Плов на сковороді – апетитна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати її в домашніх умовах зовсім неважко. Для цього використовуйте добірку з дев’яти перевірених рецептів з покроковими фото. Тут ми зібрали кращі кулінарні ідеї для вашого ситного столу.
Плов зі свинини на сковороді
Плов зі свинини на сковороді відрізняється яскравим смаком, ароматом і дивовижними поживними властивостями. Ідеальне рішення для вашого апетитного обіду або вечері. Приготувати колоритне блюдо зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг.
- Рис – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 3-5 шт.
- Часник – 1 головка.
- Спеції для плову – за смаком.
- Олія – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Морквину очищаємо від шкірки, промиваємо і ріжемо тонкими брусочками.
Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо його тонкими півкільцями.
Крок 4. Розморожуємо і промиваємо свинину. Після м’ясо нарізаємо невеликими шматочками, придатними для плову.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо м’ясо до легкого рум’янцю.
Крок 6. Додаємо в сковороду цибулю з морквиною. Перемішуємо і смажимо всі разом до м’якості овочів.
Крок 7. На обжарку укладаємо шар з промитого рису. У центр маємо головку промиту, але неочищену головку часнику. Додаємо спеції і вливаємо воду. Готуємо блюдо під кришкою близько 25 хвилин на помірному вогні.
Крок 8. Апетитний плов зі свинини на сковороді готовий. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!
Плов з куркою на сковороді
Плов з куркою на сковороді виходить дуже соковитим, смачним і ароматним. Така страва ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Приготувати плов з м’ясом птиці зовсім нескладно. Для цього запам’ятовуйте наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- М’якоть курячого стегна – 0,7 кг.
- Рис – 2,5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 4 шт.
- Масло топлене – 80 гр.
- Жир курдючний – 50 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Приправа для плову – 1,5 ст.л.
- Барбаріс – 10 шт.
- Зіра молота – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Вода – 800 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнту. Нарізаємо цибуля і м’якоть курячого стегна. Морквину натираємо на терці або ріжемо брусочками, рис промиваємо під водою.
Крок 2. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній курдючний жир.
Крок 3. Сюди ж додаємо топлене масло.
Крок 4. Коли масло повністю розтопиться, викладаємо в сковороду шматочки курячого м’яса. Обсмажуємо його 10 хвилин.
Крок 5. Через час доповнюємо м’ясо ріпчастою цибулею. Перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо продукти подрібненої зірою.
Крок 7. Викладаємо сюди приправу для плову, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Крок 8. Відправляємо в загальну масу морква і вливаємо 200 мл води.
Крок 9. Додаємо томатну пасту. Перемішуємо вміст і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Крок 10. Кладемо перець чилі і викладаємо рівним шаром рис. Вливаємо 600 мл води.
Крок 11. Посипаємо заготівлю куркумою і барбарисом. Тушкуємо під кришкою 15 хвилин на помірному вогні.
Крок 12. Далі готовий продукт перемішуємо і готуємо ще 15 хвилин.
Крок 13. Частування можна прибирати з плити.
Крок 14. Апетитний домашній плов з куркою на сковороді готовий. Можете пригощатися!
Плов з яловичиною на сковороді
Плов з яловичиною на сковороді – неймовірно ситне і колоритне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування порадує неповторним смаком і ароматом, а також порадує поживними властивостями. Відмінна кулінарна ідея для великого сімейного обіду або вечері!
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,4 кг.
- Рис – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Зіра – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
- Барбаріс – 0,5 ч.л.
- Часник – 1 головка.
- Олія – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку промиваємо або замочуємо рис ( залежить від сорту продукту ).
Крок 2. Розморожуємо і промиваємо яловичину, після нарізаємо її невеликими кубиками.
Крок 3. Очищаємо цибулини від лушпиння, нарізаємо їх тонкими четвертинками.
Крок 4. Знімаємо шкірку з моркви, після овоч ріжемо невеликими акуратними брусочками.
Крок 5. У рослинній олії обсмажуємо м’ясні шматочки до яскравого рум’янцю. На час продукт перекладаємо на тарілку.
Крок 6. Далі в цьому ж маслі обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.
Крок 7. Викладаємо до цибулі брусочки моркви. Обсмажуємо все разом протягом 5 хвилин.
Крок 8. Повертаємо в сковороду обсмажену яловичину. Вливаємо сюди стакан окропу і готуємо під кришкою 45 хвилин на невеликому вогні.
Крок 9. Викладаємо на м’ясо з овочами рис. Додаємо сіль і спеції, вливаємо воду так, щоб рис був покритий наполовину фаланги вказівного пальця. Готуємо близько години на маленькому вогні. За 10 хвилин до готовності додаємо в середину страви головку часнику.
Крок 10. Домашній плов з яловичиною готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!
Плов з нутом на сковороді
Плов з нутом на сковороді – оригінальна кулінарна ідея, що підходить для веганського, вегетаріанського і пісного меню. Також, якщо ви хочете урізноманітнити ваш обідній стіл, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт. Такий плов вийде неймовірно поживним, корисним і цікавим до смаку.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут – 1 ст.
- Рис – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Зіра – 0,5 ч.л.
- Перець чилі мелений – ¼ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його в рослинній олії разом з зірою. Готуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 2. Нарізаємо невеликий соломкою морква. Відправляємо її до цибулі і смажимо все разом близько 5 хвилин.
Крок 3. Доповнюємо овочі подрібненим помідором. Додаємо сіль, спеції і перець за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 4. Нут попередньо вимочуємо і відварюємо. Це потрібно зробити заздалегідь. Кладемо підготовлений продукт в сковороду, перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.
Крок 5. Викладаємо сюди промитий рис. Вливаємо дві склянки води, додаємо трохи спецій і часник. Готуємо 15 хвилин.
Крок 6. Вимикаємо вогонь і даємо частування настоятися 20 хвилин під кришкою.
Крок 7. Апетитний плов з нутом на сковороді готовий. Діліть на порції, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!
Розсипчастий плов з бараниною на сковороді
Розсипчастий плов з бараниною на сковороді відрізняється яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Ідеальне рішення для вашого апетитного обіду або вечері. Приготувати колоритне блюдо зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранина – 1 кг.
- Рис – 1 кг.
- Морква – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Перець гострий невеликий – 2 шт.
- Часник – 2 головки.
- Барбаріс сушений – 1 ст.л.
- Зіра – 1 ст.л.
- Насіння коріандру – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Рис кілька разів промиваємо в холодній воді.
Крок 2. Баранину нарізаємо невеликими кубиками. Морква ріжемо брусочками, цибуля – четвертинками. Одну цибулину залишаємо цілою. Часник очищаємо від верхньої лушпиння і промиваємо.
Крок 3. Нагріваємо сковороду з маслом. Обсмажуємо цілу цибулину до яскравого рум’янцю, після прибираємо її зі сковороди.
Крок 4. Викладаємо в масло подрібнену цибулю. Обсмажуємо до золотистого відтінку.
Крок 5. Відправляємо до цибулі шматочки баранини. Обсмажуємо, поки м’ясо не стане дуже рум’яним.
Крок 6. Викладаємо брусочки моркви. Доповнюємо заготівлю сіллю, зірою і коріандром. Перемішуємо і обсмажуємо близько 10 хвилин.
Крок 7. Додаємо в масу гострий перець. Вливаємо трохи води і тушкуємо заготівлю одну годину.
Крок 8. Викладаємо на зірвак промитий рис. Заливаємо водою.
Крок 9. Готуємо під кришкою до випаровування води. Після розміщуємо головки часнику і сушений барбарис.
Крок 10. Тушкуємо блюдо на повільному вогні. По периметру робимо глибокі проколи. Через них буде виходити пар.
Крок 11. Прикриваємо плов плоскою тарілкою і готуємо блюдо на самому тихому вогні 30 хвилин.
Крок 12. Розсипчастий плов з бараниною на сковороді готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Плов з булгура на сковороді
Плов з булгура на сковороді допоможе яскраво урізноманітнити ваше звичне домашнє меню. Побалуйте себе і здивуєте близьких апетитним обідом за допомогою нашої кулінарної ідеї. Готова страва вийде дуже розсипчастим, поживним і апетитним. Беріть на замітку!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- М’якоть курячого стегна – 0,4 кг.
- Булгур – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 150 гр.
- Часник – 1 головка.
- Часник сушений – 1 ч.л.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Зіра – 0,5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на олії до м’якого стану.
Крок 2. Очищаємо морквину, натираємо її і відправляємо в сковороду з цибулею.
Крок 3. Коли овочі стануть м’якими, доповнюємо їх шматочками м’якоті курячого стегна. Обсмажуємо до рум’янцю.
Крок 4. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо сушеним часником, куркумою і зірою. Перемішуємо.
Крок 5. Вливаємо півсклянки води, кип’ятити вміст і тушкуємо 20 хвилин.
Крок 6. Викладаємо на м’ясо шар з промитого булгура. По центру розміщуємо головку часнику.
Крок 7. Вливаємо воду так, щоб вона покривало вміст на 0,5 см.
Крок 8. Доводимо до кипіння, готуємо на великому вогні 7 хвилин і ще 7 хвилин на маленькому. Кришку в цей час не знімаємо.
Крок 9. Розсипчастий плов з булгура на сковороді готовий. Можна подавати до столу!
Плов з бурого рису на сковороді
Плов з бурого рису на сковороді – відмінний кулінарний варіант для вашого ситного і корисного обіду. Готова страва вийде неймовірно апетитним, ароматним і насиченим за смаком. Встояти буде неможливо! Обов’язково запам’ятовуйте наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 400 гр.
- Рис бурий – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 1 ст.л.
- Часник сушений – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. Бурий рис заздалегідь промиваємо і заливаємо окропом на три години.
Крок 2. Яловичину ріжемо на невеликі кубики. Заливаємо їх водою в сковороді і даємо проваритися.
Крок 3. Коли вода википить, вливаємо сюди масло і додаємо подрібнену цибулю.
Крок 4. Далі викладаємо в сковороду соломку з моркви. Перемішуємо і тушкуємо все разом близько 5 хвилин.
Крок 5. Далі викладаємо підготовлений бурий рис, додаємо сіль і спеції.
Крок 6. Заливаємо заготівлю кип’яченою водою і готуємо 50 хвилин на маленькому вогні.
Крок 7. Розсипчастий плов з бурого рису на сковороді готовий. Діліть на порції і угощайтесь!
Плов з індичкою на сковороді
Плов з індичкою на сковороді – це дуже смачне і не дуже калорійне блюдо для вашого сімейного столу. Ніжне дієтичне м’ясо прекрасно доповнює колоритне східне блюдо. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт і радуйте своїх близьких!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,5 кг.
- Рис – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Кінза – 2 гілки.
- Барбаріс сушений – 1 ч.л.
- Зіра – 0,5 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 6 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. На невеликі шматочки обробляємо філе індички. Морква ріжемо тонкою соломкою, цибуля – півкільцями або четвертинками.
Крок 2. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю до м’якості.
Крок 3. Додаємо до цибулі морква. Продовжуємо тушкувати овочі ще пару хвилин.
Крок 4. Викладаємо в загальну масу шматочки філе індички. Солимо, посипаємо спеціями і обсмажуємо три хвилини.
Крок 5. Додаємо сюди промитий рис, заливаємо гарячою водою і доповнюємо головкою часнику. Накриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин на маленькому вогні.
Крок 6. Прибираємо частування з плити, даємо трохи настоятися під кришкою і акуратно перемішуємо.
Крок 7. Апетитний плов з індичкою на сковороді готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!
Плов з томатною пастою на сковороді
Плов з томатною пастою на сковороді відрізняється яскравим смаком, ароматом і дивовижними поживними властивостями. Ідеальне рішення для вашого апетитного обіду або вечері. Приготувати насичене блюдо зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Рис – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Соус томатний – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для плову – за смаком.
- Олія – 40 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо в рослинній олії до рум’янцю.
Крок 2. Доповнюємо м’ясо подрібненим цибулею і тертою морквою.
Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений болгарський перець. Перемішуємо вміст і тушкуємо до м’якості овочів.
Крок 4. Викладаємо в масу промитий рис.
Крок 5. Солимо і посипаємо приправою для плову.
Крок 6. Заливаємо заготівлю водою, вода повинна покривати рис на 2 см вище, тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин.
Крок 7. Через час додаємо в масу томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще 3-5 хвилин.
Крок 8. Соковитий плов з томатною пастою на сковороді готовий. Можна пригощатися!