Рецепти пісних салатів – 7 смачний ідей на кожен день

Пропоную збірку корисних, дуже смачний ПІСНИХ салатів, які Ви можете готувати кожного дня інші.

Вінегрет з маринованими опеньками

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Буряк – 6 шт
  • Картопля – 7 шт
  • Мариновані опеньки – 1 б. 480 мл
  • Цибуля – 1 шт
  • Зелень
  • Олія оливкова –  8 ст.л.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Буряк, картоплю відварити чи запекти. Нарізати кубиками.
  2. Цибулю нарізати дрібно. Обшпарити окропом.
  3. З грибів злити рідину. Видалити спеції.
  4. Змішати картоплю, буряки, гриби, цибулю. Додати зелень. Посолити, поперчити.
  5. Змішати олію з оцтом. Заправити салат. Смачного!

Маринована цвітна капуста

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 середня
  • Буряк – 2 невеликі
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 1.5 л
  • Оцет 9% – 220 мл
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1/4 ч. л.
  • Суміш перців горошком – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Капусту помити, обрізати листя, розібрати суцвіття.
  2. Буряк чистимо, ріжемо тонкими пластинами.
  3. Часник чистим. У мого часточки великі. Тому я їх розрізала навпіл.
  4. Для приготування маринаду у теплу воду додаємо оцет, сіль, цукор, перець. Добре перемішуємо. Сіль та цукор повинні розчинитися.
  5. У трилітрову банку складаємо капусту, часник, буряк. Заливаємо маринадом. Відправляємо на три дні до холодильника.

Капуста виходить хрумкою і дуже смачною.

Овочевий салат

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Капуста – 300 гр
  • Морква – 70 гр (1 невелика)
  • Перець болгарський – 160 гр (1 середній)
  • Кріп – кілька гілочок
  • Оцет яблучний – 1 ст.л.
  • Олія оливкова – 5 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор – маленька щіпка
  • Суміш перців – за бажанням

Приготування:

  1. Капусту та перець нарізати тонкою соломкою. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Кріп дрібно порізати.
  2. У маленькій мисці приготувати заправку для салату. Для цього змішати оцет та олію. Додати перець і добре перемішати.
  3. Овочі складаємо у салатники. Додаємо сіль, цукор та заправку. Перемішуємо та подаємо до столу.

Салат з капусти та зеленого горошку

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Капуста – 400 гр
  • Зелений горошок консервований – 1/2 банки
  • Кріп – кілька гілочок
  • Олія оливкова – 5 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Кунжут – за бажанням

Приготування:

  1. Капусту нашаткувати.
  2. В окремому посуді змішати олію з оцтом. Добре перемішати.
  3. До капусти додаємо горошок, дрібно порізаний кріп, сіль та олію з оцтом. Перемішуємо. Я трохи посипаю кунжутом.

Салат “Привіт з Політеху”

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Коли я навчалася в університеті, такий салат можна було купити у їдальні нашого навчального корпусу. Дуже він мені подобався. Вирішила повторити.

Інгредієнти:

  • Морська к уста – 250 г
  • Морква – 200 г
  • Консер кукурудза – 1 мал. банка (170 г)
  • Майонез пісний
  • Сіль

Приготування:

  1. Я використала відварену морську капусту. У мене була сушена морська капуста. Я її замочила на ніч, потім відварила. 250 г – це вага готового продукту.
  2. Якщо не хочете морочитися, можна використовувати консервовану або мариновану морську капусту.
  3. Моркву натерти на великій тертці. Додати морську капусту, кукурудзу, сіль та майонез. За бажання можна додати часник. Все просто, швидко та смачно.

Салат з капусти, моркви та маринованого огірка

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Капуста – 700 г
  • Морква – 100 г
  • Огірок маринований – 200 г
  • Часник – 2 зубчики (великих)
  • Маринад від огірків – 50 мл
  • Кріп – 1/2 пучка
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Капусту нарізати тонкою соломкою.
  2. Моркву та мариновані огірки натерти на тертці для корейської моркви.
  3. Часник та кріп дрібно нарізати.
  4. Капусту посолити і пом’яти руками, щоб вона стала м’якшою.
  5. Додати до капусти моркву, огірки, часник, кріп. Додати маринад від огірків. Добре перемішати.

Салату виходить багато. Що не з’їли відразу, прибирайте у скляну банку та в холодильник. Наступного дня салат буде ще смачнішим.

Можливо вам знадобиться менше огірків та маринаду. Додайте поступово та спробуйте.

Капуста по-корейськи

Рецепти пісних салатів - 7 смачний ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Капуста – 650 гр
  • Морква – 150 гр
  • Оцет 9% – 4 ст.л.
  • Олія рослинна – 80 мл
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л. (за смаком)
  • Перець червоний пекучий – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Моркву атерти на тертці для корейської моркви. Капусту нарізати квадратами приблизно 2*2.

Приготування:

  1. Я готую цей салат у пакеті.
  2. Складаю в нього овочі, додаю спеції, олію та оцет. Пакет закриваю і добре трясу. Щоби все перемішалося.
  3. Потім відправляю салат у холодильник. За кілька годин можна їсти. За цей час салат пару разів треба перемішати. Я просто перевертаю пакет.
    Нема пакету, підійде великий салатник.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал