Домашнє печиво – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Домашнє печиво – дуже смачний і нескладний у виконанні десерт для вашого сімейного столу або чаювання. Є багато кулінарних ідей для приготування печива своїми руками. Найпопулярніші, смачні і прості з них ми зібрали для вас в перевіреній добірці з дев’яти покрокових рецептів з фото і докладним описом процесу.

Домашнє вівсяне печиво

Домашнє вівсяне печиво – дуже смачне, цікава і просте у виконанні частування. Приготоване своїми руками ласощі нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт і балуйте своїх рідних. Відмінна ідея для сімейних посиденьок за чашкою чаю.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр.
  • Пластівці вівсяні швидкого приготування – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Старанно розтираємо розм’якшене вершкове масло з цукром.

Крок 3. В отриману ніжну кашицю розбиваємо куряче яйце. Знову все перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Далі доповнюємо масу вівсяними пластівцями. Знову перемішуємо.

Крок 5. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем і постійно перемішуємо.

Крок 6. Вимішуємо ніжне і м’яке тісто. Відправляємо його в холодильник на годину.

Крок 7. Ложкою тісто викладаємо на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 8. Домашнє вівсяне печиво готове. Подавайте до столу!

Сирне печиво «Трикутники» з цукром

Сирне печиво «трикутники» з цукром – яскраве частування для вашого святкового або домашнього столу. Готовий десерт порадує оригінальним смаком, привабливим видом, а також нескладним кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо вказане кількість борошна через дрібне сито. Перемішуємо сухий продукт з сіллю і розпушувачем.

Крок 2. У миску з сухими продуктами викладаємо сир. Доповнюємо його розтопленим шматком маргарину.

Крок 3. Починаємо перемішувати вміст. Даємо йому відпочити близько 30 хвилин.

Крок 4. Формуємо щільний однорідний кому.

Крок 5. Ділимо кому тіста на дві частини для зручності.

Крок 6. Кожну частину розкочуємо тонко за допомогою скельки.

Крок 7. Вирізаємо за допомогою кружечки акуратні кола з тіста.

Крок 8. Підготуємо продукти для посипання. В одну тарілку кладемо вказану кількість цукру, в іншу збиті яйця.

Крок 9. Кожен кружок з одного боку обмазуємо яєчної сумішшю.

Крок 10. Далі обмазану частина посипаємо цукром.

Крок 11. Складаємо кружок навпіл.

Крок 12. Далі знову на половинку заготовок додаємо яйце і цукор.

Крок 13. Складаємо навпіл і отримуємо товсті трикутники.

Крок 14. Кожен трикутник занурюємо в яєчну суміш.

Крок 15. Після обвалюємо продукти в цукрі.

Крок 16. Перекладаємо печиво на деко з пергаментом або силіконовим килимом. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 17. Апетитне сирне печиво «трикутники» з цукром готове. Можна пригощатися!

Печиво на кефірі в духовці

Печиво на кефірі в духовці – просте у виконанні і неймовірно смачне частування для всієї родини. Такий продукт вийде дуже ніжним і повітряним, а також порадує приємним золотистим рум’янцем. Подавайте його в якості самостійного десерту, на сніданок або в рамках домашнього чаювання.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 320 гр.
  • Кефір – 140 мл.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вливаємо кефір. Сюди ж відправляємо куряче яйце, цукор, сіль і олія. Перемішуємо до однорідності.

Крок 2. Просіюємо в рідку суміш борошно з розпушувачем.

Крок 3. Перемішуємо заготівлю до вимішування щільного і еластичного кома тіста.

Крок 4. Ділимо отриманий комок на невеликі шматочки. Стільки буде печива.

Крок 5. З кожного шматочка формуємо акуратне частування. Можна надати тіста будь-яку форму.

Крок 6. Обвалюємо всі заготовки в цукрі.

Крок 7. Перекладаємо продукти на деко з пергаментом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Ніжне і смачне домашнє печиво на кефірі готове. Подавайте до столу і пробуйте!

Імбирне печиво

Імбирне печиво виходить неймовірно ароматним і яскравим за смаком. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Побалуйте себе і близьких оригінальним десертом, зробленим своїми руками.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 80 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Імбир мелений – 1 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Гвоздика товчена – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно, після доповнюємо її розпушувачем, молотим імбиром, корицею, ваніліном і подрібненої гвоздикою.

Крок 2. Даємо маргарину розм’якшити, після збиваємо його в блендері разом з яйцями і цукром. Просіюємо в цю суміш трохи підготовленої борошна з прянощами.

Крок 3. Поступово всипаємо залишився сухий продукт. Ретельно вимішуємо гладке і еластичне тісто. Ми залишаємо його в холодильнику на годину мінімум.

Крок 4. Підготовлене тісто розкочуємо в тонкий пласт. Вирізаємо з нього печиво.

Крок 5. Ви можете вирізати заготовки будь-яких форм.

Крок 6. Перекладаємо фігурки на деко з пергаментом.

Крок 7. Випікаємо частування близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Ароматне і апетитне імбирне печиво готове. Можна подавати до столу!

М’яке печиво на сметані

М’яке печиво на сметані – нескладне частування для вашого столу. Подавати таке блюдо можна до домашнього чаювання або є просто так. Порадуйте себе і близьких ніжним і апетитним десертом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Цукор ванільний – 2 пакетика.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Яйце збиваємо з двома видами цукру до розчинення сухих інгредієнтів. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло і продовжуємо збивати.

Крок 2. Додаємо вказану кількість сметани.

Крок 3. Перемішуємо заготівлю.

Крок 4. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем. Ретельно вимішуємо.

Крок 5. Формуємо руками щільне і еластичне тісто. Кладемо отриманий ком в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок 6. Тонко розгортаємо тісто і вирізаємо їх нього акуратні кола. Також ви можете використовувати фігурні формочки. Випікаємо заготовки до рум’янцю. Приблизно, 10-20 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.

Крок 7. М’яке печиво на сметані готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Шоколадне печиво в духовці

Шоколадне печиво в духовці – яскраве частування для вашого святкового або домашнього столу. Готовий десерт порадує оригінальним смаком, привабливим видом, а також нескладним кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 80 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно з розпушувачем в глибоку миску. Перемішуємо продукт з сіллю і какао.

Крок 2. В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло і 85 грам гіркого шоколаду. Використовуйте для цього мікрохвильовку або водяну баню.

Крок 3. Також окремо збиваємо куряче яйце, цукор і ванілін. Працюємо міксером до отримання білої піни.

Крок 4. До яєчної суміші вливаємо шоколадну.

Крок 5. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 6. Поступово в цю суміш всипаємо суху заготівлю. Перемішуємо міксером.

Крок 7. Останню порцію сухої маси перемішуємо руками.

Крок 8. Замішуємо ніжне і м’яке тісто, схоже на пластилін.

Крок 9. Додаємо залишився шоколад. Попередньо розламуємо його на дрібні шматочки.

Крок 10. Знову все перемішуємо.

Крок 11. Отриманий кому ділимо на невеликі шматочки. Приблизно, 20 грам кожен.

Крок 12. Всі частини робимо в акуратні кульки.

Крок 13. Злегка притискаємо кульки рукою і викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 14. Випікаємо 10-12 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 15. Після готовності печінкою даємо полежати три хвилини.

Крок 16. Шоколадне печиво в духовці готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Печиво Кураб’є в домашніх умовах

Печиво Кураб’є в домашніх умовах – оригінальне частування для вашого столу. Подавати таке блюдо можна як до домашнього чаювання, так і в рамках святкового меню. Порадуйте себе і близьких ніжним і смачним десертом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Джем – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Вершкове масло попередньо розм’якшуємо.

Крок 2. Далі шматок масла з’єднуємо з цукром і яйцями. Починаємо збивати до отримання однорідної маси.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно і замішуємо ніжне м’яке тісто.

Крок 4. Заготівлю викладаємо в кондитерський мішок. З його допомогою видавлюємо тісто на деко з пергаментом.

Крок 5. В середину кожної заготовки кладемо трохи джему.

Крок 6. Ставимо частування в розігрітий до 200 градусів духову шафу. Випікаємо печиво 20 хвилин.

Крок 7. Яскраве і смачне печиво «Кураб’є» готове. Подавайте частування до столу і пробуйте!

Печиво на розсолі від огірків в духовці

Печиво на розсолі від огірків в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте апетитний десерт до чаю або просто так. Він вийде дуже ніжним за смаком, ароматним і привабливим. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 26 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,7 кг.
  • Цукор – 200 гр.
  • Розсіл огірковий – 250 мл.
  • Олія – 250 мл.
  • Цедра апельсина / лимона – 2 ст.л.
  • Кунжут – для прикраси.
  • Мак – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вливаємо потрібну кількість огіркового розсолу. Додаємо до нього цукор і перемішуємо до його розчинення.

Крок 2. Вливаємо в розсіл олія, додаємо апельсинову цедру і починаємо просіювати сюди борошно.

Крок 3. Замішуємо ніжне і еластичне тісто. Даємо йому постояти в прохолодному місці близько 30 хвилин.

Крок 4. Підготовлений продукт розкочуємо тонким шаром.

Крок 5. Посипаємо пласт тіста кунжутом і маком. Вирізаємо із заготівлі невелике печиво будь-якої форми.

Крок 6. Викладаємо продукт на деко з пергаментом. Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Апетитне печиво на огірковому розсолі в домашніх умовах готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Домашнє печиво «Грибочки»

Домашнє печиво «Грибочки» – цікава частування для вашого святкового або домашнього столу. Такі ласощі порадує оригінальним смаком, привабливим видом, а також нескладним кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 40 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Сметана / майонез – 200 мл.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти зі списку.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, сіллю, содою і сметаною. Ретельно все перемішуємо вінчиком.

Крок 3. В отриману суміш відправляємо крохмаль і просіяне борошно. Вимішуємо тісто і в кінці доповнюємо його розтопленим маргарином.

Крок 4. Вимішуємо ніжне однорідне тісто. Воно вийде рідкуватим.

Крок 5. Підготуємо форму для печива «Грибочки». В одну половину форми вливаємо рідкувате тісто.

Крок 6. Закриваємо форму і ставимо на газову плиту. Випікаємо таким чином близько 10 хвилин. Після готове частування можна акуратно витягувати.

Крок 7. Яскраве і смачне домашнє печиво «Грибочки» готове. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал