Дріжджове листкове тісто – 10 рецептів, що можна приготувати з покроковими фото

Листкове дріжджове тісто – унікальний продукт, з якого можна приготувати як повноцінні страви на обід або вечерю, так і смачну випічку на будь-який смак. Можна замішувати тісто самостійно або використовувати напівфабрикат – результат незмінно порадує навіть не дуже досвідченого кулінара.

Слойки з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах

Простий рецепт смачних слойок з сиром до чаю. Випічка виходить розсипчастою, але при цьому соковитою, і готується досить швидко. Можна подавати для сімейного чаювання або дружніх посиденьок.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове заморожене – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Маса сирна – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – для розкочування тіста.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

  1. Тісто для розморожування залишаємо при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.

  2. Яйце збиваємо в окремій мисочці.

  3. Поверхня для розкочування тіста присипати борошном і розкачати тісто до товщини в 3 мм.

  4. Нарізати тісто на прямокутники. В середину кожного шматочка викласти солодку сирну масу, краї змастити попередньо збитим яйцем і щільно защипнути.

  5. Випікати слойки, в розігрітій до 180 градусів духовці, близько 30 хвилин, за п’ять хвилин до кінця випічки змастити вироби яйцем. Коли слойки придбають приємний золотистий відтінок, їх витягують з духовки і подають. Приємного апетиту!

Домашні булочки з листкового дріжджового тіста

Ароматні булочки з оригінальною посипкою припадуть до смаку кожному, а готувати їх досить просто. Вони вийдуть пишними і смачними, відмінно підходять в якості перекусу або вечірнього чаювання.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для крихти:

  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • яйце для змазування – 1 шт.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Цукор пісок – 70 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Олія – ​​30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

  1. Дріжджі всипати в теплу воду і дати постояти пару хвилин.

  2. Розтоплене масло з’єднати з молоком кімнатної температури, сіллю, цукром, збитим яйцем, дріжджами і борошном. Замісити тісто і дати йому постояти, щоб збільшилася в обсязі.

  3. Для посипання змішати нарубані крихтою масло з цукром і борошном і перетерти.

  4. Листкове тісто розкачати до товщини в 5 мм, посипати крихтою, скласти навпіл і знову трохи розкачати. Ще раз посипати крихтою і знову скласти і розкачати. Після цього нарізати тісто смужками шириною близько 8 см і товщиною в 1,5 см. Зверху ще присипати крихтою і розділити на квадрати. Викласти на деко і залишити, щоб трохи підійшли.

  5. Змастити булочки яйцем, ще посипати крихтою і тримати в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин. Подавати злегка остиглими. Приємного апетиту!

Сосиска в тісті з листкового дріжджового тіста

Сосиска в тісті – блюдо, його улюблену дітьми. А за цим рецептом вони і самі можуть його приготувати під контролем дорослих. Деякі використовують цей рецепт, щоб готувати тематичне блюдо для Хеллоуїна – сосиски-мумії.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове заморожене – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сосиски – 10 шт.
  • Кунжут – для посипання.

Процес приготування:

  1. Тісто потримати при кімнатній температурі, щоб розморозити.

  2. Розкачати його на рівній поверхні, присипаної борошном, і нарізати смужками шириною 2-3 см.

  3. Кожну сосиску обмотати смужкою тіста по спіралі.

  4. Яйце збити і змастити ним тісто навколо сосисок. Посипати кожен виріб кунжутом.

  5. Готувати сосиски в тісті в нагрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Страва готова!

Піца з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах

Ароматна домашня піца з двома видами сиру, зеленню і м’ясною нарізкою стане прикрасою столу і припаде до смаку всім рідним, а особливо – дітям. Готувати цю страву можна разом з дитиною: він розкладе інгредієнти для начинки по тісту і стане справжнім піца-мейкером.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 1 уп.
  • Шинка – 2 скибочки.
  • Балик – 2-3 скибочки.
  • Бажання – 2-3 скибочки.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Сир моцарела – 100 гр.
  • Сир пармезан натертий – 1-2 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2 шт.
  • Оливки – 8 шт.
  • Оливкова олія – ​​2 ч.л .
  • Базилік свіжий – за смаком.
  • Петрушка свіжа – за смаком.
  • Орегано мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Тісто розморозити, потримати препарат деякий час у теплому приміщенні , а потім розкачати, щоб воно покрило всю поверхню листа.
  2. Скибочки балику, буженини та шинки нарізати тонкими смужками.

  3. На тісто нанести тонкий шар томатного соусу.

  4. Моцареллу ріжемо тонкими пластинами і розподіляємо по поверхні тіста. Посипати меленим орегано. Поверх сиру викласти м’ясні інгредієнти.

  5. Зелену цибулю нарізати дуже дрібно, посипати ним піцу, а оливки – розділити навпіл або розподілити по тісту цілими. Зверху посипати тертим сиром і скропити оливковою олією.

  6. Випікати піцу в розігрітій духовці 15-20 хвилин, потім розрізати на порції, посипати рубаною зеленню і подавати.

Дуже смачні круасани з листкового дріжджового тіста

Круасани – класична випічка, яку вважають за краще подавати до сніданку. Готувати їх нескладно, але при правильному поєднанні продуктів і їх пропорцій виходить ніжне всередині і хрустке зовні тісто.

Час готування: 2 години 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 450-500 гр.
  • Есенція ванільна – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Теплу воду змішати з дріжджами, ложкою цукрового піску і борошна. Накрити харчовою плівкою і потримати в теплому місці півгодини, щоб сформувати опару.

  2. Яйця розтерти з 4 ст.л. цукру, додати ванільну есенцію, вершкове масло і готову опару, добре розмішати і замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Готове тісто покласти під плівку при кімнатній температурі, щоб підходило, на годину або більше.

  3. Коли тісто підійде, його обминають і охолоджують в холодильнику протягом 20 хвилин.
  4. Далі потрібно його розкачати завтовшки в 2-3 см і розкласти по ньому вершкове масло, щоб воно займало 2/3 поверхні тіста, і присипати цукром.

  5. Тісто скласти втричі: частина без масла повинна бути загорнута всередину. Тісто розкачати, потім скласти вчетверо і знову розкачати завтовшки в 1,5 см. Нарізати тісто трикутниками і надати круасанів відповідну форму.

  6. Заготовки викладають на деко, змащують яйцем і дають трохи постояти в теплі, а потім випікають при 180 градусах, поки круасани не підрум’яняться.

Торт «Наполеон» з готового листкового дріжджового тіста

Улюблений десерт багатьох дорослих і дітей можна приготувати в домашніх умовах з готового листкового тіста. Важливо правильно поєднати інгредієнти для крему, оскільки саме крем є головним секретом гарного «Наполеона».

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 1 л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вершки – 300 мл
  • Цукор ванільний – 1 уп.
  • Тісто листкове дріжджове – 1 уп. (1 кг.)

Процес приготування:

  1. Тісто дістати з упаковки і дати йому розморозитися, вершкове масло залишити при кімнатній температурі, а духовку включити на 190 градусів.

  2. Розморозити тісто нарізають на 4 рівні частини, проколюються виделкою по всій поверхні і випікаються на деку до 20 хвилин, поки коржі не стануть золотистими. Перед тим, як наносити на коржі крем, потрібно їх охолодити.

  3. Для приготування французького крему потрібно влити молоко в сотейник, всипати туди ж цукор і довести до кипіння, помішуючи, щоб він розчинився. Після закипання молока нагрів плити зменшити і продовжувати тримати сотейник на вогні.

  4. В окремій мисці збити яйця і додати до них борошно, а після того, як вийде однорідна маса, акуратно вмішати туди гаряче молоко з цукром. Помішувати, поки крем не стане киселеподібного. Отриману суміш знову поставити нагріватися і готувати крем, щоб він загус. Зняти масу з плити, вмішати туди масло.

  5. Вершки збити окремо і акуратно з’єднати трохи охолонувши крем з вершками. Дати йому охолонути.

  6. На підходящої тарілці укладаємо коржі, промащуючи кремом рівномірно, включаючи краю. Зверху присипати розкришеним коржем і дати торту просочитися протягом декількох годин. Насолоджуйтесь!

Штрудель з яблуками з листкового дріжджового тіста

Штрудель – оригінальне ласощі з яблуками, родзинками і горіхами з листкового тіста. Солодка начинка з корицею і цукром не залишить байдужими гостей або рідних, їсти можна з будь-яким гарячим або холодним напоєм.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове листкове – 400 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Горіхи волоські подрібнені – 4 ст.л.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 4 ст.л.
  • Жовток – 1 шт.
  • молоко – 4 ст.л.
  • Пластівці мигдалю – 3 ст.л.
  • Ізюм – 0,5 ст.
  • Пудра цукрова – для подачі.
  • Морозиво пломбір – для подачі.

Процес приготування:

  1. Тісто залишити при кімнатній температурі, щоб воно повністю розморозити.

  2. З яблук зняти шкірку і видалити серцевину, нарізати дрібним рівним кубиком і скропити соком лимона, щоб не потемніли.

  3. Ізюм залити окропом на хвилину і злити воду. З’єднати його з горіхами і яблуками, всипати цукор, корицю і розтоплене масло. Гарненько перемішати начинку.

  4. Тісто розділити на дві половинки і розкачати. На кожну з частин в середину викласти половину начинки, залишивши близько 3 см з краю порожнім.

  5. Згорнути тісто з начинкою рулетом і укласти швом вниз на змащений жиром деко. Змастити поверхню штруделя вершковим маслом, зробити на тісті надрізи і ще раз змастити випічку сумішшю яєчного жовтка з молоком.

  6. Тримати штрудель в духовці на 180 градусах 25 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування посипати випічку пластівцями мигдалю і продовжувати випікати. Готовий виріб подавати, присипавши цукровою пудрою, з кулькою морозива.

Простий і смачний рулет з маком з листкового дріжджового тіста

Соковитий маковий рулет на дріжджовому листковому тісті – смачні ласощі, яке сподобається всім членам сім’ї. Готується десерт досить просто, і його можна подавати як десерт на святковий стіл.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Мак – 200 гр.
  • Мед – 5 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 уп.
  • Молоко – 50 гр.
  • Яйце (жовток) – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Мак промити і розтерти в ступці або подрібнити в комбайні, додати борошно.

  2. Молоко закип’ятити і залити їм підготовлену суміш з борошна і маку. Додати туди ж ванільний цукор і мед, перемішати.

  3. Тісто розкачати до товщини в 3 мм в одному напрямку, щоб воно при випічці зберегло слоїтость.

  4. По всьому периметру тіста з інтервалом від країв в 1,5 см розкладається макова начинка. Після цього тісто акуратно згортається в рулет так, щоб начинка не вилізла, а рулет при цьому був щільним і не розповзався.

  5. Помістити заготівлю швом вниз на папір для випічки , яку кладуть на деко, і змастити поверхню рулету яйцем. Готувати десерт в духовці на 170 градусах близько 35 хвилин. Подавати, розрізавши на порції, до чаю або прохолодних напоїв.

Хачапурі з сиром з листкового дріжджового тіста в духовці

Хачапурі – популярне грузинське блюдо, яке відоме і любимо в усьому світі. Поєднання листкового тіста з сиром і свіжою зеленню – універсальний продукт для того, щоб перекусити в будь-який час доби. Готується нескладно і підійде навіть для частування дітей.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сир адигейський – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 1 уп.
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

  1. Тісто викласти на рівну поверхню і дати розморозитися при кімнатній температурі.

  2. Сир і підморожене вершкове масло натерти на тертці.
  3. Зелень порубати якомога дрібніше.

  4. У глибокій мисці змішати сир, масло і зелень, додати туди ж білок свіжого яйця.

  5. У форму, змащену маслом, викласти тісто і сформувати по периметру бортики висотою 1,5-2 см. по всій поверхні тіста розподілити начинку, а зверху накрити другим шаром тіста. Краї потрібно гарненько защипнути.

  6. Нарізати заготівлю на порції ножем для піци і змастити жовтком. Готувати при 180 градусах в духовці до тих пір, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Зазвичай на це потрібно близько 25 хвилин. Подавати хачапурі краще теплим, щоб сир всередині був тягучим.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності