Салати на швидку руку – 9 смачних і простих рецептів з покроковими фото

206f3f66af0228dc65041ccae8830722

Салати на швидку руку – страви, які не раз виручали господинь. Маючи в арсеналі кілька простих і швидких рецептів, можна вирішити питання зі спонтанним перекушуванням або швидко зібрати їжу на стіл, в момент гостей, що раптово нагрянули. Таких салатів безліч на різний смак і гаманець. З цієї статті ви можете підібрати собі рецепт під миттєві бажання.

Швидкий і легкий салат з крабовими паличками

Швидкий і легкий салат з крабовими паличками за всіма пунктами має переваги. По-перше, – бюджетний склад продуктів. По-друге, – швидкість приготування. По-третє, – поживна цінність. З таким салатом ви дуже смачно і швидко впораєтеся з раптовим почуттям голоду між основними прийомами їжі.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
  • Палички крабові – 250 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий. Курячі яйця вимагають варіння. Тому складіть їх з каструлю, залийте водою і поставте варитися. Від моменту закипання засічіть 8-10 хвилин. Потім яйця остудити і очистіть.

fced3e1fc7ad6c4d90da81c144ee393d

Крок 2. Варені курячі яйця і крабові палички наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 сантиметр.

816e145da98d27db9687048691e6a2df

Крок 3. Консервовану кукурудзу відкиньте на ситечко, щоб з неї скла рідина.

765d617065ec2b83b272b2420c7f467d

Крок 4. У салатниці з’єднайте варені яйця, крабові палички і кукурудзу.

73f35ac7dbd4d5aa9d8050712ad04640

Крок 5. Заправте салат майонезом і посоліть за смаком.

2dc882c0031ac482a31deae2704adec3

Крок 6. Салат перемішайте і можна відразу подавати його для перекусу на стіл. Смачного!

0adc5dda1ea87222208db475a07d4080

Салат з шинкою, сиром, яйцем і огірком

Салат з шинкою, сиром, яйцем і огірком готується надто просто, тому ми і ділимося з вами цим рецептом. Таку закуску легко зможе приготувати навіть підліток. Але найголовніше, салат виходить дуже соковитим і смачним, не відірватися.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Шинка – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 170 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте огірки і зелень, просушіть їх. Шинку і огірки наріжте тонкою соломкою. Такий спосіб нарізки більш оригінально виглядає в салаті.

23c25b4b362f7d5b3af29c61826ea713

Крок 2. Шматочок твердого сиру наріжте такою же соломкою. Зелень дуже дрібно порубайте ножем.

147de3d70fdca9ebc71bb78bd688870e

Крок 3. Потім ці подрібнені продукти викладіть в глибоку салатницю. З консервованої кукурудзи попередньо злийте рідину.

b34f4777d256ec099072150ccb1c6c60

Крок 4. Заправте салат майонезом і перемішайте. При необхідності відкоригуйте смак, додавши сіль і перець за смаком. Смачний і швидкий салат з шинкою готовий. Смачного!

78036ced795a540a0cf1186303a6658f

Простий салат з консервованою квасолею

Простий салат з консервованою квасолею – безпрограшний варіант для того, щоб швидко і якісно нагодувати невелику компанію. По-перше, квасоля є дуже ситним продуктом. А по-друге, вона гармонійно поєднується, як з овочами, так і з м’ясом, тому не соромтеся проявляти фантазію.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Майонез – 60 гр.
  • Помідори – 240 гр.
  • Квасоля, консервована без рідини – 200 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Сир твердий – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте зелень і помідори. З консервованої квасолі попередньо злийте рідину. Зубчик часнику очистіть від лушпиння.

4a1e3c34f036fdd90e5f82c2225818e6

Крок 2. Щоб позбутися від зайвої рідини, квасолю можна викласти на щільні паперові рушники.

69c522deb7d70a1c08fa7aede3db6b33

Крок 3. Помідори розріжте навпіл, видаліть місця кріплення плодоніжок і сік з насінням. Потім наріжте м’якоть соломкою.

1339f5184b121887996a0222c81bd556

Крок 4. Твердий сир натріть на терці з дрібними отворами.

697289f68566b9d9f1664653b89ade45

Крок 5. Свіжу зелень дрібно порубати ножем.

74916db2f6bd1f198677db7c1708d88c

Крок 6. У салатниці змішайте всі підготовлені продукти: квасолю, помідори, сир і зелень.

9364ed14661dcba878d3cfe3b627111b

Крок 7. Заправте салат майонезом, видавіть через прес часник і посоліть за смаком.

7e9be4f1bbee57ab25627482a8558a60

Крок 8. Салат перемішайте і відразу можна подавати на стіл. Такий експрес-салат з консервованою квасолею обов’язково повинен бути у вас в кулінарній книзі. Смачного!

f8e4bbba1b0b67ece46eee88b025ff70

Легкий і смачний салат з консервованим тунцем

Легкий і смачний салат з консервованим тунцем, як і будь-яка рибна страва, – це закуска на любителя. Але, одного разу приготувавши такий салат заради цікавості, ви точно захочете повторити рецепт жоден раз. Тунець сам по собі цінний вид риби, багатий білком і фосфором.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч.л.
  • Суміш пряних трав – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця зваріть круто заздалегідь, щоб до моменту приготування салату вони були холодними. Огірки помийте, а з консервованого тунця злийте рідину.

985ea5d9b278ee2d1201dc01e87b3889

Крок 2. Огірки наріжте кубиками невеликого розміру.

0f7c3aa8e4b4d642983f092d34d3776a

Крок 3. Яйця очистіть від шкаралупи і також наріжте кубиками, як і огірки.

8bd0c91175b4337a1bfe195b02ae65cc

Крок 4. Шматочки консервованого тунця розімніть виделкою. Всі інгредієнти тримайте на окремих тарілочках.

e6bac771b8e6725842ce09517f2c25f8

Крок 5. Для заправки салату буде служити суміш оливкової олії, лимонного соку і діжонської гірчиці. Посоліть і приправте її сумішшю пряних трав за смаком.

cf26053ca1016bb1a7a2a31cacd90bd9

Крок 6. Тепер можна переходити до збірки салату. На плоску тарілку встановіть кулінарне кільце. Першим шаром викладіть подрібнені огірки, полийте їх заправкою.

fbb86a7fed7b9485a054df367e3dd8e3

Крок 7. Далі покладіть філе тунця, розрівняйте шар і полийте його заправкою.

0d36acdd3839270b65deff1ba99eb209

Крок 8. Останнім шаром покладіть нарізані курячі яйця, злегка утрамбуйте шар.

8642be5ade4f64d6eb083639b98457c2

Крок 9. Акуратно приберіть кільце і прикрасьте салат свіжими овочами і зеленню. Подавайте салат з консервованим тунцем відразу після приготування. Смачного!

98cd8dd6705ffb6baa1bd9f1883bad3f

Салат з копченою ковбасою і кукурудзою

Салат з копченою ковбасою і кукурудзою – це нескладний рецепт закуски з цікавим смаком. Копчена ковбаса і сир робить блюдо ситним, кукурудза надає йому соковитість, а морквина доповнює і балансує смак страви. Виходить ідеально смачно.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Морквина – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З консервованої кукурудзи злийте сік. Морквину очистіть від верхнього шару і помийте. З ковбаси зніміть натуральну оболонку.

e8c103781db794b89a7e26833ca41bd1

Крок 2. Морквину натріть на великій терці. Ковбасу наріжте соломкою.

c8f2bac35dc37888045cb5b642e4f8ea

Крок 3. Невеликий шматочок твердого сиру натріть на терці з великими осередками, додайте стружку до інших продуктів в мисці.

444e3f7e147db8d13f7909b7d5d24f0a

Крок 4. Пересипте кукурудзу в салатницю.

e0baada05a0bde51bf66c0610e3a7adc

Крок 5. Видавіть в салат один зубчик часнику через прес, додайте подрібнену зелень, майонез, сіль і перець за смаком. Перемішайте і закуска готова. Смачного!

5fa855929674f2dffecdb7b2467630f5

Салат з куркою і корейською морквою

Салат з куркою і корейською морквою – один з найпростіших і швидких способів смачним чином перекусити. Таке вдале поєднання продуктів робить салат, ситним, соковитим і в той же час ніжним. Готування, до речі, займає зовсім небагато часу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Майонез / сметана / йогурт – 3 ст.л.
  • Морквина по-корейськи – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Всі продукти зібрані. Куряче філе необхідно приготувати. Є два варіанти. Наріжте його невеликими шматочками, посоліть і обсмажте на олії протягом 5 хвилин, або зваріть в підсоленій воді і потім наріжте. З консервованої кукурудзи злийте сік.

9894e8955c7e6e351781b854bf264cf7

Крок 2. Куряче філе викладіть в миску для салату.

7bc04fc50f8565f927aa5397af53cd89

Крок 3. До курки додайте кукурудзу і корейську морквину. Морквину можна попередньо розрізати на більш короткі відрізки.

3cbbcbf03138bfd35d94d45ca3cbb31f

Крок 4. Заправте салат майонезом. Якщо ви любите менш калорійні варіанти, то майонез можна замінити сумішшю сметани і натурального йогурту.

db2a232c6b8aa992ba7e8cdca9667b1a

Крок 5. Салат з куркою і корейською морквою готовий, подавайте його до столу. Смачного!

85b1944ea0071d2530cb650676a1673b

Простий овочевий салат на швидку руку

Простий овочевий салат на швидку руку – що може бути простіше? Особливо актуальний цей рецепт влітку, коли овочі починають активно дозрівати на грядках, і жодна трапеза не обходиться без смачного і соковитого доповнення у вигляді салату або нарізки.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Перець болгарський солодкий – 240 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 120 гр.
  • Огірки – 170 гр.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Сік лимонний – 1-1,5 ст.л.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кунжут – 10 гр.

Для маринаду:

  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Вода – 125 мл.
  • Цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій мисочці змішайте маринад для цибулі. У кип’яченій воді розчиніть сіль і цукор.

d696e497bce4c5cb6f886e87b56a8d3d

Крок 2. Головку червоної цибулі очистіть від лушпиння, наріжте її півкільцями. Перекладіть цибулю в гарячий маринад і залиште на 10-12 хвилин. Потім відкиньте цибулю на сито, щоб скла вода.

fd562f37a2a10db79e4377a9355bdc67

Крок 3. Для заправки салату змішайте оливкову олію, лимонний сік і гірчицю. Отриману суміш посоліть за смаком.

85c90518af3f2baf17b1bc1ab9960b75

Крок 4. Далі наріжте овочі. Огірки – напів-кружечками, солодкий перець – кубиками, помідори — часточками. Зелень в довільному порядку дрібно порубати ножем.

3e3590902cee439dbbabdb13799c9b5c

Крок 5. Подрібнені овочі перекладіть в салатницю. Цибулю ще додатково відіжміть руками і відправте до інших продуктів, влийте підготовлену для салату заправку.

e364aae64d95139a5c5731d006d4075c

Крок 6. Перемішайте салат ложкою. Для красивої подачі овочевого салату візьміть широку тарілку, розкладіть на ній салатні листи і викладіть салат. Посипте закуску кунжутом. Смачного!

5aacc65cb79b5a4f1276b8d7228c0d9a

Недорогий і смачний салат зі свіжої капусти

Недорогий і смачний салат зі свіжої капусти складе відмінну компанію смаженої картоплі, макаронам по-флотськи, запеченої рибі або іншим гарячих страв. Це чудова хрустка закуска, яку можна готувати хоч цілий рік, так як дефіциту капусти і морквини в магазинах не буває.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Капуста білява – 100 гр.
  • Морквина – 50 гр.
  • Сік лимонний / лимонна кислота – 1 ст.л. / 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте капусту, видаліть верхні підв’ялені листи. Морквину очистіть овочечисткою і також помийте проточною водою. З половинки лимона видавіть сік.

8ab8017c4e4298f1545ab01258490da2

Крок 2. Гострим ножем нашаткуйте капусту тонкою соломкою. Злегка помніть стружку руками.

23c87a6671e1524a79c5719829ec459a

Крок 3. Морквину натріть на великій терці.

8334e8c346d5d49aa45c72df8abfa2ab

Крок 4. У мисці з’єднайте капустяну соломку і морквяну стружку.

62c3e4f0ffb474269a935552c5e867df

Крок 5. До овочів додайте лимонний сік, олію і сіль за смаком.

8d38825161fa85dae8118cd14ef0a320

Крок 6. Недорогий і дуже швидкий салат зі свіжої капусти готовий, прикрасьте його листочками свіжої петрушки і подавайте на стіл. Смачного!

60e6600fee60e52097da4c63ee9d9962

Салат з консервованою сайрою на швидку руку

Салат з консервованою сайрою на швидку руку – ситне блюдо, яке цілком може скласти основу легкої вечері. Зате салат дуже швидко готується з найдоступніших продуктів, які зазвичай є в кожному холодильнику: яйця, огірки, цибуля і майонез.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сайра консервована – 1 банка.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Майонез – для заправки.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця відваріть круто. Огірок помийте. Шматочки сайри витягніть з банки.

dd6ac5afadf03beea355bd1bd5144b88

Крок 2. Консервовану рибу розламати на невеликі шматочки.

bdfdf86bdf70fdb6f33f988e26e1049a

Крок 3. З варених яєць зніміть шкаралупу, наріжте їх кубиками.

b79a9d64ce752c1537bf4233744f9f49

Крок 4. Свіжий огірочок також наріжте невеликими кубиками.

746ce2f5ca5fc9aa8cbf2b2b683f222a

Крок 5. Цибулю можна використовувати звичайну білу або червону. Головку ріпчастої цибулі очистіть, дрібно наріжте. Подрібнені овочі посоліть і приправте до смаку.

61b818cc7d23e60ab82629481b53adcf

Крок 6. Салат заправте майонезом, перемішайте і можна їсти. Смачного!

fe756ca9eaddeee8ec7d55103491f432

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал