Штрудель – 9 простих рецептів приготування яблучного штруделя в духовці з покроковими фото

89ef9a7653937399925313c23b9ba832

Яблучний штрудель – це смачна випічка в формі рулету з дуже тонко розкатаного прісного тіста з будь-якою начинкою. У класичному австро-угорському варіанті з яблучною. Для правильно приготованого тіста потрібні особливі навички, тому в домашніх умовах для штруделя тісто береться готове листкове, з тіста філо або тонкий лаваш, що дає результат не гірше, а готується випічка простіше і швидше.

Штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками

Штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками готується просто, швидко і виходить хрустким. У цьому рецепті яблука для начинки потушкуємо на вершковому маслі і доповнимо корицею.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Листкове бездріжджове тісто – 250 гр.
  • Яблука невеликі – 6 шт.
  • Цукор – 100 гр. + 2 ст.л.
  • Борошно – для розкочування тіста.
  • Кориця – 0,5-1 ч.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморозити в природних умовах бездріжджове листкове тісто. Згідно пропорції рецепта, підготувати інші інгредієнти. Яблука промити і очистити від шкірки з серцевинами.

56e76058abc8c1440b34798040b5dc20

Крок 2. Нарізати яблука часточками, тільки не дуже тонкими.

ec8c7f0b5eaaf26fc01f8edfd27766c6

Крок 3. Дві столові ложки вершкового масла розтопити в сковороді.

ec3f154a6a0d98b0a3a64e99308444be

Крок 4. На гаряче масло перекласти яблучну нарізку.

290ac37b7c8403362a8cb17179698f10

Крок 5. Посипати її 100 гр. цукру і невеликою кількістю кориці.

4fc59321f7e2f1f839b43abde2a67477

Крок 6. Потушкувати яблука на невеликому вогні, при періодичному помішуванні і до повного випарювання яблучного соку, що займе у вас 10-15 хвилин.

f4f1ca15cdd5080b2537ff49ddb7c88b

Крок 7. Приготовану яблучну начинку перекласти в окремий посуд і повністю остудити.

9218557364718b543cb8eba5523a1789

Крок 8. На присипаній борошном стільниці розкачати і тільки в одному напрямку, лист лист листкового тіста.

c6d737bcfa0e8b0059ac898f8731feeb

Крок 9. На середню частину листа укласти остиглу яблучну начинку.

896a5205f27c1b60f245b840db8dc77c

Крок 10. Краї тіста акуратно загорнути в формі рулету і шви щільно скріпити.

2e50b3850094e9c539d5c290b29ee99d

Крок 11. Сформований штрудель перекласти на застелений папером деко і поздовжнім швом донизу. Змастити його ложкою розтопленого вершкового масла і рівномірно посипати двома столовими ложками цукру. На поверхні зробити кілька надрізів.

bb45d13196bf66c291f00b639b0ccfd0

Крок 12. Духовку включити на 200 ° С. Випікати штрудель в продовження 35 хвилин і до рум’яної скоринки зверху.

ccb05c7ddf4099d2f74817add76185b4

Крок 13. Спечений штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками трохи остудити, порційно нарізати і сервірувати до столу, доповнивши кульками пломбіра. Смачного!

5781edcc8a28fadd0ebed4d9464ec8e1

Штрудель з готового листкового тіста

Штрудель з готового листкового тіста буде у вас швидким і смачним ласощами до чаю, яке можна готувати хоч кожен день, і воно не приїдається. Для начинки беруться зелені яблука, так як вони дадуть соку менше, а доповнити їх можна і корицею, і горіхами, і родзинками, і сиром. У цьому простому рецепті до яблукам додамо корицю, а для подачі відмінно підійдуть морозиво і шоколадний сироп.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 0,5 кг.
  • Яблука – 0,5 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кориця молота – 0.5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.

Для подачі:

  • Сироп шоколадний – за смаком.
  • Морозиво – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідне пропорції рецепта простий набір інгредієнтів для штруделя. листкове готове тісто заздалегідь розморозити.

17e7b1b4a6122c06d55c93f7dc93f3be

Крок 2. Яблука промити, очистити і м’якоть нарізати невеликими кубиками. До яблучної нарізки насипати цукор з молотою корицею і столову ложку борошна, перемішати і залишити на 20-30 хвилин.

63eedf707bd02ed96d672d5ac21100e1

Крок 3. На присипаній борошном стільниці розкачати готове листкове тісто. На нього укласти підготовлену яблучну начинку і акуратно, щоб тісто не порвалося, сформувати рулет. Краї тіста пальцями щільно скріпити. Штрудель перекласти на застелений папером деко, поверхня його рівномірно змастити яйцем.

249b44f7a67a1cc7959cd51f853d7187

Крок 4. Духовку включити на 180 ° С. Запекти штрудель протягом 40 хвилин і до золотистої скоринки зверху.

d434b2ce515c0fa9eb229dcada4c41c6

Крок 5. Спечений штрудель з готового листкового тіста з яблуками трохи остудити, порційно нарізати, доповнити кулькою морозива, полити шоколадним сиропом і сервірувати до чаю. Смачного!

a404e0676d44258462ed486057a47511

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці називають ще і « лінивим », так як він дуже просто готується, особливо, коли потрібно щось солодке на десерт, а часу не вистачає. З лаваша штрудель виходить хрустким і смачним. Яблука для начинки трохи обсмажуємо на вершковому маслі і маслом змащуємо лаваш. Цукор в начинку додаємо по своєму смаку.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 100 гр.
  • Яблука очищені – 280 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуємо простий набір інгредієнтів для штруделя.

d9c4ad6cdb8845c2daf30e0753105634

Крок 2. Яблука миємо, очищаємо від серцевин і нарізаємо маленькими кубиками.

fb512b3d158a35fab3c14393dd1e5fdd

Крок 3. У сковороді розтоплюємо 30 гр. вершкового масла, перекладаємо нарізку яблука, посипаємо половиною звичайного цукру з ваніліном і тушкуємо до м’якості. Потім начинку остуджуємо.

000568a03cd6a01e0b4489a07b6424c6

Крок 4. На стільниці розгортаємо лист тонкого лаваша, всю поверхню змащуємо іншим розм’якшеним вершковим маслом і рівномірно посипаємо залишилися цукром.

da7c2fb17833ff05a2a801facdb185d2

Крок 5. На один край лаваша укладаємо приготовлену яблучну начинку і бічні краї загортаємо.

e85161bebde7c6d37248abeaa9e8ed28

Крок 6. Потім акуратно лаваш звертаємо рулетом і один край змащуємо жовтком, щоб збереглася форма і не витекла начинка.

10aaf93c6cb6f65bb3627965eaae21ed

Крок 7. Перекладаємо штрудель на застелений папером деко і поверхня його так само змащуємо жовтком.

c7d10bce3d2120aaaa2dc527dfbb258d

Крок 8. Духовку включаємо на 190 ° С. Випікаємо штрудель протягом 20-25 хвилин і до золотистої скоринки.

af3a443a8519270528bba3311174f9f3

Крок 9. Спечений в духовці штрудель з лаваша з яблуками посипаємо цукровою пудрою і сервіруємо до чаю. Смачного!

3e81d8b5842700e186889fda58789509

Штрудель з дріжджового тіста з яблуками в духовці

Штрудель з дріжджового тіста з яблуками в духовці є не зовсім класичним варіантом, адже він виходить більш м’яким і пишним, але дуже смачним. У цьому рецепті тісто замішуємо на свіжих дріжджах, воді, рослинній олії і для підйому йому досить 30 хвилин. Замішане тісто тонко розгортаємо, доповнюємо яблучної начинкою і формуємо рулет-штрудель.

Час готування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі / сухі – 25 гр. / 11 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.

Для начинки:

  • Яблука – 360 гр.
  • Журавлина – 50 гр.
  • Кориця молота – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.

Для подачі:

  • Вода – 50 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно пропорції рецепта всі інгредієнти для штруделя. Яблука почистити і дрібно нарізати. Журавлину промити і обсушити серветкою. Свіжі дріжджі можна замінити сухими швидкорозчинними.

651d8ecfb7b9af797d688d8df4b278dc

Крок 2. У посуд для замісу тіста налити теплу воду, розчинити в ній свіжі дріжджі з ложкою цукру і сіллю, насипати половину просіяного борошна, перемішати і залишити в теплі на 30 хвилин для підйому. Потім насипати ванільний цукор, решту борошно, налити олія і руками протягом 10 хвилин замісити тісто, щоб воно стало однорідним і не прилипало до долонь.

5097a543e53cf2832345b631084ce34a

Крок 3. Замішане тісто розділити навпіл і розкачати в два тонких прямокутника. На них рівномірно і по всій поверхні, відступивши від країв, розкласти нарізку яблука з журавлиною. Посипати начинку цукром з молотою корицею і акуратно згорнути рулетами. Краї тіста щільно скріпити пальцями.

c99d8b5c32856eca1bc7010f2a4b4c76

Крок 4. Сформовані штрудели швом донизу перекласти на застелений папером деко. Поверхня їх змастити сиропом з розчиненого в гарячій воді цукру. Духовку включити на 180 ° С. Випікати штрудели в продовження 30-40 хвилин.

da321bbf589bc0ce5e46a7d42dec521d

Крок 5. Спечені в духовці штрудели з дріжджового тіста з яблуками, посипати цукровою пудрою, порційно нарізати і сервірувати до столу в теплому вигляді. Смачного!

4ac910dc7fd7b1370d990e6e89b0334e

листковий штрудель з яблуком і корицею

листковий штрудель з яблуком і корицею відрізняється особливим ароматом тандему цих інгредієнтів, простий в приготуванні і виходить смачним за рахунок тонкого хрусткого смаку тіста і соковитою начинки. Кориця при регулярному вживанні, притуплює бажання їсти солодке, тому і корисна в випічці. Приготуємо штрудель з листкового бездріжджового тіста і корицю додаємо в начинку.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Вершкове масло – 15 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ч.л. + для розкочування тіста.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. листкове тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Яблука промити, очистити і нарізати невеликими шматочками.

6a81a46c4ca463f0ec462cc49491924e

Крок 2. До яблучної нарізки насипати вказане в рецепті кількість цукру з корицею, борошном і добре перемішати.

5ba3f089ba2bbe17904c5603b5488469

Крок 3. Робочу поверхню столу присипати борошном, розгорнути тісто і в одному напрямку розкачати в більш тонкий пласт. Змастити тісто розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипати панірувальними сухарями.

b40049160bf75381b6df59fd22c3590b

Крок 4. Поверх тіста розкласти яблучну начинку, залишивши краю вільними.

1e99fbf654195ffbc063505e0bc6a205

Крок 5. Потім згорнути тісто з начинкою в формі рулету. Краї щільно скріпити. Включити духовку на 180 ° С. Сформований штрудель акуратно перекласти на застелений папером деко, поверхня його змастити молоком і зробити кілька косих надрізів.

90efc08624fe364aec121a4aa6b77a40

Крок 6. Випікати штрудель в продовження 35 хвилин і до рум’яної скоринки зверху. Спечений листковий штрудель з яблуком і корицею порційно нарізати і в гарячому вигляді сервірувати до чаю. Смачного!

7bad38b66ca112c1a3ff414f53c8eea6

Штрудель з яблуками і волоськими горіхами

Штрудель з яблуками і волоськими горіхами в цьому рецепті готуємо для пісного столу. З простого набору пісних інгредієнтів у вас вийде десерт смачний і корисний. Тісто замішуємо на теплій воді, борошні і рослинній олії і цей варіант називається витяжним тістом. Яблучно-горіхову начинку доповнимо родзинками, а замість цукру додамо мед.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Олія – 7 ст.л.
  • Вода – 9 ст.л.
  • Сіль – 3 гр.
  • Яблука – 1 кг.
  • Волоські горіхи – 200 гр.
  • Ізюм – 60 гр.
  • Мед – 60 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для штруделя відразу відміряти, згідно пропорції рецепта. Ізюм на 10 хвилин залити окропом. Борошно просіяти через сито.

ba39218b689fb4a501b69066ee83a708

Крок 2. У посуд для замісу тіста налити теплу воду, розчинити сіль, налити олія і перемішати. Потім насипати борошно і замісити тісто до еластичною м’якою текстури. Згорнути його в колобок, змастити олією, прикрити плівкою і на 1 годину залишити для расстойкі.

c95d5fccda7972efb862bdf99df55641

Крок 3. За цей час на великій терці подрібнити очищені яблука. Ножем у велику крихту нарубати волоські горіхи. Яблука з горіхами перекласти в окремий посуд, додати родзинки, сік одного лимона, рідкий мед і добре перемішати.

64da4369d56096a23854203f7b4a204f

Крок 4. Замішане тісто тонко розкачати і майже до прозорості розтягнути руками. Поверх половини листа тіста укласти яблучно-горіхову начинку і акуратно все згорнути рулетом, сформувавши штрудель. Духовку включити на 180 ° С. Штрудель перекласти на застелений папером деко і випікати в духовці протягом 40 хвилин.

c8ec65215948cc874296b36baeff2fc0

Крок 5. Спечений штрудель з яблуками і волоськими горіхами посипати цукровою пудрою, трохи остудити і подати до чаю. Смачного!

f730d393af3afa67e9d209fabd0b9261

Штрудель з яблуками і сиром

Штрудель з яблуками і сиром буде у вас простим і смачним десертом як для дорослих, так і для дітей. Тісто для штруделя в цьому рецепті беремо листкове бездріжджове. Сир додаємо до яблучної начинці і доповнимо для більшого аромату корицею з ваніллю.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Яблука – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Кориця молота – 2 ч.л.
  • Цукор – 130 гр.
  • Цукор ванільний – 30 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для подачі:

  • Темний шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для штруделя відразу підготувати, згідно пропорції рецепта. Тісто розморозити заздалегідь. Шоколад покласти в морозилку.

4e992842b2d52673b55b6a3a8500a03a

Крок 2. Яблука очистити від шкірки з серцевинами і нарізати невеликими кубиками. Додати до цієї нарізки ванільний цукор з корицею, перемішати і залишити на 20 хвилин, щоб вони просочилися ароматом цих спецій.

419d02c84fd2b0c0686c1941ca63c01c

Крок 3. Сир зі звичайним цукром збити блендером в ніжну однорідну масу, перекласти до яблучної начинці і ще раз перемішати.

7e264a8514c843cfb78b13609b392de4

Крок 4. Тісто розгорнути на стільниці і розкачати в більш тонкий прямокутний пласт. Поверх його розкласти яблучно-творіжну начинку, залишивши вільними краю. Потім акуратно все згорнути рулетом і краї тіста скріпити.

531627950b18867d983de3f7b0915985

Крок 5. Включити духовку на 180 ° С. Сформований штрудель перекласти на застелений папером деко і змастити збитим яйцем. Для випікання штруделю досить 25 хвилин.

2aa6de7673711828791073964a9d48d5

Крок 6. Приготований штрудель з яблуками і сиром порційно нарізати, розкласти по десертним тарілках, посипати натертим темним шоколадом і сервірувати до столу. Смачного!

6ff0f96bc7f8fe0e9445949fd6ae7d4c

Яблучний штрудель з родзинками

Яблучний штрудель з родзинками буде у вас відмінною домашньою випічкою до вишуканого сніданку або святкового столу, а готується він просто. У цьому варіанті беремо готове листкове тісто. Яблучну нарізку з родзинками тушкуємо на вершковому маслі. Доповнимо штрудель вершковим маслом і обсмаженими панірувальними сухарями.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яблука – 5 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кориця молота – за смаком.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ізюм б / к – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука для начинки промити, очистити і нарізати тонкими слайсами. Ізюм добре промити. У сковороді розтопити 50 гр. вершкового масла, перекласти на нього нарізку яблука з родзинками, додати цукор і потушкувати на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Посипати начинку корицею.

8bc0c63dd9185a472f8a2482edc4af25

Крок 2. На іншій сухій сковороді обсмажити при постійному помішуванні панірувальні сухарі і остудити. Заздалегідь розморожене листкове тісто розкачати в тонкий пласт, змастити розтопленим вершковим маслом і рясно посипати частиною обсмажених сухарів.

9f26ed89a0b1d8205f4efad9c87b843a

Крок 3. На одну половину тіста і поверх сухарів укласти яблучну з родзинками начинку. Її ще можна трохи посипати корицею.

a7e1d8cf787b06135fc80bdf23cea355

Крок 4. Тісто з начинкою акуратно згорнути рулетом. Краї тіста щільно скріпити. Включити духовку на 200 ° С. Сформований штрудель перекласти на застелений папером деко і зверху змастити іншим вершковим маслом.

ef29f18d99fb6035ca85bebca8c6f130

Крок 5. Потім штрудель посипати залишилися обсмаженими сухарями і поставити в духовку на 25 хвилин.

eebb45c6f9ae71da48d4983506c20cc6

Крок 6. Спечений штрудель перекласти на решітку і повністю остудити.

905ab1cea516182aec14a56dc5ef50d5

Крок 7. Приготований яблучний штрудель з родзинками перекласти на тарілку, порційно нарізати і сервірувати до столу. Смачного!

ecba566b090a698ccd9574b3ef447314

ПП штрудель з яблуками в духовці

ПП штрудель з яблуками в духовці готується або на замішаному на цільнозерновий борошні тісті, або на тонкому лаваші і ці варіанти малокалорійні. Для начинки вибираються солодкі яблука і додається родзинки, які дадуть солодкий смак. До начинки можна додати трохи цукрозамінника або меду. У цьому рецепті начинку доповнимо нежирним сиром.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сир 5% – 180 гр.
  • Кориця молота – 0.5 ч.л.
  • Ізюм – 30 гр.
  • Мед / цукорозамінник – за бажанням.
  • Жовток для змащування – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука для штруделя промийте, очистіть від шкірки і подрібніть на великій терці.

0229e37c57a9246f8cc1f251403dbd4e

Крок 2. На столі розгорніть лист лаваша і на одну половину рівним шаром укладіть натерті яблука. Їх посипте корицею і можете додати трохи меду або цукрозамінника.

a31cc0a5ef057db9116f9a54d71d9083

Крок 3. Потім яблука рівномірно посипте заздалегідь замоченим родзинками.

03a302d8a6c0bd3cf1cf15b0e90da3cc

Крок 4. Поверх яблучної начинки розкришити нежирний сир.

74e194d43247045f93b2f2ca10216b83

Крок 5. Лаваш щільно поверніть рулетом, підвернувши краю, щоб начинка не протекла, і для отримання рум’яної скоринки змастіть жовтком.

95e2880b6653e59d21e1b5520dadba82

Крок 6. Духовку включіть на 200 ° С. Для випікання такому штруделю досить 15 хвилин.

854936661a74c6242cdaac4d21e0c7c1

Крок 7. Спечений в духовці ПП штрудель з яблуками перекладіть на тарілку, за бажанням можете трохи посипати цукровою пудрою, порційно наріжте і подавайте до столу. Смачного!

ebf1e1416b200b0caff6d35f69c93194

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал