Картопля з беконом у духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Картопля з беконом у духовці – відмінний варіант для сімейного столу, ситний та дуже смачний. Способи формування страви різні: картопля в «одязі» з скибочок бекону, картопля-гармошка або картопля, фарширована беконом, але у всіх випадках страва виходить чудова і не схожа на інші картопляні вишукування.

Картопля з беконом у фользі в духовці

Запечена в духовці у фользі картопля з беконом вважається стравою калорійною та малокорисною, але дуже смачною і ситною. Готується страва просто та швидко. Для запікання вибирається картопля з невеликим вмістом крохмалю, щоб він зберіг форму після випікання. У цьому рецепті запікаємо картоплю у фользі та у вигляді половинок бульб, обгорнутих тонкими скибочками бекону.

Картопля з беконом та сиром, запечена в духовці

Запечена в духовці картопля з беконом та сиром, а хто хоч раз готував – знає, їжа неймовірно смачна та красива. Серед різноманітних варіантів її приготування найкращим і найсмачнішим визнається рецепт, у якому картопля, розрізана навпіл, фарширується сиром, загортається в скибочку бекону і запікається. Цей делікатес готується нескладно, швидко і буде найкращою стравою на будь-якому столі.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Складові:

  • Картопля – 1 кг.
  • Бекон – 170 грн.
  • Сир – 35 гр.
  • Часник сушений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Приправа для картоплі по-сільськи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та промиваємо картоплю. Відварюємо його до напівготовності на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім відвар зливаємо, і картопля трохи остудити, щоб з ним було зручно працювати.

Крок 2. Кожну картоплину розрізаємо навпіл поздовжнім розрізом. Потім їх посипаємо сіллю, сухим часником і приправою на свій смак.

Крок 3. Найбільш тонкими слайсами нарізаємо сир. Це зручно зробити на овочерізці або гострим ножем.

Крок 4. Такими тонкими слайсами нарізаємо бекон, але краще використовувати готову нарізку цього продукту. Між половинками картоплин кладемо по сирному слайсу і загортаємо їх у скибочку бекону. Для збереження форми цієї заготовки скріплюємо її дерев’яною зубочисткою. Потім заготовки укладаємо на лист або у форму для запікання і на 25 хвилин ставимо страву в духовку, розігріту до 170°С.

Крок 5. Запікаємо картоплю з сиром та беконом до гарного рум’яного кольору. Готову страву подаємо до столу з будь-якими овочами чи соліннями. Смачного!

Картопля-гармошка з беконом у духовці

Картопля ніколи не приїдається, і оригінальним варіантом з безлічі картопляних страв може бути у вас картопля-гармошка з беконом, запечена в духовці. Він так називається за цікаву нарізку бульб, а начинка може бути будь-якою. У цьому рецепті для начинки беремо копчений бекон та сир. Бекон просочує овоч своїм жиром і надає страві ефекту приготування на багатті. Ваша страва вийде дуже смачною та ситною.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Картопля велика – 500 гр. (4 шт.)
  • Бекон сирокопчений – 200 гр.
  • Сир “Голландський” – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти для страви готуємо згідно з вищезгаданим рецептом та кількістю потрібних вам порцій. Картоплю вибираємо велику, однакового розміру і з невеликим вмістом крохмалю, щоб зберіг форму при запіканні. Відразу вмикаємо для розігріву духовку на 180°С. Вибрану картоплю ретельно промиваємо за допомогою щітки під проточною водою, адже очищати від шкірки не будемо.

Крок 2. Кожну картоплину кладемо на дві палички або у велику ложку і гострим ножем надрізаємо не до підстави тонкими слайсами.

Крок 3. Дуже тонко і відповідно до розміру картоплин нарізаємо шматок сирокопченого бекону.

Крок 4. Потім скибочки бекону укладаємо в картопляні розрізи.

Крок 5. Форму для випікання застилаємо спеціальним папером або змащуємо олією. Акуратно у форму укладаємо нафаршировану картопля-гармошку. Посипаємо картоплю сіллю з|із| чорним перцем і на 50 хвилин ставимо в розігріту духовку.

Крок 6. За 5 хвилин до закінчення готування страву посипаємо через середню тертку «Голландським» сиром.

Крок 7. Продовжуємо запікання до розплавлення сиру та рум’яного кольору картоплин.

Крок 8. Спечені картоплі-гармошки перекладаємо на порційні страви, декоруємо на власний смак і подаємо до столу. Смачного!

Як запекти картоплю з беконом та грибами в духовці?

Дієтологи суворо ставляться до бекону, але страви з цим продуктом дуже смачні та ситні, тому багато хто готує та їсть їх із задоволенням. Чудовим варіантом запеченої в духовці картоплі з беконом та грибами, буде у вас рецепт приготування його в порційних формах, з пошаровим укладенням інгредієнтів та запіканням у вершках. Страву доповнимо сиром.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Картопля – 150 гр.
  • Бекон – 50 грн.
  • Печериці – 60 гр.
  • Олія – 20 мл.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Сир – 120 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти для приготування страви готуємо з розрахунком потрібної кількості порцій. Картопля та гриби очищаємо, промиваємо та нарізаємо слайсами. Великою соломкою нарізаємо бекон.

Крок 2. Змащуємо олією порційні формочки для запікання. На дно їх укладаємо картопляну нарізку.

Крок 3. Заливаємо картоплю невеликою кількістю вершків.

Крок 4. Другим шаром укладаємо слайси печериць і поливаємо вершками.

Крок 5. Третім шаром укладаємо нарізаний бекон, посипаємо його сіллю з чорним перцем і заливаємо вершками.

Крок 6. Сир ділимо на дві частини. Одну частину нарізаємо тонкими скибочками і кілька скибочок кладемо у формочки поверх бекону.

Крок 7. Другу частину сиру подрібнюємо на середній тертці та засипаємо інгредієнти у формах. Запікаємо страву в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 30-40 хвилин до готовності.

Крок 8. Запечена з беконом та грибами картопля декоруємо нарізкою зелені та подаємо до столу. Смачного!

Простий та смачний рецепт картоплі з беконом та сметаною

Страва готується просто: картопля загортається в скибочку бекону і запікається в духовці під сметанним соусом. Поєднання смаків цих інгредієнтів досить оригінальне і за рахунок копченого бекону матиме аромат багаття. Подають таку картоплю або самостійною стравою, або гарніром до м’яса.

Час приготування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Складові:

  • Картопля середня – 10 шт.
  • Бекон сирокопчений (нарізка) – 10 скибочок.
  • Сметана – 100 грн.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Борошно – 1 ст.
  • Лимон – ½ шт. 150 гр.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – 4 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готується набір продуктів для приготування цієї страви. Картопля очищається та промивається холодною водою.

Крок 2. Очищена картопля відварюється у слабосоленій воді протягом 15 хвилин, тобто до напівготовності. Потім частина відвару зливається і частина (150мл) залишається для соусу.

Крок 3. Відварена картопля трохи охолоджується. Потім кожна картоплина загортається в скибочку бекону, і ці заготовки відразу кладуться у форму для запікання. Картопля в беконі посипається сіллю та приправою, наприклад сумішшю сухого часнику з чорним перцем. На 200 ° С включається духовка для розігріву і в неї на 10 хвилин ставиться форма з картоплею.

Крок 4. У сотейнику розтоплюється ложка вершкового масла та в ньому обсмажується борошно.

Крок 5. До обсмаженої муки наливається картопляний відвар. Соус перемішується до стану без грудочок борошна та на маленькому вогні доводиться до кипіння. Потім сотейник із соусом знімається з плити.

Крок 6. До соусу кладеться 100 г сметани, додається сік половини лимона, насипається до смаку сіль з приправою та інгредієнти добре перемішуються.

Крок 7. Частково запечена з беконом картопля дістається з духовки, поливається сметанним соусом і повертається ще на 15 хвилин.

Крок 8. Приготовлена страва залишається на кілька хвилин для остигання.

Крок 9. Потім картоплю розкладають по порційних тарілках і декорують нарізкою зелені.

Крок 10. Запечена під сметанним соусом картопля з беконом подається до столу. Смачного!

Покроковий рецепт картоплі з беконом у вершках

Запечена в духовці картопля з беконом у вершках – страва калорійна, але неймовірно смачна і іноді ним можна урізноманітнити домашній раціон, а якщо їсти в міру, то шкоди не буде. Смак страви визначається обсмаженим із цибулею та часником беконом, а вершки роблять його дуже ніжним. Картопля спочатку трохи відваримо і запечемо страву під сирною скоринкою.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Складові:

  • Картопля – 500 гр.
  • Бекон сирокопчений – 100 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Сир – 70 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Петрушка – до смаку.
  • Прованські трави – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуються перелічені вище продукти для приготування страви з розрахунком потрібної вам кількості порцій.

Крок 2. Овочі очищаються та промиваються. Потім інгредієнти подрібнюються: цибуля – на маленькі кубики, бекон – на середні шматочки, сир – на великій тертці, очищений часник та зелень дрібно рубаються ножем.

Крок 3. Картопля нарізається скибочками завтовшки трохи більше 3 мм. У каструлі кип’ятиться вода з невеликою кількістю солі та прованськими травами. Потім у ній протягом 7 хвилин відварюється картопляна нарізка.

Крок 4. На розігрітій сковорідці обсмажується 2 хвилини бекон нарізаний. Потім до нього кладеться цибуля і смажиться 1 хвилину, далі кладеться часник і смажиться ще півхвилини.

Крок 5. До обсмажених інгредієнтів вливаються вершки, робиться мінімальний вогонь, насипаються сіль із перцем і все перемішується, доводиться до кипіння і вариться не більше 1 хвилини.

Крок 6. З картоплі повністю зливається відвар. Потім до нього переливається вершковий соус і все обережно перемішується. Ця маса рівним шаром викладається на лист або у форму для випічки.

Крок 7. Картопля в соусі на 25 хвилин ставиться в духовку, розігріту до 200°С. Після цього форма виймається з духовки і страва посипається натертим сиром.

Крок 8. Форма назад ставиться в духовку і страва запікається ще 5 хвилин, щоб сир розплавився, і утворилася рум’яна скоринка.

Крок 9. Запечена з беконом та вершками картопля розкладається по тарілках, декорується петрушкою і подається до столу. Смачного!

Картопля в беконі на шпажках у духовці

Любителів картоплі у будь-якому виконанні у нас багато, і в цьому рецепті пропонується ще один варіант запікання цього овочу з беконом – шашлик із картоплі у духовці. Для страви нічого заздалегідь не маринується, а лише нарізаються інгредієнти, насаджуються на шпажки та запікаються під соусом. Кількість інгредієнтів у рецепті умовна і їх можна змінювати на власний смак.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Складові:

  • Картопля – 1 кг.
  • Бекон – 200 грн.
  • Часник – 10 зубків.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Середня та приблизно однакового розміру картопля очищається промивається холодною водою та нарізається круглими скибочками. Бекон нарізається тонкими смужками.

Крок 2. Нарізані продукти по черзі насаджуються на заздалегідь замочені в холодній воді дерев’яні шпажки з розрахунком 1 шпажка шашлику на 1 порцію.

Крок 3. Потім заготовки викладаються в будь-яку форму для запікання та на невеликій відстані один від одного, щоб картопля та бекон запеклися рівномірно. Духовка розігрівається до 180 ° С, і в неї картопляні шашлики ставляться для запікання на 30 хвилин.

Крок 4. Очищаються від лушпиння часникові зубки.

Крок 5. Потім вони подрібнюються за допомогою часнику та перекладаються в окрему чашку.

Крок 6. До подрібненого часнику насипаються до смаку сіль з будь-якими спеціями, наливається олія, і всі інгредієнти добре перемішуються.

Крок 7. Через півгодини шашлики витягаються з духовки і рясно з усіх боків поливаються приготованою олією.

Крок 8. Нагрів духовки збільшується до 200 ° С і запікання картоплі продовжується ще не менше 15 хвилин і до рум’яного кольору. Готове страва перекладається на сервірувальну тарілку.

Крок 9. Запечена на шпажках картопля з беконом подається до гарячого столу і з будь-якими овочами. Смачного!

Картопля в одязі з бекону в духовці

Картоплею «в одязі» кулінари називають загорнуту в бекон картоплю і запечену в духовці. У цьому варіанті картопля виходить в рази ситніше і смачніше і матиме оригінальний вигляд, що оцінять чоловіки. У цьому рецепті доповнимо картопля часниково-сметанним соусом. Картопля для страви вибирається сорту, що не розварюється, а бекон підходить будь-який.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 10.

Складові:

  • Картопля – 2 кг.
  • Бекон – 500 грн.
  • Сметана – 400 грн.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – 150 грн.
  • Часник – 2 голівки.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готується вищезгадана кількість всіх продуктів для приготування страви. Картопля очищується і добре промивається.

Крок 2. Підготовлена картопля відварюється протягом 15–20 хвилин у підсоленій воді і лише до напівготовності.

Крок 3. Поки картопля вариться, за цей час готується соус. В окремий посуд кладуться сметана з майонезом у пропорції 3:1.

Крок 4. Очищається і у будь-який спосіб подрібнюється часник. Промита зелень дрібно рубається. Ці інгредієнти перекладаються до сметани, додаються до смаку сіль із чорним перцем і соус добре перемішується.

Крок 5. Потім соус залишається на 10 хвилин для наполягання.

Крок 6. З відвареної картоплі повністю зливається відвар і бульби трохи охолоджуються. Кожна картоплина добре вмочується в соус.

Крок 7 Бекон нарізається тонкими поздовжніми скибочками, але краще взяти готову нарізку. Картоплини акуратно загортаються в скибочки бекону.

Крок 8. Потім ці заготовки укладаються на лист або краще у форму для випічки з високими бортиками.

Крок 9. На них рівномірно виливається сметано-чесночний соус, що залишився. Запікається картопля «в одязі» 20 хвилин при її розігріванні до 180°С.

Крок 10. Потім картопля рівномірно посипається натертою на великій тертці сиром і запікається ще протягом 10 хвилин до розплавлення сиру та рум’яної скоринки.

Крок 11. Готова картопля «в одязі» подається до гарячого і разом з формою.

Крок 12. На порційні тарілки розкладається самими їдками.

Крок 13. Запечену картоплю з беконом та просочену ароматом усіх продуктів, високо оцінять ваші близькі чи гості. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал