Лечо з перцю і баклажанів на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Лечо з перцю і баклажанів на зиму – це апетитна, соковита і яскрава заготівля, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Таке частування можна подавати до гарячих страв або просто є з хлібом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів з покроковими фото.

Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму

Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 3 кг.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Часник – 50 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму дуже простий. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти і промиємо їх під водою.

Крок 2. З помідорів зрізаємо плодоніжки. Далі плоди прокручуємо через м’ясорубку. Отриману масу відразу перекладаємо в велику каструлю і ставимо на плиту. Встановлюємо невеликий вогонь.

Крок 3. Баклажани ріжемо невеликий акуратною соломкою.

Крок 4. Соломку з баклажан відправляємо в каструлю з томатною масою.

Крок 5. Очищені від насіння перці також ріжемо соломкою і викладаємо в каструлю.

Крок 6. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння і після томів близько 15 хвилин.

Крок 7. Додаємо в масу сіль.

Крок 8. Висипаємо вказану кількість цукру.

Крок 9. Вливаємо столовий оцет і олію.

Крок 10. Викладаємо сюди подрібнену петрушку з часником. Можна подрібнити продукти і вимісити їх з олією. Так смачніше.

Крок 11. Перемішуємо овочеву масу і даємо їй протушкуватися ще близько 10 хвилин.

Крок 12. Розливаємо частування по стерилізованих скляним банкам.

Крок 13. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

Крок 14. Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму готове. Прибирайте на тривале зберігання в підходяще місце.

Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти

Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти відрізняється насиченим смаком і неймовірною соковитою. Таке частування можна подавати в якості закуски або використовувати в приготуванні інших домашніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Паста томатна – 3-4 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 2-3 ст.л.
  • Оцет 9% – 30 мл.
  • Олія – 70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти підготуємо потрібні продукти, промиємо їх під водою.

Крок 2. У каструлі з’єднуємо томатну пасту з чистою водою. Добре перемішуємо суміш.

Крок 3. Далі приступаємо до нарізки овочів. Баклажан і моркву ріжемо брусочками, ріпчаста цибуля – тонкими півкільцями.

Крок 4. Викладаємо нарізані продукти в томатну суміш.

Крок 5. Очищаємо болгарський перець від насіння, обробляємо його великими скибочками. Відправляємо в загальну масу. Проварюємо заготівлю близько 15 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо вміст сіллю, цукром, олією і подрібненим часником. Перемішуємо, варимо ще 10 хвилин і доповнюємо столовим оцтом.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти готове. Прибирайте апетитну заготівлю на довге зберігання.

Лечо з перцю, баклажанів і кабачків

Лечо з перцю, баклажанів і кабачків – це апетитне частування для всієї родини, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу соковиту овочеву заготівлю. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 200 гр.
  • Кабачок – 250 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 500 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як приготувати лечо з перцю, баклажанів і кабачків. Насамперед промиваємо кабачок і обробляємо його на кубики середнього розміру.

Крок 2. Так само чинимо з баклажанами. Промиваємо і ріжемо кубиком.

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння, ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 4. Промиваємо помідори і звільняємо їх від плодоніжок. Далі плоди подрібнюємо в блендері або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Очищену моркву натираємо на великій терці. Болгарські перці обробляємо тонкою соломкою.

Крок 6. Всі підготовлені продукти відправляємо в велику каструлю з товстим дном. Доповнюємо їх томатної сумішшю, подрібненим часником, сіллю, спеціями і цукром. Кип’ятимо масу і після варимо близько 45 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно охолонути в такому положенні.

Крок 8. Лечо з перцю, баклажанів і кабачків готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму

Лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму – це оригінальна заготівля для вашого столу, яка урізноманітнює домашнє меню. Готове частування порадує насиченим смаком і соковитою. Подавайте до столу з хлібом, улюбленими гарнірами або гарячими стравами.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму.

Крок 2. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжку. Самі плоди ріжемо часточками і відправляємо в чашу блендера.

Крок 3. Подрібнюємо овочі. Також це можна зробити з використанням м’ясорубки. Вибирайте варіант, який вам більш зручний.

Крок 4. Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Якщо переживаєте, що овоч може гірчити, посоліть його і залиште на 15 хвилин. Разом з соком піде гіркоту. Далі інгредієнт досить ополоснути водою.

Крок 5. Промиті кабачки також ріжемо невеликими кубиками.

Крок 6. Моркву обробляємо брусочками, ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.

Крок 7. Очищаємо болгарські перці від насіння, після чого ріжемо їх тонкою соломкою.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди баклажани, кабачки, цибуля, морква і перець. Злегка обсмажуємо овочі.

Крок 9. Доповнюємо з томатної сумішшю, сіллю і цукром.

Крок 10. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 30 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

Крок 11. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно остигати в такому положенні.

Крок 12. Лечо зі смаженими баклажанами і кабачками на зиму готове. Прибирайте на зберігання.

Лечо з баклажанами і огірками на зиму

Лечо з баклажанами і огірками на зиму приємно здивує вас насиченим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню овочевою заготівлею.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 0,7 кг.
  • Перець болгарський – 350 гр.
  • Огірок – 350 гр.
  • Помідори – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Олія – 100 мл.
  • Есенція оцтова 70% – 5 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до заготівлі апетитного лечо з баклажанами і огірками на зиму. Спершу підготуємо потрібні продукти, промиємо овочі під водою.

Крок 2. Огірки ріжемо тонкими кружечками або напів-кружками.

Крок 3. Дрібними шматочками нарізаємо очищену ріпчасту цибулю.

Крок 4. Баклажани ріжемо кубиками середнього розміру.

Крок 5. Болгарські перці очищаємо від насіння. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Помідори складаємо в чашу блендера, подрібнюємо до стану кашиці.

Крок 7. Отриману суміш переливаємо в каструлю або сотейник. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на невеликому вогні.

Крок 8. Додаємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 9. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.

Крок 10. Викладаємо колечка огірків.

Крок 11. Викладаємо кубики баклажана. Знову кип’ятимо вміст.

Крок 12. Перемішуємо масу і тушкуємо близько 25-30 хвилин.

Крок 13. Вливаємо олію.

Крок 14. Додаємо сіль і спеції за смаком.

Крок 15. Висипаємо цукор і вливаємо оцтову есенцію. Перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин. Після розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, укутуємо в плед і даємо повністю охолонути.

Крок 16. Лечо з баклажанами і огірками на зиму готове. Забирайте заготовки на зберігання.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал