Як приготувати плов з куркою – 9 смачних рецептів з покроковими фото

056e035d2d5d1b279428bb14dc51d058

Плов з куркою – це страва з рису, м’яса курки і різних спецій, характерне для багатьох кухонь. Особливо популярний плов в країнах Центральної Азії, Близького Сходу та інших регіонах. Це традиційна страва, яка може трохи відрізнятися в залежності від регіональних кулінарних традицій. Ми зібрали 9 смачних рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу. Порадуйте себе і домашніх апетитним і яскравим обідом або вечерею. Страва вийде навіть у новачків.

Плов з куркою в каструлі на плиті

Плов з куркою в каструлі на плиті – простий і швидкий варіант приготування ситного і смачного обідньої страви. Таке частування ідеально підійде для великої родини. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 400 гр.
  • Філе куряче – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Вода – 0,8 л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курку і обробляємо її на порційні шматочки.

668b1b3a434b534a0be78a44851d15ba

Крок 2. Ріжемо ріпчасту цибулю кубиками або тонкими четвертинками. Обсмажуємо в каструлі з олією.

e3c7145e19acff94d55836824d091071

Крок 3. На брусочки обробляємо моркву. Відправляємо її до цибулі, смажимо овочі до м’якості.

e60fa8725668a2fb117a054e290b8e23

Крок 4. Викладаємо до овочів м’ясо. Смажимо до рум’янцю.

f2517600c11cc5a872148808022b5ae9

Крок 5. Доповнюємо продуті рисом. У центр викладаємо головку часнику.

b8b3bb6efa931f731d328924e06e217d

Крок 6. Додаємо сіль, спеції і вливаємо воду. Тушкуємо під кришкою після закипання 20 хвилин.

bfa96f9d7b50e0fb07205a6c5e72343a

Крок 7. Плов з куркою в каструлі на плиті готовий. Пригощайтеся!

7d340470ca7fdd58f28a945c9f347982

Правильний плов з куркою в казані на багатті

Правильний плов з куркою в казані на багатті – це яскраве і апетитне частування для великої родини або компанії. Така страва порадує насиченим смаком і ароматом. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото. Ваші близькі не зможуть встояти!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Рис – 0,8 кг.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Встановлюємо казан над багаттям. Виливаємо в нього олію.

ec0310f9de9d0dcac2636aed08f491ea

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і відправляємо її в казан.

a0ac08a9fa84b622d11642086214fb7e

Крок 4. Курку ріжемо на порційні частини.

436e50fa6c9153ff26a7bc69b9322fd4

Крок 5. Викладаємо шматки птиці до цибулі.

6bf220d1bda3de152bdcf73beac699c4

Крок 6. Поки м’ясо смажиться, ріжемо моркву великою соломкою.

270bc1cc040a25d60798009ec33abc47

Крок 7. Добре промиваємо рис і заливаємо його гарячою водою на 20-30 хвилин.

3871c0ba22d42f5255150eccabf0998a

Крок 8. До обсмаженої курки викладаємо моркву. Перемішуємо і готуємо разом близько 10 хвилин.

4574b88afdcaf424c4cacd0b7def3283

Крок 9. Викладаємо сюди рис. Додаємо сіль, перець і вставляємо головку часнику. Заливаємо все водою.

e6b869f077babbc177e9564487d0e8a6

Крок 10. Тушкуємо до повної готовності під кришкою.

1dce48f66995c861518e6d47862feefa

Крок 11. Правильний плов з куркою в казані на багатті готовий. Пригощайтеся!

4dcdde9a14e4e8c4f926c2642fc0ba1a

Як приготувати курячий плов в духовці

Як приготувати курячий плов в духовці в домашніх умовах ми розповімо в цьому рецепті. Блюдо порадує цікавим і нескладним кулінарним процесом. Такий плов вийде неймовірно поживним і яскравим за смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1,2 кг.
  • Рис – 0,9 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – 2 ч.л.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Барбарис – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – 70 мл.
  • Вода – 1,2 л.
  • Курага – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Курку промиваємо і ділимо на порційні шматки.

3297df468fccca27c5760fc6cfae5b57

Крок 2. Викладаємо птицю в казан з олією. Смажимо до легкого рум’янцю. Використовуйте такий казан, який потім можна буде поставити в духовку.

0a6907da3f355bacfbde056d40341a7c

Крок 3. Подрібнюємо цибулю, моркву і курагу. З часнику знімаємо верхнє лушпиння.

8b8ea3b70ee71a516f40ac08ecb192d2

Крок 4. Викладаємо овочі і курагу до курки. Солимо і доповнюємо спеціями. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

29b11c63f20b653a78a4749813acdf1f

Крок 5. Висипаємо сюди рис, кладемо лавровий рис.

ba3b1f99fb63df6c674b197059c8ab35

Крок 6. Заливаємо вміст водою.

c58e80e9a77e1cdfaa0d9b9b191742a4

Крок 7. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.

89479c1763589e1c0897e2172b50d6bb

Крок 8. Перемішуємо частування і ставимо в вимкнену духовку на 30 хвилин.

cf790056043a87b2ddafce060765ea3b

Крок 9. Тепер ви знаєте, як приготувати курячий плов в духовці. Обов’язково спробуйте!

310702cae38b98e4568d99c17fa8d4f4

Узбецький плов з куркою в мультиварці

Узбецький плов з куркою в мультиварці – нескладний варіант приготування ситного і смачного обідньої страви. Таке частування точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 година 25 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 2 шт.
  • Рис – 1,5 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.

68d39ad1765579e23330b21725b04866

Крок 2. Натираємо моркву на великій терці.

5dbcad201e65c1c3b780a7d1b66ebc1b

Крок 3. Промиваємо курку і обробляємо її на порційні шматки.

f4bc8607b9d886d92fcddccd73cba760

Крок 4. Добре промиваємо під водою рис.

e51e682f2297e82d206e4cb877b74bd2

Крок 5. Вливаємо олію в чашу мультиварки. Обсмажуємо шматочки курки і доповнюємо їх овочами. Смажимо все разом близько 10 хвилин. Додаємо сіль, спеції і часник.

856cb913bd5b3afe85c27d4104fc99ad

Крок 6. Заливаємо вміст водою так, щоб вона була вище рису на 1,5-2 ст., І готуємо в режимі плов 60 хвилин.

dc3b1c98025991a34161591291f48d02

Крок 7. Узбецький плов з куркою в мультиварці готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

1436ab4a6b061ea3f0bbf716462e31cb

Плов з курки з грибами

Плов з курки з грибами нескладно приготувати в домашніх умовах. Блюдо порадує швидким кулінарним процесом, поживними властивостями і яскравим насиченим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері! Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промиваємо і ріжемо невеликими шматочками.

99369ddb634ff2e1b822952e56b05e94

Крок 2. Ріжемо шампіньйони на четвертинки.

a80f7737066f7356dbf0b15c9c408d61

Крок 3. Ріжемо моркву брусочками, цибулю – дрібними кубиками.

4a7abc0bdcd5aa88cc6878d9dc885e08

Крок 4. Обсмажуємо куряче філе на олії близько 5 хвилин на великому вогні.

7cd3c7c3ad45cdb0b135defec28dfc7c

Крок 5. Додаємо до курки гриби, цибуля і морква. Готуємо все разом ще 10 хвилин.

553094ef88668fb61baee43fa4755751

Крок 6. Викладаємо промитий рис. Можна використовувати як білий, так і бурий. Додаємо сіль, спеції і порізаний кружечками часник.

b2bb2d49bc29b6de659813b5a757ff5c

Крок 7. Заливаємо водою і готуємо під кришкою на невеликому вогні до готовності. На це піде близько 30 хвилин.

52a90e68af7187d2a5abb954641d454f

Крок 8. Плов з курки з грибами готовий. Можна подавати до столу!

198ac2a99313a113862883d673ba9b79

Плов з булгуру з куркою

Плов з булгуру з куркою виходить неймовірно апетитним, смачним і ситним. Таке частування ідеально впишеться в ваше обіднє меню. Приготувати блюдо нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Ніхто не зможе встояти!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 0,7 кг.
  • Булгур – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Кумін – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче м’ясо і ріжемо його невеликими шматочками.

e1a0b356e8e1a7d7983e60817e44e1a5

Крок 2. Невеликими кубиками ріжемо цибулю і моркву.

1453e6b3a19e3e1c2878dba4b6acfd26

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди моркву і смажимо пару хвилин. Додаємо цибулю і смажимо ще стільки ж.

8075313c4478e5d8803e80d9718aa88a

Крок 4. Перекладаємо овочі в каструлю з товстим дном.

753b386ddedc73b46f2300306fe5ef55

Крок 5. Відправляємо до овочів шматочки філе. Смажимо до рум’янцю птиці.

19bf6eddd4dc811d73ff7888e040c816

Крок 6. Солимо, доповнюємо спеціями. Викладаємо булгур і заливаємо все це окропом на 0,5 см. Вище булгуру.

e7209d6df8782e4f667e99db787eed46

Крок 7. По центру страви вставляємо головку часнику. Готуємо на помірному вогні 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин. Через 5 хвилин готування перемішуємо вміст.

6a7838d29ae7933062add4cf0322f305

Крок 8. Плов з булгуру з куркою готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

58708b924afa716823203b4c0b844105

Плов з куркою в рукаві для запікання

Плов з куркою в рукаві для запікання – цікавий варіант приготування ситного і смачного обідньої страви. Таке частування точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 0,7 кг.
  • Рис – 280 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Спеції для плову – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними кубиками ріжемо цибулю.

6077850636cff8ad4a737f46dd41b2cf

Крок 2. Очищену моркву обробляємо на брусочки.

6d05ee9f1268efa1b5f41b4378535f51

Крок 3. Подрібнюємо часник. Курячі стегна ділимо на шматочки середнього розміру.

ad8579f8ba04e4cde808d928e8ed8354

Крок 4. Курку і овочі солимо і доповнюємо спеціями. Перемішуємо.

5e2d13d2675c3937becd5b49e6ddfe4e

Крок 5. Викладаємо в рукав для запікання, промитий рис. Доповнюємо його спеціями і олією. Гарненько перемішуємо.

091c668deb0815dd5cb07f79e614cfb4

Крок 6. На рис кладемо курку з овочами. Вливаємо 400 мл води і щільно зав’язуємо рукав. Готуємо 35-45 хвилин при температурі 200 градусів.

c52c61f636ec412b9f2040ee975809c0

Крок 7. Плов з куркою в рукаві для запікання готовий. Подавайте частування до столу!

cf80dbcfaa91694e07065d5b3d35a202

Курячий плов в гусятниці

Курячий плов в гусятниці виходить насиченим за смаком і неймовірно апетитним. Перед таким частуванням неможливо встояти. Використовуйте покрокову кулінарну ідею для вашого ситного сімейного обіду. З докладним описом процесу впораються навіть новачки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Зелень – для подачі.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо, чорнослив промиваємо, а куряче м’ясо ріжемо на невеликі шматки.

Крок 2. Подрібнюємо морквину і цибулю.

e07d760e3057b3a730230986e6fc4eef

Крок 3. Відправляємо куряче м’ясо в гусятницю з олією на одну хвилину.

17b7e27c0cf223782fcda947eb779101

Крок 4. Викладаємо сюди нарізані овочі, доповнюємо спеціями і тушкуємо до готовності і м’якості продуктів.

dcdfb1c9e93e82d3ac9e4788b4669435

Крок 5. Додаємо порізаний чорнослив і цілі зубчики часнику. Перемішуємо.

c1499785b95b91290a654feec8a82ffb

Крок 6. Всипаємо промитий рис, заливаємо його водою і тушкуємо під кришкою близько 25-30 хвилин.

56d5ecfad827186ba4f3d7d61838513d

Крок 7. Курячий плов в гусятниці готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!

3ffd634ce24468e4bbbe54cf0f5ac29a

Плов з бурого рису з куркою

Плов з бурого рису з куркою нескладно приготувати в домашніх умовах. Блюдо порадує швидким кулінарним процесом, цікавим смаком і поживними властивостями. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Рис бурий – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 400 мл.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Кумин – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену моркву ріжемо брусочками.

751178580baeee8a0615c7e785ede171

Крок 2. Рубаємо цибулю невеликими кубиками.

ae3a11f5b897b79f26315239f51f1619

Крок 3. Нарізаємо куряче філе.

dd3bbf346ac0fda337019fc5f5c00933

Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії близько 5 хвилин.

99c802213fa07b12413823caca216809

Крок 5. Сюди ж викладаємо брусочки моркви. Смажимо все разом до м’якості.

1780dc91e5d2252c8d5276162b338aad

Крок 6. Приєднуємо м’ясо птиці. Перемішуємо і готуємо 10 хвилин.

3274b8f766ee39417de2800fc54ea51d

Крок 7. Викладаємо рис і вливаємо 400 мл води. Готуємо під кришкою близько 30 хвилин.

8274fb3dd28442fca487b65053ad6098

Крок 8. Додаємо сіль і спеції, тушкуємо ще 15 хвилин.

72f1358d2bb383c18f2934a90281511a

Крок 9. Вимикаємо плиту і даємо частування настоятися під кришкою 10 хвилин.

f379989f931aec0c9ab93351477a601a

Крок 10. Плов з бурого рису з куркою готовий. Можна пробувати!

204af387aa10dd8beb971107986c9ac1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал