Заливний пиріг – 9 смачних рецептів приготування в духовці з покроковими фото

23754b0dc3a328de3015d8c08b36efdd

Заливний пиріг – це проста та швидка домашня випічка на основі рідкого тіста, яким заливається начинка у різних комбінаціях. Випікаються такі пироги солодкими до десертного столу або з картоплею, м’ясом, яйцями та овочами, для подачі самостійною другою стравою. Тісто для всіх варіантів пирогів замішується на молочних інгредієнтах з розпушувачем, добре пропікається і текстуру пирога робить м’якою та пишною.

Швидкий заливний пиріг з картоплею

Швидкий заливний пиріг з картоплею просто готується і, може бути, у вас ситним перекусом або смачною вечерею. У цьому рецепті тісто замішуємо на кисле з содою і яйці. Для начинки картопля натираємо на великій терці і додаємо цибулю, який за бажанням можна обсмажити.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Простокваша – 300 мл.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Простквашу трохи підігрійте і перелийте в посуд для замісу тіста. Розбийте до неї одне куряче яйце і вінчиком або ложкою перемішайте.

f0c4f6b2878fe73836b834ce79ed215b

Крок 2. Потім насипте по чайній ложці солі з содою і перемішайте ще раз.

6df1dc30609681fed2cd462b24e57830

Крок 3. Борошно просійте через сито, що зробить пиріг більш пишним.

9e1b95220c4948b19f9b11ce47778920

Крок 4. Замісити тісто до однорідної текстури і консистенції густої сметани. Духовку включіть на 180 ° С.

573d6178edfe30bad58559fa1cd6c376

Крок 5. Картоплю почистіть, промийте і подрібніть на великій терці.

34eb796b499b87697763bc838981aa2a

Крок 6. Тонкими чверть кільцями наріжте велику цибулину, перекладіть до картоплі, додайте сіль з чорним перцем і перемішайте.

41cb29344be3220a551aa98aced43cbc

Крок 7. Змастіть маслом будь-яку форму для випічки. У неї перелийте половину і навіть трохи більше, замішаного тіста і розподіліть рівним шаром.

e8f2447d3aff82ae94789057a8f7bb9f

Крок 8. Поверх його рівномірно розкладіть картопляну начинку.

4f327f402e82b9255b131fae353991f3

Крок 9. Потім іншим тістом залийте шар картоплі.

f2b62832b4fd2cf2142ca39736ddcde2

Крок 10. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин і цей час залежить від товщини пирога. Більш тонкий пиріг пропечеться швидше. Спечений пиріг перекладіть на тарілку і трохи остудити.

0def2bb24340d442b633b1bf61d19860

Крок 11. Приготований швидкий заливний пиріг з картоплею сервіруйте до столу гарячим і в доповненні будь-яким соусом. Смачного!

1470e24fc61502919016a476b2655e62

Смачний заливний пиріг з рибними консервами

Заливний пиріг з рибними консервами завжди виходить дуже смачним незалежно, що ви вибрали для начинки: сайру, горбушу, сардини, тунець або іншу рибу, тільки переважне брати консерви в маслі або власному соку. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі з содою. Рибні консерви доповнимо яйцем з цибулею. Сформуємо заливний пиріг відкритим і запекти під сирною скоринкою.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • Рибні консерви – 1 банка.
  • Яйце відварене – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити яйце і виделкою розбовтати. Налити до нього трохи підігрітий кефір, насипати сіль з содою і перемішати все ще раз.

8ae7f2ea64649efbc5529651a122f611

Крок 2. У кефірну масу через сито просіяти борошно і швидко замісити тісто до рідкої однорідної текстури.

64a6178b20a9d831e8050ff2b4e28939

Крок 3. В окремий посуд перекласти з банки рибні консерви разом з соком або маслом.

Крок 4. Виделкою їх трохи розім’яти, щоб залишилися дрібні рибні шматочки.

d9784e6013d3af029ebdda3cc1695d18

Крок 5. Заздалегідь відварені круто яйця нарізати невеликими кубиками.

23b3fec56aa18df999442973554782fb

Крок 6. Дрібно нашаткувати пучок зеленої цибулі і перекласти до риби.

2ae97db6743e65b74a71cdcb8f866c8c

Крок 7. До рибної начинки перекласти нарізку яєць і виделкою перемішати.

e89e1c987009f3a1978c82348dbed5fc

Крок 8. Роз’ємну форму для випічки змастити маслом і перелити в неї замішане тісто, розподіливши рівним шаром.

6bf9ffcb16cc4ccdcb28a8db175f4632

Крок 9. Поверх тіста розкласти приготовлену начинку з рибних консервів. Духовку включити на 180 ° С.

2f29d80bad88e3f97e652342aa2d5ffc

Крок 10. На 25 хвилин поставити пиріг в розігріту духовку.

68b1e6bd3226ca0f8a3d0a42ba363637

Крок 11. Після закінчення цього часу пиріг посипати подрібненим на великій терці сиром і повернути в духовку ще на 5 хвилин.

ce704211dc675d20e0171ec706936f81

Крок 12. Приготований смачний заливний пиріг з рибними консервами трохи остудити, звільнити від форми і сервірувати до столу. Смачного!

1de4f622b05ac28b9c55f1f309e0dfb6

Заливний пиріг з цибулею і яйцем

Начинку з яйця з зеленою цибулею в будь-якій домашній випічці люблять багато і не винятком буде заливний пиріг. Смак пирога виходить різний в залежності від тіста, а в цьому рецепті вам пропонується замісити його на ряженці з майонезом. Таке тісто виходить м’яким, вологим і не кришиться при нарізці. Пиріг можна розігріти в мікрохвильовці без втрати смаку і зі збереженням ніжної текстури. Кількість начинки в пирозі можна збільшити на свій смак.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Ряженка – 1 ст.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • Яйце відварене – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Ряженку трохи підігріти, перелити в посуд для замісу тіста і розбити до неї два курячих яйця.

ef23766f550964c4a028176c08afaa2d

Крок 2. Насипати половина чайної ложки соди і додати дрібку солі.

Крок 3. Потім додати столову ложку майонезу.

9d6943919738e6d96ca4e9f8d23e5d66

Крок 4. Ці інгредієнти добре перемішати і залишити на чверть години, щоб сода вступила в реакцію з молочною кислотою ряженки.

Крок 5. У цю суміш через сито просіяти склянку борошна.

107ca7073889bc5ac723a9c0f9e3be5e

Крок 6. Замісити тісто до однорідної текстури і консистенції сметани.

Крок 7. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати.

502cdcbec4cdb132987c3226782d5d30

Крок 8. Посипати цибулю сіллю і ложкою трохи перетерти.

Крок 9. Заздалегідь відварені круто три яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими кубиками.

b3be281d843e490c133561339c10dd1a

Крок 10. Нарізку зеленої цибулі і яєць перемішати.

Крок 11. Половину замішаного тіста перелити в змащену олією форму для випічки.

32d8006f327a3df33fd43fa87e5e3ff5

Крок 12. Поверх неї рівним шаром укласти приготовлену начинку.

Крок 13. Потім залити начинку іншим тістом і ложкою рівномірно розподілити по всій поверхні пирога.

b1234b3d731c5769e2a72254343d66f8

Крок 14. Духовку включити на 180 ° С. Запекти пиріг протягом 25-30 хвилин і перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

Крок 15. Приготований заливний пиріг з цибулею і яйцем витягти з форми, трохи остудити, порційно нарізати і подати до чаю або доповненням замість хліба до будь-якого супу. Смачного!

1a4afe48f43491b7727f56f511644d7a

Пиріг з цибулею і яйцем на кефірі

Пироги з цибулею і яйцем на кефірі завжди виходять ніжними, пишними і дуже смачними. Вони формуються в основному пошарово, а в цьому рецепті вам пропонується яєчно-цибульну начинку змішати з рідким кефірним тістом і запекти в духовці, що буде набагато простіше. Такий пиріг відмінно підійде до супів замість пиріжків і хліба.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.л.
  • Кефір – 150 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце відварене – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликому посуді для замісу тіста добре перемішайте два яйця з теплим кефіром, содою і сіллю.

9a34da538f877e1c725d2270607ab9fd

Крок 2. Через сито насипте борошно і замісіть тісто до однорідної текстури.

068edcc4f39cc34e8f79adaf92782e97

Крок 3. Відварені круто яйця наріжте кубиками.

52659802707400ea1d5dc4e1014097bd

Крок 4. Пір’я зеленої цибулі промийте і дрібно нашаткуйте.

441620a01139bbec55dd044cac22e97c

Крок 5. Нарізку яєць з цибулею перекладіть в замішане тісто, і ще раз все перемішайте.

4f552dbef8ce49d44870267ad3401ac4

Крок 6. Дно форми для випічки застеліть папером і трохи змастіть олією.

a5c57574216c42020df12c9bc5c9ffd6

Крок 7. Духовку включіть на 180 ° С. У форму перелийте замішане з начинкою кефірне тісто.

29d312b3dacb9ab63155039c7a94650f

Крок 8. Запечіть пиріг в продовження 40 хвилин і готовність перевірте дерев’яною паличкою.

ac7713954e0a5b1ee2f1b737908e490c

Крок 9. Приготований пиріг з цибулею і яйцем на кефірі перекладіть на тарілку і можете подавати до столу. Смачного!

3f8e2d07cda66577ddcfcb3a95e9c409

Заливний пиріг з фаршем в духовці

Заливний пиріг з фаршем в духовці буде у вас швидким, простим і ситним блюдом для домашнього столу, і їм можна нагодувати несподіваних гостей. У цьому рецепті заливне тісто для пирога замішуємо на яйцях, молоці, вершковому маслі і розпушувачі. Фарш підходить будь-який і його обсмажуємо з цибулею і прянощами до готовності.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для начинки:

  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для заливного пирога. Включити для розігріву духовку на 180 ° С.

Крок 2. Очищену цибулину дрібно нарізати.

82fb9bc53714bffc4522f69e8e091225

Крок 3. На розігрітій олії обсмажити до золотистого кольору нарізку цибулі. Потім перекласти до нього м’ясний фарш, добре розім’яти виделкою і додати сіль з прянощами.

6402dfc641a97bce26de4d188cf035c0

Крок 4. Обсмажити фарш на середньому вогні при помішуванні і до готовності. Потім його трохи остудити.

d7bad75bd05f1178b2a59d237598c723

Крок 5. У посуд для замісу тіста розбити яйця, налити молоко і розтоплене в мікрохвильовці вершкове масло. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішати.

f3d6fb4509d2dad8d5ec4ea01ed78fec

Крок 6. Через сито насипати змішаний з розпушувачем стакан борошна і замісити тісто до однорідної текстури.

86e6badbae9ee67b8f651691d6506b9f

Крок 7. Роз’ємну форму для випічки змастити вершковим маслом і перелити в неї половину замішаного тіста.

53a6737953ed435be0797cb79ebb5aec

Крок 8. Поверх тіста рівномірно розкласти обсмажений з цибулею фарш.

ae9a3b58e7ce984e16378722e9e87da8

Крок 9. Потім начинку повністю залити іншим тістом.

a54b47a7e0dbe9f5ed05604c147dfb6e

Крок 10. Випікати пиріг в духовці в продовження 40-45 хвилин. Дерев’яною паличкою перевірити готовність.

c9423dc63ceae1d1a2f90ae30dc7d9ac

Крок 11. Приготований в духовці заливний пиріг з фаршем перекласти на тарілку, посипати зеленню, порційно нарізати і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

54f53177f5f734b3b583e7565407e14e

Простий і смачний заливний пиріг з яблуками

Простий і смачний заливний пиріг з яблуками готується на будь-якому рідкому тісті, але найбільш смачним і відмінно поєднується з яблучною начинкою, є тісто на збитих з цукром яйцях, з додаванням соди або розпушувача. Пиріг виходить пишним і повітряним, а готувати його можна в будь-який час року.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблука – 700 гр.
  • Олія / вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити 6 курячих яєць.

255a0a9d56271ea27bad56451857e0ba

Крок 2. До них насипати дві склянки цукру.

3423b03623f8eb727f9b4ea15bff1fca

Крок 3. За допомогою міксера ці інгредієнти збити в пишну масу.

f2645d710ecca44ca563a3f47cfc95fb

Крок 4. Борошно просіяти на сито і змішати з содою і сіллю.

3e7d037afa0beb5b56117114a46c69db

Крок 5. Мучну суміш пересипати до збитих яєць і так само міксером замісити тісто до однорідної текстури. Тісто у вас вийде рідким.

c902434342a6e43dd3dfe2bf55aec4e3

Крок 6. Яблука промити і нарізати тонкими скибочками.

0f3d489e49982e032ece333ff9eab792

Крок 7. Змастити будь-яким маслом форму для випічки і в неї рівним шаром викласти яблучну нарізку.

9fa3c0c1d97646aa321831951dcb5cf2

Крок 8. Замішаним тістом залити яблука і форму трохи струсити, щоб тісто вляглося.

1a1970495c13034e36b44c61dcc82ac8

Крок 9. Духовку розігріти до 180 ° С. Запекти пиріг в продовження 40-45 хвилин. Якщо пиріг зверху почне трохи підгоряти, прикрити його папером.

208269297f97cb808e2126861fac2be5

Крок 10. Приготований простий і смачний заливний пиріг з яблуками витягти з форми, трохи остудити і подати до чаю. Смачного!

c059e8276d77122764421b7a23e1cf2b

Заливний пиріг з сиром

Для любителів сирної випічки в цьому рецепті пропонується просто і швидко приготувати заливний пиріг з сиром. Рідке тісто замішуємо на сметані, яйцях і розпушувачі. Формуємо пиріг пошарово. Сир для начинки змішуємо з яйцем, цукром, крохмалем і кладемо її в середину пирога.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Цукрова пудра – для декору.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для пирога.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити три яйця, насипати 100 гр. цукру, додати дрібку солі і міксером збити, щоб вийшла пишна маса.

4aec806c01ffe09893b560c6764c4d1d

Крок 3. Потім в цю масу покласти сметану і збити повторно.

Крок 4. В окремий посуд просіяти борошно і змішати з розпушувачем.

1d2740177fe580b6841137534e284fc3

Крок 5. Пересипати борошняну суміш до яєчно-сметанної суміші і міксером замісити тісто до однорідності. Консистенція його вийде рідкої.

Крок 6. Для начинки сир бажано протерти через сито.

0343db06214eae5c9f207cee5bb0544b

Крок 7. Насипати до протертого сиру 50 гр. цукру, додати пакетик ванільного, столову ложку крохмалю, цедру лимона і ложкою перемішати.

Крок 8. Потім в сирну масу розбити одне яйце і перемішати ще раз.

7bb7e4a72d9e868dad42c9d383dc2908

Крок 9. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла, посипати борошном або манкою і надлишки їх просто струсити, що називається « французькою сорочкою ».

Крок 10. Половину замішаного тіста перелити в форму.

610fa9988ecd7bac0b0a524f81741cfd

Крок 11. Поверх тіста, трохи відступивши від краю, рівним шаром укласти начинку з сиру.

Крок 12. Залити начинку іншим тістом. Духовку включити на 180 ° С. Випікати пиріг протягом 30-35 хвилин.

e78709e0575cb4073790ac9d6df25729

Крок 13. Приготований пиріг трохи остудити, витягти з форми, перекласти на тарілку, посипати цукровою пудрою і сервірувати до чаю. Смачного!

57ebb2f864d987e956f3687e8b1337a3

Як спекти заливний пиріг з куркою

Спекти заливний пиріг з куркою нескладно, і не потрібно особливих кулінарних навичок, особливо для замісу тіста. Цей простий рецепт зручний в тих випадках, коли у вас залишилося відварене куряче м’ясо. Тісто замішується на сметані з майонезом і содою. Начинку з курки в цьому рецепті доповнимо відвареними яйцями і зеленою цибулею, що вийде дуже смачно.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 150 мл.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – для змащування форми.

Для начинки:

  • Яйце – 6 шт.
  • Куряче м’ясо відварене – 400 гр.
  • Зелену цибулю – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відваріть круто 6 яєць і їх остудити в крижаній воді.

Крок 2. За цей час замісити тісто. В окремий посуд розбийте 3 яйця, додайте сіль з цукром і содою. Вінчиком або виделкою ці інгредієнти добре перемішайте.

9d193ea8076a76f26b87b77035cd56be

Крок 3. Потім в цю суміш через сито насипте борошно і замісіть тісто до однорідної і не дуже густої текстури.

Крок 4. Змастіть олією форму для випічки і в неї перелийте половину замішаного тіста.

e792ece74db7be875e88ea7ae53eec5a

Крок 5. Відварену курку наріжте невеликими шматочками.

80fa07f110032ced998973fc36a791c6

Крок 6. Яйця очистіть від шкаралупи і наріжте великими кубиками.

35015e6ce7cff35049f33454b6101763

Крок 7. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку курки.

cd9d686f53c02c83bd44783bf88c9d9c

Крок 8. Поверх курки викладіть крупно нашаткований зелену цибулю.

a21cce9e4757ac051d7591b58b3e8e49

Крок 9. Поверх цибулі розкладіть нарізку яєць.

7eb05de936fdb07bebea4a898983632d

Крок 10. Начинку рівномірно залийте іншим тістом.

275153b9a22435ee4db56529a1e07b03

Крок 11. Духовку включіть на 180 ° С. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Спечений пиріг трохи остудити і перекладіть з форми на тарілку.

668fa43d988d1e388458833d077ee6e6

Крок 12. Приготований заливний пиріг з куркою порційно наріжте і сервіруйте до столу в теплому вигляді. Смачного!

ff04f0190482633c9b1ba43fe79fb2a9

Заливний пиріг на сметані

Тісто для заливних пирогів часто замішують на сметані з майонезом, але варіант замісу на одній сметани виходить менш калорійним. Сметанне тісто текстуру пирога робить м’якшою і ніжною, добре тримає начинку, запікається з рум’яною скоринкою, а пиріг не черствіє. До такого тіста підходить будь-яка начинка, а в цьому рецепті готуємо з капустою.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження + для змащування форми.

Для начинки:

  • Капуста – 900 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом, всі інгредієнти для пирога. Яйця і сметана повинні бути кімнатної температури. Капусту дрібно нашаткуйте і обсмажте на розігрітій олії протягом 15-20 хвилин, додавши спочатку трохи води. До обсмаженої капусті додайте сіль з нарізаним кропом.

8ea258d7f9304c309a09d133012cb5c0

Крок 2. У посуді для замісу тіста вінчиком збийте яйця, додайте сметану з дрібкою солі і перемішайте. Потім через сито насипте борошно з розпушувачем і замісіть рідке однорідне тісто.

c3a17816b466e364ab76d3c64063bbe2

Крок 3. Змастіть олією форму для пирога і в неї перелийте половину замішаного сметанного тіста.

a438053093ec983a76d8c71e173a7e2d

Крок 4. Поверх його рівномірно розкладіть капустяну начинку і залийте іншим тістом. Духовку включіть на 180 ° С. Випікайте пиріг протягом 40 хвилин.

71be8a8de353e1041b0683ba5baf0e26

Крок 5. Спечений заливний пиріг на сметані остудити, витягніть з форми, порційно наріжте і можете сервірувати до столу. Смачного!

4fd00f7066ed3c8b1bc474917a020e89

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал