Як приготувати буженину – 9 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

0cfb093ed594e6a424e46ad2789c93d2

Як приготувати буженину, цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну буженину в домашніх умовах.

Буженина – це великий шматок добірного м’яса, запечений цілком. Делікатес виходить ніжним, ароматним і приголомшливо смачним. Готувати її нескладно, до того ж існує багато хороших рецептів. Подають буженину, як правило, в охолодженому вигляді в якості закуски. Крім того, її можна використовувати в приготуванні салатів або бутербродів. І якщо ви хочете отримати дійсно смачну буженину, потрібно буде витратити багато часу на маринування.

Соковита буженина в фользі в духовці

Соковита буженина в фользі в духовці здорово урізноманітнює ваш раціон харчування, а в деяких випадках заощадить час на приготування ситного перекусу. Також, ще одне важлива перевага цього способу приготування полягає в тому, не буде потрібно ні краплі масла, м’ясо буде тушкуватися у власному соку.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,8 кг.
  • Молоко – 60 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль кухонна – 1/2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – 1/2 ч.л.
  • Перець червоний мелений – ½ ч.л.
  • Трави італійські сушені – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину злегка обмийте холодною водою, просушіть. Крім інгредієнтів, зазначених в списку, знадобиться харчова фольга і медичний шприц з товстою голкою.

7f11472628f66e1c0cb48ba93708f4c2

Крок 2. Очистіть зубчики часнику, наріжте його пластинками.

866d7255f33873e88aa9490d8b73b922

Крок 3. У кількох місцях на м’ясі зробіть глибокі надрізи і вставте в них часточки часнику.

00c97e2727d92c36bb117ba0262fba20

Крок 4. Натріть свинину сіллю з усіх боків.

8324e6c2065a13ffafb0a89012961c14

Крок 5. Після цього візьміть спеції і гірчицю. Ними також щедро натріть свинину по всіх боках.

bf67ce12c9df839ca3355f2eb865584f

Крок 6. Візьміть великий медичний шприц, наберіть в нього молоко.

6da7ed3b44a3947f73a2a280c0136a7f

Крок 7. Впорскуйте молоко через голку в м’ясо в декількох місцях до тих пір, поки молоко не стане виливатися назовні.

60f1a4369a1b0ef3852773271fe06ca3

Крок 8. Потім м’ясо оберніть в фольгу і відправте його в холодну духовку, встановіть температуру 150 градусів. Після того, як встановиться необхідна температура, запікайте м’ясо протягом години.

03c2cedf5c66149a527a38452284adb6

Крок 9. Буженина в фользі готова, подавайте її на стіл в охолодженому вигляді. Смачного!

7ec2f5f067fcf38a326ba68476cb8d74

Як запекти буженину в рукаві в духовці

Як запекти буженину в рукаві в духовці, щоб вона стала найсмачнішою і популярною закускою на столі? Можемо точно вам сказати, що це зовсім не складне завдання. Рукав дозволяє м’ясу зберегти всі свої соки і добре просочитися пряними спеціями.

Час готування – 3 ч.20 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1,2 кг.
  • Паприка молота – 1-2 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Тім’ян сушений – 2 гілки.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Олія без запаху – 2 ст.л.
  • Суміш перців молота – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину помийте і просушіть паперовими рушниками.

7b39bf17e5e24a0cb73f5ed0ee4380e5

Крок 2. М’ясо покладіть в широку миску, посипте його спеціями і сіллю. Розітріть пальцями сухі гілочки чебрецю і додайте нарізані зубчики часнику. Полийте свинину олією і руками ще раз обітріть м’ясо спеціями.

542df0d6f99696f71ac3ac729ed5a6d5

Крок 3. Миску з м’ясом затягніть харчовою плівкою, залиште заготівлю при кімнатній температурі на 30-60 хвилин. Якщо ви хочете отримати максимально смачну і ароматну буженину, можна витримати м’ясо в холодильнику протягом ночі.

6a4e6ab531d90977e12d413248a3cd8c

Крок 4. М’ясну заготівлю помістіть в рукав для запікання, зав’яжіть його краю з обох сторін. Рукав покладіть на деко і зверху зробіть на ньому кілька проколів голкою, щоб виходив пар. Помістіть деко з м’ясом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 80 хвилин. Час запікання залежить від величини шматка м’яса.

003d65ffbed91f6e1e9d1a6cc944b616

Крок 5. Готову буженину витягніть з духовки і залиште на 15 хвилин в рукаві. Після цього акуратно розріжте рукав і витягніть м’ясо.

cfe25a4e7e315105ba8083b95097899f

Крок 6. Буженину, до речі, можна подавати в гарячому вигляді з гарніром, або остудити її і пропонувати гостям в якості закуски. Смачного!

ec3ba30e6c74e2bbf0ee58c1bc7ffd40

Буженина з індички

Буженина з індички – незрівнянна легка закуска. Її можна приготувати спеціально для святкового столу або вживати в щоденному меню. Один дуже важливий момент: ніколи не використовуйте для буженини заморожене м’ясо, краще потрудитися і знайти на ринку свіже охолоджене.

Час готування – 24 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1,5 кг.
  • Вода питна – 1 л.
  • Сіль кухонна – 4 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Паприка молота – 2 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Олія рафінована – 2 ст.л.
  • Трави прованські – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У воді розчин сіль. Отриманим розсолом залийте філе індички і залиште на 2-3 години. Після цього обмийте філе і промокніть паперовими рушниками.

d4cfaa616e5a1364e6aa831168837bdf

Крок 2. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, зріжте кінчики з обох сторін і обмийте. Потім кожну часточку розріжте на кілька частин.

fb67f561bae15d9933563f23ab681995

Крок 3. У грудці зробіть невеликі глибокі надрізи і в кожен вкладіть по шматочку часнику.

209b0d4ceb91b3a2e8dfabb9433e230b

Крок 4. У мисочці змішайте всі сухі приправи, додайте до них гірчицю, олія і соєвий соус.

aa1dd505196bcf1eb9d7ab0a9507e539

Крок 5. Маринадом обмажте індичку з усіх боків. Миску прикрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою. Витримаєте м’ясо добу в холодильнику.

e1961d8fb09ff680ff46329fbad9a364

Крок 6. Заздалегідь прогрійте духовку до 250 градусів. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього мариноване м’ясо. Помістіть деко з індичкою в духовку, зменшіть нагрів до 200 градусів, запікайте її протягом 30-35 хвилин. Дайте буженині повністю охолонути в духовці.

49279d7afb97df878a8cf408bb0b9ac9

Крок 7. Подавайте буженину з індички в охолодженому вигляді, як закуску. Смачного!

3938c9b13408a148c926128192f7f3a6

Домашня буженина з яловичини

Домашня буженина з яловичини – відмінний спосіб приготувати м’ясо смачно і швидко, та ще й трохи про запас. Для буженини вибирайте великий шматок свіжого охолодженого м’яса. Маринувати яловичину можна будь-яким способом, ми розповімо, як для цього використовувати розсіл.

Час готування – 15 ч.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль великого помелу – 3 ч.л.
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 1 л.
  • Олія без запаху – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину обмийте проточною водою і промокніть щільними паперовими рушниками.

49803af5dbc3ee017d0fa583c4a9b0dd

Крок 2. Приготуйте розсіл для маринування м’яса. У каструлю влийте літр води, додайте в неї перець горошком, лавровий лист і сіль. Помістіть ємність на плиту, доведіть до кипіння і варіть розсіл до розчинення солі. Після цього приберіть каструлю з вогню і остудити розсіл.

08eadc04e5ab6f1d755de1a850e1c456

Крок 3. Яловичину перекладіть в глибоку миску і залийте його маринадом. Ємність накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 12 годин. Можна зробити це на ніч.

f71bef2db2c6e7df3dfc8431bf732510

Крок 4. Через вказаний час витягніть м’ясо з розсолу, промокніть його від залишків рідини серветками. По м’ясу в різних місцях зробіть глибокі надрізи і вкладіть в них часточки часнику. Потім добре натріть м’ясо з усіх боків сушеними спеціями. Заготівлю обмотайте міцними товстими нитками.

4e6fcb6110c1f0d2e98079235abda728

Крок 5. Прогрійте на вогні чавунну сковороду і влийте олію. Обсмажте яловичину буквально по 3 хвилини з кожного боку.

43cdb5d2d0855c7c539a5bb079246246

Крок 6. Після обсмажування перекладіть яловичину в рукав для запікання. Додайте до м’яса ароматну гілочку розмарину.

3062c690880f824cb4e5fa83c55a8f39

Крок 7. Щільно зав’яжіть краї рукава, зверху зробіть кілька проколів голкою або шпажкою для виходу пари. Рукав з м’ясом помістіть в жароміцну форму і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте буженину протягом 60-90 хвилини.

a67e19fe3998e713a9c65e19894d6a1e

Крок 8. Коли буженина буде готова, залиште її у вимкненому духовці до повного охолодження. Потім розріжте рукав, злийте сік, промокніть буженину серветками і можна подавати чудову закуску на стіл. Смачного!

7cf7ca4a4f62ce796698ecf51fb8f7a0

Буженина з курячої грудки

Буженина з курячої грудки – неймовірно соковита і апетитна закуска незважаючи на те, що робиться вона з білого м’яса. З таким домашнім делікатесом ви взагалі зможете відмовитись від покупних ковбас для приготування бутербродів.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Грудка куряча – 700-800 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Морквина – 1 шт.

Для маринаду:

  • Олія без запаху – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Лимон – ½ шт.
  • Імбир подрібнений – 1 ч.л.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обмийте курячу грудку, акуратно зріжте філе з кістки.

643039262227ee0bf88bb1ffc9822ad6

Крок 2. Для маринаду змішайте в окремій мисочці олія, лимонний сік, сіль, соєвий соус, тертий імбир і сушені спеції.

9f15256d3e4de8306c64ee2b50475789

Крок 3. Очистіть морквину і великі зубчики часнику. Морквину наріжте соломкою, а часник тонкими часточками.

761025d69780db59048dd3276716f830

Крок 4. Тепер необхідно нашпигувати філе шматочками моркви і часнику. Для цього в різних місцях зробіть глибокі проколи ножем і вставляйте в них овочі.

ebe5be2f903fbfec084c92257189f3e3

Крок 5. Далі шматочки філе покладіть в миску і залийте маринадом.

1c46a23616c666f7938c3a102632ae8d

Крок 6. Добре обваляти філе в маринаді, додайте до нього розкрошений лавровий лист і залишився часник. Затягніть миску з м’ясом харчовою плівкою і приберіть в холодильник на ніч.

eb27c5fb6ae2794973ba7091543e9519

Крок 7. На наступний день дістаньте мариноване куряче філе з холодильника, злегка промокніть його від маринаду паперовими рушниками. Пергамент злегка змочіть водою і промажте олією, так він краще буде прилягати до м’яса. Покладіть філе на пергамент.

e9ee30c65b85a1bcdad36e50b1c7a87e

Крок 8. Щільно загорніть м’ясо в пергамент.

c1fc3f01326971d863a2b50bb00e163c

Крок 9. Зав’яжіть заготівлю товстими нитками, але не переймайте.

555ae19bd0d62039c47397a765f43aae

Крок 10. Далі оберніть заготовки в харчову фольгу і помістіть в жароміцну форму. Відправте форму з м’ясом в духовку, розігріту до 170 градусів. Запікайте 40 хвилин, після цього залиште м’ясо остигати в фользі.

68e562bfcb37560e777c3dc3d038b0c6

Крок 11. Остиглу буженину оберніть в сухий пергамент і відправте дозрівати в холодильник на 5-6 годин. Подавайте буженину з курячого філе в охолодженому вигляді в формі нарізки або бутербродів. Смачного!

1fa73d1691a9ac824324cb1edd378c92

Соковита і м’яка буженина в духовці

Соковита і м’яка буженина в духовці – це не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Найголовніше – вибрати якісне м’ясо і добре його промаринувати. Буженина – це універсальна закуска, її можна подати у вигляді нарізки в будь-який час, а крім того, наприклад, на сніданок можна приготувати з бужениною бутерброди.

Час готування – 18-20 год.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5.

інгредієнти:

  • Вода – 1,5 л.
  • Свинина – 0,8 кг.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль кухонна – 1,5 ст.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Суміш спецій для м’яса – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте свинину проточною водою, промокніть її від вологи щільними паперовими рушниками.

b30b35e5e2da61d419bc44b34bfd2c02

Крок 2. Потім приготуйте суміш для маринування. У ємність влийте воду, додайте в неї суміш спецій, сіль і лавровий лист.

6fd88d3ac3c31ed651cb47546688b670

Крок 3. Розсіл закип’ятіть. Після того, як сіль розчиниться, приберіть каструлю з вогню і остудити.

f4efaa88bdc61c94ce3e79dcb591e58c

Крок 4. Охололим розсолом залийте м’ясо і приберіть його в холодильник на 12 годин.

f132e37417818ac53f02da8d943e83b2

Крок 5. Через 12 годин витягніть м’ясо з розсолу і промокніть паперовими серветками.

39438eb98812b5c33f15ee7463553248

Крок 6. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.

7b94507af35dec1ed835bc95a44972e8

Крок 7. М’ясо в різних місцях нашпигуйте часниковими часточками. Для цього вістрям ножа робіть отвори і вкладайте в них часникові часточки.

c0e098ea3d3dce42062735202ee63680

Крок 8. Потім ще раз обітріть свинину молотими спеціями.

cffc7c8cc4ab31d8ae59c4e036817244

Крок 9. Далі загорніть заготівлю в три шари фольги.

284741385d965f09abeb7bbbc3531250

Крок 10. Згорток відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 1,5 години.

6546ab645e7265359d06f3cf7024f73f

Крок 11. Через півтори години перевірте готовність м’яса, воно повинно легко проколюватися ножем і з нього не повинен виділятися рожевий сік. Спочатку остудити м’ясо до кімнатної температури, потім приберіть його в холодильник. Коли м’ясо « дозріє », буженина вийде соковитою і смачною, подавайте її в охолодженому вигляді. Смачного!

ca1e56bb1afc1a5c0e9fc4dd9f70a394

Буженина зі свинячої шиї

Буженина зі свинячої шиї – це, хтось скаже, суто святкова страва. Адже на такий делікатес можна витратитися тільки з особливого випадку. Буженина вийде дуже м’якою і ніжною, але все одно це щільна і дуже ситна закуска.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5-10.

інгредієнти:

  • Морквина – 2 шт.
  • Шия свиняча – 1,2-2 кг.
  • Суміш перців молота – 10 гр.
  • Сіль гавайська – 4 ч.л.
  • Часник – 1 головка.
  • Естрагон – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте прохолодною водою і зріжте всі тонкі плівки і надлишки жиру.

d39fb364e13c5714c5ef2cf439afc4df

Крок 2. Очистіть і помийте морквину. З зубчиків часнику зніміть суху лушпиння. Морквину можна нарізати дрібно, але ми рекомендуємо натерти на дрібній терці. Кожен зубчик часнику розріжте на 3-4 частини.

4835699eee726904b8c37752d5924f15

Крок 3. У м’ясі в декількох місцях зробіть надрізи і вкладіть в них часточки часнику.

5493f8dc7705b515255ce7c93b4e0368

Крок 4. Натріть м’ясо спеціями і розкладіть по ньому терту морквину, залиште на кілька хвилин, поки прогрівається духовка.

dc1884fd621f19bb53600cfac6afa41a

Крок 5. Далі м’ясо оберніть в три шари фольги і відправте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом 2,5 годин. Подавати буженину можна в гарячому вигляді з картоплею або повністю остудити її і зробити нарізку для застілля. Смачного!

8d6c7e37c36592abb0bb6bee63346cbd

Буженина з нітритною сіллю в домашніх умовах

Буженина з нітритною сіллю в домашніх умовах готується так само просто, як і традиційні варіанти, але зберігати її можна трохи довше. До того ж в правильних дозах, нітритна сіль безпечна для організму. Беріть рецепт на замітку і до свята у вас на столі буде прекрасна м’ясна закуска.

Час готування – 180 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 12.

інгредієнти:

  • Свинина – 2 кг.
  • Сіль нітритна – 20 гр.
  • Тім’ян – 1 гілка.
  • Перець чорний мелений / суміш перців – 2 ч.л.
  • Сіль кухонна – 20 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Перець горошком – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.

Для хвіртки:

  • Борошно житнє – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Вода – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зважте всі необхідні спеції. За бажанням можна доповнити список своїми будь-якими прянощами, які підходять для м’яса.

a064b7b20535bed657545c60542ddd58

Крок 2. Сіль розчиніть у воді, в розчин додайте мелений перець або суміш перців, добре перемішайте.

497cb2ed1f9026aaeddec01722a0edc2

Крок 3. За допомогою спеціального шприца в різних місцях введіть розчин з сіллю і перцем всередину м’яса. Замість такого пристрою, можна використовувати звичайний медичний шприц з товстою голкою. Після цього добре промасуйте руками м’ясо.

2b986ac309160e8136d82b11ff17ba9d

Крок 4. У миску покладіть нарізаний часник, горошини перцю і розкрошений лавровий лист. Зверху покладіть м’ясо, витримайте його в холодильнику протягом ночі. Кожні 4 години перевертайте свинину.

1f88f8844ec0c8efe5db6cde184d52a1

Крок 5. На ранок дістаньте м’ясо і добре обітріть його паперовими рушниками.

1e8c27123608546625a4896b34e88a4b

Крок 6. Тепер необхідно приготувати хвіртку. Змішайте житнє борошно, сіль і воду в таких пропорціях, щоб не пересолити. Маса повинна бути м’яка, але не текуча, весь її обсяг повинен становити близько двох склянок.

77cd01b1e68985b65469d7303e58def3

Крок 7. Тепер м’ясну заготівлю необхідно обліпити отриманим житнім тістом. Зробіть це спочатку з одного боку.

bba66cb323d8693f5c68cd5059a42030

Крок 8. Потім переверніть заготівлю і покладіть тісто з іншого боку. Таким чином м’ясо буде, як ніби в мучному коконі.

999500a1390f2bdb42fb55b3e20819db

Крок 9. Перевірте, щоб ніде не було просвітів, і оболонка була цілісною. Помістіть м’ясо в форму і відправте в духовку, під решіткою розташуйте миску з водою. Духовка повинна бути розігріта до 100 градусів. Запікайте свинину до тих пір, поки температура всередині м’яса не підніметься до 70 градусів. Приблизно через 4-5 годин буженина буде готова.

a01fb3f92a45737c841cc8fb67bfaed1

Крок 10. Буженина виходить дуже смачною і соковитою. Подавайте закуску в охолодженому вигляді. Смачного!

e14985a1ce477350afe14efe9bbbe41d

Буженина з карбонату свинини в духовці

Буженина з карбонату свинини в духовці виходить абсолютно приголомшливою. Не зашкодить навіть і невелика жирова прошарок, вона додасть тільки велику соковитість буженині. З спецій найкраще взяти часник, чорний перець, паприку, куркуму та інші.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Карбонат свинячий – 1 кг.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Трави італійські сушені – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль кухонна – 15 гр.
  • Перець кайенський – 1 ч.л.
  • Ягоди ялівцеві – 10 шт.
  • Олія без запаху – 2 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Куркума – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обов’язково має бути свіжим. Обмийте його прохолодною водою і промокніть паперовими рушниками.

8826aaa44892b143f042be8728269730

Крок 2. Очистіть часникові зубчики і розріжте їх на кілька частин.

38210294e8d0ee225666d02e0898657f

Крок 3. На карбонаті зробіть проколи вістрям ножа і вставте в них часник разом з ялівцевими ягодами. Робіть надрізи рівномірно по всьому шматку м’яса.

9071a45e2229c92724833a30b49dab69

Крок 4. У мисочці змішайте перець, паприку, куркуму і італійські трави.

e31434232c4ba1c8a0293abf7bbad345

Крок 5. До суміші спецій додайте сіль, мед і олія, добре перемішайте масу.

95a7668c3f17a55388c745f5a7821909

Крок 6. Нашпигований часником карбонат натріть сіллю і меленим перцем.

d96e1a063495af02ec9e3a6978e2495a

Крок 7. Потім промажте м’ясо з усіх боків гірчицею.

3aa48ff3372e935f9588a4feb25152e6

Крок 8. І після цього нанесіть на м’ясо приготований раніше маринад.

40fa5cd387c4360d54be36c5f1ae283e

Крок 9. Далі карбонат швидко обсмажте на сковороді з двох сторін, щоб всі соки запечаталися всередині м’яса.

02a493d2819ad90ee970c2d71bfd72fc

Крок 10. Після обсмажування добре запакуйте м’ясо в фольгу. Згорток покладіть в жароміцну форму і відправте в духовку. Температуру встановіть в 100 градусів. Запікайте м’ясо протягом 1,5-2 годин.

d1d1a4dbf9b9449a09ac1d70ef1e9deb

Крок 11. Через вказаний час дістаньте м’ясо, розгорніть фольгу і полийте м’ясо утворився соком. Запікайте ще півгодини при 200 градусах.

3691ca3e1348096841400edc6f49bd12

Крок 12. Готову буженину з карбонату остудите і наріжте тонкими скибочками. Подавайте її у вигляді закуски. Смачного!

38cb482e8f8b2da290b3f1c1da1965c6

Буженина зі свинячого ошийка без духовки – відео

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал