Кабачки по-корейськи на зиму – 10 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Кабачки по-корейськи на зиму – це оригінальна закуска в лінійці корейських варіантів, яку відрізняє гострий і кисло-солодкий маринад з “фірмовими” прянощами: пекучим перцем, коріандром та великою кількістю часнику. Технологія нескладна і передбачає довільне нарізування кабачка, маринування її в суміші спецій з приправами та подальшою стерилізацією заготівлі в банках.

Кабачки з приправою по-корейськи на зиму

Кабачки з приправою по-корейськи на зиму багато хто визнає найсмачнішою та пікантною кабачковою заготівлею, корейський смак якої надає саме спеціальна приправа. У цьому простому рецепті кабачки доповнимо морквою з цибулею та солодким перцем. Овочі, крім перцю, подрібнюємо також корейською і готуємо зі стерилізацією.

    Кабачки по-корейськи швидкого приготування на зиму

    Варіант кабачків по-корейськи швидкого приготування передбачає скорочення часу маринування кабачків за рахунок заливання їх розігрітою олією. Саме цей невеликий нюанс – гаряча олія – добре та швидко розкриває смак овочів і для маринування достатньо 1-2 годин. У цьому рецепті готуємо кабачки з додаванням перцю, моркви та часнику. Приправи додаємо згідно з корейським набором та заготівлю в банках стерилізуємо.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Кабачки – 2.5 кг.
    • Морква – 3 шт.
    • Перець солодкий – 3 шт.
    • Часник – 1 головка.
    • Базилік – ½ пучка.

    Для маринаду:

    • Олія – 80 мл.
    • Оцет 9% – 80 мл.
    • Цукор – 4 ст.
    • Сіль – 1 ст.
    • Коріандр – 1 год.
    • Паприка – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі для заготівлі почистити та промити. Кабачки з морквою подрібнити на терку корейську. Перець нашаткувати тонкою соломкою та дрібно нарізати базилік. Нарізку овочів перекласти в посуд для маринування та насипати до них, відповідно до пропорції рецепту, сіль із цукром та приправами.

    Крок 2. Розігріти олію. Часник очистити від лушпиння, подрібнити на часнику і покласти поверх овочів. Залити овочі оцтом та на часник вилити гарячу олію. Потім все швидко та добре перемішати. Посуд прикрити серветкою і залишити на 1-2 години для маринування. За цей час овочі дадуть достатньо соку.

    Крок 3. Після маринування овочеву суміш компактно розкласти по чистих банках, залити маринадом і простерилізувати у великій каструлі протягом 20 хвилин півлітрові банки.

    Крок 4. Потім банки з кабачками по-корейськи швидкого приготування щільно закрити кришками, поставити вгору дном і на добу накрити теплим покривалом. Охолоділі кабачки перенести на зберігання в прохолодне та темне місце. Смачних та вдалих заготовок!

    Салат з кабачків з огірками по-корейськи на зиму

    У варіантах заготівлі овочів на зиму по-корейськи в одній банці можна поєднувати кабачок з огірком, що урізноманітнить ваші консервації і добре доповнить будь-які страви. З молодих кабачків закуска вийде ніжнішою. У цьому рецепті до цих двох овочів додамо моркву з солодким перцем і цибулею, а прянощі використовуємо в корейському стилі: часник та готову приправу для корейської моркви. Готуємо зі стерилізацією та час для маринування овочів короткий (30 хвилин), що дозволяє віднести рецепт до швидкого приготування.

    Час приготування: 1,5 години.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 2,5 л.

    Складові:

    • Кабачки – 600 гр.
    • Огірки – 600 грн.
    • Морква – 600 грн.
    • Перець солодкий – 600 гр.
    • Цибуля – 400 гр.
    • Часник – 1 головка.

    Для маринаду:

    • Олія – 1 ст.
    • Оцет 9% – 10 ст.
    • Цукор – 4 ст.
    • Сіль – 2 ст.
    • Приправа для корейської моркви – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати овочі для консервації. Їх почистити, промити під проточною водою та обсушити серветкою. Кабачок подрібнити на корейську тертку і відразу перекласти цю масу в посуд для маринування.

    Крок 2. Так само натерти огірки з морквою і додати до кабачків.

    Крок 3. Очищені від лушпиння цибулини нашаткувати на тонкі півкільця і перекласти до решти овочів.

    Крок 4. Солодкий перець будь-якого кольору нашаткувати ножем на тонку соломку.

    Крок 5. Очищені зубки часнику подрібнити на часнику. Нарізку перцю в подрібнений часник перекласти поверх натертих кабачок з огірком і масу посипати, згідно рецепту, сіллю з цукром і корейською приправою. Налити до овочів вказану в рецепті кількість олії з оцтом.

    Крок 6. Потім овочеву масу зі спеціями та приправами руками добре перемішати, злегка утрамбувати та залишити на 30 хвилин для маринування.

    Крок 7. Після цього часу овочі компактно розкласти по чистих півлітрових банках і залити залишками маринаду.

    Крок 8. Банки з кабачками та огірками по-корейськи простерилізувати протягом 25 хвилин від початку кипіння води в каструлі і на невеликому вогні.

    Крок 9. Потім банки герметично закупорити поставити на кришки та остудити під «шубою». Щоб овочі зберегли хрумкий смак та пружну текстуру, «шубою» можна не прикривати. Охолоджені кабачки з огірками перенести на зберігання у прохолодне темне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    Кабачки з морквою по-корейськи на зиму

    Кабачки з морквою по-корейськи на зиму, без доповнення іншими овочами і навіть з винятком часнику з цибулею буде у вас найпростішою і найшвидшою (не рахуючи часу для маринування) заготівлею, легким малокалорійним овочевим салатом, і не менш смачним, ніж традиційні асорти -корейською. Додамо до кабачків лише приправу для корейської моркви. Готуємо зі стерилізацією.

    Час приготування: 5 годин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Кабачки – 800 гр.
    • Морква – 200 грн.
    • Олія – 60 мл.
    • Оцет 9% – 40 мл.
    • Цукор – 2 ст.
    • Сіль – 1/2 ст. л.
    • Приправа для корейської моркви – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати, відповідно до пропорції рецепту та потрібного вам обсягу заготівлі, овочі та спеції. Кабачки краще вибрати молоді. Моркву очистити від шкірки та овочі промити та обсушити серветкою.

    Крок 2. У посуд для маринування подрібнити кабачки на терку корейську.

    Крок 3. Потім у такий же спосіб натерти до них підготовлену моркву. Овочеву суміш посипати сіллю з цукром і приправою, налити оцет із олією.

    Крок 4. Потім рукою овочі зі спеціями добре перемішати. Посуд прикрити кришкою та поставити в холодильник на 3 години для маринування.

    Крок 5. За цей проміжок часу кабачки та морква дадуть багато овочевого соку. Поки овочі маринуються, простерилізувати будь-яким способом банки та прокип'ятити кришки.

    Крок 6. Замариновані кабачки з морквою укласти банки, залити соком і прикрити банки кришками.

    Крок 7. У великій каструлі простерилізувати заготівлю, як і всі домашні консервації. Час стерилізації – 25 хвилин від початку кипіння води у каструлі та на середньому вогні.

    Крок 8. Потім банки з кабачками та морквою по-корейськи герметично закупорити. Поставити на кришки та остудити під «шубою». Така консервація може добре зберігатися у підвалі, а й умовах квартири. Смачних та вдалих заготовок!

    Кабачки по-корейськи без моркви на зиму

    Кабачки по-корейськи без моркви на зиму за своєю суттю класичний варіант цієї закуски. Для нього беруться лише кабачки, традиційні спеції та з приправ використовуються лише часник із приправою для моркви по-корейськи. Кабачки в заготівлі залишаються хрусткими та в дуже смачному маринаді. Розкладати заготовку бажано у невеликі баночки, щоб з'їсти за один раз. Готуємо зі стерилізацією.

    Час приготування: 2 години 40 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Кабачки середні – 3 шт.
    • Зелень – 1 пучок.
    • Часник – 4 зубки.
    • Приправа для моркви корейською – 2 ст.л.
    • Олія – 6 ст.л.
    • Оцет 9% – 3 ст.
    • Цукор – 1 ст. з гіркою.
    • Сіль – 1 ст. без гірки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Кабачки для цієї заготовки добре промити холодною водою. У зрілих кабачків видалити шкірку із насінням. Потім кабачки подрібнити на тонку соломку за допомогою терки корейської і перекласти в посуд для маринування.

    Крок 2. Часник очистити від шкірки і через часник додати до кабачкової маси. Потім до них насипати сіль з цукром і приправою, налити оцет з олією, додати дрібно нарізану зелень і все добре перемішати. Посуд прикрити харчовою плівкою та кабачки залишити на 2 години для маринування.

    Крок 3. Невеликі банки та кришки промити з содою і простерилізувати прийнятним для вас способом. По банках розкласти кабачкову масу та залити їх залишками маринаду.

    Крок 4. Банки з закускою поставити в каструлю, залити до рівня плічок банок водою і закуску простерилізувати протягом 5 хвилин, не більше, 0,25 літрові банки, інакше хрумкий смак овочів пропаде. Для півлітрових банок достатньо для стерилізації 15 хвилин.

    Крок 5. Потім банки з кабачками по-корейськи без моркви герметично закупорити, поставити на кришки і після остигання без загортання “шубою”, переставити на зберігання в темне прохолодне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    Кабачки по-корейськи з болгарським перцем

    Незвичайним та дуже смачним варіантом заготівлі кабачків на зиму, і особливо коли перед вами стоїть питання, що ще приготувати з кабачків, у цьому рецепті вам пропонується законсервувати їх по-корейськи та з болгарським перцем. Перець додасть кабачкам, поряд із морквою та цибулею, нові пікантні нотки смаку. Готується закуска легко і швидко, не враховуючи часу маринування кабачків. Готуємо зі стерилізацією, а перець можна вибрати будь-якого кольору.

    Час приготування: 3 години 40 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1.5 кг.
    • Перець болгарський – 3 шт.
    • Морква – 250 грн.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Часник – 70 грн.
    • Зелень – до смаку.
    • Приправа для моркви корейською – 15 гр.
    • Олія – 100 мл.
    • Оцет 9% – 100мл.
    • Цукор – 100 гр.
    • Сіль – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготуйте у вказаній у рецепті пропорції овочі, спеції та приправу, щоб усе було під рукою. Овочі почистіть та промийте холодною водою. Зайву вологу заберіть серветкою.

    Крок 2. Кабачки, краще вибрати молоді, і моркву подрібніть за допомогою терки корейської. Овочеву соломку одразу перекладіть у посуд для маринування.

    Крок 3. До неї додайте дрібно нарізану зелень, можна в міксті.

    Крок 4. Солодкий перець, а в цьому рецепті використовується зелений, наріжте ножем на тонкі смужки. Цибулю наріжте на півкільця. Зубки часнику подрібніть на часнику. Ці овочі перекладіть до кабачково-морквяної маси. У піалі змішайте інгредієнти для маринаду (оцет, олію, сіль, цукор та корейську приправу) і їм залийте овочі.

    Крок 5. Потім добре перемішайте. Посуд прикрийте серветкою і поставте овочі на 3 години в холодильник для маринування. Після цього часу кабачки з болгарським перцем можна подавати до столу. Для зимової заготівлі кабачки розкладіть у чисті банки та залийте маринадом.

    Крок 6. Банки з кабачками та болгарським перцем простерилізуйте протягом 15-25 хвилин в залежності від обсягу банок, герметично закупоріть, остудіть під «шубою» і переставте на зберігання у підвал або комору. Смачних та вдалих заготовок!

    Кабачки по-корейськи з томатною пастою

    Кабачки по-корейськи з томатною пастою можуть бути у вас варіантом цієї класичної східної закуски, в якій паста з корейською приправою додадуть нового смаку досить нейтральному кабачку. Рецепт простий. Готуємо кабачки по-корейськи без доповнення іншими овочами, з маринуванням та без стерилізації. Томатну пасту розводимо водою до густого соусу.

    Час приготування: 3 години 20 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3,5 л.

    Складові:

    • Кабачки – 3.2 кг.
    • Гострий перець – 1 стручок.
    • Томатний соус – 500 гр.
    • Приправа для моркви корейською – 60 гр.
    • Олія – 110 мл.
    • Оцет 9% – 110 мл.
    • Цукор – 160 гр.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вибрані для заготівлі кабачки промийте під проточною водою, і, якщо у вас молоді овочі, то наріжте їх кружальцями, товщиною не більше 1 см. Зрілі кабачки очистіть від шкірки і насіння.

    Крок 2. Нарізку кабачків перекладіть у спеціальну гасіння каструлю і додайте до неї дрібно нарізаний стручок гострого перцю.

    Крок 3. Потім до кабачків насипте, згідно з рецептом, приправу для корейської моркви, сіль із цукром і налийте оцет із рослинним малом. Томатну пасту розбавте кип'яченою водою, щоб вийшло 0,5 літра густого соусу, і залийте кабачкову нарізку. Потім добре перемішайте. Каструлю прикрийте серветкою та залиште кабачки для маринування на 1,5-2 години.

    Крок 4. Після маринування кабачки на середньому вогні доведіть до кипіння, а потім загасіть їх при періодичному помішуванні і на невеликому вогні 40 хвилин. Простерилізуйте банки та кришки. Кабачки по-корейськи з томатною пастою розкладіть по банках, герметично закупоріть, остудіть під теплим покривалом протягом доби і потім перенесіть у місце зберігання ваших консервацій. Смачних та вдалих заготовок!

    Кабачки по-корейськи кружальцями на зиму

    Закуска з кабачків корейською передбачає як приготування її з корейською приправою, так і нарізку овочів корейською, тобто тонкою соломкою. При такому вигляді нарізки, при маринуванні та стерилізації, кабачки втрачають свій хрумкий смак, тому є варіант приготування кабачків по-корейськи кружальцями. У цьому рецепті нейтральний смак кабачків доповнимо перцем, цибулею та морквою, а набір приправ і спецій залишається традиційним.

    Час приготування: 5 годин.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 4 л.

    Складові:

    • Кабачки – 2.5 кг.
    • Морква – 0,7 кг.
    • Цибуля – 1.5 кг.
    • Перець солодкий – 0,5 кг.
    • Часник – 200 грн.
    • Приправа для моркви корейською – 20 гр.
    • Олія – 250 мл.
    • Оцет 9% – 150 мл.
    • Цукор – 200 гр.
    • Сіль – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для заготівлі візьміть молоді кабачки, щоб нарізка вийшла красивою. Овочі промийте, частково овочечисткою видаліть шкірку, зважте, щоб було 2,5 кг, і наріжте кабачки на кружки завтовшки до 1 см, хоча є й варіанти дуже тонкою нарізки.

    Крок 2. Перці очистіть від насіння з перегородками і наріжте на тонку соломку.

    Крок 3. Очищену моркву подрібніть на велику чи корейську тертку. Цибулю наріжте на півкільця. Часник подрібніть на часнику або дрібно нарубайте ножем. Всю нарізку овочів перекладіть у посуд для маринування та насипте до нього сіль із цукром та корейською приправою. Потім налийте потрібну кількість олії з оцтом. Овочі з приправами та спеціями руками добре перемішайте та залиште на 3 години для маринування.

    Крок 4. Після маринування кабачки з овочами розкладіть по чистих банках будь-якого обсягу. Овочі залийте маринадом, заповнюючи банки аж до верху.

    Крок 5. Банки прикрийте кришками і простерилізуйте у великій каструлі протягом 15 хвилин півлітрові і 30 хвилин літрові банки. Потім кабачки по-корейськи кружальцями в банках герметично закупорьте, поставте дном вгору, прикрийте шубою і після остигання перенесіть на зберігання в підвал або комору. Вдалих та смачних заготовок!

    Кабачки із соєвим соусом на зиму

    Кабачки із соєвим соусом будуть у вас варіантом оригінальної кабачкової заготівлі на зиму. Соєвий соус посилює, об'єднує та робить збалансованим смак усіх інгредієнтів маринаду, а в цьому рецепті набір їх відповідає корейським рецептам. Нарізку овочів з маринадом заливаємо гарячою олією, що розкриває аромат приправ і значно вкорочує час маринування.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Кабачки – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Перець солодкий – 0,5 шт.
    • Часник – 4 зубки.
    • Перець гострий – ¼ шт.
    • Зелень – до смаку.

    Для маринаду:

    • Коріандр – 1 год.
    • Гірчиця у зернах – 1 ч.л.
    • Соєвий соус – 2 ст.
    • Олія – 100 мл.
    • Оцет 9% – 2 ст.
    • Цукор – 2 ч.л.
    • Сіль – 0,5 ч.л.
    • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з рецептом овочі, спеції та прянощі, щоб нічого не забути. Овочі почистіть та промийте холодною водою.

    Крок 2. Моркву подрібніть на терку корейську. Солодкий перець наріжте соломкою, гострий перець на кільця, а цибуля – на тонкі півкільця. Нарізку овочів перекладіть у маринований посуд.

    Крок 3. Потім кабачок наріжте на кухлі, часник подрібніть на часниця і ці овочі перекладіть у посуд до моркви з цибулею. Додайте до овочів дрібно нарізану зелень.

    Крок 4. У сотейнику розігрійте олію, тільки не доводьте до кипіння.

    Крок 5. В окремій піалі змішайте до однорідного стану вказані в рецепті інгредієнти маринаду.

    Крок 6. Спочатку приготованим маринадом, а потім гарячою олією залийте нарізку овочів і все швидко і добре перемішайте. Овочі залиште для маринування на півгодини.

    Крок 7. Після маринування кабачки в соєвому соусі перекладіть в чисті банки, залийте маринадом і простерилізуйте, як і звичайні домашні консервації протягом 20 хвилин. Банки герметично закупорити, остудити в перевернутому стані і під махровим рушником, а потім перенести на зберігання в прохолодне місце. Смачних та вдалих заготовок!

    Кабачки з баклажанами по-корейськи на зиму

    У заготовках корейською кабачки відмінно поєднуються смаком з різними овочами, і в цьому рецепті готуємо їх з баклажанами. З приправ беремо коріандр із часником і меленим перцем, і гостроту закуски, якщо будуть їсти діти, можна зменшити. Як консерванти беремо лимонну кислоту і олію не використовуємо. Готуємо зі стерилізацією і заготовка добре зберігається в умовах квартири.

    Час приготування: 4 години 50 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 0,7 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1 шт.
    • Баклажани – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Часник – 3 зубки.
    • Коріандр – 1 год.
    • Лимонна кислота – ½ ч.л.
    • Цукор – 1 ст.
    • Сіль – 1 год.
    • Перець чорний мелений – ч.л.
    • Перець червоний мелений – ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготуйте, відповідно до рецепту та потрібного вам обсягу заготівлі, овочі, спеції та приправи, щоб усе було під рукою. Моркву та часник почистіть. Баклажани та кабачки добре промийте.

    Крок 2. Баклажан наріжте на невеликі брусочки і перекладіть в посуд для маринування.

    Крок 3. На такі ж шматочки нашаткуйте кабачок і перекладіть до баклажанів.

    Крок 4. Моркву подрібніть на терку корейську або наріжте тонкою соломкою, а часник ножем дрібно порубайте. Додайте їх у посуд до кабачка з баклажанами.

    Крок 5. Нарізку овочів посипте сіллю із цукром та приправами.

    Крок 6. Потім овочі зі спеціями добре перемішайте та залиште на 4 години для маринування.

    Крок 7. Протягом цього часу кабачки та баклажани дадуть сік, зменшаться в об'ємі та просочаться ароматом приправ.

    Крок 8. Замариновані овочі перекладіть у чисту банку та перелийте до них овочевий сік.

    Крок 9. Лимонну кислоту розчиніть у кількості води, яка потрібна для повного заповнення банки з овочами, і киплячий розчин перелийте в банку.

    Крок 10. Потім банку прикрийте кришкою і простерилізуйте в окремому посуді протягом 20-25 хвилин від початку кипіння води.

    Крок 11. Потім консервацію герметично закупоріть кришкою і протягом 12 годин остудіть під махровим рушником.

    Крок 12. Охолоджені кабачки з баклажанами по-корейськи можете зберігати і у звичайній домашній коморі. Смачних та вдалих заготовок!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал