Як приготувати манти – 9 рецептів приготування у домашніх умовах із покроковими фото

ef570c8eec8b45f6d3777ff7fff3ad66

Манти класичні — це найсмачніша традиційна страва народів Центральної Азії. Частування частіше готують із рубаного м’яса, яке загортають у тонке тісто та готують переважно на пару у манто-варці. Нескладну у приготуванні страву подають як святкове або щоденне частування. Манти виходять соковитими та надзвичайно апетитними. Приготувати їх не важко, навіть якщо робити це вперше.

Манти з картоплею в домашніх умовах

Манти з картоплею в домашніх умовах мають незвичайний смак. Якщо ви не любите манти з м’ясом, то цей рецепт вам сподобається.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Картопля – 500 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Відмірюємо 500 грамів борошна та просіюємо.

7c5e488eee43617614457ed6f08e04d7

Крок 2. У містку миску розбиваємо 2 яйця і збовтуємо з водою та двома чайними ложками солі.

3fb8e119287c56673ab5fdcc1a0a289c

Крок 3. Поступово підсипаючи борошно до рідини, замішуємо круте тісто. Якщо воно досить липке, додаємо трохи рослинної олії.

23c1e195da71ba54bacda10b29a2dabe

Крок 4. Приготовлене тісто загортаємо в пакет або плівку та прибираємо на годину в холодильну камеру.

0e1a8f4a114690106fa37b888d1fd686

Крок 5. Очистивши цибулини та промивши, дрібно кришимо.

9fcd49db573a2f0ac2c7ddcd0f30c009

Крок 6. Картоплю промиваємо. Почистивши шкірку за допомогою овочечистки, обполіскуємо бульби і дрібно ріжемо кубиком.

54c57f25a68201edc0d02319b834a671

Крок 7. Пересипаємо дрібно нарізані овочі в миску. Солимо та перчимо. Поливаємо розтопленим вершковим маслом і добре розмішуємо начинку.

e938453ab642e70386d3d48b8622a860

Крок 8. Розділивши тісто на 20 шматків, розгортаємо круглі заготовки. Начиняємо картопляним “фаршем”.

e5baf94a2a3acd36337a518ebc690cd7

Крок 9. Скріплюємо кінці у центрі. Защепивши краї, формуємо манти.

9215b8a9484678b37c95713d30a8b5c0

Крок 10. Укладаємо манти у пароварку. Закриваємо кришку.

34f3d850c9a36a7ed7c3a76a18e53919

Крок 11. Варимо манти півгодини при інтенсивному кипінні.

8cfa156f075258826785e967d00af67a

Крок 12. Сервіруємо манти та посипаємо рубаною зеленню. Смачного!

e538a501c70468b788472dacd34d83e3

Манти з гарбузом

Манти з гарбузом – чарівна страва для всіх, хто не вживає м’ясо або хоче урізноманітнити меню. Манти готуються просто і виходять соковитими та ніжними. Для приготування частування використовуються прості інгредієнти. Восени цей рецепт є актуальним, як ніколи.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Вода –120 мл.
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Гарбуз – 350 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо продукти. Беремо гарбуз не десертних сортів. Промитий гарбуз очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки, виймаємо насіння.

Крок 2. У глибоку ємність просіюємо борошно. У центрі робимо “ямку”. Солим. Виливаємо воду та яйце.

fd52ffcc446ad13aed9b23fdf30f252c

Крок 3. Замішуємо тісто, доки воно не перестане прилипати до рук. Пружне тісто має залишатися еластичним.

370dc07e64cf8d41f4ff57cd4f8fb496

Крок 4. Тісто загортаємо у поліетиленовий пакет чи харчову плівку. Даємо постояти на столі півгодини.

59777a6ad03717aff023d07c4c39e669

Крок 5. Очищаємо цибулю, обполіскуємо і кришимо, якомога дрібніше.

e1c3fcbd5f75b5147512d8d7cd222726

Крок 6. Розміщуємо сковорідку на середньому полум’ї. Наливаємо олію і даємо нагрітися. Закидаємо подрібнену цибулю, пасеруємо до прозорого відтінку при частому помішуванні. Вимикаємо нагрівання.

f06960b5b404d4856d011fa99040e2e5

Крок 7. Очищений гарбуз ріжемо кубиками. Натирати гарбуз не варто, начинка в такому разі перетвориться на кашу, а страва втратить свою соковитість.

bdd1f543aab369484763fc99da26becd

Крок 8. Пересипаємо гарбуз у ємність. Здобрюємо підсмаженою цибулею, сіллю та перцем. Вимішуємо начинку.

5e04a62d136192a1ba4094eb83403370

Крок 9. З тіста, що відпочив, формуємо “ковбаску”. Ріжемо її на однакові частини.

3de699399192a1b43db2e1c21ceae285

Крок 10. Розкотивши шматочки в круглі коржики, в центр укладаємо гарбузову начинку. Скріплюючи кінці заготовок, формуємо манти.

0267bc2acdec5156839fce5152aa4b5a

Крок 11. У каструлю для варіння на пару виливаємо воду. Зверху розміщуємо ярус із отворами. Промазуємо олією, розміщуємо манти, щоб вони не торкалися один одного.

bf0b8bd8f0c9bc7eafc10c97f7f5d3db

Крок 12. Закривши конструкцію кришкою, розміщуємо на середньому полум’ї. Довівши до кипіння, варимо манти 35 хвилин.

7fbeb0850cdac62d4517529d10f28f8f

Крок 13. Приготовлені манти з гарбузом розділимо по тарілках і прикрашаємо на власний розсуд.

96c0440817d48db9b97af85eaf27f4bb

Крок 14. Пробуємо частування. Смачного!

e0050a1a14fec64b4f4446c76673d583

Як приготувати манти у манто-варці

Як приготувати манти в манто-варці – питання, яке вирішується на два рази. Приготування мантів не завдасть жодного клопоту. Манти у манто-варці можуть бути з різними начинками. Сьогодні маю класичні манти з м’ясним фаршем. Ситна тарілку сподобається всім, хто любить пельмені.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-700 гр.
  • Кефір –350 мл.
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.

Начинка:

  • Фарш – 1,5 кг.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Вода – ⅓ ст.
  • Вершкове масло – для змащування ярусів.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо склянку борошна у містку чашку. Солимо та в центрі робимо поглиблення. Розбиваємо в “ямку” яйце.

1c034451992f09bfc0be3cd465928815

Крок 2. Перемішавши вилкою, потроху підливаємо кефір. Інтенсивно поєднуємо, щоб не було грудочок.

89465748d16e6d2217be505eeee7c470

Крок 3. Потроху підсипаючи борошно, вимішуємо тісто. При довгому вимішуванні тісто не липне до рук. Загорнувши плівку або накривши тісто, даємо йому постояти 30 хвилин.

db34f25d9d978c9ca0ac9d443eb407b5

Крок 4. Розділивши тісто на частини, робимо “ковбаски”. Розрізаємо на шматочки трохи більше 3-х сантиметрів.

1fa8ce7a02f9cad80ed21829b3d8a95a

Крок 5. Обмокнувши кожен шматочок у борошні, розгортаємо коржики. Очистивши цибулю, дрібно нарізаємо. З’єднуємо з фаршем. Приправляємо спеціями та добре вимішуємо. Для соковитості додаємо трохи води та знову вимішуємо. На тісто кладемо м’ясну начинку.

facf7aeb7ea595a7d92237cfa073ecc5

Крок 6. У центрі скріплюємо вільні краї коржика та защипуємо з боків, як продемонстровано на фото.

36904f85b00cd6be871dc53bda5b1b91

Крок 7. Вийде “подушечка”.

3d4978608e49f9c821f86887b5f4a2b3

Крок 8. Деколежні кінці натягуємо до центру та скріплюємо. Так ліпимо усі манти.

687e1a60aa39a6fd5c7daaafb17e19dc

Крок 9. Піддони манто-варки промазуємо вершковим маслом та розміщуємо вироби на відстані, щоб манти не злипалися під час приготування. Якщо манти все не влізли в манто-варку, заморожуємо вироби та використовуємо напівфабрикат за потребою.

6ab3860c7077b922b54fe27b0530cecd

Крок 10. У каструлю наливаємо воду до половини висоти та поміщаємо на вогонь. Чекаємо на закипання. У мантоварку акуратно встановлюємо заповнені мантами яруси. Закривши кришкою, варимо манти 45 хвилин.

7f8e62fd93aed007806ddd360b09c547

Крок 11. Знімаємо манти та перекладаємо на загальну страву. Здобрюємо їх вершковим маслом. Доповнюємо страву соусами та зеленню. Смачного!

e376805d8726f8d8140b9bb4c31a4248

Домашні манти у мультиварці

Домашні манти у мультиварці готуються просто. Рецепт легко зможе реалізувати кожен. Тісто можна приготувати самостійно або придбати у супермаркеті. Фарш також можна купити або перекрутити м’ясо. У цьому рецепті використовується свинячий фарш, який за бажання можна замінити іншим.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пельмове тісто – 0,5 порції.
  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Гарбуз сирий – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода –50 мл. + 1 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія рослинна – для змащування сітки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Очищаємо гарбуз від насіння та шкірки. Відрізаємо 50 грамів. Вона додасть соковитості фаршу.

19eb37c4bda24f1b39539127cdb2fec8

Крок 2. Очищену цибулину дрібно натираємо, кришимо ножем або пропускаємо через м’ясорубку. З’єднуємо з фаршем. Гарбуз дрібно кришим і те саме відправляємо до компонентів. Солим та перчимоо.

50e1698bfca03d8d4247fa5c51429078

Крок 3. Розмішуємо начинку, додавши 50 мілілітрів крижаної води.

c2ad5f9ff10955b66725c69936f49252

Крок 4. З готового тіста формуємо “ковбаску”. Ріжемо п’ятаками. Припиливши поверхню та заготівлі борошном, розгортаємо в тонкі коржики. Кладемо в середину кожну ложку начинки.

4971c7eed4f576b3c12e68f53e97880c

Крок 5. Защипуємо серединку та боки.

d2c4977903056b18862eb827581dcff4

Крок 6. Склеюємо кінці, як показано на фото.

2ad4482c8ef3233312319962bd89a8c0

Крок 7. Дно сітки для варіння на пару змащуємо олією. Кладемо манти так, щоб вони не стикалися між собою.

1b61aa76e246aedbd254f513cbbe8cc0

Крок 8. У ємність електричного приладу наливаємо літр води. Встановлюємо наповнену сітку та закриваємо техніку.

fa7505fe38e71fc4bfa0962707839cce

Крок 9. На дисплеї вибираємо програму “Суп”, запускаємо таймер на 30 хвилин. Активуємо готування, натиснувши кнопку “Старт”.

143157a100be0abf02f1d5f4b0db2ca7

Крок 10. Після закінчення програми обережно відкриваємо прилад та змащуємо манти вершковим маслом.

4c0b6d66761a60c5d9c1bc857cdb6682

Крок 11. Розкладаємо страву за порціями. Доповнюємо за бажанням сметанним соусом.

b66da4be9fe4284a122a299022692a07

Крок 12. Їмо і отримуємо насолоду. Смачного!

1e377c2aef1431e98f2c997a32b88c84

Манти на пару у домашніх умовах

Манти на пару в домашніх умовах виходять соковитими та неймовірно ароматними. Апетитна страва добре насичує. Подають манти гарячими, доповнивши соусами. Манти варять у мультиварці, манто-варці чи пароварці. Іноді запікають чи смажать. Сьогоднішній рецепт виконаний у пароварці. Страва виходить максимально смачною.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Начинка:

  • Зіра – щіпка.
  • М’ясо – 1 кг.
  • Курдючний жир – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5-7 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Збовтуємо яйце з водою та солимо. Поступово підсипаючи борошно, яке просіяли, замішуємо круте еластичне тісто. Загорнувши в харчову плівку, даємо полежати тіста, поки готуватимемо начинку.

e2209995f572dae2dccdae874197d706

Крок 2. Зачистивши м’ясо від плівок та промив, обсушуємо його паперовими рушниками. Дрібно ріжемо кубиком.

Крок 3. Рубаний фарш перекладаємо в об’ємну миску.

849d9ea72d32cbd62af8c91e84823c19

Крок 4. З цибулин знімаємо лушпиння. Ополіскуємо і дрібно кришимо. Чим більше цибулі, тим соковитіша страва.

Крок 5. Закидаємо цибульну нарізку до рубаного м’яса.

a47fe36d4759fb7d18c1608c5288cc9c

Крок 6. Здобрюємо вміст миски перцем, зірою та солимо. Кількість та асортимент спецій визначаємо самостійно. Додаємо до смаку.

Крок 7. Добре вимішуємо начинку, втираючи спеції в м’ясо.

9f2e90181350d2fc9a2e4e91471797c3

Крок 8. Далі якомога дрібніше ріжемо курдючний жир і присмачуємо начинку. Завдяки цьому фарш стане ніжним та соковитим після приготування. Перемішуємо компоненти ретельно.

Крок 9. Відрізавши частину від готового тіста, розгортаємо до товщини, не перевищує 2 міліметри. Правильно приготовлене тісто при тонкому розкочуванні не повинно рватися.

e1055657e8fe41026be70696b902b14d

Крок 10. Тонкий пласт ділимо на рівні квадрати.

Крок 11. У середину кладемо запашний фарш.

4cecdda67a0d85e301104d46a3529939

Крок 12. У центрі міцно скріплюємо 4 куточки.

Крок 13. Потім защипуємо краї, як показано на фото. Вийде ось такий “квітка”.

b616add4a82550aa4f320f5c2aeb0a7c

Крок 14. Піддон пароварки промазуємо олією. Розкладаємо манти.

Крок 15. Встановлюємо піддон у електротехніку.

3a9d97327469074d8d3761c851ce24ae

Крок 16. Включаємо агрегат на 40 хвилин.

Крок 17. Готові манти перекладаємо на тарілку. Здобрюємо топленим вершковим маслом. Прикрашаємо листочками зелені.

8ad4bc7c45c1466e82b505eb840f96dd

Крок 18. Доповнюємо частування соусом.

Крок 19. Подаємо, поки що гарячі. Смачного!

8dccebfc0ca48b68f75afd0bc53d21a1

Запечені манти у духовці

Запечені манти у духовці виходять дуже смачними. Приготувати манти не складе жодних труднощів. Готують їх із будь-якою начинкою, переважно з м’ясною. Запечену страву подають як гарячою, так і в остиглому стані. Частування нагадує пиріжки з м’ясом і чудово підійде для дружніх компаній.

Час приготування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Начинка:

  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • М’ясний фарш –500 гр.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, звільняємо від лушпиння зубок часнику та цибулину. Обдаємо під краном. Ополіскуємо зелень. Відмірявши 400 г борошна, просіюємо. Кисломолочні продукти дістаємо із холодильної камери.

Крок 2. Пересипаємо борошно у широку миску. Солимо та додаємо кефір. Змішавши інгредієнти, добре вимішуємо тісто. Замісивши тісто, накриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин, щоб воно відпочило та стало еластичним.

95e68582742b96c2d94da3ab53a6fc08

Крок 3. Цибулину та кріп дрібно ріжемо. Пересипаємо до фаршу. Солимо та перчимо. Ґрунтовно перемішуємо.

Крок 4. Розрізавши тісто, що полежало, на 2 частини, кожну з них качалкою перетворюємо на пласт, товщина якого не повинна перевищувати 5 міліметрів. Ділимо пласт на квадрати. У центр укладаємо чайну ложку фаршу. Скріплюємо краї, щоб вийшли “човники”. Змащену олією вогнетривку форму заповнюємо розкритими мантами.

ecedb74d015dacfd62e2344a49240bbe

Крок 5. На начинку кладемо шматочок вершкового масла. Поміщаємо у прогріту до 180 градусів духовку для запікання на 10 хвилин. Потім обережно виймаємо ємність та вливаємо окріп, щоб він покривав половину висоти мантів. Запікаємо ще півгодини до випаровування рідини.

Крок 6. У посуд перекладаємо сметану, якщо густий, вливаємо 100 мілілітрів кефіру. Натираємо на дрібній тертці часник. Додаємо рубану зелень. Солимо та розмішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.

8c7f552431e233c1db42c6fea0572305

Крок 7. Дістаємо манти та перекладаємо на загальну тарілку. У центрі розміщуємо соус.

Крок 8. Здобрюємо манти запашним соусом і насолоджуємось. Смачного!

e48ed863b2a2db0f5553069d912149d3

Манти з капустою та фаршем

Манти з капустою і фаршем мають незвичайний смак, виходять соковитими і максимально апетитними. Приготувати манти не складе жодних труднощів. Зазвичай, для страви я готую свіже домашнє тісто. На цей раз використовувала покупне, щоб заощадити час. Страва чудово підходить як для застіль, так і для повсякденного меню.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Тісто пельменне – 600 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Спеції мелені – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо всі продукти, зазначені вище.

Крок 2. З капусти прибираємо підв’яле листя. Очищаємо цибулю. Овочі ріжемо на зручні частини, які легко подрібнитися через м’ясорубку або в комбайні. Перекручуємо продукти.

b49bb8a43204769a56755a49130fe693

Крок 3. До подрібнених інгредієнтів додаємо 400 г м’ясного фаршу.

Крок 4. Солимо та приправляємо компоненти спеціями. Ґрунтовно змішуємо продукти до однорідності.

551e79edc5cd48854091f978468bb5d9

Крок 5. Тісто тонко розкочуємо та розрізаємо на квадратні заготовки.

Крок 6. У середину викладаємо фарш.

6878634a74e523dc8b1e3730050bae60

Крок 7. У центрі скріплюємо протилежні кінці, як показано на фото. Потім защеплюємо з боків.

Крок 8. Яруси мантоварки промазуємо олією. Розділимо манти так, щоб залишалася відстань між виробами.

5bd0e5f3776b45bdbb26eac730319c5d

Крок 9. Каструлю з водою ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Встановлюємо яруси із мантами. Прикривши кришкою, варимо 45 хвилин|мінути|.

Крок 10. Перекладаємо готові манти на тарілку. Доповнюємо соусами та подаємо. Смачного!

8ca38a8b214c6012a2de42df1b62714b

Манти з куркою

Манти з куркою, на відміну від традиційного рецепту, готуються на сковороді. Максимально просте частування має презентабельний зовнішній вигляд. Страва чудово підходить для зустрічі гостей. Манти виходять соковитими та максимально апетитними.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Куряче філе – 800 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сушені трави – 10 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Яйце С0 промиваємо та висушуємо. Просіюємо борошно у глибоку миску. Куряче філе та зелень обдаємо під краном. Цибулину позбавляємо лушпиння.

Крок 2. Пересипаємо борошно у містку ємність.

f7bd6a5cf95d6da73011431b40d06281

Крок 3. Робимо “ямку” у середині та розбиваємо яйце.

Крок 4. Заливаємо склянку води.

2a13ab8fd5dbe80f566c87a76aac98d9

Крок 5. Вимішуємо тісто і збираємо його в грудку.

Крок 6. Дрібно кришимо цибулю і ріжемо зелень.

aad4fc810a42d62317124512761241fe

Крок 7. Філе подрібнюємо, якнайдрібніше. Вивантажуємо у миску. Туди додаємо зелень. Приправляємо сушеними травами. Здобрюємо сіллю та перцем.

Крок 8. Вимішуємо начинку. Засипаємо рубану цибулю.

c3349408565541a0ef5066c428d1a282

Крок 9. Об’єднуємо компоненти.

Крок 10. З тіста формуємо довгасту заготовку.

ac7e677114ae2aa0e86dcfe1261fb5a5

Крок 11. Нарізаємо однаковими сегментами.

Крок 12. Скалкою розгортаємо круглі заготовки.

15266d1cf4259bcdf2e79e11a41647a8

Крок 13. У середину коржів кладемо начинку.

Крок 14. Защипуємо краї та формуємо манти.

f4f2637e7f67e8272795194223fe5345

Крок 15. На плиті розміщуємо сковороду і прогріваємо на ній олію. Укладаємо манти та підсмажуємо.

Крок 16. Наливаємо гарячу воду, щоб манти були вкриті рідиною до половини.

da52bc918ebb4347569d4ba7d9e2cb80

Крок 17. Прикривши сковорідку, готуємо страву, доки не зникне рідина.

Крок 18. На плоску тарілку викладаємо готові манти.

c76af1ddc883aece726a2990c87fbd9c

Крок 19. Здобрюємо страву соусом та посипаємо зеленню.

Крок 20. Відразу приступаємо до дегустації. Смачного!

e5787f62de3dca21352249e998e74dd0

Домашні манти з рубаним м’ясом

Домашні манти з рубаним м’ясом – страва для святкового меню та повсякденного раціону. За рахунок того, що для начинки використовується рубаний фарш, манти виходять соковитими та дуже смачними. Приготування страви подужає навіть кулінар-початківець. Процес смачного частування не завдасть жодних незручностей.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Свинячий прошарок – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У харчову ємність просіюємо 700 г борошна. У центрі робимо поглиблення пальцями та розбиваємо яйце.

e967988714e85c4bf17cb75fd0514b28

Крок 2. Розчиняємо сіль у воді та виливаємо до інших компонентів. Вимішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо та приступаємо до приготування начинки.

Крок 3. Зачистивши м’ясо та сало, нарізаємо дрібним кубиком. Перекладаємо у миску.

e42057cd524c727ed93c3336f39e6be0

Крок 4. Очистивши цибулю, подрібнюємо її і висипаємо до фаршу.

Крок 5. Здобрюємо спеціями та солимо. Перемішуємо начинку.

3f470e708ed097b991a58958abb24a8e

Крок 6. Розділивши тісто на рівні грудочки, розгортаємо круглі заготовки. Кладемо в центр начинку.

Крок 7. У центрі скріплюємо вільні краї.

79cba718bbc6e8cc6129c26e50587a0c

Крок 8. Потім защипуємо протилежні сторони, щоб вийшов конвертик.

Крок 9. Тепер скріплюємо боки. У каструлю мантоварки наливаємо воду та ставимо закипати. Розкладаємо на яруси з отворами, змащені олією, манти і розміщуємо яруси над закипілою каструлею. Закривши кришку, варимо 40 хвилин|мінути|.

e0bf5005fb2439939ff706d6829463ed

Крок 10. Готові манти кладемо на загальну страву, присмачуємо вершковим маслом. Прикрашаємо зеленню на розсуд.

Крок 11. Додатково подаємо соуси. Смачного!

eb7292030311d1507329374fd6e22a87

Рецепт мантів – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал