Салат зі смаженою картоплею – 4 рецепта з покроковими фото

Салат зі смаженою картоплею – це оригінальна закуска для домашнього чи святкового столу, яка порадує вас цікавим смаком та неймовірною поживністю. Ми розглянемо 4 різних рецепта салатів, у яких головний компонент – апетитна смажена картопля. Візьміть на замітку та урізноманітнюйте ваше меню.

Салат зі смаженою картоплею і куркою

Салат зі смаженою картоплею і куркою – це апетитна, смачна і поживна закуска для домашнього обіду або свята. Таке частування нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює ваше звичне меню. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і промиваємо її.

Крок 2. Очищену картоплю натираємо на корейській тертці. Відкидаємо на сито і акуратно віджимаємо від вологи.

Крок 3. Смажимо картопляну соломку в великій кількості олії до рум’янцю. Після кладемо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 4. Невелика ріжемо куряче філе і також обсмажуємо його на олії до рум’янцю. Солимо до смаку.

Крок 5. Дрібними кубиками нарізаємо свіжий огірок і болгарський перець. Кладемо овочі в салатник.

Крок 6. Доповнюємо продукти кубиками твердого сиру і шматочками обсмаженої курки.

Крок 7. Поливаємо вміст майонезом.

Крок 8. Доповнюємо картопляною соломкою.

Крок 9. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 10. Салат зі смаженою картоплею і куркою готовий. Пригощайтеся!

Салат «Французький» з смаженою картоплею і буряком

Салат «французький» з смаженою картоплею і буряком виходить дуже оригінальним, завдяки цікавому поєднанню овочів. Для його приготування будуть потрібні найпростіші інгредієнти і не так вже й багато часу. Тому обов’язково спробуйте і урізноманітнюйте ваше меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля пай – 150 гр.
  • М’ясо – 200 гр.
  • Буряк – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Капуста – 150 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 200 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками ( найкраще соломкою ). Обсмажуємо на олії до рум’янцю. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 2. Приготуємо картопля пай. Для цього картоплю тремо на корейській терці і обсмажуємо до яскравого рум’янцю на олії.

Крок 3. Тонко шинкуємо капусту і злегка розминаємо її руками.

Крок 4. Очищену буряк натираємо на салатної терки. Також чинимо з морквиною.

Крок 5. Тонкою соломкою обробляємо солоні огірки.

Крок 6. У великій мисці змішуємо всі інгредієнти. Додаємо майонез, сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо.

Крок 7. Даємо частування трохи настоятися і подаємо його до столу. Салат «французький» з смаженою картоплею і буряком готовий. Пригощайтеся!

Салат з картоплею фрі і ковбасою

Салат з картоплею фрі і ковбасою дуже простий в приготуванні. Також він порадує вас цікавим смаком і поживними властивостями. Відмінна ідея для вашого сімейного обіду або ситного перекусу. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 130 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Майонез / сметана – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо картоплю, далі нарізаємо її тонкою соломкою. Можна скористатися овочерізкою. Нарізану картоплю промиваємо кілька разів під водою, щоб вимити крохмаль. Обсушимо продукт і обсмажуємо до рум’янцю на олії.

Крок 2. Ковбасу ріжемо невеликий соломкою.

Крок 3. Твердий сир пропускаємо через велику терку.

Крок 4. Дрібно ріжемо помідори і викладаємо їх першим шаром в салатник. Поливаємо майонезом і посипаємо подрібненим часником.

Крок 5. Викладаємо варену ковбасу. Також обмазуємо її майонезом.

Крок 6. Закриваємо ковбасний шар тертим сиром і картоплею фрі.

Крок 7. Салат з картоплею фрі і ковбасою готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Салат з картоплею фрі і морквиною по-корейськи

Салат з картоплею фрі і морквиною по-корейськи – це неймовірно яскраве і соковите частування для вашого домашнього або святкового столу. Додавання пікантною маринованої моркви дає салату незабутній смак. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Огірок солоний / маринований – 200 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і подрібнюємо її тонкою соломкою. Обсушимо продукт паперовим рушником і викладаємо його в розігріту з олією сковороду.

Крок 2. Обсмажуємо соломку до золотистої скоринки. Солимо до смаку.

Крок 3. Відварюємо куряче філе, остуджуємо і ділимо на волокна.

Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо солоні огірки.

Крок 5. Відміряємо необхідну кількість корейської моркви. Якщо вона занадто довга, то розрізаємо її на частини по-менше.

Крок 6. Збираємо салат за допомогою сервірованого кільця. Першим шаром викладаємо обсмажену картоплю фрі.

Крок 7. Змащуємо картоплю майонезом і викладаємо шар з курячого філе.

Крок 8. Додаємо майонез і солоні огірки.

Крок 9. Закриваємо шари корейською морквою, злегка обмазуємо майонезом. Після акуратно прибираємо кільце.

Крок 10. Салат з картоплею фрі і морквиною по-корейськи готова. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал