Помідори часточками з цибулею і олією на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

3bbf13609497dde0c6be292f4a6dc723

Помідори часточками з цибулею і олією на зиму – це популярна закуска, яка зникає зі швидкістю світла. Заготівля готується максимально просто. Для закатки підходять м’ясисті овочі будь-якого розміру, в ідеалі «вершки», але і «бичаче серце» теж підійде. Головна умова – плоди повинні бути міцними. Салат виходить дуже апетитним з солодкуватим після-смаком.

Часточки помідорів з цибулею і олією без стерилізації на зиму

Часточки помідорів з цибулею і олією без стерилізації на зиму готуються елементарно. Частування прекрасно доповнює різні гарніри, страви з м’яса і птиці. Рецепт ідеальний для того, щоб переробити великі екземпляри, які не підходять для засолювання.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Зелень – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо помідори, прибираємо вологу і нарізаємо часточками. З цибулі видаляємо кольоровий шар і обдаємо під краном, нарізаємо півкільцями.

865026c52b3addc8d542e5bdf37b64b1

Крок 2. На дно стерильної ємності укладаємо промиту зелень ( петрушку або кріп ) і частина нарізаного цибулі.

b4d8ed2b26521edbb36407903144fb83

Крок 3. Кладемо помідори, прикривши долонею, злегка струшуємо, щоб овочі лягли щільніше. Присипаємо цибулею.

a145647cc18d5e0f491b2695587e22df

Крок 4. Закладаємо залишилися томати, цибуля і зелень. Порожнечі заповнюємо окропом. Накривши стерильною кришкою, даємо постояти 15 хвилин.

d89dce22e8040e9b4c1d6cd804e96a87

Крок 5. Проціджуємо охололу рідину в каструльку, солимо ( тільки не йодованою сіллю ) і всипаємо цукор. Встановлюємо на плиту.

77c4d5dd5cd2351037a1b11f9c0fcbd4

Крок 6. У підігріту заливку додаємо оцтову кислоту ( есенції буде потрібно менше, при використанні ділимо пропорційно, щоб обчислити кількість ) і рафіновану олію. Чекаємо закипання.

d6d6a78bda75edaea3ba66883acb2add

Крок 7. Заповнюємо маринадом баночку і щільно закручуємо гвинтовою кришкою. Остуджуємо закатку, закутавши пледом.

0e77e1b36d4374cfd1277861cf9fc308

Крок 8. Переміщаємо закупорену консервацію в прохолоду, наприклад, в комору. Взимку насолоджуємося дивовижною заготівлею. Смачного!

6b164da630511ed35de9b5c9b1c40809

Солодкі, десертні помідори часточками з цибулею і олією

Солодкі, десертні помідори часточками з цибулею і олією готуються абсолютно не складно. Підготовка займає більше часу, ніж сама заготівля. Ароматна заготівля закінчується дуже швидко, варто тільки відкоркувати баночку. Солодке після-смак дивовижної консервації запам’ятовується назавжди!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ч.л.
  • Часник – 2 головки.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний горошком – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 8 шт.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець червоний гострий – за смаком.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши помідори, позбувшись забруднень і витерши насухо, ділимо навпіл або на четвертинки, орієнтуючись на величину плодів.

6b2e6a3370d80f7b3f9a93ff48820427

Крок 2. Ополіскуємо петрушку і за бажанням ріжемо або обриваємо листочки. Робимо так, як подобається. Замість петрушки взагалі можна взяти інші запашні трави. Наприклад, гілочку або суцвіття кропу, або зовсім не класти зелень. Немає чітких меж, все залежить від смаку і фантазії.

61469019b55de5c42608f72ba94f04b5

Крок 3. Очистивши цибулю, нарізаємо її не дуже товстими кільцями.

263c557f65ba1dd2b2cabb5deba63d60

Крок 4. Промиваємо банки в мильному розчині, гарненько споліскуємо під сильним напором води і проколюємо в духовці або в мікрохвильовці. Очищений часник ріжемо на сегменти. У підготовлену банку кладемо петрушку, горошки перців, лавр, часник і гострий перець ( кількість визначаємо самостійно ).

3618786c8450dc2eb09da7c2cf5a68ce

Крок 5. Закладаємо цибульні кільця. Нагрівши на сковорідці олію, акуратно вливаємо в ємність. Заповнюємо банку помідорами, прокладаючи шари зеленню, часником і цибулею. Трясемо ємність, щоб овочі утрамбувалися, але при цьому не втратили свою цілісність.

be8ce415bbc1a2db4f52443f7bb98b4b

Крок 6. Гарячу воду солимо і солодимо. Закип’ятив, додаємо столовий оцет. Киплячим маринадом наповнюємо ємність з томатами. Прикриваємо стерильною кришкою.

6058bc7c0799d0d6a0997cfaa2f43f48

Крок 7. Підігрів воду в каструлі, розміщуємо в ній заготівлю, не забуваємо на дно покласти ганчірочку. Закип’ятив, стерилізуємо закатку не менше 15 хвилин.

8964d4f7a29ee4a3223c40d9e41d6151

Крок 8. Озброївшись прихватками, акуратно дістаємо заготівлю. Банку витираємо, щоб не ковзала. За допомогою ключа закриваємо помідори. Остуджуємо в перевернутому вигляді під пледом або махровим рушником.

4741b217a16b5fcd28d5d24c0634478c

Крок 9. Яскраву ароматну консервацію зберігаємо в підвалі. Спробувати закуску можна вже через місяць, вона ідеально підійде до домашніх страв – тушкованою або смаженої картоплі, плову, відварним макаронам, відбивним або запеченої курці. Смачного!

09cc047c3b890072821da12ccfa4e02d

Різані помідори з цибулею, олією і 9%-м оцтом на зиму

Різані помідори з цибулею, олією і 9%-м оцтом на зиму готуються легко і без особливих зусиль. З елементарним процесом впорається навіть починаюча господиня. Не варто боятися, що щось піде не так. Дотримуючись опису, все буде на вищому рівні. Сміливо пробуйте!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Помідори – 7-8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Олія – 1 ст.л. на банку.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л
  • Лист лавровий – 1 шт. на банку.
  • Перець гострий – 1-2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Визрілі, але тверді екземпляри грунтовно промиваємо, видаляючи піщинки і інші забруднення. Висушуємо. Цибуля і часникові часточки позбавляємо від лушпиння. Цілі баночки грунтовно промиваємо з губкою і миючим засобом, стерилізуємо звичним способом. Вимиті гвинтові кришки кип’ятимо.

127f9633205c63179ae1b590d4622271

Крок 2. Овочі нарізаємо не дуже тонко. Спосіб нарізки визначаємо самостійно – часточки, половинки, кружечки. На кінцевий результат це не вплине.

2968cfea71cfbeafb8dbe61f1c805369

Крок 3. У ємності закладаємо промиту петрушку, лист лавра і перець. Петрушку в разі потреби замінюємо іншими травами або не кладемо зовсім.

94f3e1aa1650fb99d13979121dd373b7

Крок 4. По черзі наповнюємо банку нарізаними овочами, при необхідності струшуємо, щоб вміст ущільнилося і вмістилося більше компонентів.

fa1cb351b54ef413d9513cf388daa87b

Крок 5. Варимо заливку, посолив і додавши цукор в воду. Після розчинення кристаликів додаємо оцтову кислоту. Розмішуємо і при появі дрібних бульбашок вимикаємо полум’я.

9afe363aad745037e1dec84199b98aec

Крок 6. Киплячою заливкою акуратно заливаємо заготівлю, наливаємо олія і кладемо петрушку. Накриваємо, але не закручуємо.

603d560d8b203632ab588207846140df

Крок 7. Дно товстостінну каструльки застилаємо рушником, розмішаємо банку і доливаємо гарячу воду до плечиків. Прогріваємо 7 хвилин. Ємності більшого розміру стерилізуємо довше. До процесу ставимося уважно і відповідально, це дозволить довше зберегти закрутки.

4d41714d473c1fc5019efdf407e443dd

Крок 8. Закупорюємо закатку і остуджуємо, перевернувши на кришку. Накриваємо рушником для поступового охолодження.

c0839241c6d85fb6baa74b80637983ee

Крок 9. Перевіряємо, чи не пропускають чи повітря охололі заготовки ( для цього використовуємо кожен раз тільки нові кришки і ємності без сколів і інших пошкоджень ) і переміщаємо в льох. Смачного!

38bac4a880b8c123436e85a172470ac1

Заготівля помідорів з цибулею, олією і 6% -м оцтом

Заготівля помідорів з цибулею, олією і 6% -м оцтом займе набагато менше часу, ніж, здається. Раціонально розподіливши свої дії, не буде ніяких простоїв. Духмяна заготівля не залишає нікого байдужим. Закуска відлітає зі столу в одну мить, а рідні просять добавки. Закатка дійсно варто вашої уваги, поповнюйте засіки апетитними заготовками!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – по місткості.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Вода очищена – 1 л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 6% – 1/3 ст.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Гвоздика – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Перець запашний горошком – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо пружні помідори і грунтовно промиваємо. Обговоривши на рушник, ріжемо половинками або так, як більше подобається, не забуваючи вирізати плодоніжку.

9edc50c3f6c95f5b27b5cbfb7bd79323

Крок 2. Вимитий перець позбавляємо від нутрощів і нарізаємо соломкою.

db5c252dbd4a6fca07da3a8184bb4039

Крок 3. Очистивши цибулини, нарізаємо їх півкільцями.

11a777fc6fe46565e06f1d27b68afdbf

Крок 4. Попередньо промиті і стерильні ємності перевіряємо на вади. Якщо все в порядку, наповнюємо овочевий нарізкою. Банки з сколами і тріщинами відразу ж викидаємо. Вони не тільки не придатні для заготовок, а до того ж небезпечні.

f60dcaf98eaeb30b8bf42a07b3721c8c

Крок 5. Закип’ятив воду, заливаємо баночки.

e82defd5d8b759a9076fb81035dddf68

Крок 6. Готуємо окріп для заливки. Кладемо сіль. Для закруток використовуємо тільки кам’яний консервант.

a4cb4c39fd9197cfebfe51847b79f144

Крок 7. Додаємо цукор.

27289c804c43684ca882604c2b139177

Крок 8. Здобрюємо олією і приправляємо запашним перцем і гвоздикою. Додаємо 6% оцет. Варимо маринад до появи бульбашок.

11c799d148dac644d3c8abde326b3b6f

Крок 9. Баночки звільняємо від рідини і заповнюємо їх маринадом, встановлюємо в каструльку з гарячою водою. Не забуваємо дно застелити ганчірочкою, щоб скло не лопнуло. Стерилізуємо консервацію після закипання води 10 хвилин.

efd8ecd4153a45df2cd265c3ffd5c85c

Крок 10. Витягуємо гарячі заготовки і закупорюємо стерильними закручуються кришками. Охолоджуємо в звичайному положенні, укутавши ковдрою. Смачного!

d811df7789c5c2778a7be7316a999413

Помідори з олією і цибулею без оцту в банках на зиму

Помідори з олією і цибулею без оцту в банках на зиму виходять неймовірно апетитними. Закуска, незважаючи на відсутність консервантів, зберігається добре. Однак довго стояти їй не доведеться – помідорні закрутки розходяться в першу чергу, скільки не загорни.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На банку:

  • Помідори – по місткості.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Гвоздика – 3-4 бутона.
  • Перець запашний горошком – 3-4 шт.

Маринад:

  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Банки без тріщин і сколів ретельно промиваємо і проколюємо в духовій шафі або мікрохвильовій печі, або прогріваємо на водяній бані. Очищаємо цибулю, ділимо на четвертинки і кладемо в підготовлені ємності. Дрібні екземпляри кладемо цілком. Додаємо лаврушку, перець горошком і гвоздику.

625460f930f57ca250c09ac8e49a5972

Крок 2. Міцні помідори ретельно промиваємо, ділимо навпіл або на четвертинки в залежності від розміру. Укладаємо в баночки зрізом вниз, утрамбовуємо струшують рухами, щоб більше вмістилося. Додаємо рафіновану олію.

ea06b0d3e865e6ff59913941e3fe0a01

Крок 3. У окропі розводимо сіль і цукор. Проварюємо пару хвилин і заливаємо банки. Застилаємо дно каструлі ганчірочкою. Обережно, щоб не ошпарити, переміщаємо гарячі банки і доливаємо гарячу воду в каструлю по плечики банок. Стерилізуємо заготовки 15 хвилин. Ємності великого обсягу зажадають більше часу.

1b98645b19a057f3d361a1292b1ea571

Крок 4. Гарячі банки акуратно дістаємо, для зручності використовуємо спеціальне пристосування, і закручуємо стерильними гвинтовими кришками або закриваємо машинкою. Укутавши банки в ковдру, остуджуємо закатки.

310f5300642adcece9d1eb077dab0591

Крок 5. Перевернувши остиглу консервацію, перевіряємо, чи не протікає чи маринад, зберігаємо салат в коморі. Пробу зняти можна через місяць, консервація добре промаринується і насититься запашними ароматами. Подають салат до будь-яких гарнірів, м’яса або птиці. Смачного!

9e6851887c25deca5634227b1dfe20ca

Салат із зелених помідорів з цибулею і олією

Салат із зелених помідорів з цибулею і олією – закуска, гідна вашої уваги. Апетитна заготівля виходить соковитою і такою, що запам’ятовується. Прийнято вважати, що для закатки використовують не-визрілі плоди, які знімають під час заморозків. А щоб не втратити результат своїх праць, роблять таку заготівлю. Але спробувавши салат хоча б раз, ви спеціально почнете знімати неспілий урожай, щоб заготовити апетитну закуску.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Олія – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.л. з гіркою.
  • Оцет 9% – 1 ст.л
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Неспілі помідори промиваємо і просушуємо. Ріжемо на сегменти, вирізаючи місце кріплення плода.

0c8f5ee086ead8663a5470af14f71c3e

Крок 2. Яскравий вимитий перець розрізаємо уздовж, виймаємо насіння і перегородки. Нарізаємо соломкою.

f23c52374aefc752fbaecbcbb54dcc1d

Крок 3. Знявши з цибулин верхній шар, промиваємо їх і ріжемо « пір’ячками ».

68876202fafa039c57f4df3f3e53fea4

Крок 4. Промиту морквину звільняємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружечками.

ca702e41a49a42368994d5b271c0f206

Крок 5. Овочеву нарізку складаємо в посуд з товстим дном. Солимо і цукримо. Здобрюємо олією і встановлюємо на плиті.

0f29c02160e720915530143124db4f56

Крок 6. Після появи бульбашок, мінімізуємо полум’я і тушкуємо третину години. Перемішуємо вміст, щоб процес варіння відбувався рівномірно.

8c858138044ad5ef275eefca2c46f9aa

Крок 7. Через відведений час відключаємо нагрів і додаємо 9% оцтову. Якщо використовуємо есенцію, відповідно, зменшуємо кількість. Гарненько змішуємо вміст.

2a48a1e99bcc2dc2fedc568ce6c6be8e

Крок 8. Ополіскуємо баночки і проколюємо. Заповнюємо гарячим салатом і закупорюємо чистими сухими кришками.

8fa6ba85fc7844bc70de62624225eb5e

Крок 9. Закутуємо перевернуті банки і витримуємо до повного охолодження.

814ee1e183f9c6bed4748152bb0b47f4

Крок 10. Зберігаємо закрутку разом з рештою зимової консервацією. Смачного!

dfdddab7890d336d393cbcd1eb5f4d38

Мариновані помідори часточками з цибулею, часником і олією

Мариновані помідори часточками з цибулею, часником і олією – проста заготівля, знайома багатьом. На мій погляд, салат виходить не тільки смачним, але і досить простим. Яскраве частування стане вашою паличкою виручалочкою для будь-якого приводу. Це відмінний перекус і чудове доповнення до головної страви.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2-2,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 7 зубчиків.
  • Перець чорний горошком – 20 шт.
  • Лавровий лист – 7 шт.
  • Перець гострий – за смаком.

Маринад:

  • Олія – 7 ст.л.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 3 ст.л
  • Цукор-пісок – 7 ст.л.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Пружні помідори грунтовно промиваємо і витираємо насухо. М’які екземпляри підійдуть для аджики, соусів або лечо.

12c23a79be61d2870d8f2ea6b9acd5d3

Крок 2. Овочі розрізаємо навпіл або на 4-6 частин, орієнтуючись на розмір плодів і вирізаючи плодоніжку.

6ed71694369942ad681c37251bc1a968

Крок 3. Очищену цибулю ріжемо, як подобається – кільцями або пір’ям.

517a3763a125c47ae137e0c2c2de80dd

Крок 4. Вимиті баночки перевіряємо на цілісність. Ємності повинні бути без сколів і пошкоджень. Кладемо листи лавра, промиту петрушку або іншу траву, очищений часник, гострий перець і горошок. Прянощі використовуємо на розсуд, регулюючи кількість самостійно. У кожну літрову банку вливаємо по ложці олії без запаху.

5e70eb5918bbd47a6918a89efc631cee

Крок 5. У окріп кладемо сіль і цукримо. Розмішавши до розчинення, додаємо оцтову кислоту і відключаємо конфорку. 9% оцет замінюємо есенцією, зменшивши кількість або 6% -ної кислотою, відповідно, збільшивши.

6d208049661dfaf40bb581df35d9bc9a

Крок 6. Баночки щільно заповнюємо помідорами, чергуючи з цибулею. Кількість цибулі і часникових часточок допускається збільшити. Не натискаємо на помідори, а лише струшуємо, щоб вони «зручніше розташувалися». Порожнечі наповнюємо киплячим розсолом.

a2e4747e848726c6e141eb4df2114297

Крок 7. Відразу ж прикриваємо стерилізованими кришками. Переміщаємо в застелену ганчірочкою каструльку. Доливаємо теплу воду, щоб рівень доходив до « плечиків ». Після закипання стерилізуємо літрові банки 10 хвилин. Банки більшого обсягу стерилізуємо довше.

bdf0283a7d095b448360870456c8a1b0

Крок 8. Щоб не обпектися, за допомогою спеціальних щипців дістаємо гарячі заготовки. Протерши банки насухо, закриваємо ключем. Перевертаємо, дивимося, чи не підтікає розсіл. Якщо все добре, укутуємо і чекаємо охолодження.

5561a984b329a3e54502fe2f49ec0f2e

Крок 9. Консервовані помідори прибираємо на зберігання. Відкорковуємо баночку і насолоджуємося консервацією. Закуска ідеально підходить до відварним макаронам, плову або тушкованою картоплі, до м’яса або курці. Смачного!

630dec3670fe0e16199718b1f0387c01

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал