Лечо з перцю і баклажанів на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

fcd8aab1c82af40acc86441e2c139092

Лечо з перцю і баклажанів на зиму – це апетитна, соковита і яскрава заготівля, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Таке частування можна подавати до гарячих страв або просто є з хлібом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів з покроковими фото.

Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму

Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 3 кг.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Часник – 50 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму дуже простий. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти і промиємо їх під водою.

1d6defeec9a1c808b63bec87d5c96b87

Крок 2. З помідорів зрізаємо плодоніжки. Далі плоди прокручуємо через м’ясорубку. Отриману масу відразу перекладаємо в велику каструлю і ставимо на плиту. Встановлюємо невеликий вогонь.

2b333d02497c94edd29161e75f7ac063

Крок 3. Баклажани ріжемо невеликий акуратною соломкою.

a399d19f48d749a178327d641ea19a04

Крок 4. Соломку з баклажан відправляємо в каструлю з томатною масою.

0876e40bbcc76c4c5dd082fb36192ff5

Крок 5. Очищені від насіння перці також ріжемо соломкою і викладаємо в каструлю.

ef0a659fbe653c8262476b3accb09589

Крок 6. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння і після томів близько 15 хвилин.

bc0dc369d631a0bcf141fa84c046d149

Крок 7. Додаємо в масу сіль.

fe9becd69104e07cfc692512c97519a5

Крок 8. Висипаємо вказану кількість цукру.

9f4f4857c6baaa6b4268d02a99bf888a

Крок 9. Вливаємо столовий оцет і олію.

886183b9824dfe665cde93496c45672d

Крок 10. Викладаємо сюди подрібнену петрушку з часником. Можна подрібнити продукти і вимісити їх з олією. Так смачніше.

dd68997fda7dd8a6c98b1b2daa4c4607

Крок 11. Перемішуємо овочеву масу і даємо їй протушкуватися ще близько 10 хвилин.

82e31fce812d6ab986326b76afb73666

Крок 12. Розливаємо частування по стерилізованих скляним банкам.

966504b9280c7293fd9bdcfe5649f75b

Крок 13. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

8a47c1e055727f5a4136c59e0a6c4e10

Крок 14. Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму готове. Прибирайте на тривале зберігання в підходяще місце.

22c9b8e5fc13a36940985c07efa0b614

Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти

Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти відрізняється насиченим смаком і неймовірною соковитою. Таке частування можна подавати в якості закуски або використовувати в приготуванні інших домашніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Паста томатна – 3-4 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 2-3 ст.л.
  • Оцет 9% – 30 мл.
  • Олія – 70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти підготуємо потрібні продукти, промиємо їх під водою.

194dd91d9ee3f6c644ad18a738bdc0ca

Крок 2. У каструлі з’єднуємо томатну пасту з чистою водою. Добре перемішуємо суміш.

190742a89fa2c9bc136381a1c3f2ebfd

Крок 3. Далі приступаємо до нарізки овочів. Баклажан і моркву ріжемо брусочками, ріпчаста цибуля – тонкими півкільцями.

51a05923636f1c54487b77f6a8ace22a

Крок 4. Викладаємо нарізані продукти в томатну суміш.

3c74cfadb62b270d6c588d2fb0254e67

Крок 5. Очищаємо болгарський перець від насіння, обробляємо його великими скибочками. Відправляємо в загальну масу. Проварюємо заготівлю близько 15 хвилин.

16293f70a904ed31a9c68d8490cba2c0

Крок 6. Доповнюємо вміст сіллю, цукром, олією і подрібненим часником. Перемішуємо, варимо ще 10 хвилин і доповнюємо столовим оцтом.

d1bda2e396a6efbd4fdfc97728f0b6f8

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

aad7ab300a30b03595ce8cab26664eb4

Крок 8. Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти готове. Прибирайте апетитну заготівлю на довге зберігання.

94679fa2936912e9a7b0029a688c219b

Лечо з перцю, баклажанів і кабачків

Лечо з перцю, баклажанів і кабачків – це апетитне частування для всієї родини, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу соковиту овочеву заготівлю. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 200 гр.
  • Кабачок – 250 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 500 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як приготувати лечо з перцю, баклажанів і кабачків. Насамперед промиваємо кабачок і обробляємо його на кубики середнього розміру.

12b50731714c2f5dbcdfc58ca40c83c2

Крок 2. Так само чинимо з баклажанами. Промиваємо і ріжемо кубиком.

b7bfd5506ec1caf0529506afe09001ab

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння, ріжемо його тонкими півкільцями.

76990d365793e3d1cbebfb46127eeb07

Крок 4. Промиваємо помідори і звільняємо їх від плодоніжок. Далі плоди подрібнюємо в блендері або прокручуємо через м’ясорубку.

3a5cbbf7524949bfc0b3e9a40158825c

Крок 5. Очищену моркву натираємо на великій терці. Болгарські перці обробляємо тонкою соломкою.

3a869961bcc2e3e3cfcaf55b0cdee1dc

Крок 6. Всі підготовлені продукти відправляємо в велику каструлю з товстим дном. Доповнюємо їх томатної сумішшю, подрібненим часником, сіллю, спеціями і цукром. Кип’ятимо масу і після варимо близько 45 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

9afc2430a2a994b61326edf05d08a875

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно охолонути в такому положенні.

2fbf4d5fb42bd4aa40b10fca0266e443

Крок 8. Лечо з перцю, баклажанів і кабачків готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

f8aa29c4b5c4e3694476939c9b203428

Лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму

Лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму – це оригінальна заготівля для вашого столу, яка урізноманітнює домашнє меню. Готове частування порадує насиченим смаком і соковитою. Подавайте до столу з хлібом, улюбленими гарнірами або гарячими стравами.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму.

6ea4f8c0e5c57d4f6386b22a1bc0b0c3

Крок 2. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжку. Самі плоди ріжемо часточками і відправляємо в чашу блендера.

2ed6b780c71e30d8ab77623d96f151e0

Крок 3. Подрібнюємо овочі. Також це можна зробити з використанням м’ясорубки. Вибирайте варіант, який вам більш зручний.

409befda2ebcd65e46c24c9e2f814b71

Крок 4. Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Якщо переживаєте, що овоч може гірчити, посоліть його і залиште на 15 хвилин. Разом з соком піде гіркоту. Далі інгредієнт досить ополоснути водою.

afa16354161efe52e9960c33dec086ac

Крок 5. Промиті кабачки також ріжемо невеликими кубиками.

807abf2e962bb32fbd9ae376e85ee405

Крок 6. Моркву обробляємо брусочками, ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.

53160720c75898443adca5d61d8a31ea

Крок 7. Очищаємо болгарські перці від насіння, після чого ріжемо їх тонкою соломкою.

185969fda7dba49e795e1b41873e0f66

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди баклажани, кабачки, цибуля, морква і перець. Злегка обсмажуємо овочі.

2470741bfc6548e9797e3e226d7ae49c

Крок 9. Доповнюємо з томатної сумішшю, сіллю і цукром.

899da216cfa228d08ae9aece8ca91d1c

Крок 10. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 30 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

5dfac6cf75cd10646990f42e5243372a

Крок 11. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно остигати в такому положенні.

46a557b4b589f623a14d3ba27021ee68

Крок 12. Лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму готове. Прибирайте на зберігання.

0729ec485310a14b440ccd149ee4cd5e

Лечо з баклажанами і огірками на зиму

Лечо з баклажанами і огірками на зиму приємно здивує вас насиченим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню овочевою заготівлею.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 0,7 кг.
  • Перець болгарський – 350 гр.
  • Огірок – 350 гр.
  • Помідори – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Олія – 100 мл.
  • Есенція оцтова 70% – 5 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до заготівлі апетитного лечо з баклажанами і огірками на зиму. Спершу підготуємо потрібні продукти, промиємо овочі під водою.

b810001723eb816de22e08589eb800ba

Крок 2. Огірки ріжемо тонкими кружечками або напів-кружками.

4cf49f965b44429562cb2ca7c55d67df

Крок 3. Дрібними шматочками нарізаємо очищену ріпчасту цибулю.

6a20ca5e369334e4387dde036d93ebe2

Крок 4. Баклажани ріжемо кубиками середнього розміру.

bcee35b6af1cab83bdb66e89930ebe94

Крок 5. Болгарські перці очищаємо від насіння. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.

d0d6fd5783b5d5f316fd2fc81998217d

Крок 6. Помідори складаємо в чашу блендера, подрібнюємо до стану кашиці.

051c11a4bb857194017e4525b32db504

Крок 7. Отриману суміш переливаємо в каструлю або сотейник. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на невеликому вогні.

767c4cd28407ad4e5adcc0678eff2f21

Крок 8. Додаємо подрібнену ріпчасту цибулю.

de25cf1a247d090ca671602aa2c5e177

Крок 9. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.

f42074950b694c6bde61e7d488d80435

Крок 10. Викладаємо колечка огірків.

4bac63efa288ac6bf994705c414a7faf

Крок 11. Викладаємо кубики баклажана. Знову кип’ятимо вміст.

5905d62e774ed38d45ccfade437096ef

Крок 12. Перемішуємо масу і тушкуємо близько 25-30 хвилин.

58f49acbf5c2bccd1de6c4db216ffe69

Крок 13. Вливаємо олію.

4cf2ba0f7bb7717a222249309b768315

Крок 14. Додаємо сіль і спеції за смаком.

ca73b0bfcaf529d74faf28a5bb20faf9

Крок 15. Висипаємо цукор і вливаємо оцтову есенцію. Перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин. Після розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, укутуємо в плед і даємо повністю охолонути.

3371fa62c8ece245b38dd6cd226f282f

Крок 16. Лечо з баклажанами і огірками на зиму готове. Забирайте заготовки на зберігання.

922aa00a36de042d622c8d5bab092e2d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал