Фаршировані перці в духовці – 10 рецептів з фаршем, рисом, сиром з покроковими фото

Болгарський перець – овоч дуже смачний сам по собі, а якщо його ще й начиняти соковитим м’ясом з додаванням рису, то виходить дуже гарне, а головне смачне і нескладна страва, яке можна приготувати на вечерю або подати на святковий стіл.

Перці з фаршем і рисом цілком у духовці

Існує безліч варіацій начинок для фарширування перцем: куряча грудка, ропні сир, овочі з грибами, але в класичному рецепті, болгарські перці начиняють саме соковитим свинячим фаршем з додаванням рису.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • перець болгарський – 8 шт.
  • Фарш зі свинини – 500 гр.
  • Рис пропарений – 0,2 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – ½ ст.

Процес приготування:

  1. Починаємо готувати начинку. Насамперед відварюємо рис до напівготовності, тобто, крупинки повинні вийти м’якими зовні і твердими всередині.

  2. Дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо.

  3. Кілька зубчиків часнику також подрібнюємо або пропускаємо через прес.

  4. Моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо разом з цибулею і часником до рум’яності і м’якості.

  5. Змішуємо зажарку з остиглим рисом.

  6. Далі додаємо фарш кімнатної температури, солимо і перчимо за своїм смаком.

  7. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

  8. Солодкий перець обполіскувати під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і акуратно зрізаємо верхівку. Потім вирізаємо білі перегородки і витягаємо все насіння.

  9. За допомогою ложки щільно фаршируємо кожен перець і зверху прикриваємо верхівкою, яку до цього зрізали.

  10. Коли всі заготовки наповнені начинкою – перекладаємо їх у форму для запікання, попередньо змащену маслом.

  11. В окремій ємності готуємо заливку: змішуємо воду, томатну пасту (можна замінити кетчупом або подрібненими томатами у власному соку) і сметану – заливаємо наші перці.

  12. Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм.

  13. До столу подаємо прямо з духовки, полив зверху сметаною. Приємного апетиту!

Як запекти фаршировані перці в духовці з сиром?

Ніжне ароматне блюдо, приготоване з яскравих солодких перців з начинкою з м’якого сиру – це дуже просто і швидко, а головне – смачно. У рецепті використовуються доступні інгредієнти, які з легкістю можна замінювати під свій смак. Наприклад, використовувати не ропні сир, а сир.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 1,5 шт.
  • Фета – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка копчена – за смаком.

Процес приготування:

  1. Готуємо начинку. У глибоку піалу перекладаємо ропні сир і розминаємо його за допомогою вилки.

  2. Кілька зубчиків часнику подрібнюємо або пропускаємо через Часничниці і додаємо до Фете. Сюди ж додаємо мелений перець, паприку і дві ложки якісного оливкової олії.

  3. 100 грамів сиру твердих сортів натираємо на крупній тертці.

  4. З’єднуємо два види сирів між собою і гарненько перемішуємо.

  5. Петрушку обполіскувати, обсушуємо і дрібно шаткуємо.

  6. Подрібнену зелень відправляємо до сирної маси і знову заважаємо.

  7. Болгарський перець розрізаємо на дві рівні частини (вздовж) і очищаємо від всіх насіння і білих перегородок.

  8. Половинки викладаємо у форму для запікання, змащену невеликою кількістю масла. < span itemprop = “image” itemscope itemtype = “https://schema.org/ImageObject”>

  9. Фаршируємо перці ароматною начинкою і запікаємо близько 15-20 хвилин при температурі 180-190 градусів.

  10. Таке блюдо однаково добре на смак і в холодному, і в гарячому вигляді . Рекомендується подавати як гарнір або як самостійну страву. Приємного апетиту!

Соковиті фаршировані перці, запечені в духовці з підливою

Класичний рецепт фаршированих болгарських перців, томління в духовці, з підливою зі сметани і томатного соусу. Овочі виходять дуже ніжними і просто тануть у роті.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 9-10 шт.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 9-10 шт.
  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 4 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цукор-пісок – ¼ ч.л.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Сметана – 150-200 мл.
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Кріп (сушений) – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

  1. Солодкий перець гарненько промиваємо під струменем води, даємо час обсохнути і акуратно позбавляємося від насіння і перегородок усередині кожного плоду.

  2. У пательні розігріваємо трохи рослинного масла, розпалює його і обсмажуємо перець до рум’яності з усіх боків.

  3. Приготуємо начинку. Рис відварюємо в підсоленій воді близько 10-12 хвилин і охолоджуємо.

  4. Цибулю подрібнюємо на невеликий кубик, а морквину натираємо на крупній або середній тертці.

  5. Пасеруємо овочі до м’якості протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

  6. З’єднуємо все компоненти для класичної начинки: фарш, крупу і зажарку. Додаємо улюблені спеції, солимо і перчимо за своїм смаком.

  7. Для приготування соусу, два томата натираємо на дрібній тертці або перебиваємо блендером. До що вийшло пюре засипаємо сушений кріп, цукровий пісок і подрібнений часник.

  8. Томатний соус змішуємо з фаршем і щільно начиняє кожен перчик за допомогою ложки. Повторюємо маніпуляцію, поки все інгредієнти не будуть витрачені і перекладаємо в вогнетривку форму з високими бортиками.

  9. Для заливки в півтори склянки води додаємо сметану, томатну пасту і перемішуємо до однорідності. Отриманою сумішшю заливаємо начинені перці.

  10. Тушкуємо в духовій шафі до готовності, приблизно 50-60 хвилин при температурі 160-180 градусів. Подаємо в гарячому вигляді зі сметаною. Приємного апетиту!

Фарширований болгарський перець з куркою і грибами в духовці

Соковите, легке і низькокалорійне блюдо готуємо з солодкого перцю з начинкою з ніжного курячого філе з додаванням грибів. Рецепт не займе багато вашого часу, а результат напевно порадує.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Починаємо підготовку з начинки. Для її приготування одну цибулину середнього розміру очищаємо і дрібно шаткуємо, а потім обсмажуємо на невеликій кількості олії до напівпрозорості.

  2. Гриби обполіскувати, обсушуємо і ріжемо на тонкі пластини.

  3. Печериці відправляємо до пасерувати цибулі і тушкуємо на повільному вогні близько 10-12 хвилин.

  4. Філе подрібнюємо на невеликі кубики.

  5. Птаха також відправляємо на сковорідку, додаємо дрібно нашатковану кріп, сіль і перець за своїм смаком і ретельно перемішуємо. Продовжуємо підготовку під кришкою ще 5-7 хвилин.

  6. Приступимо до головного інгредієнта – перцю. Розрізаємо кожен овоч на половинки і зачищаємо від насіннєвої коробочки.

  7. У кожну частину викладаємо по кілька столових ложок ароматної гарячої начинки і перекладаємо на деко, застелене фольгою або пергаментним папером для запікання. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

  8. Після закінчення часу, все «човники» щедро посипаємо сиром твердих сортів, натертим на середній тертці і продовжуємо випікати ще 5 хвилин.

  9. Ніжні і легкі перчики з курячої начинкою готові. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт перців, фаршированих овочами та рисом

Домашні перчики, начинені вегетаріанської начинкою – виключно овочами і невеликою кількістю рису – це дуже легке, але в той же час ситне блюдо, яке можна подавати як гарнір або закуски.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8-10 шт.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Для начинки:
  • Рис – ½ ст.
  • Томати – 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Томати – 4-5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб .
  • Кетчуп – 1-2 ст.л.
  • Цукор-пісок – ½ ч.л.

Процес приготування:

  1. Готування починають з основного інгредієнти – солодкого перцю. Кожен овоч ретельно промиваємо і акуратно виймаємо все насіння і перегородки, які знаходяться всередині. Підготовлені плоди злегка обсмажуємо на соняшниковій олії.

  2. Приготуємо ароматну начинку. Для цього відварюємо півсклянки рису до напівготовності. Ріпчасту цибулю, томати, часник і зелень подрібнюємо за допомогою ножа на невеликі кубики, а моркву натираємо на крупній тертці.

  3. На гарячому маслі пасеруємо цибулю і моркву до рум’яності і даємо трохи охолонути. Потім в глибокій тарілці з’єднуємо зажарку, рис, кубики томата, часник і дрібно нашатковану зелень, солимо і перчимо за своїм смаком – перемішуємо. Отриманою масою заповнюємо порожні порожнини кожного перцю.

  4. Далі займемося приготуванням імпровізованого соусу, нагадує лечо. Подрібнену цибулю і часник обсмажити на олії кілька хвилин, потім додаємо солодкий перець, нарізаний невеликими кубиками і томати, перебиті в блендері до однорідності або натерті на дрібній тертці (без шкірки). Млоїмо соус на повільному вогні, прикривши кришкою не менше 15-20 хвилин. За кілька хвилин до готовності кладемо кілька ложок кетчупу, трохи цукрового піску, сіль і ретельно перемішуємо. Продовжуємо готувати ще 2-3 хвилини і знімаємо з плити.

  5. Начинені перці перекладаємо в каструлю (якщо готуємо на плиті – томити 40 хвилин на повільному вогні під кришкою) або в форму для запікання з високими бортами, заливаємо апетитним соусом і запікаємо близько 50 хвилин при температурі 160-180 градусів. Приємного апетиту!

Як приготувати фаршировані перці в сметанному соусі в духовці?

Приготувати соковиті, що тануть у роті перці, начинені фаршем з рисом, та ще погашені в соусі зі сметани – зовсім нескладно. Найтриваліше в цьому рецепті – це сам процес запікання. Таке блюдо відмінно підходить для сімейної вечері або обіду.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 9 шт.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 9 шт.
  • Свинина – 200 гр.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Рис – ½ ст.
  • Сметана – 500 мл.
  • Борошно житнє – 2 ст.л.

Для розсолу:

  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Готуємо фарш. Перекручуємо свинину і яловичину в рівних пропорціях за допомогою м’ясорубки або використовуємо готовий покупної продукт.

  2. Також подрібнюємо одну середню цибулину, вбиваємо одне яйце, додаємо спеції, які подобаються, сіль, перець і замішуємо.

  3. Промитий рис відварюємо в підсоленій воді близько 5-7 хвилин до напівготовності.

  4. Зливаємо зайву рідину з крупи, даємо трохи охолонути і з’єднуємо з м’ясом.

  5. Наша начинка готова, саме час зайнятися основним інгредієнтом – солодкими болгарськими перцями.

  6. З кожного овоча акуратно виймаємо насіннєву коробочку і обполіскувати водою.

  7. Коли плоди очищені, відправляємо їх в киплячий розсіл (який дуже легко готується з цукру, солі, оцту і води) на 5 хвилин.

  8. Після закінчення часу обережно виймаємо перці і охолоджуємо при кімнатній температурі.

  9. Коли овочі комфортно тримати в руках – починаємо фарширування. За допомогою ложки щільно начиняє кожен перець практично до самого верху.

  10. Приготуємо сметанну заливку. Для її приготування, в окремій ємності з’єднуємо 2 склянки розсолу (в якому ми обшпарюємо перці) і 2 ложки борошна – розмішуємо.

  11. Сюди ж додаємо необхідну кількість сметани (будь-якої жирності).

  12. Начинені перці перекладаємо в глибоку форму для запікання і заливаємо вийшов сметанним соусом.

  13. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. До столу подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Дуже смачні перці, фаршировані курячою грудкою в духовці

Овочі з м’ясом – це безпрограшна комбінація, тому пропоную з’єднати два блюда в одному і приготувати ніжні перці, начинені куркою і овочами. Гаряче виходить неймовірно ніжним і ароматним.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 7-8 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Томати – 5 шт.
  • Рис – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Оливкова олія – ​​50 мл.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Почнемо з основного продукту – перцю. Зрізаємо верхівки і акуратно виймаємо перегородки і насіння, після гарненько обполіскувати водою.

  2. Підготуємо начинку. Для цього в глибокій тарілці з’єднуємо 300 грамів подрібненого філе птиці, рис (відварений 5 хвилин після закипання), дрібно нарізані 2 цибулини, 2 помідори, зелень, часник і вершкове масло. Додаємо сіль, чорний перець за своїм смаком і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

  3. Ароматної начинкою фаршируємо кожен перчик.

  4. Приготуємо підливу. Цибуля що залишалась дрібно шаткуємо й обсмажуємо на оливковій олії до напівпрозорості. Томати обдаємо окропом, знімаємо тонку шкірку, нарізаємо кубиками і відправляємо до цибулі. Солимо і Томім під кришкою 7 хвилин на повільному вогні.

  5. Гарячий соус перебиваємо блендером до однорідної консистенції і виливаємо на дно форми для запікання. Поверх викладаємо начинені птахом перці і запікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Бажано, періодично перевертати кожен перчик.

  6. Через 30 хвилин присипаємо блюдо натертим сиром і готуємо ще 10 хвилин.

  7. До столу подаємо, прикрасивши свіжою зеленню і полив сметаною. Приємного апетиту!

Дієтичні перці, фаршировані індичкою в духовці

Смачне дієтичне блюдо можна з легкістю приготувати з яскравого болгарського перцю і ніжного м’яса птиці – індички. Таке гаряче відмінно підходить для вечері і особливо сподобається тим, хто намагається правильно харчуватися і стежить за своєю фігурою і здоров’ям.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 6 шт.
  • Філе стегна індички – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Сметана – 5-6 ст.л.
  • Сир – 70-100 гр.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

  1. Підготуємо основний компонент нашого страви – перці. Кожен овоч розрізаємо на дві частини, очищаємо від насіння і перегородок і викладаємо на деко, змащене невеликою кількістю соняшникової олії.

  2. Для начинки нарізаємо дрібними кубиками м’якоть індички, одну цибулину і помідор.

  3. Заправляємо підготовлені інгредієнти сметаною і додаємо сіль і перець за своїм смаком.

  4. Начиняємо кожну частину перців ніжною і ароматною начинкою.

  5. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

  6. Після закінчення часу присипаємо половинки натертим сиром і готуємо ще 7-10 хвилин. Виймаємо з духовки, поливаємо зверху сметаною і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як смачно запекти фаршировані перці в фользі?

Неймовірно смачне і ситне гаряча страва з солодких болгарських перців з фаршем, запечене під сирної «шапкою» в духовій шафі. Приготувати таку смакоту дуже просто, а результат порадує вас і ваших близьких.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Фарш – 200 гр.
  • Сир – 70-100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 30-40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Готуємо всі необхідні продукти. Овочі очищаємо, сир натираємо, а фарш розморожуємо.

  2. Перці вертикально розрізаємо навпіл, плодоніжки залишаємо, а насіннєву коробочку видаляємо.

  3. Одну цибулину дрібно нарізаємо.

  4. Для начинки з’єднуємо подрібнену цибулю і фарш кімнатної температури. Додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо.

  5. ¾ частини сиру додаємо до м’яса і знову розмішуємо.

  6. За допомогою ложки, акуратно і досить щільно начиняє наші перці і перекладаємо в форму для запікання.

  7. Поверх начинки додаємо трохи майонезу – для більш ніжного смаку.

  8. Щільно запечатує зверху форму фольгою і відправляємо в духовку на 40 -50 хвилин при температурі 180-190 градусів. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу і посипаємо сиром, що залишився.

  9. До столу подаємо в гарячому вигляді, блюдо відмінно поєднується зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал