Заливний пиріг – 9 смачних рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг – це проста та швидка домашня випічка на основі рідкого тіста, яким заливається начинка у різних комбінаціях. Випікаються такі пироги солодкими до десертного столу або з картоплею, м’ясом, яйцями та овочами, для подачі самостійною другою стравою. Тісто для всіх варіантів пирогів замішується на молочних інгредієнтах з розпушувачем, добре пропікається і текстуру пирога робить м’якою та пишною.

Швидкий заливний пиріг з картоплею

Швидкий заливний пиріг з картоплею просто готується і, може бути, у вас ситним перекусом або смачною вечерею. У цьому рецепті тісто замішуємо на кисле з содою і яйці. Для начинки картопля натираємо на великій терці і додаємо цибулю, який за бажанням можна обсмажити.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Простокваша – 300 мл.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Простквашу трохи підігрійте і перелийте в посуд для замісу тіста. Розбийте до неї одне куряче яйце і вінчиком або ложкою перемішайте.

Крок 2. Потім насипте по чайній ложці солі з содою і перемішайте ще раз.

Крок 3. Борошно просійте через сито, що зробить пиріг більш пишним.

Крок 4. Замісити тісто до однорідної текстури і консистенції густої сметани. Духовку включіть на 180 ° С.

Крок 5. Картоплю почистіть, промийте і подрібніть на великій терці.

Крок 6. Тонкими чверть кільцями наріжте велику цибулину, перекладіть до картоплі, додайте сіль з чорним перцем і перемішайте.

Крок 7. Змастіть маслом будь-яку форму для випічки. У неї перелийте половину і навіть трохи більше, замішаного тіста і розподіліть рівним шаром.

Крок 8. Поверх його рівномірно розкладіть картопляну начинку.

Крок 9. Потім іншим тістом залийте шар картоплі.

Крок 10. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин і цей час залежить від товщини пирога. Більш тонкий пиріг пропечеться швидше. Спечений пиріг перекладіть на тарілку і трохи остудити.

Крок 11. Приготований швидкий заливний пиріг з картоплею сервіруйте до столу гарячим і в доповненні будь-яким соусом. Смачного!

Смачний заливний пиріг з рибними консервами

Заливний пиріг з рибними консервами завжди виходить дуже смачним незалежно, що ви вибрали для начинки: сайру, горбушу, сардини, тунець або іншу рибу, тільки переважне брати консерви в маслі або власному соку. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі з содою. Рибні консерви доповнимо яйцем з цибулею. Сформуємо заливний пиріг відкритим і запекти під сирною скоринкою.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • Рибні консерви – 1 банка.
  • Яйце відварене – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити яйце і виделкою розбовтати. Налити до нього трохи підігрітий кефір, насипати сіль з содою і перемішати все ще раз.

Крок 2. У кефірну масу через сито просіяти борошно і швидко замісити тісто до рідкої однорідної текстури.

Крок 3. В окремий посуд перекласти з банки рибні консерви разом з соком або маслом.

Крок 4. Виделкою їх трохи розім’яти, щоб залишилися дрібні рибні шматочки.

Крок 5. Заздалегідь відварені круто яйця нарізати невеликими кубиками.

Крок 6. Дрібно нашаткувати пучок зеленої цибулі і перекласти до риби.

Крок 7. До рибної начинки перекласти нарізку яєць і виделкою перемішати.

Крок 8. Роз’ємну форму для випічки змастити маслом і перелити в неї замішане тісто, розподіливши рівним шаром.

Крок 9. Поверх тіста розкласти приготовлену начинку з рибних консервів. Духовку включити на 180 ° С.

Крок 10. На 25 хвилин поставити пиріг в розігріту духовку.

Крок 11. Після закінчення цього часу пиріг посипати подрібненим на великій терці сиром і повернути в духовку ще на 5 хвилин.

Крок 12. Приготований смачний заливний пиріг з рибними консервами трохи остудити, звільнити від форми і сервірувати до столу. Смачного!

Заливний пиріг з цибулею і яйцем

Начинку з яйця з зеленою цибулею в будь-якій домашній випічці люблять багато і не винятком буде заливний пиріг. Смак пирога виходить різний в залежності від тіста, а в цьому рецепті вам пропонується замісити його на ряженці з майонезом. Таке тісто виходить м’яким, вологим і не кришиться при нарізці. Пиріг можна розігріти в мікрохвильовці без втрати смаку і зі збереженням ніжної текстури. Кількість начинки в пирозі можна збільшити на свій смак.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Ряженка – 1 ст.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • Яйце відварене – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Ряженку трохи підігріти, перелити в посуд для замісу тіста і розбити до неї два курячих яйця.

Крок 2. Насипати половина чайної ложки соди і додати дрібку солі.

Крок 3. Потім додати столову ложку майонезу.

Крок 4. Ці інгредієнти добре перемішати і залишити на чверть години, щоб сода вступила в реакцію з молочною кислотою ряженки.

Крок 5. У цю суміш через сито просіяти склянку борошна.

Крок 6. Замісити тісто до однорідної текстури і консистенції сметани.

Крок 7. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати.

Крок 8. Посипати цибулю сіллю і ложкою трохи перетерти.

Крок 9. Заздалегідь відварені круто три яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими кубиками.

Крок 10. Нарізку зеленої цибулі і яєць перемішати.

Крок 11. Половину замішаного тіста перелити в змащену олією форму для випічки.

Крок 12. Поверх неї рівним шаром укласти приготовлену начинку.

Крок 13. Потім залити начинку іншим тістом і ложкою рівномірно розподілити по всій поверхні пирога.

Крок 14. Духовку включити на 180 ° С. Запекти пиріг протягом 25-30 хвилин і перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

Крок 15. Приготований заливний пиріг з цибулею і яйцем витягти з форми, трохи остудити, порційно нарізати і подати до чаю або доповненням замість хліба до будь-якого супу. Смачного!

Пиріг з цибулею і яйцем на кефірі

Пироги з цибулею і яйцем на кефірі завжди виходять ніжними, пишними і дуже смачними. Вони формуються в основному пошарово, а в цьому рецепті вам пропонується яєчно-цибульну начинку змішати з рідким кефірним тістом і запекти в духовці, що буде набагато простіше. Такий пиріг відмінно підійде до супів замість пиріжків і хліба.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.л.
  • Кефір – 150 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце відварене – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликому посуді для замісу тіста добре перемішайте два яйця з теплим кефіром, содою і сіллю.

Крок 2. Через сито насипте борошно і замісіть тісто до однорідної текстури.

Крок 3. Відварені круто яйця наріжте кубиками.

Крок 4. Пір’я зеленої цибулі промийте і дрібно нашаткуйте.

Крок 5. Нарізку яєць з цибулею перекладіть в замішане тісто, і ще раз все перемішайте.

Крок 6. Дно форми для випічки застеліть папером і трохи змастіть олією.

Крок 7. Духовку включіть на 180 ° С. У форму перелийте замішане з начинкою кефірне тісто.

Крок 8. Запечіть пиріг в продовження 40 хвилин і готовність перевірте дерев’яною паличкою.

Крок 9. Приготований пиріг з цибулею і яйцем на кефірі перекладіть на тарілку і можете подавати до столу. Смачного!

Заливний пиріг з фаршем в духовці

Заливний пиріг з фаршем в духовці буде у вас швидким, простим і ситним блюдом для домашнього столу, і їм можна нагодувати несподіваних гостей. У цьому рецепті заливне тісто для пирога замішуємо на яйцях, молоці, вершковому маслі і розпушувачі. Фарш підходить будь-який і його обсмажуємо з цибулею і прянощами до готовності.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для начинки:

  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для заливного пирога. Включити для розігріву духовку на 180 ° С.

Крок 2. Очищену цибулину дрібно нарізати.

Крок 3. На розігрітій олії обсмажити до золотистого кольору нарізку цибулі. Потім перекласти до нього м’ясний фарш, добре розім’яти виделкою і додати сіль з прянощами.

Крок 4. Обсмажити фарш на середньому вогні при помішуванні і до готовності. Потім його трохи остудити.

Крок 5. У посуд для замісу тіста розбити яйця, налити молоко і розтоплене в мікрохвильовці вершкове масло. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 6. Через сито насипати змішаний з розпушувачем стакан борошна і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 7. Роз’ємну форму для випічки змастити вершковим маслом і перелити в неї половину замішаного тіста.

Крок 8. Поверх тіста рівномірно розкласти обсмажений з цибулею фарш.

Крок 9. Потім начинку повністю залити іншим тістом.

Крок 10. Випікати пиріг в духовці в продовження 40-45 хвилин. Дерев’яною паличкою перевірити готовність.

Крок 11. Приготований в духовці заливний пиріг з фаршем перекласти на тарілку, посипати зеленню, порційно нарізати і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Простий і смачний заливний пиріг з яблуками

Простий і смачний заливний пиріг з яблуками готується на будь-якому рідкому тісті, але найбільш смачним і відмінно поєднується з яблучною начинкою, є тісто на збитих з цукром яйцях, з додаванням соди або розпушувача. Пиріг виходить пишним і повітряним, а готувати його можна в будь-який час року.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблука – 700 гр.
  • Олія / вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити 6 курячих яєць.

Крок 2. До них насипати дві склянки цукру.

Крок 3. За допомогою міксера ці інгредієнти збити в пишну масу.

Крок 4. Борошно просіяти на сито і змішати з содою і сіллю.

Крок 5. Мучну суміш пересипати до збитих яєць і так само міксером замісити тісто до однорідної текстури. Тісто у вас вийде рідким.

Крок 6. Яблука промити і нарізати тонкими скибочками.

Крок 7. Змастити будь-яким маслом форму для випічки і в неї рівним шаром викласти яблучну нарізку.

Крок 8. Замішаним тістом залити яблука і форму трохи струсити, щоб тісто вляглося.

Крок 9. Духовку розігріти до 180 ° С. Запекти пиріг в продовження 40-45 хвилин. Якщо пиріг зверху почне трохи підгоряти, прикрити його папером.

Крок 10. Приготований простий і смачний заливний пиріг з яблуками витягти з форми, трохи остудити і подати до чаю. Смачного!

Заливний пиріг з сиром

Для любителів сирної випічки в цьому рецепті пропонується просто і швидко приготувати заливний пиріг з сиром. Рідке тісто замішуємо на сметані, яйцях і розпушувачі. Формуємо пиріг пошарово. Сир для начинки змішуємо з яйцем, цукром, крохмалем і кладемо її в середину пирога.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Цукрова пудра – для декору.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для пирога.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити три яйця, насипати 100 гр. цукру, додати дрібку солі і міксером збити, щоб вийшла пишна маса.

Крок 3. Потім в цю масу покласти сметану і збити повторно.

Крок 4. В окремий посуд просіяти борошно і змішати з розпушувачем.

Крок 5. Пересипати борошняну суміш до яєчно-сметанної суміші і міксером замісити тісто до однорідності. Консистенція його вийде рідкої.

Крок 6. Для начинки сир бажано протерти через сито.

Крок 7. Насипати до протертого сиру 50 гр. цукру, додати пакетик ванільного, столову ложку крохмалю, цедру лимона і ложкою перемішати.

Крок 8. Потім в сирну масу розбити одне яйце і перемішати ще раз.

Крок 9. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла, посипати борошном або манкою і надлишки їх просто струсити, що називається « французькою сорочкою ».

Крок 10. Половину замішаного тіста перелити в форму.

Крок 11. Поверх тіста, трохи відступивши від краю, рівним шаром укласти начинку з сиру.

Крок 12. Залити начинку іншим тістом. Духовку включити на 180 ° С. Випікати пиріг протягом 30-35 хвилин.

Крок 13. Приготований пиріг трохи остудити, витягти з форми, перекласти на тарілку, посипати цукровою пудрою і сервірувати до чаю. Смачного!

Як спекти заливний пиріг з куркою

Спекти заливний пиріг з куркою нескладно, і не потрібно особливих кулінарних навичок, особливо для замісу тіста. Цей простий рецепт зручний в тих випадках, коли у вас залишилося відварене куряче м’ясо. Тісто замішується на сметані з майонезом і содою. Начинку з курки в цьому рецепті доповнимо відвареними яйцями і зеленою цибулею, що вийде дуже смачно.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 150 мл.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – для змащування форми.

Для начинки:

  • Яйце – 6 шт.
  • Куряче м’ясо відварене – 400 гр.
  • Зелену цибулю – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відваріть круто 6 яєць і їх остудити в крижаній воді.

Крок 2. За цей час замісити тісто. В окремий посуд розбийте 3 яйця, додайте сіль з цукром і содою. Вінчиком або виделкою ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 3. Потім в цю суміш через сито насипте борошно і замісіть тісто до однорідної і не дуже густої текстури.

Крок 4. Змастіть олією форму для випічки і в неї перелийте половину замішаного тіста.

Крок 5. Відварену курку наріжте невеликими шматочками.

Крок 6. Яйця очистіть від шкаралупи і наріжте великими кубиками.

Крок 7. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку курки.

Крок 8. Поверх курки викладіть крупно нашаткований зелену цибулю.

Крок 9. Поверх цибулі розкладіть нарізку яєць.

Крок 10. Начинку рівномірно залийте іншим тістом.

Крок 11. Духовку включіть на 180 ° С. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Спечений пиріг трохи остудити і перекладіть з форми на тарілку.

Крок 12. Приготований заливний пиріг з куркою порційно наріжте і сервіруйте до столу в теплому вигляді. Смачного!

Заливний пиріг на сметані

Тісто для заливних пирогів часто замішують на сметані з майонезом, але варіант замісу на одній сметани виходить менш калорійним. Сметанне тісто текстуру пирога робить м’якшою і ніжною, добре тримає начинку, запікається з рум’яною скоринкою, а пиріг не черствіє. До такого тіста підходить будь-яка начинка, а в цьому рецепті готуємо з капустою.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження + для змащування форми.

Для начинки:

  • Капуста – 900 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом, всі інгредієнти для пирога. Яйця і сметана повинні бути кімнатної температури. Капусту дрібно нашаткуйте і обсмажте на розігрітій олії протягом 15-20 хвилин, додавши спочатку трохи води. До обсмаженої капусті додайте сіль з нарізаним кропом.

Крок 2. У посуді для замісу тіста вінчиком збийте яйця, додайте сметану з дрібкою солі і перемішайте. Потім через сито насипте борошно з розпушувачем і замісіть рідке однорідне тісто.

Крок 3. Змастіть олією форму для пирога і в неї перелийте половину замішаного сметанного тіста.

Крок 4. Поверх його рівномірно розкладіть капустяну начинку і залийте іншим тістом. Духовку включіть на 180 ° С. Випікайте пиріг протягом 40 хвилин.

Крок 5. Спечений заливний пиріг на сметані остудити, витягніть з форми, порційно наріжте і можете сервірувати до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал