Сімейний рецепт: готуємо домашню бастурму з курки

На приготування домашньої бастурми доведеться витратити кілька днів. Але результат вас порадує! Пікантна, ароматна бастурма стане відмінною закускою до будь-якого столу.

Сімейний рецепт: готуємо домашню бастурму з курки

Інгредієнти:

1. Куряче філе-4 штуки;

2. Сіль-600 г;

3. Сушений мелений часник-2 ч. ложки;

4. Перець чорний мелений – 1 ч. ложка;

5. Солодка паприка-2 ч. ложки;

6. Коріандр-0,5 ч. ложки;

7. Приправа для курки-2 ч. ложки.

Приготування:

  1. З курячого філе видаліть мале філе, жир і плівки. Повинні вийти акуратні рівні шматочки.
  2. Промийте їх під проточною водою і висушіть паперовими рушниками.
  3. У невелику миску насипте шар солі так, щоб покрити дно. Викладайте туди шматочки філе і покривайте їх сіллю. Намагайтеся укладати філе рівно, так як воно збереже свою форму.
  4. Залиште філе на добу в холодильнику.
  5. Потім струсіть з курки сіль і промийте шматочки.
  6. Складіть філе в миску, залийте водою і вимочуйте 2-3 години. За цей час кілька разів змініть воду. Чим довше ви будете вимочувати, тим менш солоним вийде м’ясо.
  7. Після вимочування просушіть курку паперовими рушниками.
  8. Змішайте спеції і насипте в миску. Обваляйте кожен шматок курки в цій суміші, злегка придавлюючи руками, щоб покрити рівномірно. Експериментуйте зі спеціями і додавайте будь-які на свій смак.
  9. З одного з країв кожного філе виконайте отвір ножем або великою голкою. Протягніть туди кулінарну нитку і зробіть петлю.
  10. Підвісьте бастурму в провітрюваному і недоступному для прямих сонячних променів місці і залиште на 3-4 дні. Чим довше провисить філе, тим жорсткіше воно вийде.
  11. При подачі тонко наріжте бастурму.

Смачна і ароматна бастурма готова!!! Всім приємного апетиту!!!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал