Еклери з заварним кремом – 8 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Еклери з заварним кремом – це класичне французьке тістечко, яке люблять мільйони людей. Такі ласощі можна скуштувати в будь-якій кондитерській або пекарні, однак це не означає того, що еклери неможливо приготувати вдома. Для їх приготування купуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів, вказаним у рецепті, а також допомагаємо собі за допомогою фото-підказок, які прикріплені до кожного кроку. Витративши зовсім небагато вільного часу і сил, навіть недосвідчений кулінар може створити традиційне частування Франції!

Домашні еклери із заварним кремом – класичний рецепт

Лише раз, приготувавши справжнісінькі еклери в домашніх умовах, ви назавжди забудете про походи в кулінарію! Адже найсмачніша випічка – це випічка, приготовлена своїми руками і, французька класика з ніжним та ароматним заварним кремом, тому підтвердження!

Еклери із заварним кремом на молоці

Будь-яка випічка, приготована на основі молока – це неймовірно ніжно та повітряно, і, звичайно ж, еклери не стали винятком. Заварне тісто з класичним солодким кремом, не залишить байдужим нікого і підкорить навіть найзатятіших противників солодощів!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Молоко – 550мл.
  • Борошно вівсяне – 4 ст.л.
  • Яйця – 5 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності заздалегідь відмірюємо необхідну кількість сипких та рідких інгредієнтів.

Крок 2. Готування починаємо з тіста: у каструлі змішуємо воду, сіль та вершкове масло (100 грам) – доводимо до кипіння та вимикаємо вогонь. У розчин, що булькає, всипаємо борошно і ретельно перемішуємо до утворення пшеничного грудки.

Крок 3. У заварне тісто по одному вводимо три яйця і добре розмішуємо. Висаджуємо заготовки на лист, застелений пергаментом.

Крок 4. Жароміцний посуд відправляємо в духовку і готуємо протягом 20-25 хвилин при 190-200 градусах (не відкриваючи дверцята). Після завершення термічної обробки даємо випічці настоятися в теплі ще хвилин 15-20.

Крок 5. Готуємо продукти для приготування крему.

Крок 6. У глибокій ємності поєднуємо вівсяне борошно, цукор (130 грам) і два яйця – збиваємо вінчиком до однорідності і вливаємо в 500 мл розігрітого молока. Отриману суміш ставимо на маленький вогонь і при постійному помішуванні доводимо до загусання, потім додаємо 40 г вершкового масла та ванільний цукор. Заварному крему даємо трохи часу охолонути і начиняємо рум’яні еклери, озброївшись кулінарним або звичайним шприцем великого обсягу.

Крок 7. Займемося глазур’ю: у сотейнику з’єднуємо 50 мілілітрів молока, какао-порошок та 20 грам цукрового піску – даємо закипіти, активно працюючи вінчиком. У киплячу суміш додаємо щіпку лимонної кислоти та залишки вершкового масла – розмішуємо.

Крок 8. Декоруємо еклери теплою шоколадною глазур’ю, за бажанням, доповнивши цукровою пудрою, заварюємо чай і насолоджуємось приголомшливим смаком. Смачного!

Еклери із заварним кремом та шоколадною глазур’ю

Коли не знаєте чим здивувати гостей чи порадувати рідних – уважно ознайомтеся з рецептом та починайте творити! М’які та ніжні еклери, начинені класичним заварним кремом, та ще й покриті гладкою та блискучою шоколадною глазур’ю, запросто стануть окрасою святкового столу з будь-якого приводу!

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Складові:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 195 гр.
  • Молоко – 250мл.
  • Вода – 290 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйця – 7 шт.
  • Сіль – ч.л.
  • Ванілін – ¼ ч.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо заварний крем: в сотейник відправляємо 100 г цукрового піску і 25 г борошна – перемішуємо і додаємо два курячі жовтки (білки не знадобляться).

Крок 2. Ретельно розтираємо компоненти вилкою.

Крок 3. В яєчну суміш вливаємо 250 мл теплого молока і перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Переставляємо жароміцний посуд на вогонь і при постійному помішуванні доводимо до загусання, наприкінці термічної обробки підсипаємо ванілін.

Крок 5. Перекладаємо крем у глибоку тарілку і остуджуємо, потім прикриваємо харчовою плівкою в контакт і забираємо в холодильну камеру.

Крок 6. В іншій каструльці починаємо готувати тісто: об’єднуємо 250 мл води, 100 грам вершкового масла (ріжемо шматочками) і солимо.

Крок 7. Відправляємо інгредієнти на вогонь і чекаємо на повне розчинення масла і закипання. Далі, всипаємо муку|борошно| (170 грам) і замішуємо заварне тісто – прогріваємо ще 1 хвилинку і вимикаємо.

Крок 8. Тісто даємо трохи охолонути і по одному вбиваємо яйця (добре перемішуючи після кожного).

Крок 9. В результаті отримуємо тягуче та гладке тісто.

Крок 10. Перекладаємо заварну масу в мішок кондитерський.

Крок 11. Вибираємо фігурну насадку.

Крок 12. Встеляємо лист листом пергаменту і висаджуємо еклери, формуючи «ковбаски» однакової довжини.

Крок 13. Випікаємо заготовки 35-40 хвилин при 180 градусів (під час запікання дверцята не відчиняємо).

Крок 14. За бажанням, відсаджуємо тісто та в іншій формі.

Крок 15. Начиняємо кремом клери, що остигли, роблячи в них невеликі проколи або розрізи.

Крок 16. Займемося глазур’ю для покриття: у тарілці змішуємо 40 мілілітрів води, 50 грам вершкового масла та 100 грам цукрового піску – ставимо на плиту, доводимо до закипання та повного розчинення солодких кристалів.

Крок 17. У суміш, що булькає, всипаємо какао, перемішуємо, даємо покипіти близько 5 хвилин і додаємо ванілін для аромату.

Крок 18. Розмішуємо компоненти для охолодження та обмочуємо у шоколадній масі верхню частину еклерів.

Крок 19. Смачного!

Домашні еклери із заварним кремом та вершковим маслом

Головний секрет неймовірного смаку справжніх еклерів – це, звичайно, правильно приготовлене заварне тісто з таких простих інгредієнтів, як вода, молоко, борошно і вершкове масло. А наповнивши довгасту випічку ніжним та повітряним кремом з олією, ми отримуємо рай для наших смакових рецепторів та естетичну насолоду, завдяки яскравій та оригінальній подачі!

Час приготування – 2 год. 40 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 30.

Складові:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 4-6 шт.

Для крему:

  • Молоко – 500мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно – 35 гр.
  • Ванілін – 6 гр.

Для світлої глазурі:

  • Пудра цукрова – 170 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Молоко – 4 ст.

Для темної глазурі:

  • Какао-порошок – 45 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Молоко – 6 ст.
  • Пудра цукрова – 75 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість пшеничного борошна просіюємо через сито з дрібними отворами, тим самим насичуючи її киснем.

Крок 2. Для тіста нарізаємо вершкове масло|мастило| шматочками і укладаємо в товстостінну каструлю, вливаємо воду і солимо.

Крок 3. Ставимо посуд на вогонь і на середньому полум’ї чекаємо на повне розчинення олії, періодично помішуючи.

Крок 4. Як тільки вершкова маса почне булькати – відразу ж прибираємо з плити і всипаємо борошно, тісто замішуємо.

Крок 5. У момент, коли компоненти зберуться в ком – повертаємо каструлю на плиту і нагріваємо масу протягом 1-2 хвилин. Для швидшого остигання, перекладаємо тісто в холодний посуд.

Крок 6. У заварну основу, що злегка остигнула, по одному вбиваємо яйця, кожен раз старанно перемішуючи.

Крок 7. Рекомендується доводити тісто до однорідної консистенції за допомогою міксера.

Крок 8. Відсаджуємо «ковбаски» довжиною близько 8-10 сантиметрів на силіконовий килимок або пергамент, обов’язково залишаючи відстань між заготовками, тому що в печі вони значно «підростуть».

Крок 9. Випікаємо еклери при 200-220 градусах перші 20 хвилин, а потім знижуємо градуси до 160 і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Поки заварні «трубочки» остигають, готуємо крем: у металевій ємності змішуємо яйця, ½ частина цукру та борошно – ретельно розтираємо.

Крок 11. Молоко наливаємо в сотейник, додаємо ванілін та залишки цукрового піску – на повільному вогні доводимо до кипіння та після, вливаємо 1/3 у яєчну масу, розмішуємо. Після цього всю суміш з яєць і цукру відправляємо до теплого молока і повертаємо на вогонь.

Крок 12. При постійному помішуванні чекаємо на появу перших бульбашок і відразу ж прибираємо з плити. Остуджуємо крем приблизно до 40 градусів, вводимо розм’якшене масло|мастило| і повністю охолоджуємо.

Крок 13. Збоку кожного еклера робимо надріз і начиняємо кремом за допомогою звичайної чайної ложки або шприца.

Крок 14. Переходимо до прикраси – готуємо темну глазур. У невеликій каструльці з’єднуємо всі необхідні компоненти (цукрову пудру, какао, вершкове масло та молоко) і на повільному вогні доводимо до гладкої та дзеркальної текстури, постійно працюючи вінчиком.

Крок 15. Для другого виду глазурі об’єднуємо молоко та олію – відправляємо на плиту і в момент, коли маса стане рідкою, доповнюємо її цукровою пудрою.

Крок 16. Декоруємо еклери, змащуючи їх тонким шаром темної та світлої глазурі, перед подачею охолоджуємо у холодильній камері.

Крок 17. Ароматні та смачні еклери подаємо до столу у поєднанні з чашкою чаю або склянкою теплого молока. Смачного!

Еклери зі згущеним молоком і заварним кремом

Поєднання тонкого тіста, заварного крему і згущеного молока – це безпрограшний варіант, який припаде до смаку кожному без винятку. Домашні еклери, напевно, приємно здивують ваших гостей, котрі після дегустації проситимуть поділитися цим чарівним рецептом.

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти :

  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 2 ст.
  • Вода – 1ст.
  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Пудра цукрова – 1 ст.
  • Сіль – 4 гр.
  • Маргарин – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Наші домашні еклери будуть з двома різними начинками: заварний крем і саморобне молоко, що згущує|згущає|, з нього ми і почнемо готування: в сотейнику змішуємо 60 грам вершкового масла, склянку молока і стільки ж цукрової пудри – на повільному вогні доводимо до кипіння.

Крок 2. Проварюємо компоненти близько 10 хвилин і остуджуємо – згущене молоко готове!

Крок 3. Для приготування заварного тіста в іншій каструлі з’єднуємо воду, маргарин і зовсім небагато солі. Доводимо інгредієнти до повного розчинення і чекаємо бульбашок на поверхні.

Крок 4. У киплячу масу невеликими порціями вводимо борошно, що просіює, доти, поки тісто не перестане прилипати до стінок.

Крок 5. Злегка остудити і по одному вводити яйця (3 штуки).

Крок 6. Заварне тісто перекладаємо в кондитерський мішок із фігурною насадкою та відсаджуємо еклери бажаної форми. Готуємо протягом півгодини за 180 градусів.

Крок 7. Не гаючи часу, готуємо другу начинку: в піалі змішуємо яйце і дві чайні ложки борошна, підливаємо молока і розмішуємо.

Крок 8. Залишки молока доводимо практично до кипіння, розчиняємо в ньому цукровий пісок і тонким струменем вливаємо в яєчну суміш.

Крок 9. Отриману масу повертаємо на плиту та знову доводимо до кипіння, постійно помішуючи віником.

Крок 10. Охолоджені еклери начиняємо заварним кремом і згущеним молоком (за бажанням комбінуючи два варіанти). Смачного!

Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах

Варена згущене молоко – це дуже смачний продукт, який обожнюють і дорослі, і діти, проте, її смак дуже солодкий, навіть швидше нудотний і їсти її ложками не вийде. Але, якщо начинити нею домашні еклери, ми отримаємо неймовірний десерт, який наповнить весь ваш будинок чарівним ароматом і урізноманітнить чаювання!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 15.

Складові:

  • Вода – 400 мл.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйця – 6 шт.
  • Згущене молоко варене – 2 банки.
  • Олія – 1-2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою мірної склянки відміряємо необхідну кількість води.

Крок 2. Вливаємо в каструлю та доводимо до кипіння на помірному вогні.

Крок 3. Солім.

Крок 4. У гарячу воду занурюємо шматочок вершкового масла.

Крок 5. Ретельно перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів та повторно кип’ятимо.

Крок 6. Порціями підсипаємо муку і, не перестаючи заважати, гріємо близько хвилини.

Крок 7. Маса має добре відлипати від стінок посуду.

Крок 8. Злегка остудити заварну основу та вбивати одне яйце.

Крок 9. Добре перемішуємо.

Крок 10. Далі, аналогічним способом вводимо інші яйця, щоразу вимішуючи тісто до однорідної консистенції.

Крок 11. Гладке тісто набираємо в спеціальний шприц для кондитерів чи мішок.

Крок 12. На лист листя пергаментного паперу, промазуємо його тонким шаром рослинної олії і відсаджуємо еклери. Випікаємо 35-40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Крок 13. Охолілі заготовки проколюємо внизу або збоку шприцем і щедро наповнюємо вареним згущеним молоком.

Крок 14. Акуратно перевертаємо начинений еклер та перекладаємо на плоску страву для подачі.

Крок 15. За бажанням прикрашаємо згущеним молоком верхівку тістечок для більш ефектного зовнішнього вигляду.

Крок 16. Смачного!

Як приготувати еклери із заварним кремом і крохмалем?

Приготуємо справжні еклери з оригінальною круглою формою та начинені неймовірно смачним заварним кремом, який ми доповнимо стиглим та солодким бананом для більш насиченого та яскравого смаку, який закохує в себе з першого укусу. Заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом, тому що зупинитися неможливо!

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Борошно – 210 гр.
  • Жовтки яєчні – 6 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Молоко – 500мл.
  • Крохмаль – 25 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У жароміцному посуді об’єднуємо 100 г вершкового масла, нарізаного шматочками і воду – ставимо на вогонь і доводимо до повного розчинення та закипання.

Крок 2. Борошно (155 грам) з’єднуємо з щіпкою солі і просіюємо через дрібне сито – всипаємо в киплячу суміш із води та олії та інтенсивно перемішуємо близько хвилини. Повертаємо заварну основу на вогонь і при постійному розмішуванні компонентів нагріваємо доти, поки тісто не відходитиме від стінок. Потім, даємо масі охолонути (7-10 хвилин).

Крок 3. У глибокій піалі збиваємо жовтки (3 штуки) і невеликими порціями вводимо їх у тісто, щоразу добре вимішуючи. Відсаджуємо тісто на пергамент за допомогою ложки, формуючи круглі тістечка або користуємося спеціальним кондитерським мішком з фігурною насадкою і викладаємо «ковбаски». Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах (не відкриваючи в цей час духовку) і остуджуємо, злегка прочинивши дверцята.

Крок 4. Жовтки, що залишилися, розтираємо з цукровим піском до зміни кольору (можна скористатися міксером для швидкості дій).

Крок 5. 55 грам борошна змішуємо з крохмалем – розмішуємо, додаємо 4-5 ложок молока, а молочний продукт, що залишився, переливаємо в сотейник і доводимо до кипіння.

Крок 6. У кипляче молоко відправляємо масу з яєць та цукрового піску – змішуємо міксером та проварюємо близько 10-15 хвилин на маленькому вогні до загусання. Після цього перекладаємо крем в холодний посуд для якнайшвидшого остигання.

Крок 7. Зі стиглих бананів знімаємо шкірку, нарізаємо кільцями і обсмажуємо до м’якості з двох сторін на вершковому маслі. Фрукти подрібнюємо вилкою в пюре і приступаємо до «фаршування» прохолодних еклерів: набираємо в шприц заварний крем і заповнюємо кожну заготовку наполовину. Порожнечі, що залишилися, начиняємо банановим пюре.

Крок 8. Рум’яні еклери відразу подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Смачні еклери із сирно-заварним кремом

Домашня випічка, наповнена сирним кремом, є фаворитом багатьох, саме тому, до вашої уваги сьогодні представляється швидкий рецепт приготування саморобних еклерів з неймовірно смачним та ароматним кремом, на основі сиру та свіжими ягодами полуниці.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8-10.

Складові:

Для тіста:

  • Вода – 250 мл.
  • Борошно – 180 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Яйця – 4 шт.

Для крему:

  • Сир – 400 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Вершки (жирні) – 150 мл.
  • Ванілін – за смаком.
  • Полуниця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику доводимо воду до кипіння і додаємо вершкове масло, сіль, цукровий пісок – чекаємо на повне розчинення компонентів і повторно доводимо до кипіння – всипаємо борошно і, не перестаючи перемішувати, прогріваємо 1-2 хвилини. Остуджуємо, вводимо по одному курячі яйця, щоразу ретельно розмішуючи.

Крок 2. Заварну основу перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо круглі заготовки на лист, попередньо встелений листом пергаментного паперу. Випікаємо тістечка близько 40 хвилин при 180 градусах і після остуджуємо.

Крок 3. Для крему в чаші блендера об’єднуємо всі необхідні інгредієнти (крім олії, вершків і ягід) і добре перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Отриману масу перекладаємо у каструлю.

Крок 5. Додаємо вершкове масло, нарізане шматочками.

Крок 6. Ставимо жароміцний посуд на вогонь і чекаємо утворення бульбашок на поверхні.

Крок 7. Постійно помішуючи, доводимо крем до загусання.

Крок 8. Охолоджені жирні вершки кілька хвилин збиваємо міксером, поступово збільшуючи оберти, до стійких піків – порціями вводимо повітряну масу в сирний крем, що злегка остигнув.

Крок 9. Акуратно надрізаємо верхівки тістечок.

Крок 10. Заварний крем набираємо в шприц і наповнюємо кожен еклер приблизно на 1/3, зверху кладемо дрібну полуницю.

Крок 11. Поверх ягоди знову розділимо легкий крем, повністю заповнюючи порожнечі.

Крок 12. Охолоджуємо десерт у холодильній камері та після, за бажанням, декоруємо ягідним топінгом. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал