26f3de3c65d827318

Крок 5. Шматок твердого сиру натріть на великій тертці. Стружку всипте в миску з горбушею. Все добре перемішайте руками, залиште маринуватись у прохолодному місці на півгодини.

dd72f33a13923352abf103ecaaf2c8c5

Крок 6. Через півгодини викладіть вміст миски на великий аркуш щільної харчової фольги.

fb0e1e8d9fd438f16364d8d4e95e81fa

Крок 7. Загорніть рибу у фольгу, можна у два шари, щоб бути впевненим у тому, що сік при запіканні не виллється з якоїсь маленької дірочки.

ef626366e92004f8fdbaba5cc891bb62

Крок 8. Отриманий пакунок фольги покладіть на лист або жароміцну форму. Запікайте страву за 180 градусів у духовці протягом 40 хвилин. За бажання за 5 хвилин до готовності акуратно розгорніть фольгу, щоб на рибі утворилася рум’яна скоринка.

ddc0495863b27485da0ffa1dac8cb50a

Крок 9. Готову запечену горбушу із сиром посипте рубаною зеленню та подавайте у гарячому вигляді на стіл. Смачного!

736e8c712fd6ebe82b0ee5cda86c9ca8

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал