Кімчі – 9 рецептів приготування кімчі по-корейськи в домашніх умовах із покроковими фото

f84069a4e82b409fab8cb2cc0249548f

Кімчі – це популярна корейська закуска, яка відрізняється насиченим смаком, пікантністю та апетитним зовнішнім виглядом. Її можна їсти просто так або подавати до столу з гарнірами. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів приготування в домашніх умовах із покроковими фото.

Як приготувати кімчі із пекінської капусти

Як приготувати кімчі з пекінської капусти, ми розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З докладним посібником у вас вдасться приготувати справжню корейську закуску з яскравим та соковитим смаком. Таке частування можна подавати самостійно або разом із гарячими обідніми стравами.

Час приготування – 3 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 головки.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 8 пір’я.
  • Імбир – 2 см.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Сіль – 5 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо пекінську капусту та ділимо її вздовж на дві частини. Добре солимо і залишаємо на 5-7 годин. Потім зливаємо сік, що виділився, і овоч промиваємо.

1a25bc4a6bf4a2f2eee31a5b6a6d7a89

Крок 2. Натираємо на тертці моркву та половину цибулі ріжемо півкільцями.

249f0b3268781e55f4826f0e88165088

Крок 3. У блендері подрібнюємо очищене яблуко, чилі, імбир, часник і половину цибулини, що залишилася. Отриману кашку викладаємо до цибулі та моркви. Сюди ж відправляємо половину подрібненої зеленої цибулі, цукор та чорний мелений перець.

6a029306f78d04a01c4e5bfa0d798f33

Крок 4. В окремій мисці розводимо крохмаль у двох-трьох столових ложках води. Переливаємо заготовку зі спецій та перемішуємо.

3ae0da2a200fe4221776ce8747fc3a3c

Крок 5. Добре обмазуємо капусту підготовленою масою. Промазуємо кожен аркуш.

59b981c9d7f8961d7ca2f3cdbb73dd88

Крок 6. Отримуємо дві половинки пекінської капусти, добре намазаної спеціями.

8027506dc720c5c8150001a39a856578

Крок 7. Перекладаємо заготовки в каструлю та зверху встановлюємо гніт. Залишаємо на 2-3 дні за кімнатної температури, потім прибираємо в холодильник.

523197aa7d7d6521aaa67c1b9bb09e0f

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати кімчі із пекінської капусти. Беріть на замітку!

55b3df946160bd98e477a6ac3efbb37e

Кімчі з дайкону корейською

Кімчі з дайкону по-корейськи виходить неймовірно яскравим та ароматним. Таку закуску точно оцінять любителі пікантних частування. Для приготування кімчі в домашніх умовах обов’язково використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Байдужих не залишиться!

Час приготування – 2 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Дайкон – 2 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Імбир – 25 гр.
  • Паста яннім – 3 ст.
  • Соус рибний/соєвий – 50мл.
  • Сіль – 2 ст.
  • Цукор – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Промиваємо овочі та зелень під водою.

babbefa1dbc0a7658a66187b73b5f960

Крок 2. Очищаємо дайкон та ріжемо невеликими кубиками. Складаємо овоч у глибоку миску.

6c41a0a8728c7aebe3910149644f96aa

Крок 3. Додаємо сіль та цукор.

e6ec892f7f3eed7ee102e0789cd61d5b

Крок 4. Гарненько розтираємо заготівлю руками.

4154577ba63a824250e729f5776ce368

Крок 5. Залишаємо на 30 хвилин до виділення соку. Кожні 10 хвилин перемішуємо кубики дайкону.

324b85c01c2aebda0a3c428cd0ef3e08

Крок 6. Відкидаємо продукт на друшляк.

1e4c9546fd1e4e22a283ad6638650b18

Крок 7.50 мл рідини з дайкону залишаємо. Вона знадобиться пізніше.

ca372105b14e0b7168f6a41c32f57605

Крок 8. Соломкою обробляємо моркву, ріжемо зелену цибулю. Подрібнюємо імбир та очищену грушу.

9a9136831f1d095a10b041c3d5a0d095

Крок 9. Відправляємо овочі та зелень до дайкону. Сюди ж відправляємо яннім – це паста з часнику та гострого перцю.

f86de4630d7e1c07b259a6ff8a6a6267

Крок 10. Вливаємо рідину з дайкону та рибний соус. Останній можна замінити соєвим.

e4b11c40af8169c9549e58f969dce8bf

Крок 11. Добре перемішуємо вміст.

e544c295cc15ddf0b572cce2ef27c3f9

Крок 12. Перекладаємо заготовку у пластикове відро та щільно притискаємо. Закриваємо кришкою та залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі.

3eb603e364ae89e937074d9c8c7cbb1b

Крок 13. Кімчі з дайкону по-корейськи готове. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

1500976519fd6d9544ffe5baefc583a7

Кімчі з огірків по-корейськи

Кімчі з огірків по-корейськи – це оригінальна закуска для вашого столу, яка порадує насиченим смаком та неймовірною соковитістю. Урізноманітнюйте домашнє меню яскравим корейським частуванням. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 2 доби

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Огірок – 8 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Перець халапеньо – 1 ст.
  • Соус соєвий – 40мл.
  • Коріандр – 0,5 ч.л.
  • Сіль морська – 2 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо огірки та розрізаємо їх уздовж на чотири частини, але не доходимо до кінця.

ce1328fbc7084e94723cf9811d25936a

Крок 2. Складаємо підготовлені огірки в глибоку каструлю і добре посипаємо сіллю. Перемішуємо та залишаємо на 25 хвилин.

b1fc4f956aa0d25167e6e58fbc0c88e6

Крок 3. Натираємо на тертці моркву і ріжемо тонкими півкільцями цибулю.

45855c1078a5975a3b8218b0daad56c3

Крок 4. До цибулі та моркви відправляємо подрібнений часник і невелике пір’я зеленої цибулі.

4d9e1736f0feb82d4803097180873a7b

Крок 5. Виливаємо до овочів соєвий соус, оцет, додаємо цукор, гострий перець та коріандр. Добре все перемішуємо.

9f4ec855eeb638283d70903bcc9b532e

Крок 6. Вимочені в солі огірки добре промиваємо в чистій воді і знову викладаємо в каструлю. Розрізи огірків добре наповнюємо овочевою заготовкою зі спеціями. Забираємо все це в холодне місце щонайменше на пару годин, але краще потримати добу чи дві. Каструлю із огірками обов’язково закриваємо кришкою.

831127db9301d9275a31f6584a52c46d

Крок 7. Кімчі з огірків корейською готовий. Подавайте частування до столу!

748b82d97d3eb146608d17569278c3dd

Кімчі з білокачанної капусти

Кімчі з білокачанної капусти порадує насиченим смаком, соковитістю та пікантністю. Апетитна корейська закуска нікого не залишить байдужим. Подавайте її самостійно або разом із вашими улюбленими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 день

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Кінза – до смаку.
  • Оцет 9% – 2 ст.
  • Сіль – 3 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Вода – 1л.

Для подання:

  • Цибуля зелена – до смаку.
  • Насіння кунжуту – до смаку.
  • Імбир маринований – до смаку.
  • Олія рослинна нерафінована – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо білокачанну капусту і ріжемо її на товсті пластини.

d84e55382432bb0de862040e12b515e0

Крок 2. Викладаємо продукти у велику широку каструлю.

fa0d591e7a09eead3914aa8afd3fb3f6

Крок 3. Доповнюємо капусту подрібненою зеленню, паприкою, червоним меленим перцем. Сюди відправляємо порізаний часник і добре все перемішуємо.

1cc413671377f516a0a18cb89d0ffbda

Крок 4. Кип’ятимо літр води із сіллю та цукром. Потім до неї додаємо оцет, перемішуємо.

76e9e791eb988539f92280b10547926e

Крок 5.  Виливаємо підготовлену воду у каструлю з капустою.

6d98d8b9db38220a2ca1599ea35a9420

Крок 6. Над заготівлею встановлюємо вантаж. Залишаємо це все на добу.

96c6a780e9284ae0d160ab5083d1325b

Крок 7. Приготовлену капусту щільно укладаємо у скляні банки. У такому вигляді продукти можна зберігати у холодильнику.

c5b2aee403a9c915132ea8394d5b1788

Крок 8. Для подачі підготуємо усі зазначені продукти. Коли кімчі викладемо на тарілку, обов’язково поливаємо частування пахучою олією та посипаємо подрібненою зеленню з кунжутом.

b7bce8bc7eeaa16182b037bde5bebef6

Крок 9. Кімчі з білокачанної капусти готові. Подавайте до столу!

1c9c08ddc517c785282ebfa8a2044c1e

Кімчі з редиски в домашніх умовах

Кімчі з редиски в домашніх умовах – це цікаве частування для вашого столу, яке відрізняється насиченим смаком та пікантними властивостями. Урізноманітнюйте домашнє меню апетитною стравою у корейському стилі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 7 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Редиска –0,5 кг.
  • Перець чилі – 1 див.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – до смаку.
  • Цукор – до смаку.
  • Соєвий соус – за бажанням.
  • Оцет яблучний/винний – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Імбир мелений – до смаку.
  • Коріандр мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо редиску і зрізаємо плодоніжки.

0a7114dfbfad11dc05178103a7c3d61c

Крок 2. Далі редиску ріжемо кружальцями і викладаємо у велику миску. Сюди відправляємо подрібнений перець чилі.

112b41b512807b628d7e7376b64dce0e

Крок 3. Цієї миски відправляємо подрібнену зелень.

720cc52dd77fdde84f4f96478e71fa94

Крок 4. Сюди викладаємо зубчики часнику, які попередньо ріжемо тонкими пластинками.

5bc7ebc2e8d67d615b728ca178511cd6

Крок 5. Посипаємо частування сіллю, цукром та меленими спеціями. Виливаємо ложку яблучного оцту. Його можна замінити винним оцтом, а також за бажанням додати соєвий соус.

d4d400c2de99f28feaee6de13ce1b883

Крок 6. Добре все перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.

484dc8b610440f4192c72adf61beeab3

Крок 7. Встановлюємо на заготівлю гніт та прибираємо на 6 годин. Настоюємо за кімнатної температури.

c5bb9d30cd87016a8712f0db9e0979f1

Крок 8. Кімчі з редиски в домашніх умовах готові. Подавайте закуску до столу!

8f8252353ee2db12c839358c00a8c580

Кімчі з редьки дайкон

Кімчі з редьки дайкон порадує насиченим смаком та пікантними властивостями. Така закуска у корейському стилі нікого не залишить байдужим. Подавайте її самостійно або разом із вашими улюбленими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 3 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Дайкон – 1 кг.
  • Сіль – 1 ст.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Перець червоний мелений – 2 ст.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вода –350 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Дайкон очищаємо від шкірки і потім ріжемо невеликими кубиками.

4b0eb59f0e00fe08be3e34c9c4241a32

Крок 2. Кубики дайкона кладемо в глибоку миску, солимо, перемішуємо і даємо спокій на 1 годину.

3c63603ac37a873bca61033cad7aa6f6

Крок 3. Окремо очищаємо часник та продавлюємо його через прес.

fa887306cfd0bc991e964091b54ac769

Крок 4. У сотейнику кип’ятимо 250 мл води. Окремо в 100 мл води розчиняємо ложку борошна і потім цю суміш переливаємо у воду в сотейнику.

e9b8bd5e81fb836945138374b48ca1df

Крок 5. Готуємо суміш на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи вінчиком.

e5d51e66370b7305eec0c9aa67808a56

Крок 6. У масу додаємо гострий мелений перець. Ретельно перемішуємо та прибираємо з вогню. Даємо повністю охолонути.

cebef5f43020611afd565041b0784285

Крок 7. У остиглу масу додаємо цукор, чорний перець та подрібнений часник. Знову все перемішуємо.

69231904252743ca6853023e98ab7843

Крок 8. Із засоленого дайкону зливаємо всю рідину.

dc6e7ec273ee69451ce5536665af9819

Крок 9. Заливаємо дайкон підготовленим соусом.

4a6d96f137408ae66d3f3e4bfee374f9

Крок 10. Добре все перемішуємо та викладаємо у миску з кришкою.

0223bd0dfbb71c2761c6d2ac1bd52649

Крок 11. Щільно закриваємо частування кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні. Якщо в кімнаті прохолодно, приготоване частування може зайняти до трьох-п’яти днів.

95f5d8ea4fc601d2ab7e45df93c347bc

Крок 12. Кімчі з редьки дайкон готове. Можна спробувати!

7fd494f81ee0304dc331f9e4d3f1f14c

Кімчі з рисом по-корейськи

Кімчі з рисом по-корейськи – це оригінальна страва для вашого столу, яка порадує насиченим смаком та поживними властивостями. Урізноманітнюйте домашнє меню яскравим корейським частуванням. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Рис –400 гр.
  • Капуста кімчі – 150 гр.
  • Паста перцева кочудян – 3 ст.
  • Норі – 1 лист.
  • Кунжут білий – 1 ст.
  • Олія кунжутна – 3 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Вода –100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти зі списку.

a388eb2c55c60dd8e56aba9c8d572ceb

Крок 2. Норі нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії.

5b8ca4a19383d371a2c17d5925a6b1db

Крок 3. Далі на сковороді з олією обсмажуємо кімчі близько 1 хвилини.

55ae18d75b329bba4eb6c6dc90c3fa2a

Крок 4. Відварюємо вказану кількість рису.

b6618aceebaab9f92309af0acf046342

Крок 5. Відварений рис викладаємо до кімчі. Сюди ж відправляємо пасту та кунжут. Поливаємо все це водою, перемішуємо та смажимо близько 7-8 хвилин.

9f391dc4415cdfbc3e119b4d21a6ad42

Крок 6. Наприкінці вливаємо кунжутну олію та прибираємо частування з вогню.

b36246a7d468999a737515d04c5aba3f

Крок 7. Кімчі з рисом по-корейськи готові. Подавайте до столу, доповнивши обсмаженим норі та кунжутом.

0248cde5fc542bc5f1076fb1e950cc12

Кімчі із зеленої цибулі

Кімчі із зеленої цибулі – це оригінальна закуска для любителів яскравих смаків та пікантних частування. Такий продукт прикрасить ваш стіл і доповнить багато гарячих домашніх страв. Обов’язково спробуйте приготувати кімчі з цибулі за перевіреним рецептом.

Час приготування – 2 тижні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля зелена – 300 гр.
  • Соус рибний – 30мл.
  • Перець червоний гострий мелений – 4 ст.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Імбир – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Борошно рисове – 1 ст.л.
  • Вода –100 мл.
  • Паста перцева кочудян – 1 ст.
  • Кунжут – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо необхідну кількість зеленої цибулі. Добре промиваємо його та обсушуємо.

d66b5e9f9e80fd5174ddd20d28ac7861

Крок 2. Кип’ятимо воду і додаємо до неї столову ложку рисового борошна.

45add05fd8c27fb3ad0a1ec22733384a

Крок 3. Варимо пару хвилин помішуючи та вимикаємо вогонь.

2204296ef3075353f1bb5d61d5bc7724

Крок 4. Додаємо сюди гострий червоний перець і ретельно все перемішуємо.

cd89772b09d4af4ba704421683f7f3d3

Крок 5. Добре перемішуємо вміст. Воно має набути яскравого червоного забарвлення.

be8d2bc023b58ef4c257642ac000ed15

Крок 6. Очищаємо зубчики часнику та імбир.

73b44c6681af6822c8071e304aee575c

Крок 7. Подрібнюємо часник із імбиром. Перемішуємо його з рибним соусом, цукром та сіллю.

e1fcb4f4b9f8d06f7fb8592142256b00

Крок 8. У раніше підготовлену рисову пасту відправляємо пасту кочудян та кунжут.

cf2f838cf181305e262b1cc73fde0aca

Крок 9. З’єднуємо обидві заготовки разом.

bb81b0e7fc8b2833500423cfc475f0a0

Крок 10. Ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу всіх компонентів.

71521b00c0b58ee40aeba9d36e378065

Крок 11. Отриманою масою гарненько обмазуємо все пір’я зеленої цибулі.

6db8001b9ed1c5f84382c42748dce2fc

Крок 12. Складаємо підготовлену цибулю в контейнер та прибираємо в холодильник на два тижні.

58b03e95384939b830e78de908291ba8

Крок 13. Перед подачею цибулю нарізаємо коротшими смужками.

fe62272671c24a8aa8cab488a0d4eee1

Крок 14. Кімчі із зеленої цибулі готові. Подавайте до столу та спробуйте!

72f4fb7aa2b11638a0cab5850a0a6528

Кімчі з болгарським перцем

Кімчі з болгарським перцем приємно здивує насиченим смаком та пікантністю. Така закуска у корейському стилі нікого не залишить байдужим. Подавайте її самостійно або разом із вашими улюбленими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 3 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 450 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Морква – 90 гр.
  • Груша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Редька зелена – 300 гр.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Коріандр мелений – до смаку.
  • Соус соєвий – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Овочі промиваємо та очищаємо.

e22b5a74b80ce81e9fbadb6cdd07ba70

Крок 2. Качан пекінської капусти розламуємо на великі частини та викладаємо їх на велику тарілку. Засипаємо все це сіллю, заливаємо водою та залишаємо на 8 годин. Потім капусту дістаємо з води та промиваємо.

32f26add51b045a2cdc1f16a3ed7f826

Крок 3. Промиваємо грушу та ріжемо її на частини.

6e9a06dc19347bb62d68af8a13ae012d

Крок 4. Викладаємо грушу у чашу блендера. Сюди ж відправляємо порізаний болгарський перець та редьку. Подрібнюємо це все.

67f95f928408ed883fe1e9bd7abbffb5

Крок 5. Для заправки кип’ятимо воду і розводимо в ній рисове борошно. Додаємо сіль.

76803f6e87a046c9c99c132657e786c7

Крок 6. Соломкою натираємо моркву та цибулю. Доповнюємо ці овочі приготовленою заправкою (овочевою та рисовою), соєвим соусом, коріандром та імбиром. Добре все перемішуємо.

58bf238d9e0fbeda03093529967dadd0

Крок 7. Пекінську капусту викладаємо в контейнер і добре обмазуємо отриманою масою. Забираємо в холодильник на три доби.

214ff5c7260ae0b603bed858e7ad6c83

Крок 8. Кімчі з болгарським перцем готові. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!

fe09fa296b26f863a1a12f238fe82aa2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал