Деруни з кабачків – 9 найсмачніших рецептів з покроковими фото

203882c41af3a63fc9e84a798e21dca7

Деруни з кабачків – це смачна і корисна страва, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Ця страва є чудовою альтернативою класичним дерунам, приготованим із тертої картоплі. Подрібнені кабачки з різними добавками прийнято подавати до столу в гарячому вигляді, прямо зі сковороди, а також доповнивши великою кількістю охолодженої жирної сметани – смачно настільки, що зупинитися неможливо!

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді – це неймовірно смачне блюдо, яке готується за лічені хвилини і підкорює своїм приємним ароматом і незвичайною текстурою. Якщо раніше ви ніколи не готували деруни в такому виконанні, то обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Картопля – 150 гр.
  • Кабачки – 150 гр.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Кріп – 15 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Паприка солодка молота – 4 гр.
  • Часник гранульований – 4 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо шкірку з картоплі, ополіскуємо і тремо на терці з дрібними отворами. Стружку віджимаємо від зайвої рідини і викладаємо в ємність, зручну для вимішування.

087efb743a13764cbae3a6924dd87765

Крок 2. Аналогічно чинимо з кабачком, овоч відправляємо до картоплі.

3310c3e7ab4f4f3acfede67a7320d251

Крок 3. Овочі доповнюємо одним курячим яйцем.

5da782d9955e4d372ec5ec089fc10b25

Крок 4. До складу підсипаємо борошно і приправи, включаючи сіль.

07c693529139f328d7afedbd3a27a56f

Крок 5. Додаємо дрібно нашатковану зелень і гарненько перемішуємо до однорідності.

1ce3069dd8b0737842c74e8a6a997181

Крок 6. Наливаємо олію в сковорідку і розігріваємо, ложкою викладаємо масу і обсмажуємо на помірному полум’ї до утворення характерної скоринки.

6ee778e03c6f208de6bd77a72160c7bb

Крок 7. Ароматні деруни подаємо до столу зі сметаною і насолоджуємося. Смачного!

11dd3bed0049ab63e91a0a698d27c88d

Кабачкові деруни з часником

Кабачкові деруни з часником закохують в себе ще в процесі смаження, тому як їх яскравий і насичений аромат заповнить все ваше житло ще до того моменту, коли страва буде готове до вживання. У рецепті використовуються виключно прості і доступні інгредієнти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Майоран сушений – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молодий кабачок натираємо на терці з великими отворами, віджимаємо від соку.

9c2fa7571ea61fc583f0f8076b135008

Крок 2. Овочеву стружку доповнюємо подрібненим часником і яйцем – вимішуємо.

9a121e9b3ff1fad9d60714fa570dff07

Крок 3. Здобрюємо спеціями і ще раз перемішуємо.

da6fddbf19975d9c164646c739dd0ee3

Крок 4. Вводимо пшеничне борошно і заготівля готова.

444accb0a4213bce057bf0f185fc4f89

Крок 5. За допомогою столової ложки перекладаємо масу на розігріту соняшникову олію і смажимо до золотистості з двох сторін.

70ae856295d2637a0dc793d94e52c39f

Крок 6. Деруни промакують паперовими рушниками, щоб видалити зайвий жир. Укладаємо стопкою для збереження тепла і подаємо. Смачного!

f5841ab047f82f3d7f6a0f9ce1c99008

Деруни з кабачків в духовці

Деруни з кабачків в духовці – це легке, але в той же час ситне блюдо, яке прекрасно підходить для пізнього вечері, бо містить в собі всього лише 93 калорії на 100 грам. Побалуйте себе апетитними дерунами, доповнивши їх охолодженої сметаною і зеленню.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, готуємо компоненти.

abfa759470117f1dbf965bf9f64b4308

Крок 2. Ополіскуємо кабачок і подрібнюємо на терці, віджимаючи надлишки соку.

71f6b96a53417dbfffa6adb4bab90675

Крок 3. Вбиваємо яйце.

f2910132749ae16f6ab35a39005d0591

Крок 4. Висипаємо борошно, а також сіль, молоту паприку і чорний перець.

a8d402f3a6463478660ef40964b6ff80

Крок 5. Слідом відправляємо часник, пропущений через прес.

660122ed70bc8ee0c867b9e90c04549b

Крок 6. Склад перемішуємо до рівномірного розподілу спецій.

d79e92ae9896e6493f60ebfb6383999c

Крок 7. Пекарський папір промазуємо тонким шаром олії і ложкою викладаємо тісто, надаючи напівфабрикатами бажану форму. Готуємо при 180 градусах 12-15 хвилин, потім перевертаємо і засікаємо ще 5-7 хвилин.

7ef65294b31006a4ded6f9b05230bfa8

Крок 8. Гарячу страву сервіруємо і приступаємо до трапези. Смачного!

534eefc78d3bac4242e95586b6c684cc

Пісні деруни з кабачків без яєць

Пісні деруни з кабачків без яєць – це не тільки дуже смачно, але ще і корисно, так як до складу страви входять виключно натуральні інгредієнти, наприклад, такі як зелень, овочі і різні спеції, які роблять смак гармонійніше, а аромат яскравіше.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Борошно – 70-100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2-3 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимон ( цедра ) – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Суміш італійських трав – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Розпушувач тіста – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки тремо на середній терці і викладаємо в глибоку миску, перемішуємо з чайної ложки солі і даємо постояти близько півгодини при кімнатній температурі.

3fa11c9b3eb2197904f1adb2ec4ddaf2

Крок 2. Не гаючи часу, дрібно шинкуємо пір’я зеленої цибулі і очищені зубці часнику. Знімаємо цедру з лимона.

1f5fac02a59dcb9b006febfbee81853f

Крок 3. Старанно віджимаємо кабачкову стружку від соку.

a349406a6ab4e195f43067646c2f1c21

Крок 4. Підготовлені компоненти відправляємо до кабачку, також посипаємо перцем і травами – помішуємо.

fbe79c4f3f13e3c90e9d2568bed48daa

Крок 5. Висипаємо просіяне борошно, змішану з розпушувачем і крохмаль – ретельно перемішуємо і при необхідності досолюємо.

0971f92c8c559452b4a01cc0269e4e08

Крок 6. Змочуємо долоні у воді і формуємо деруни.

208942a2a5dfbc4f201e832a7fd26552

Крок 7. Готуємо заготовки на розігрітій олії протягом 4-5 хвилин з кожного боку.

eee500f4ee37e6d9611846d903cc3f26

Крок 8. Складаємо оладки на паперові рушники, щоб папір ввібрала зайву олію.

48cbb0954e8418c381c3c397646d3c07

Крок 9. Сервіруємо і подаємо. Смачного!

1011058a5968c1dc7bd80c94abec8dab

ПП дієтичні деруни з кабачків

ПП дієтичні деруни з кабачків готуються з додаванням вівсяних пластівців, за рахунок чого виходять досить поживними і ситними, незважаючи на низьку калорійність і «правильний» склад. Така страва підійде для тих, хто уважно стежить за харчуванням і фігурою.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Йогурт – 30 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 2 гр.
  • Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо і обсушуємо основний інгредієнт, зрізаємо хвостик і місце кріплення плодоніжки. Подрібнюємо на терці з самими дрібними отворами, віджимаємо сік.

f29e22e9b9138533be6b1367d2578ea0

Крок 2. Овочеву масу присмачуємо яйцем і натуральним йогуртом без добавок.

a2b2cf5be99e98e2d890d03ad52990eb

Крок 3. Склад доповнюємо подрібненим часником і дрібно-рубаним кропом.

ca7174d8876102ff46c5158924affc98

Крок 4. Висипаємо в суміш вівсянку, а також мелений перець і сіль.

06bf75573fb87dbc827853c5158b656d

Крок 5. Інгредієнти перемішуємо і настоюємо близько 5-7 хвилин.

57cc80f28189894f476f8a90911b8f88

Крок 6. Розігріваємо олію і смажимо деруни з двох сторін по 3-4 хвилини.

fb0705b7c4b29cdc946b2dc40743f0ed

Крок 7. Гаряче блюдо викладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу на радість сім’ї. Смачного!

c1789c1e00571a3f37d3fa1f9091468e

Деруни з кабачків з сиром

Деруни з кабачків з сиром приємно здивують вас своєю апетитною скоринкою золотистих відтінків і неймовірно ніжною м’якоттю, яка в буквальному сенсі тане в роті. Для готування будуть потрібні лише ті продукти, які часто є на полиці холодильної камери.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 250-300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 100-150 гр.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З кабачка зчищаємо шкірку і вирізаємо насіннєву коробочку, м’якоть тремо на терці. Стружку підсолюємо і перемішуємо, даємо постояти пару хвилин, зливаємо рідину.

41271771597181b3ff984ecb404a87a9

Крок 2. В овочеву масу вбиваємо яйця, додаємо рубану зелень.

284cd8bb62e7dcad8e8c0db39c448d09

Крок 3. Склад перемішуємо, натираємо сир.

171ed79ad897a6e9f3f60f948b42c21f

Крок 4. Посипаємо тісто молотим перцем і ще раз гарненько вимішуємо.

c4ef4dc87cc4f3733444b8d74ecdb641

Крок 5. Розігріваємо олію і за допомогою столової ложки викладаємо оладки.

d34eccc2a3bd6a5a71ce3a65e15d9fea

Крок 6. Підрум’янюємо і обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки.

a93448737e23466be22033ed73f6e900

Крок 7. Промокуємо серветками і подаємо. Смачного!

f5d0576ba02e579a94473b019e13d84a

Деруни з кабачків з фаршем

Деруни з кабачків з фаршем – це ситна і дуже ароматна страва, яка допоможе вам за мінімальний відрізок часу нагодувати велику сім’ю. Для спрощення процесу рекомендується використання не ручний терки, а наприклад, кухонного комбайна.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 600 гр.
  • Фарш – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Петрушка – 5-7 гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу кухонного комбайна поміщаємо м’якоть кабачка, очищений часник і промиту зелень.

dfb570fcf2e540bb9b852f42754340e2

Крок 2. Додаємо фарш, яйця, борошно і приправи.

b0e931e07e46e08f8531642089fd19fc

Крок 3. Компоненти інтенсивно перебиваємо до однорідної консистенції.

2a86c581693bf2ea13f80c2694c76a91

Крок 4. Викладаємо масу ложкою на сковорідку з розігрітою олією і готуємо з двох сторін до апетитної скоринки.

a10acb1f57118f987a40897833598fa3

Крок 5. Промакуємо зайвий жир паперовими рушниками і знімаємо пробу. Смачного!

bf94e96bab6d7a83249d40a6ae12c966

Деруни з кабачків з манкою замість борошна

Деруни з кабачків з манкою замість борошна мають ніжну і пористу текстуру, перед якою неможливо встояти навіть тим, хто не проявляє особливої «любові» до кабачкам. Однак якщо в цьому році урожай перевершив всі очікування, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Натертий кабачок солимо і розминаємо руками, залишаємо на 10 хвилин.

0e78a8580dccee9cfd6e14b8c229dc51

Крок 2. Після закінчення часу, віджимаємо стружку.

05e40e6354e3e53e37a8bf9f93fe29ee

Крок 3. До овочевої маси вбиваємо одне куряче яйце.

742e9911944f3198618ca13d3cf474a1

Крок 4. Доповнюємо рубаними пір’ям зеленої цибулі.

5103a10cf69e721a646067092875777f

Крок 5. Висипаємо потрібну кількість манної крупи.

bfd7ad6a1457baf5ee8eadbe3295e7bf

Крок 6. Складові перемішуємо і настоюємо 10 хвилин, щоб манка набрякла.

066060be69300a34fe6cb833e78d84b9

Крок 7. Ложкою викладаємо оладки на розігріту олію і смажимо на повільному полум’ї від 3 до 5 хвилин з кожного боку.

2eb5d525da95d938d982add263288b4b

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від процесу, але і від результату!

49f30ea7c3a86c5b8d3fd3d6295e6792

Кабачкові деруни з цибулею

Кабачкові деруни з цибулею і часником – це неймовірно ароматне страву, яке ідеально підходить для корисного і ситного сімейного обіду. Зелень ідеально поєднується з подрібненими кабачками, обсмаженими до рум’яної і хрусткої скоринки – пальчики оближеш!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Кабачки середні – 3 шт.
  • Цибуля зелена ( подрібнений ) – ¼ ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – ¾ ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску натираємо промитий кабачок, промакуємо стружку серветками, позбавляючись від зайвої вологи.

7d22e2991d3e455f8461a386a50b8e64

Крок 2. Доповнюємо овочеву суміш подрібненим часником і зеленню, борошном, сіллю і молотим перцем.

39de2c0f376217e76c20c3a695f7c78d

Крок 3. Гарненько перемішуємо.

2c6312a0366eb51c82a962de51ffef8b

Крок 4. На гарячу олію викладаємо по столовій ложці тіста, надаючи дерунам бажану форму.

9c4bc708c60eeaab61c07a26131a088f

Крок 5. Через 3 хвилини перевертаємо і доводимо до готовності на помірному полум’ї.

424aae538296eb38715fc5d294dc42bc

Крок 6. Укладаємо страву на тарілку і приступаємо до дегустації. Смачного!

33e3e50a73a208b8466e1f60676140e8

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал