Черешня на зиму – 7 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

0e6d1a352d355cc6e5c023752a5cf067

Черешня на зиму – це яскрава і насичена за смаком заготівля для всієї родини. З соковитою і смачної ягоди можна приготувати ароматні компоти, густі джеми і апетитні варення. Для заготівлі ягоди в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з семи кращих рецептів з покроковими фото.

Густе варення з черешні без кісточок

Густе варення з черешні без кісточок виходить дуже насиченим і ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Черешня – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

683f5ab8aeb9681789e50ffc086e56cc

Крок 2. Черешню перебираємо і добре промиваємо під водою.

ed14e8c219eff205add62dead80bc37d

Крок 3. Видаляємо з ягід кісточки. Зручно це робити за допомогою зубочистки або шпильки.

ebf47ff853d0608fa69ba9408038a620

Крок 4. Викладаємо основний інгредієнт в глибоку миску. Засипаємо цукром і залишаємо на 1-2 години. В процесі масу постійно помішуємо.

9b4e1c028b0a5424829bdd7d9b7ad681

Крок 5. Ставимо заготівлю на плиту і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин, постійно помішуючи. Після масу повністю остуджуємо і повторюємо процедуру ще два рази. Це дозволить нам отримати густе варення з цільними ягодами без кісточок.

cf4b2dea591dbe581dce791a7dc83582

Крок 6. Переливаємо продукт в стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо повністю охолонути і відносимо на зберігання.

672a7decb6fc36e97e50035397b2ab09

Крок 7. Густе варення з черешні без кісточок готове!

51f3d536c0c66b478f2d4837d8fbb67c

Варення з черешні з кісточками на зиму

Варення з черешні з кісточками на зиму – цікавий рецепт, який кожному потрібно взяти на замітку. Такі ласощі виходить дуже яскравим і насиченим за смаком. Можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до домашніх десертів. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Черешня – 1 кг.
  • Цукор – 0,8 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

a292bc812560321f2e15ff186bfb65ac

Крок 2. Перебираємо черешню і ретельно промиваємо її під водою. Відкидаємо на друшляк.

91683e9182ee9ee0b9ea02fb0afdb034

Крок 3. Перекладаємо ягоди в миску. Засипаємо їх цукром і залишаємо до виділення соку. На це піде приблизно одну-дві години.

97fd0be529474e936413e4d10e222026

Крок 4. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо близько 10 хвилин. Після масу повністю остуджуємо і повторюємо процедуру ще двічі.

bf15d9adafcb84b7598ddc9cb3738cfd

Крок 5. Гаряче варення розливаємо по стерилізованих банкам.

33d3611732fa60ed87f3da4731d4a17f

Крок 6. Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути і ставимо на тривале зберігання в прохолодне місце.

a4d5a61975796ea3ede7a349468f2852

Крок 7. Варення з черешні з кісточками на зиму готове!

7832ec311fe293615b53910e0c05739a

Заготівля черешні у власному соку на зиму

Заготівля черешні у власному соку на зиму – це апетитне і ароматне ласощі, яке ідеально урізноманітнює ваші домашні заготовки. Для приготування соковитої ягоди на тривале зберігання, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Черешня – 2,5 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Цукор – 320 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і ретельно промиваємо черешню під водою.

0bca18975a6886269956c68a1494bc15

Крок 2. Розкладаємо ягоди по попередньо простерилізованим банкам доверху. Для цього можна потримати їх над парою близько 5-10 хвилин. Кришки кип’ятимо пару хвилин.

acaf3f6dba4ca675981fc4c1e3855ce9

Крок 3. Кип’ятимо вказану кількість води.

63d12ea28c86c29b062f4ca637155337

Крок 4. Заливаємо черешню окропом. Прикриваємо кришками і залишаємо на 15-20 хвилин.

b3b1332d25fbda8d4d9c4c35907bdd35

Крок 5. Акуратно зливаємо воду назад в каструлю. Додаємо сюди цукор.

a6880497df03f53df3c3a130b73e8875

Крок 6. Висипаємо лимонну кислоту і кип’ятимо, вміст протягом двох-трьох хвилин.

25401a9110bb404b3b70e7197940405c

Крок 7. Заливаємо ягоди отриманим сиропом.

533b4c96911d9b7a1d58dc9f460b35bd

Крок 8. Закриваємо наповнені банки стерильними кришками.

7aed0a0dbc52c9c7e0c13a03043a8dfe

Крок 9. Укутуємо заготовки в рушник і залишаємо до повного охолодження.

01ac4c5533e171769fb347b7a1e25c91

Крок 10. Заготівля черешні у власному соку на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці!

37d47f526e56ccdb2d5ead234cc8394c

Черешня в сиропі на зиму

Черешня в сиропі на зиму – це насичене за смаком і неймовірно ароматне частування для вашого домашнього столу. Готове ласощі можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до інших десертів. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 350 мл.

Інгредієнти:

  • Черешня – 250 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Бадьян – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і промиваємо черешню.

5122502b3377afc4c5121c785c9a8cb2

Крок 2. Щоб відміряти потрібну кількість, покладіть ягоди в банку і подивіться, наскільки влазить продукт.

825ac66e9d5c82ae2ce763863e513c43

Крок 3. Далі банку стерилізуємо будь-яким зручним способом і щільно укладаємо в неї черешню.

af4818f20993ca85a8bfe1d696b9cff6

Крок 4. В металевий посуд висипаємо цукор і додаємо ароматні спеції.

b7b5f74550870e34451a19e07b02ad68

Крок 5. Виливаємо воду і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.

e6dfb33c420f00f618cd12465ad24b80

Крок 6. Гарячим сиропом заливаємо ягоди.

4d4b75fa9595bba329de4edd7588bbcb

Крок 7. Щільно закручуємо наповнену ємність кришкою.

5365f822d49e17ebfe3b611349613b68

Крок 8. Ставимо заготівлю в каструлю, дно якої вистилаємо рушником. Виливаємо воду по плечики банки. Ставимо на вогонь і стерилізуємо заготівлю в киплячій воді 15 хвилин.

b13ac72f46621bcc24f04dff7050a05d

Крок 9. Акуратно дістаємо банку з окропу, перевертаємо і остуджуємо її.

22417e041465d9ad45842d435489d7e3

Крок 10. Черешня в сиропі на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

c52a00dca7251185ec44df6e0a9024a6

Маринована черешня на зиму

Маринована черешня на зиму – проста у виконанні і яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий продукт порадує насиченим смаком, приємним ароматом і привабливим видом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Черешня – 250 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Оцет 9% – 3 ст.л.
  • Кориця – 2 палички.
  • Аніс – 1 шт.
  • Апельсин – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У стерилізовану банку кладемо часточку апельсина, палички кориці і аніс.

39e6ab6647cc11f931dd70247136d73e

Крок 2. У сотейник відправляємо вказану кількість цукру і солі.

477ed74f975cd01d88ef5b113dd40fac

Крок 3. Заливаємо це все теплою водою. Кип’ятимо одну хвилину, після вливаємо оцет.

dbf1026b5e5c3d9cc2dc5cb29939174e

Крок 4. Перебираємо і добре промиваємо черешню. Видаляємо всі хвостики.

553261dd52ca52cbb2130c23ae0eed44

Крок 5. Укладаємо ягоди в банку з апельсином і прянощами.

e0615a1a8df94790ebd242d186192c7f

Крок 6. Заливаємо вміст ємності гарячим маринадом. Відразу закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

04f852838154c4c57407ab078cbe675d

Крок 7. Маринована черешня на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

91a998349eb57e41a8324482d57666c0

Джем з черешні

Джем з черешні без кісточок на зиму порадує вас дивним ягідним ароматом і насиченим смаком. Такі ласощі ідеально намазувати на білий хліб, також можна додавати як начинку в різну випічку. Для заготівлі апетитного джему використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Черешня без кісточок – 500 гр.
  • Цукор – 350 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

fd104c409e28f4cc8ea258c08a9cf864

Крок 2. Черешню перебираємо і добре промиваємо під водою. Прибираємо всі хвостики.

a836605d5e269067c5c12298acfb95d0

Крок 3. Видаляємо з ягід кісточки. Можна це робити за допомогою зубочистки або шпильки.

88c88d9314ad25379f13bfa01cd5c9a5

Крок 4. Викладаємо основний інгредієнт в глибоку миску. Засипаємо цукром і залишаємо на 1-2 години.

2ae4092b334cc989ba7a275ccb84de78

Крок 5. Ставимо заготівлю на плиту і на невеликому вогні доводимо до кипіння. В процесі масу постійно помішуємо. Після варимо ще 30 хвилин, продовжуючи помішувати, до хорошого загустіння. Готову масу перебиваємо блендером до однорідного і ніжного складу.

b9bb858cf8324a5e6624f6879dd2549c

Крок 6. Переливаємо продукт в стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо повністю охолонути.

f35296162eb741da5f536a552983b905

Крок 7. Джем з черешні без кісточок на зиму готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

a7bff109fb739cf797501e8474840601

Желе з черешні з желатином на зиму

Желе з черешні з желатином на зиму – це нескладна у виконанні кулінарна ідея для ваших яскравих заготовок. Апетитне частування порадує насиченим смаком, яскравим видом і ароматом. Для його приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Черешня – 500 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Желатин – 2 пачки.
  • Вода – 800 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Желатин розводимо, як зазначено в інструкції. Розмішуємо його в невеликій кількості води і залишаємо набухати на 15 хвилин.

91edbbc6680a3c014a287e143162a67d

Крок 2. Черешню перебираємо і добре промиваємо під водою.

f90f3f5c86397f0b28cddb17127062fa

Крок 3. Далі кожну ягоду звільняємо від кісточки. Можна використовувати спеціальний прилад для цього, зубочистку або шпильку.

ce5c5de03e7c6144f85dcb58127a19a9

Крок 4. З’єднуємо цукор з водою в каструлі. Варимо до утворення сиропу.

4609594e92cb2bf472376c65fe70fced

Крок 5. У цукровий сироп занурюємо черешню. Кип’ятимо всі разом 5 хвилин і після остуджуємо протягом 10 хвилин.

7fb81f092dcd6282220265898aa3fcc9

Крок 6. Додаємо в ягідну масу набряклий желатин. Кип’ятимо ще 1-2 хвилини і відразу переливаємо в стерильну банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

8586f37991d57bd1e662f2e89989efd9

Крок 7. Желе з черешні з желатином на зиму готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

c615c1362b53e36f8b73f5f284f3befc

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал