Як приготувати торт “Наполеон” – 9 найкращих та найпростіших рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати торт “Наполеон” – це смачний та привабливий десерт для вашого домашнього чаювання чи святкового столу. Приготувати знаменитий торт “Наполеон” можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з дев’яти найпростіших рецептів із покроковими фото.

«Наполеон» з заварним кремом у домашніх умовах

«Наполеон» з заварним кремом у домашніх умовах – це ідеальний десерт для вашого свята або чаювання. Торт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 10 годин

Час приготування – 50 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 гр.
  • Вершкове масло – 250 гр.
  • Сметана – 230 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для крему заварного:

  • Молоко коров’яче – 2 л.
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Цукор пісок – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування коржів.

Крок 2. Борошно ділимо на частини. В одну миску всипаємо дві третини, в другу миску невелику частину борошна, що залишилося.

Крок 3. У велику миску з борошном розбиваємо куряче яйце.

Крок 4. Борошно з яйцем розтираємо до утворення крихти.

Крок 5. Далі сюди натираємо заморожене вершкове масло.

Крок 6. Ще раз розтираємо все у дрібну крихту.

Крок 7. В окремій мисці гасимо лимонним соком соду. Також можна використовувати оцет.

Крок 8. Вводимо гашену соду у наше тісто.

Крок 9. Викладаємо також сметану і поступово додаємо борошно, що залишилося.

Крок 10. Вимішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 11. Кладемо його до целофанового пакету і прибираємо в морозилку на 30 хвилин.

Крок 12. Тепер підготуємо усі необхідні продукти для заварного крему.

Крок 13. У глибоку миску занурюємо яєчні жовтки.

Крок 14. Всипаємо до них трохи цукру.

Крок 15. Збиваємо продукти міксером до однорідності.

Крок 16. Тепер додаємо цукор, що залишився.

Крок 17. Вливаємо 500 мл молока. Решту молока прогріваємо в каструлі з товстим дном.

Крок 18. Тепер у крем додаємо борошно.

Крок 19. Також всипаємо вказану кількість крохмалю.

Крок 20. Знову все збиваємо до однорідності зникнення грудочок.

Крок 21. У молоко, що кипить на плиті, тонким струменем вливаємо наш підготовлений крем. Проварюємо 2 хвилини вимикаємо вогонь. Крем закриваємо харчовою плівкою та залишаємо остуджуватися.

Крок 22. З морозилки дістаємо тісто та ліпимо з нього ковбаску. Розділяємо її на частини за кількістю коржів.

Крок 23. Ми мали 12 коржів, відправляємо їх ненадовго в холодильник.

Крок 24. Далі кожен шматочок розгортаємо в тонке коло.

Крок 25. Випікаємо коржі 5 хвилин|| при температурі 180°.

Крок 26. Акуратно підрізаємо коржі з обох боків, щоб надати форму кола. Складаємо ці кола один на одного, обмазуючи кремом. Також кремом поливаємо весь торт і зверху посипаємо крихтою із залишків тіста. Забираємо частування в холодильник для просочення на 6-8 годин.

Крок 27. «Наполеон» з заварним кремом у домашніх умовах готовий. Можна куштувати!

Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком молоком

Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком виходить дуже яскравим за смаком і привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото. Порадуйте себе та близьких!

Час приготування – 10 годин

Час приготування – 50 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 350 мл.
  • Молоко згущене варене –370 гр.
  • Вершки 33% –500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо із приготування коржів. У глибокій мисці збовтуємо яйце з щіпкою солі.

Крок 2. У холодній воді розчиняємо оцет, перемішуємо його.

Крок 3. Воду з оцтом вливаємо в яйце, перемішуємо та прибираємо в холодильник.

Крок 4. Підморожене вершкове масло ріжемо на невеликі кубики і складаємо в глибоку миску.

Крок 5. Всипаємо сюди 550 грам борошна, що просіяли.

Крок 6. Розтираємо борошно з олією до утворення крихти.

Крок 7. Робимо в нашій заготівлі поглиблення та вливаємо сюди суміш із яйця, води та оцту. Перемішуємо до вбирання вологи.

Крок 8. Підсипаємо просіяне борошно, що залишилося, і формуємо однорідне тісто.

Крок 9. Тісто ділимо на 10 рівних частин і прибираємо їх у холодильник на півтори години.

Крок 10. Далі кожен шматок тіста розгортаємо у тонке коло. На тісто кладемо тарілку вгору дном і обрізаємо тісто по контуру тарілки. Обрізки не прибираємо, а залишаємо на пергаменті.

Крок 11. Круглий корж проколюємо вилкою по всьому периметру.

Крок 12. Відправляємо його випікатися на 5 хвилин|| в розігріту до 220° духовку.

Крок 13. Також випікаємо всі коржі та їх обрізки.

Крок 14. Тепер займемося приготуванням крему. Молоко доводимо до кипіння. В іншому посуді збиваємо вінчиком яйце та крохмаль. Також сюди всипаємо цукор звичайний та ванільний.

Крок 15. До яєчно-цукрової суміші тонким струменем вливаємо половину закипілого молока і добре все вимішуємо.

Крок 16. Переливаємо суміш у молоко, що залишилося, і ставимо на невеликий вогонь. Проварюємо до загусання.

Крок 17. Потім крем остуджуємо і занурюємо сюди варену згущене молоко.

Крок 18. Продовжуємо помішувати вінчиком до однорідності.

Крок 19. В окремому посуді збиваємо холодні жирні вершки до отримання густої маси.

Крок 20. До збитих вершками порційно додаємо основну частину крему. Вимішуємо до однорідності.

Крок 21. Починаємо формувати торт. На плоску тарілку складаємо коржі один на одного та обмазуємо їх кремом.

Крок 22. Усю заготівлю також поливаємо кремом.

Крок 23. Обсипаємо торт крихтою із залишків коржа та прибираємо в холодильник для просочення на 8 годин.

Крок 24. Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком молоком готовий. Нарізайте десерт та подавайте до столу!

Торт «Наполеон» з печива «Вушки»

Торт «Наполеон» з печива «Вушки» виходить привабливим та цікавим до смаку. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом із фото.

Час приготування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво листкове «Вушки» – 400 гр.
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Молоко коров’яче – 900 мл.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ст.
  • Борошно – 100 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 200 гр.
  • Ягоди – до смаку.
  • Фрукти, ягоди – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо крем. У каструлю або сотейник відправляємо яєчні жовтки, цукор і після всипаємо борошно. Вимішуємо все до однорідності та вливаємо 100 мілілітрів молока.

Крок 2. Молоко, що залишилося, окремо прогріваємо і тонким струменем вливаємо сюди суміш з жовтків. Проварюємо пару хвилин до загусання.

Крок 3. Забираємо крем із вогню та занурюємо сюди вершкове масло, вимішуємо.

Крок 4. Закриваємо харчовою плівкою та прибираємо його в холодильник.

Крок 5. Починаємо формувати торт. У тарілку викладаємо шар печива та заливаємо кремом. Так повторюємо шари та формуємо торт, прибираємо його в холодильник на 2 години.

Крок 6. Печиво, що залишилося, подрібнюємо в крихту і прикрашаємо їй наш торт.

Крок 7. Торт «Наполеон» з печива «Вушки» готовий. Прикрашайте ягодами та фруктами!

Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста

Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста виходить цікавим за смаком та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить філіжанку гарячого чаю або кави. Для приготування швидкого «Наполеона» своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Вершки 33% –400 мл.
  • Молоко згущене – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо листкове тісто та розрізаємо його на смуги. Ці смуги відправляємо у розігріту до 220° духовку на 15 хвилин.

Крок 2. У цей час займемося приготуванням крему. Збиваємо холодні жирні вершки до утворення невеликих піків.

Крок 3. Вливаємо до вершків згущене молоко невеликим струменем і продовжуємо збивати на невеликій швидкості.

Крок 4. Отримуємо ніжний однорідний крем. Невелику частину крему відкладаємо – його використовуватимемо для обмазування торта після просочення.

Крок 5. Починаємо формувати торт у глибокій формі. Застилаємо її плівкою та на дно виливаємо шар із крему.

Крок 6. На крем викладаємо листкові палички та знову поливаємо кремом.

Крок 7. Так ми збираємо весь торт та поливаємо зверху кремом.

Крок 8. Забираємо торт у холодильник на 8 годин або ніч, потім акуратно витягуємо його з форми.

Крок 9. Обмазуємо торт залишками крему з боків.

Крок 10. Шаровані палички, що залишилися, подрібнюємо до стану крихти і посипаємо ними наш десерт.

Крок 11. Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста готовий. Подавайте до столу!

Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді

Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді порадує вас не лише нескладним кулінарним процесом, а й яскравим цікавим смаком. Такі ласощі ідеально підійдуть для ваших свят та дружних чаювання у родинному колі. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 7 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 460 гр. + для розкочування тіста
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор пісок – 100 гр.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 700 мл.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Вершкове масло 82,5% – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо необхідну кількість борошна і заздалегідь дістаємо з холодильника вершкове масло, щоб воно розм’якшилося. З борошном перемішуємо сіль та розпушувач.

Крок 2. В окремій мисці збиваємо яйця із цукром. Додаємо сюди м’яке вершкове масло|| і збиваємо ще раз. З’єднуємо суміш із борошном і вимішуємо однорідне тісто.

Крок 3. Ком тіста закриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. Для крему збиваємо яйця зі звичайним цукром та ванільним, також додаємо борошно. Поступово вливаємо молоко і ставимо все це слабкий вогонь. Проварюємо до загусання і даємо охолонути.

Крок 5. Вершкове масло для крему ріжемо кубиками та залишаємо на робочій поверхні.

Крок 6. Тісто ділимо на дев’ять рівних частин і кожну розгортаємо в коло. Кожен корж обсмажуємо на сухій сковороді до рум’янцю з обох боків.

Крок 7. З отриманих коржів акуратно зрізаємо нерівні краї.

Крок 8. Повертаємось до крему. Додаємо сюди вершкове масло і добре все збиваємо міксером.

Крок 9. Починаємо формувати торт. Складаємо коржі один на одного, обмазуємо кремом. Із залишків робимо крихту та обсипають їй десерт. Забираємо в холодильник для просочення.

Крок 10. Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді готовий. Нарізайте шматочками та пригощайтеся!

Найпростіший «Наполеон» з готових коржів

Найпростіший «Наполеон» з готових коржів – це чудова кулінарна ідея для вашого свята або сімейного чаювання. Десерт порадує вас не лише нескладним кулінарним процесом, а й цікавим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати торт за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 6 годин 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Коржі із листкового тіста – 300 гр.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Молоко згущене – 120 гр.
  • Посипання кондитерська – 1 пачка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Для крему у глибоку миску викладаємо сир маскарпоне.

Крок 3. Вливаємо до нього молоко, що згущує.

Крок 4. Добре вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 5. Дістаємо з упаковки готові коржі для «Наполеона».

Крок 6. Обмазуємо кремом перший корж.

Крок 7. Кладемо на нього другий корж і так збираємо весь торт.

Крок 8. Один корж відкладаємо та подрібнюємо його в крихту.

Крок 9. Цією крихтою посипаємо наш десерт.

Крок 10. Також частування можна прикрасити кондитерською посипкою. Забираємо торт для просочення в холодильник на 6 годин або більше.

Крок 11. Найпростіший «Наполеон» з готових коржів готовий. Пригощайтесь!

Смачний сирний «Наполеон»

Смачний сирний «Наполеон» відрізняється ніжним та приємним смаком. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом із фото.

Час приготування – 9 годин

Час приготування – 1 год

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 гр.
  • Цукор пісок – 400 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир жирний – 500 гр.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Сік лимонний/оцет яблучний – 1,5 ст.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 400 гр.
  • Вершковий сир – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром та сіллю до отримання пишної маси.

Крок 2. Необхідну кількість сиру перетираємо через дрібне металеве сито. Окремо гасимо соду лимонним соком чи оцтом. Підготовлену соду вимішуємо з сиром.

Крок 3. З’єднуємо сир із яєчною масою та просіюємо сюди борошно. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 15 рівних частин та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 4. Для крему збиваємо яйця із цукром і додаємо сюди борошно. Окремо доводимо до кипіння молоко.

Крок 5. У кипляче молоко тонким струменем додаємо яєчну суміш. Варимо крем до загусання.

Крок 6. В отриманий крем викладаємо шматочки вершкового масла|| і добре все збиваємо.

Крок 7. Дістаємо тісто з холодильника і кожен шматочок розгортаємо тонке коло. Акуратно обрізаємо краї. Їх також потрібно запекти. Усі коржі та обрізки випікаємо по 3-5 хвилин при температурі 180°.

Крок 8. Формуємо торт. Коржі складаємо один на одного, обмазуємо їх кремом.

Крок 9. Посипаємо частування крихтою з обрізків тіста та прибираємо в холодильник на ніч для просочення.

Крок 10. Смачний сирний «Наполеон» готовий. Подавайте десерт до столу!

Лінивий «Наполеон» в домашніх умовах

Лінивий «Наполеон» в домашніх умовах – це простий і швидкий десерт для вашого свята або чаювання. Торт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 750 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Борошно – 5 ст.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо.

Крок 2. Для крему з’єднуємо борошно з цукром, ваніліном та сіллю. Вливаємо холодне молоко та ретельно вимішуємо.

Крок 3. Прогріваємо заготівлю на слабкому вогні, постійно помішуючи. Варимо до загусання та занурюємо сюди вершкове масло. Потім крем закриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 4. Листкове тісто розрізаємо прямокутники і випікаємо при температурі 220° протягом 20 хвилин.

Крок 5. Остуджуємо наші заготівлі та акуратно розбираємо їх на шари.

Крок 6. Складаємо шари тіста один на одного, обмазуємо кремом.

Крок 7. Залишки рум’яного тіста подрібнюємо в крихту та посипаємо їй десерт. Забираємо в холодильник на 3 години для просочення.

Крок 8. Лінивий «Наполеон» у домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, прикрасивши ягодами чи фруктами!

Найкращий торт «Наполеон» від бабусі

Найкращий торт «Наполеон» від бабусі виходить неймовірно смачним та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить філіжанку гарячого чаю або кави. Для приготування найсмачнішого «Наполеона» використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 годин

Час приготування – 1 год

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-650 гр.
  • Вершкове масло – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода –150 мл.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Цукор пісок – 400 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яєчний жовток – 8 шт.
  • Борошно – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Холодну воду вимішуємо з оцтом.

Крок 3. У глибокій мисці збиваємо яйця до пишної піни.

Крок 4. Вливаємо сюди воду з оцтом та додаємо сіль, перемішуємо.

Крок 5. Холодне вершкове масло натираємо на великій тертці.

Крок 6. На робочу поверхню висипаємо борошно.

Крок 7. У борошно викладаємо терте вершкове масло.

Крок 8. Борошно з маслом ріжемо ножем до утворення крихти.

Крок 9. В отриманій маси робимо поглиблення та вливаємо сюди яйця з водою та оцтом.

Крок 10. Помішуємо однорідне тісто.

Крок 11. Далі тісто ділимо на 10-12 рівних кульок.

Крок 12. Закриваємо кульки харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 13. Потім кожну кульку тонко розгортаємо та викладаємо на пергамент.

Крок 14. З цих коржів вирізаємо акуратні кола. Обрізки не викидаємо, їх також випікаємо.

Крок 15. Проколюємо наші заготовки вилкою по всій поверхні та прибираємо в розігріту до 180° духовку на 8 хвилин.

Крок 16. У каструлі чи сотейнику доводимо до кипіння молоко.

Крок 17. В окремій мисці розтираємо жовтки із звичайним цукром та ванільним до утворення білої маси.

Крок 18. У жовтки додаємо борошно та перемішуємо.

Крок 19. Сюди вливаємо гаряче молоко і знову все перемішуємо.

Крок 20. Прогріваємо заготовку на невеликому вогні та варимо до загусання.

Крок 21. Перший випечений корж викладаємо на тарілку або спеціальну форму.

Крок 22. Обмазуємо його кремом.

Крок 23. На крем викладаємо ще один корж. Таким чином збираємо весь торт.

Крок 24. Обрізки коржів подрібнюємо у блендері до отримання крихти. Цією крихтою посипаємо наш десерт і прибираємо його в холодильник для просочення на 6-8 годин.

Крок 25. Найкращий торт «Наполеон» від бабусі готовий. Можна пригощатися!

ТОРТ НАПОЛЕОН класичний – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал