Як приготувати торт “Наполеон” – 9 найкращих та найпростіших рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

7a5e940a44ea071f3f91b06540c9eef3

Як приготувати торт “Наполеон” – це смачний та привабливий десерт для вашого домашнього чаювання чи святкового столу. Приготувати знаменитий торт “Наполеон” можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з дев’яти найпростіших рецептів із покроковими фото.

«Наполеон» з заварним кремом у домашніх умовах

«Наполеон» з заварним кремом у домашніх умовах – це ідеальний десерт для вашого свята або чаювання. Торт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 10 годин

Час приготування – 50 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 гр.
  • Вершкове масло – 250 гр.
  • Сметана – 230 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для крему заварного:

  • Молоко коров’яче – 2 л.
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Цукор пісок – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування коржів.

Крок 2. Борошно ділимо на частини. В одну миску всипаємо дві третини, в другу миску невелику частину борошна, що залишилося.

f064617eb7e67dfb5cf2d1fd17376f23

Крок 3. У велику миску з борошном розбиваємо куряче яйце.

Крок 4. Борошно з яйцем розтираємо до утворення крихти.

fe337e56c6c64c5b116e52537edc8602

Крок 5. Далі сюди натираємо заморожене вершкове масло.

Крок 6. Ще раз розтираємо все у дрібну крихту.

59a33170f931e1ea761de187e57b6032

Крок 7. В окремій мисці гасимо лимонним соком соду. Також можна використовувати оцет.

Крок 8. Вводимо гашену соду у наше тісто.

fc0ee4b35bcf74062992188e384bf1cf

Крок 9. Викладаємо також сметану і поступово додаємо борошно, що залишилося.

Крок 10. Вимішуємо м’яке однорідне тісто.

86c815f75a0bb71d93b790b37d078a24

Крок 11. Кладемо його до целофанового пакету і прибираємо в морозилку на 30 хвилин.

Крок 12. Тепер підготуємо усі необхідні продукти для заварного крему.

497482dfbdf131e9a2e67eb7bd3526be

Крок 13. У глибоку миску занурюємо яєчні жовтки.

Крок 14. Всипаємо до них трохи цукру.

e79cb262f3eb049e69c946c44f91054d

Крок 15. Збиваємо продукти міксером до однорідності.

Крок 16. Тепер додаємо цукор, що залишився.

db463abc6b3d358bf723991c9298ad83

Крок 17. Вливаємо 500 мл молока. Решту молока прогріваємо в каструлі з товстим дном.

Крок 18. Тепер у крем додаємо борошно.

d7e61796c862df3eae4db2a5e00dce65

Крок 19. Також всипаємо вказану кількість крохмалю.

Крок 20. Знову все збиваємо до однорідності зникнення грудочок.

ebb559cf05300fa81860f9b04b182218

Крок 21. У молоко, що кипить на плиті, тонким струменем вливаємо наш підготовлений крем. Проварюємо 2 хвилини вимикаємо вогонь. Крем закриваємо харчовою плівкою та залишаємо остуджуватися.

Крок 22. З морозилки дістаємо тісто та ліпимо з нього ковбаску. Розділяємо її на частини за кількістю коржів.

bd40566be8de73f0caa01912ca757996

Крок 23. Ми мали 12 коржів, відправляємо їх ненадовго в холодильник.

Крок 24. Далі кожен шматочок розгортаємо в тонке коло.

94a8c2cfa18be78a3fbc7114a7db1ae4

Крок 25. Випікаємо коржі 5 хвилин|| при температурі 180°.

Крок 26. Акуратно підрізаємо коржі з обох боків, щоб надати форму кола. Складаємо ці кола один на одного, обмазуючи кремом. Також кремом поливаємо весь торт і зверху посипаємо крихтою із залишків тіста. Забираємо частування в холодильник для просочення на 6-8 годин.

9387c86814520a566cb39039791181fc

Крок 27. «Наполеон» з заварним кремом у домашніх умовах готовий. Можна куштувати!

9b1cdd508209e755cb07d40673b36ea3

Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком молоком

Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком виходить дуже яскравим за смаком і привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото. Порадуйте себе та близьких!

Час приготування – 10 годин

Час приготування – 50 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 350 мл.
  • Молоко згущене варене –370 гр.
  • Вершки 33% –500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо із приготування коржів. У глибокій мисці збовтуємо яйце з щіпкою солі.

Крок 2. У холодній воді розчиняємо оцет, перемішуємо його.

fe5b9b5f8b488355c1b9621a4206e7b8

Крок 3. Воду з оцтом вливаємо в яйце, перемішуємо та прибираємо в холодильник.

Крок 4. Підморожене вершкове масло ріжемо на невеликі кубики і складаємо в глибоку миску.

66769f564e7ca17cb1e99a1f7638c2d8

Крок 5. Всипаємо сюди 550 грам борошна, що просіяли.

Крок 6. Розтираємо борошно з олією до утворення крихти.

bfce1013568105b69a086f2d8435dd05

Крок 7. Робимо в нашій заготівлі поглиблення та вливаємо сюди суміш із яйця, води та оцту. Перемішуємо до вбирання вологи.

Крок 8. Підсипаємо просіяне борошно, що залишилося, і формуємо однорідне тісто.

dc69db0788873ec17f1bb5ba28a4fa2f

Крок 9. Тісто ділимо на 10 рівних частин і прибираємо їх у холодильник на півтори години.

Крок 10. Далі кожен шматок тіста розгортаємо у тонке коло. На тісто кладемо тарілку вгору дном і обрізаємо тісто по контуру тарілки. Обрізки не прибираємо, а залишаємо на пергаменті.

5e0b20cd54f891ab12bf6f4665d54eb1

Крок 11. Круглий корж проколюємо вилкою по всьому периметру.

Крок 12. Відправляємо його випікатися на 5 хвилин|| в розігріту до 220° духовку.

bece77f8fcdb5cf1451a323317beb7a1

Крок 13. Також випікаємо всі коржі та їх обрізки.

Крок 14. Тепер займемося приготуванням крему. Молоко доводимо до кипіння. В іншому посуді збиваємо вінчиком яйце та крохмаль. Також сюди всипаємо цукор звичайний та ванільний.

3f6dc567634d273470659d7928ffb785

Крок 15. До яєчно-цукрової суміші тонким струменем вливаємо половину закипілого молока і добре все вимішуємо.

Крок 16. Переливаємо суміш у молоко, що залишилося, і ставимо на невеликий вогонь. Проварюємо до загусання.

65599962889634b9644d586477dabff4

Крок 17. Потім крем остуджуємо і занурюємо сюди варену згущене молоко.

Крок 18. Продовжуємо помішувати вінчиком до однорідності.

8bbe1637156d4e7effe94025182b457b

Крок 19. В окремому посуді збиваємо холодні жирні вершки до отримання густої маси.

Крок 20. До збитих вершками порційно додаємо основну частину крему. Вимішуємо до однорідності.

255d736ec25a9b761ad13e355e086bb5

Крок 21. Починаємо формувати торт. На плоску тарілку складаємо коржі один на одного та обмазуємо їх кремом.

Крок 22. Усю заготівлю також поливаємо кремом.

703a8d4ee4b34bf6a84bac2b4aeece59

Крок 23. Обсипаємо торт крихтою із залишків коржа та прибираємо в холодильник для просочення на 8 годин.

Крок 24. Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком молоком готовий. Нарізайте десерт та подавайте до столу!

2a476a9acab2319b73f27f8884aa1927

Торт «Наполеон» з печива «Вушки»

Торт «Наполеон» з печива «Вушки» виходить привабливим та цікавим до смаку. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом із фото.

Час приготування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво листкове «Вушки» – 400 гр.
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Молоко коров’яче – 900 мл.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ст.
  • Борошно – 100 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 200 гр.
  • Ягоди – до смаку.
  • Фрукти, ягоди – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо крем. У каструлю або сотейник відправляємо яєчні жовтки, цукор і після всипаємо борошно. Вимішуємо все до однорідності та вливаємо 100 мілілітрів молока.

accece7906cf5b010fef077d4a836f8f

Крок 2. Молоко, що залишилося, окремо прогріваємо і тонким струменем вливаємо сюди суміш з жовтків. Проварюємо пару хвилин до загусання.

Крок 3. Забираємо крем із вогню та занурюємо сюди вершкове масло, вимішуємо.

5518c713c9bae8c4c36156d8f996adab

Крок 4. Закриваємо харчовою плівкою та прибираємо його в холодильник.

4a7da89979c9866e135fbc3e7886416f

Крок 5. Починаємо формувати торт. У тарілку викладаємо шар печива та заливаємо кремом. Так повторюємо шари та формуємо торт, прибираємо його в холодильник на 2 години.

f6e12a9542fff984758579f6ad0a439e

Крок 6. Печиво, що залишилося, подрібнюємо в крихту і прикрашаємо їй наш торт.

4e555f8b7c67f4312dba7fb578e5a5dc

Крок 7. Торт «Наполеон» з печива «Вушки» готовий. Прикрашайте ягодами та фруктами!

ddb9a9cc57fc994228a9a567d0e4135b

Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста

Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста виходить цікавим за смаком та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить філіжанку гарячого чаю або кави. Для приготування швидкого «Наполеона» своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Вершки 33% –400 мл.
  • Молоко згущене – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо листкове тісто та розрізаємо його на смуги. Ці смуги відправляємо у розігріту до 220° духовку на 15 хвилин.

5d0298a6122b779a1d41129a0e7b0d2b

Крок 2. У цей час займемося приготуванням крему. Збиваємо холодні жирні вершки до утворення невеликих піків.

cb4841413ea0cb3cd49455f2f8fb38aa

Крок 3. Вливаємо до вершків згущене молоко невеликим струменем і продовжуємо збивати на невеликій швидкості.

751aebec8e8e3ab0c77e283c3c10441a

Крок 4. Отримуємо ніжний однорідний крем. Невелику частину крему відкладаємо – його використовуватимемо для обмазування торта після просочення.

110e9951ff1a86cf738310fbe607be08

Крок 5. Починаємо формувати торт у глибокій формі. Застилаємо її плівкою та на дно виливаємо шар із крему.

3c2f93d72bd7cd0cf950e8eceddb967b

Крок 6. На крем викладаємо листкові палички та знову поливаємо кремом.

070d14fc171f3929ba9b069a1b6c0fb1

Крок 7. Так ми збираємо весь торт та поливаємо зверху кремом.

4b21a79005a509447279d5b0451cd337

Крок 8. Забираємо торт у холодильник на 8 годин або ніч, потім акуратно витягуємо його з форми.

6e6506a678962a820fda176bc759f637

Крок 9. Обмазуємо торт залишками крему з боків.

6dab5bdb929d42b36df9758887a22b6d

Крок 10. Шаровані палички, що залишилися, подрібнюємо до стану крихти і посипаємо ними наш десерт.

5a878a571186782dddb1ea8886d993f9

Крок 11. Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста готовий. Подавайте до столу!

0ed5bd42b000b6ad655744a11a0ffb11

Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді

Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді порадує вас не лише нескладним кулінарним процесом, а й яскравим цікавим смаком. Такі ласощі ідеально підійдуть для ваших свят та дружних чаювання у родинному колі. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 7 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 460 гр. + для розкочування тіста
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор пісок – 100 гр.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 700 мл.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Вершкове масло 82,5% – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо необхідну кількість борошна і заздалегідь дістаємо з холодильника вершкове масло, щоб воно розм’якшилося. З борошном перемішуємо сіль та розпушувач.

e4dbc45f930b19dc0eae0124a5539853

Крок 2. В окремій мисці збиваємо яйця із цукром. Додаємо сюди м’яке вершкове масло|| і збиваємо ще раз. З’єднуємо суміш із борошном і вимішуємо однорідне тісто.

0175431a8ab1f85992b6e2d0f0c02008

Крок 3. Ком тіста закриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.

f0436b65732668921c79c344d0a387dc

Крок 4. Для крему збиваємо яйця зі звичайним цукром та ванільним, також додаємо борошно. Поступово вливаємо молоко і ставимо все це слабкий вогонь. Проварюємо до загусання і даємо охолонути.

97f3fdf195968862fce6735a09d8546b

Крок 5. Вершкове масло для крему ріжемо кубиками та залишаємо на робочій поверхні.

e5fdc0d632957db2b3ad98984317ccf7

Крок 6. Тісто ділимо на дев’ять рівних частин і кожну розгортаємо в коло. Кожен корж обсмажуємо на сухій сковороді до рум’янцю з обох боків.

b06ed4335494a99cc906cf7ea0a8384f

Крок 7. З отриманих коржів акуратно зрізаємо нерівні краї.

0ae46afeab95d8a4dd76be062a0fcd7b

Крок 8. Повертаємось до крему. Додаємо сюди вершкове масло і добре все збиваємо міксером.

804b2ea20ec62028e19f079488a52d1e

Крок 9. Починаємо формувати торт. Складаємо коржі один на одного, обмазуємо кремом. Із залишків робимо крихту та обсипають їй десерт. Забираємо в холодильник для просочення.

4bbe320d8229ac0e7f7a79fa9cebdbbc

Крок 10. Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді готовий. Нарізайте шматочками та пригощайтеся!

4772f9591166296e753e67440b1889e7

Найпростіший «Наполеон» з готових коржів

Найпростіший «Наполеон» з готових коржів – це чудова кулінарна ідея для вашого свята або сімейного чаювання. Десерт порадує вас не лише нескладним кулінарним процесом, а й цікавим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати торт за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 6 годин 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Коржі із листкового тіста – 300 гр.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Молоко згущене – 120 гр.
  • Посипання кондитерська – 1 пачка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Для крему у глибоку миску викладаємо сир маскарпоне.

4e506a93ed5d67d0fd94e1981a198a44

Крок 3. Вливаємо до нього молоко, що згущує.

41c1fff1433aae642319676e04563920

Крок 4. Добре вимішуємо продукти до однорідності.

db19a7796f1bf53a584ab81c1731f417

Крок 5. Дістаємо з упаковки готові коржі для «Наполеона».

b2a9136338ee15876a7eb447b50e1f4a

Крок 6. Обмазуємо кремом перший корж.

0f894725891e07b0664cd8bb9545dca1

Крок 7. Кладемо на нього другий корж і так збираємо весь торт.

a2d610faac65c2f0789bb703a288d71f

Крок 8. Один корж відкладаємо та подрібнюємо його в крихту.

537fe8b6985c9a975fa1bf8992e5e934

Крок 9. Цією крихтою посипаємо наш десерт.

c36581a868fae63d37590666da619386

Крок 10. Також частування можна прикрасити кондитерською посипкою. Забираємо торт для просочення в холодильник на 6 годин або більше.

6537019da61aa594942a435e1fe970f7

Крок 11. Найпростіший «Наполеон» з готових коржів готовий. Пригощайтесь!

84221c8518aa9aad2a530ddba997f7a4

Смачний сирний «Наполеон»

Смачний сирний «Наполеон» відрізняється ніжним та приємним смаком. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом із фото.

Час приготування – 9 годин

Час приготування – 1 год

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 гр.
  • Цукор пісок – 400 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир жирний – 500 гр.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Сік лимонний/оцет яблучний – 1,5 ст.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 400 гр.
  • Вершковий сир – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром та сіллю до отримання пишної маси.

Крок 2. Необхідну кількість сиру перетираємо через дрібне металеве сито. Окремо гасимо соду лимонним соком чи оцтом. Підготовлену соду вимішуємо з сиром.

889604e78722533fceff62ee0a80b8f4

Крок 3. З’єднуємо сир із яєчною масою та просіюємо сюди борошно. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 15 рівних частин та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 4. Для крему збиваємо яйця із цукром і додаємо сюди борошно. Окремо доводимо до кипіння молоко.

6c0e62bce2e4cc67e9fd4121d7c4da6b

Крок 5. У кипляче молоко тонким струменем додаємо яєчну суміш. Варимо крем до загусання.

Крок 6. В отриманий крем викладаємо шматочки вершкового масла|| і добре все збиваємо.

52b17f7e988bc07df8a52cd4b7947605

Крок 7. Дістаємо тісто з холодильника і кожен шматочок розгортаємо тонке коло. Акуратно обрізаємо краї. Їх також потрібно запекти. Усі коржі та обрізки випікаємо по 3-5 хвилин при температурі 180°.

Крок 8. Формуємо торт. Коржі складаємо один на одного, обмазуємо їх кремом.

16669ec24bf91a28a6982cc550bfcf80

Крок 9. Посипаємо частування крихтою з обрізків тіста та прибираємо в холодильник на ніч для просочення.

ac195bbb8fa74ab0cfe9584d9031dd48

Крок 10. Смачний сирний «Наполеон» готовий. Подавайте десерт до столу!

93367cc0745ba35c0717ebb86a1875df

Лінивий «Наполеон» в домашніх умовах

Лінивий «Наполеон» в домашніх умовах – це простий і швидкий десерт для вашого свята або чаювання. Торт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 750 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Борошно – 5 ст.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо.

Крок 2. Для крему з’єднуємо борошно з цукром, ваніліном та сіллю. Вливаємо холодне молоко та ретельно вимішуємо.

d1b73099f24f3f2e135dde9c1f4d30b9

Крок 3. Прогріваємо заготівлю на слабкому вогні, постійно помішуючи. Варимо до загусання та занурюємо сюди вершкове масло. Потім крем закриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 4. Листкове тісто розрізаємо прямокутники і випікаємо при температурі 220° протягом 20 хвилин.

9a57bc994936c06277420d919595d7e8

Крок 5. Остуджуємо наші заготівлі та акуратно розбираємо їх на шари.

Крок 6. Складаємо шари тіста один на одного, обмазуємо кремом.

e00e8a49a43b697de97f35d54e7f79f7

Крок 7. Залишки рум’яного тіста подрібнюємо в крихту та посипаємо їй десерт. Забираємо в холодильник на 3 години для просочення.

Крок 8. Лінивий «Наполеон» у домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, прикрасивши ягодами чи фруктами!

ee274934f08256e8ac96c2366f9a3455

Найкращий торт «Наполеон» від бабусі

Найкращий торт «Наполеон» від бабусі виходить неймовірно смачним та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить філіжанку гарячого чаю або кави. Для приготування найсмачнішого «Наполеона» використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 годин

Час приготування – 1 год

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-650 гр.
  • Вершкове масло – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода –150 мл.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Цукор пісок – 400 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яєчний жовток – 8 шт.
  • Борошно – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Холодну воду вимішуємо з оцтом.

dd836df976aafb92458f0ddf3a4d952f

Крок 3. У глибокій мисці збиваємо яйця до пишної піни.

Крок 4. Вливаємо сюди воду з оцтом та додаємо сіль, перемішуємо.

acd335979d8e76ff19c5e32229547789

Крок 5. Холодне вершкове масло натираємо на великій тертці.

Крок 6. На робочу поверхню висипаємо борошно.

9995922618ee4fa03c4c565d28612802

Крок 7. У борошно викладаємо терте вершкове масло.

Крок 8. Борошно з маслом ріжемо ножем до утворення крихти.

2b1d119039e12eb2a40934c97d25f959

Крок 9. В отриманій маси робимо поглиблення та вливаємо сюди яйця з водою та оцтом.

Крок 10. Помішуємо однорідне тісто.

61cd1149315c391f846c89738fafca1b

Крок 11. Далі тісто ділимо на 10-12 рівних кульок.

Крок 12. Закриваємо кульки харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

3ea0c85ef36b5654c67ac189cc27099d

Крок 13. Потім кожну кульку тонко розгортаємо та викладаємо на пергамент.

Крок 14. З цих коржів вирізаємо акуратні кола. Обрізки не викидаємо, їх також випікаємо.

1a14cdee4a38328fa1be2f248c4f1da6

Крок 15. Проколюємо наші заготовки вилкою по всій поверхні та прибираємо в розігріту до 180° духовку на 8 хвилин.

Крок 16. У каструлі чи сотейнику доводимо до кипіння молоко.

a003c6e0e05b3232aee7aa24823e91bf

Крок 17. В окремій мисці розтираємо жовтки із звичайним цукром та ванільним до утворення білої маси.

Крок 18. У жовтки додаємо борошно та перемішуємо.

0f4069c50e251c567ab950f25dc154b1

Крок 19. Сюди вливаємо гаряче молоко і знову все перемішуємо.

Крок 20. Прогріваємо заготовку на невеликому вогні та варимо до загусання.

64f193b606ab5483fe15e8309bea5b45

Крок 21. Перший випечений корж викладаємо на тарілку або спеціальну форму.

Крок 22. Обмазуємо його кремом.

f87ffb4f0cf0c40e8166cd581ce2641e

Крок 23. На крем викладаємо ще один корж. Таким чином збираємо весь торт.

Крок 24. Обрізки коржів подрібнюємо у блендері до отримання крихти. Цією крихтою посипаємо наш десерт і прибираємо його в холодильник для просочення на 6-8 годин.

494be8ce1b4324c086557ffd76b72c7d

Крок 25. Найкращий торт «Наполеон» від бабусі готовий. Можна пригощатися!

664a580292519daa4d04968bef5c8e45

ТОРТ НАПОЛЕОН класичний – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал