Піца з морепродуктами – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Піца з морепродуктами – це дуже смачне, оригінальне і ситне частування для вашого столу. Таку апетитну страву можна приготувати як до домашнього, так і до святкового столу. Є багато варіантів виконання піци з морепродуктами. Кращі ідеї ми зібрали в кулінарній добірці з шести рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Піца з креветками, сиром і помідорами

Піца з креветками, сиром і помідорами – це дуже ситне і оригінальне за смаком частування для сім’ї або великої компанії. Така апетитна і яскрава піца точно нікого не залишить байдужим, а приготувати її в домашніх умовах не складе особливих труднощів. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки – 300 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Помідори черрі – 4 шт.
  • Помідори стиглі – 2 шт.
  • Орегано сушений – 1 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Базилік зелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець рожевий мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Для тіста:

  • Борошно цілозернове – 180 гр.
  • Борошно пшеничне – 90 гр.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Оливкова олія – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. Дріжджі перемішуємо з теплою водою, цукром. Ми залишаємо на 10 хвилин до появи реакції.

Крок 2. Два види борошна просіюємо в глибоку миску. Третина цієї маси відокремлюємо і залишаємо на підсипання під час замішування.

Крок 3. Поступово всипаємо борошно в опару, ретельно вимішуємо не менше п’яти хвилин.

Крок 4. Всипаємо борошно яке залишилось. Замішуємо щільне тісто.

Крок 5. Отриманий комок залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.

Крок 6. В цей час приготуємо соус. У блендері перемелюємо стиглі помідори, трави, спеції, сіль і оливкова олія.

Крок 7. Розгортаємо готове тісто. Обмазуємо основу отриманим соусом. Відправляємо на 5 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 8. Викладаємо на основу розморожені креветки, шматочки сиру і половинки помідорів чері. Посипаємо сіллю і рожевим молотим перцем. Випікаємо ще 10-15 хвилин.

Крок 9. Піца з креветками, сиром і помідорами готова. Нарізайте і угощайтесь!

Піца з креветками і червоною рибою

Піца з креветками і червоною рибою виходить неймовірно ситною, апетитною і яскравою за смаком. Подавайте її до вечері або приходу гостей. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Кулінарний процес пройде приємно і не відніме багато часу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки – 8 шт.
  • Риба червона – 8 скибочок.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир моцарела – 50 гр.
  • Маслини – 6 шт.
  • Соус томатний – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Дріжджі хлібопекарські – 1/5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо тісто з борошна, води, масла і дріжджів. Розкачуємо його в тонкий пласт і обмазуємо томатним соусом.

Крок 2. Солимо основу, перчимо і поливаємо оливковою олією.

Крок 3. Розкладаємо скибочки моцарели.

Крок 4. Далі викладаємо шматочки червоної риби.

Крок 5. Рівномірно розділимо розморожені креветки.

Крок 6. Викладаємо маслини і тонкі шматочки болгарського перцю. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Піца з креветками і червоною рибою готова. Прикрашайте базиліком, подавайте до столу і угощайтесь!

Піца з креветками і кальмарами

Піца з креветками і кальмарами – яскраве і апетитне кулінарне рішення для вашого столу. Колоритна страва італійської кухні нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати таку піцу в домашніх умовах, беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тісто для піци – 400 гр.
  • Кільця кальмарів – 200 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • Соус томатний – 3 ст.л.
  • Оливки – 6 шт.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Сир моцарела – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Сік лимона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Подрібнюємо оливки, пір’я зеленої цибулі. Моцарелу ріжемо на тонкі скибочки.

Крок 3. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Обмазуємо його томатним соусом.

Крок 4. Викладаємо на підготовлену основу шматочки моцарели і оливок.

Крок 5. Розділимо по основі морепродукти. Посипаємо орегано, сіллю і поливаємо лимонним соком.

Крок 6. Додаємо чорний мелений перець і подрібнену зелену цибулю.

Крок 7. Посипаємо все це тертим пармезаном.

Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 9. Апетитна піца з креветками і кальмарами готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Домашня піца з мідіями і креветками

Домашня піца з мідіями і креветками виходить неймовірно апетитною, ароматною і оригінальною за смаком. Якщо ви хочете приємно здивувати ваших близьких або гостей, то обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 гр.
  • Мідії – 0,5 пачки.
  • Тісто дріжджове – 200 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Вершковий сир – 100 гр.
  • Майонез – 50 гр. + для нанесення сіточки.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Помідори – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Мідії і креветки маринуємо в соєвому соусі і лимонному соку. Ми залишаємо на 30 хвилин.

Крок 3. Розкачуємо дріжджове тісто і обмазуємо його сумішшю з майонезу і вершкового сиру.

Крок 4. Викладаємо мариновані морепродукти.

Крок 5. Зверху кладемо часточки помідора і тертий твердий сир.

Крок 6. Наносимо на піцу тонку майонезну сіточку. Відправляємо частування в розігріту до 220 градусів духовку на 7 хвилин.

Крок 7. Домашня піца з мідіями і креветками готова. Можна подавати до столу і пробувати!

Піца з кальмарами в домашніх умовах

Піца з кальмарами в домашніх умовах – оригінальна і неймовірно смачна кулінарна ідея. Таку яскраву і апетитну страву нескладно приготувати за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Побалуйте себе і близьких цікавим частуванням з нотками італійської кухні.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тісто для піци – 300 гр.
  • Кальмар – 1 шт.
  • Аджика – 2 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Кладемо його на деко з пергаментом.

Крок 2. Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Крок 3. Перемішуємо аджику, майонез і сіль. Обмазуємо основу піци соусом.

Крок 4. Посипаємо заготівлю подрібненою петрушкою.

Крок 5. Кальмар опускаємо в окріп на три хвилини. Після його остуджуємо і ріжемо тонкими кільцями. Викладаємо на піцу.

Крок 6. Посипаємо частування тертим сиром. Відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Крок 7. Піца з кальмарами в домашніх умовах готова. Можна подавати до столу!

Піца з креветками і ананасами

Піца з креветками і ананасами – це неймовірно ситне і оригінальне за смаком частування для сім’ї або великої компанії. Така апетитна і яскрава піца точно нікого не залишить байдужим. Приготувати її в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки – 250 гр.
  • Мідії – 100 гр.
  • Томати – 100 гр.
  • Ананаси – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чилі – ¼ шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Тісто дріжджове – 850 гр.
  • Базилік свіжий / сухий – 3 листа. / 1 ч.л.
  • Йогурт натуральний – 2 ст.л.
  • Соус томатний – 3 ст.л.
  • Сік лимонний – 0,5 ч.л.
  • Часник – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Морепродукти заливаємо теплою водою на 10 хвилин.

Крок 2. При необхідності, очищаємо їх. Після поливаємо невеликою кількістю лимонного соку.

Крок 3. Подрібнюємо томати, цибуля, перець чилі. Зубчик часнику очищаємо від лушпиння.

Крок 4. Дріжджове тісто розминаємо руками і розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 5. Викладаємо заготівлю в форму для випікання або на деко.

Крок 6. Проколюємо основу піци виделкою або зубочисткою.

Крок 7. Обмазуємо томатним соусом, посипаємо подрібненим часником, перцем і базиліком.

Крок 8. Далі посипаємо половиною тертого сиру.

Крок 9. Викладаємо тонкі колечка цибулі.

Крок 10. Далі кладемо шматочки томатів.

Крок 11. Рівномірно розділимо креветки і мідії.

Крок 12. Викладаємо шматочки ананаса.

Крок 13. Поливаємо натуральним йогуртом і засипаємо сиром.

Крок 14. Відправляємо піцу в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 15. Випікаємо близько 20 хвилин до готовності.

Крок 16. Соковита і ароматна піца з креветками і ананасами готова. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал