М’яка яловича печінка на сковороді – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

0b907200d20909ed901b8c59e4f39505

М’яка яловича печінка на сковороді – це смачне, поживне та корисне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Готовий продукт можна подавати з картопляним пюре або іншими гарнірами до смаку. Для приготування печінки використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з дев’яти смачних та апетитних рецептів із покроковими фото.

Яловича печінка у сметані на сковороді

Яловича печінка у сметані на сковороді порадує не лише яскравим смаком, а й корисними поживними властивостями. Подавайте ніжне апетитне частування до обіду або вечері з улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 200 гр.
  • Молоко –0,5 л.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку промиваємо, чистимо від плівок та ріжемо на порційні шматочки. Заливаємо їх молоком на 2:00.

8c7162afdb2e7becc848b165a6ba6a65

Крок 2. Очищаємо цибулю і ріжемо тонкими четвертинками.

f56780fad3dd95159a1a0112220521ab

Крок 3. Морквину натираємо на тертці.

1dae730221e188e738236a9f4498104b

Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії, додаємо до неї моркву. Обсмажуємо усі разом.

fa2ffffce92ef8d3580158adf5f06ecf

Крок 5. Обсмажуємо печінку в борошні та викладаємо у сковороду до овочів.

23a6c04022a193856eb01bc4bcc192b4

Крок 6. З’єднуємо сметану з невеликою кількістю води та борошна. Отриманий соус ретельно перемішуємо.

52874eff67412cc927495faf43fd666a

Крок 7. Сметанну масу виливаємо у сковороду. Перемішуємо та гасимо під кришкою 20 хвилин на невеликому вогні.

f4fe73a033296b60446dc5373c4f9309

Крок 8. Яловича печінка у сметани на сковороді готова. Подавайте апетитне частування до столу!

be4ef38d322c8b1fe74d3fd10440e4d8

Смажена яловича печінка з цибулею на сковороді

Смажена яловича печінка з цибулею на сковороді стане чудовим доповненням для ваших улюблених гарнірів. Таке частування виходить дуже ситним та смачним. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах за перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Білий горошком перець – 4 шт.
  • Горіх мускатний мелений – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

a8ad2ebdaf46e035f5aa7fdc19dc42fa

Крок 2. Яловичу печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок, після ріжемо на порційні шматочки.

caadd7f7772611d789477f3201918cc0

Крок 3. У плоску тарілку висипаємо борошно і перемішуємо його із сіллю.

40224d619c5812c274519ce265dafb03

Крок 4. Кожен шматочок печінки добре пануємо в борошні.

b4ea8d8e9f2e1a4f5716874da0295480

Крок 5. Викладаємо субпродукт на розігріту з олією сковороду і смажимо на великому вогні близько 5 хвилин з кожного боку.

e323b18a284c7e7cab22ff09b893be1f

Крок 6. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.

0ada17b97b754b17e900e02bf7589049

Крок 7. Обсмажуємо цибулину в окремій сковороді на олії до золотистого кольору.

8e932d5c0a8fe2221e4d69f435db6612

Крок 8. З’єднуємо печінку з цибулею та обсмажуємо разом кілька хвилин.

ce3e6e2d09d6c1cd309c84e8a7bfe2b4

Крок 9. Виливаємо трохи гарячої води та гасимо частування 8 хвилин. Наприкінці додаємо перці, подрібнений зубчик часнику. Регулюємо сіль за смаком.

23a103e7bbf4dac82cdc12dae2ef9636

Крок 10. Смажена яловича печінка з цибулею на сковороді готова. Подавайте до столу!

28a2c17583546523c945be0a7ba39ab9

Тушкована яловича печінка шматочками на сковороді

Тушкована яловича печінка шматочками на сковороді – це цікаве кулінарне рішення, яке точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Частування із субпродукту порадує цікавим смаком та поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,5 кг.
  • Борошно – 25 гр.
  • Вода –250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/5 ч.л.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти для приготування апетитної страви.

acb45f648e749f85f149b06eb1d9fe06

Крок 2. Яловичу печінку добре промиваємо, заливаємо її холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. У процесі воду кілька разів міняємо на свіжу. Після обсушуємо продукт, видаляємо плівки та прожилки.

21d1cbd0018225376f1b364a42a90d53

Крок 3. Тонкими півкільцями ріжемо цибулю і обсмажуємо її в олії до м’якості близько 3-5 хвилин.

4ce9308aaf6fe3d000ec09cacad817cd

Крок 4. Ріжемо печінку шматочками та викладаємо у сковороду з цибулею. Смажимо разом ще близько 5-7 хвилин.

b013c45ef9702e07658e60d252e83852

Крок 5. В окремому глибокому посуді з’єднуємо воду з борошном.

e55d554e530606883f0dd2b45737122c

Крок 6. Добре перемішуємо вінчиком до зникнення грудочок.

0be6945066077792b29768a9bb4e6a34

Крок 7. Повертаємось до печінки. На той час вся волога в сковороді має повністю випаруватися.

2cdeb01893502951093f76aab8faf6dc

Крок 8. Вливаємо сюди воду з борошном, додаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо, доводимо вміст до кипіння та після варимо 2-3 хвилини на невеликому вогні.

beaa176d081e797db1e6c05616979558

Крок 9. Наприкінці додаємо подрібнений кріп. Вимикаємо вогонь та залишаємо страву під кришкою на 5-10 хвилин.

ea629173d34e57b53824fd2ffcc87fec

Крок 10. Тушкована яловича печінка шматочками на сковороді готова. Швидше пригощайтесь!

e3461ec24a750eb12f6d4427763b8386

Бефстроганов з печінки яловичої на сковороді

Бефстроганов із печінки яловичої на сковороді послужить яскравою ідеєю для вашого обіду чи вечері. Таке частування виходить неймовірно апетитним, смачним та поживним. Подавайте до столу з картопляним пюре чи іншими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Вода –200 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Щоб із печінкою було зручно працювати, можна попередньо злегка підморозити її.

973eddadfc0f1d971d1e17b7594b8a86

Крок 2. Далі печінку промиваємо та очищаємо від плівок.

107a1bebab753847349b97436733ddae

Крок 3. Нарізаємо субпродукт тонкою соломкою. За бажання можна вимочити в молоці 30 хвилин, але це не обов’язково.

e05a4969e0b56af063924478dc87568f

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ній смужки печінки протягом 5 хвилин.

e1951720673eefeba5ac12e759136462

Крок 5. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.

168ba2c9d37fdb94e3eca27f6ceef857

Крок 6. Обсмажуємо цибулю в окремій сковороді на олії до золотистого кольору.

84daca1b09af4f7ca57d89c6d8b14e9e

Крок 7. Викладаємо обсмажену цибулю до печінки та перемішуємо.

760e92de5b593002f78518d281726b84

Крок 8. Посипаємо заготівлю борошном і ще раз добре перемішуємо.

20ee0e31b5b75ff9557cfe3befb1ddd4

Крок 9. У глибокій мисці з’єднуємо сметану з водою та перцем. Прогріваємо в мікрохвильовій печі до теплого стану.

33598dfcaf4d7fec7db1000a50fc5c1b

Крок 10. Отриманим соусом заливаємо печінку та тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.

cbe0dc6c8ea37e7a829e35f91a4c4caf

Крок 11. Наприкінці приготування солимо страву за смаком і перемішуємо.

48dcd8a3e69ee0d264923abd2ecb39a7

Крок 12. Бефстроганов із печінки яловичої на сковороді готовий. Подавайте до столу з улюбленим гарніром!

2414f3aad37fb04a7eaff2e4f0b40c75

М’яка яловича печінка з майонезом

М’яка яловича печінка з майонезом відрізняється не лише насиченим смаком, а й корисними поживними властивостями. Подавайте соковите частування до обіду або вечері з улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 800 гр.
  • Майонез – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

c19c610ac141be4670de97613da1a439

Крок 2. Печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок, потім обробляємо на порційні шматочки.

386c06e1d30364ed3b69962f8fbff5a4

Крок 3. Обсмажуємо печінку на олії близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

fb882537824ee406d6de60845d8f1c11

Крок 4. Очищаємо цибулю і обробляємо її тонкими півкільцями.

1207b0238a91b492f0f1b5bd4e547d95

Крок 5. Моркву нарізаємо невеликими брусочками.

b49dc956b4eecf35cedc2728ed333dba

Крок 6. Відправляємо цибулю з морквою до печінки.

643a3b49e4ee4b61476c0e41d7a4013c

Крок 7. Перемішуємо вміст і гасимо ще 5 хвилин, потім поливаємо все це майонезом.

88b0b734c599ebd9c82242dc38fe0345

Крок 8. Перемішуємо страву та тушкуємо до готовності близько 10 хвилин.

988e02c39e2c374fe66a6156b94eb999

Крок 9. М’яка яловича печінка з майонезом готова. Можна спробувати!

9c10aa66116f2b57014a63d0e02f5c8e

Соковита яловича печінка з картоплею на сковороді

Соковита яловича печінка з картоплею на сковороді – це яскрава та поживна їжа для вашого сімейного обіду чи вечері. Такий продукт порадує яскравим смаком та нікого не залишить байдужим. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 350 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Вода –300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Овочі очищаємо та промиваємо.

b0a2578df6b36483cbb69bfaa3395b0d

Крок 2. Очищену цибулю обробляємо тонкими четвертинками.

217a8d3cb7c9e2b1e1516d083e6409f8

Крок 3. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю.

a80bc6e1d67f8024cbc9fc525593b619

Крок 4. Промиваємо та очищаємо від плівок печінку, після обробляємо її на порційні шматочки.

e273dadadf4bc74a4dff4f653b5afb45

Крок 5. Кладемо печінку в целофановий пакет з борошном і струшуємо для кращого панірування.

82db202040cce6353f175010cd1b724e

Крок 6. Обсмажуємо печінку в борошні на олії близько 3-4 хвилин до рум’янцю.

1e99b53110ec208616ac15af59d82b1a

Крок 7. Викладаємо до печінки картоплю та цибулю.

f2d05104e92bddf57f131e054a480828

Крок 8. Додаємо сюди томатну пасту, лавровий лист, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо 300 мл води та перемішуємо. Гасимо під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.

3aff86c35e7f17a9815c82619cf8c8f1

Крок 9. Через вказаний час пробуємо частування на сіль. При необхідності додаємо ще сіль та перець.

aa188970dc10aff6d0e86ffff4644cb7

Крок 10. Соковита яловича печінка з картоплею на сковороді готова. Подавайте до столу!

843bdec44a4e91d341ddec00e5c77319

Смажена яловича печінка з борошном на сковороді

Смажена яловича печінка з борошном на сковороді – це дуже смачна та ситна страва для вашого сімейного обіду чи вечері. Такий продукт можна подавати із будь-якими гарнірами. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг.
  • Борошно – для паніровки.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

68ccc0601004b0c1766ab9376fabd637

Крок 2. Промиваємо печінку, очищаємо від плівок та ріжемо на порційні шматочки.

6e2b849293ac0194877c2751a79a7bc7

Крок 3. Обсипаємо печінку сіллю та чорним меленим перцем.

e3d04037f973863bf624971b38403fcf

Крок 4. Далі субпродукт обвалюємо у борошні.

c42ab42d1e5297bb6faff21a200bde4e

Крок 5. Добре плануємо печінку з усіх боків.

b54239c0c638b246d6f40063ef37eeba

Крок 6. Викладаємо заготовки в сковороду з олією.

4577ccdf6b3f1849a3115d42f3af18bd

Крок 7. Обсмажуємо під кришкою близько 2-3 хвилин із кожного боку. Цього буде достатньо, якщо ваші тонкі шматочки. Якщо ви порізали печінку крупно, обсмажуйте трохи довше.

3229fc49a6b030856a5e9360ea17e49c

Крок 8. Смажена яловича печінка з борошном на сковороді готова. Подавайте до столу!

683bddc3a409696670487ba993f6ae52

М’яка яловича печінка у вершках

М’яка яловича печінка у вершках послужить чудовим доповненням до картопляного чи іншого гарніру. Таке частування виходить неймовірно апетитним, смачним та поживним. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Вершки 20% – 100мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

7e96432d8b70530bd62e3ebb5b8449fa

Крок 2. Яловичу печінку добре промиваємо під водою і очищаємо від плівок, потім обробляємо на порційні шматочки.

8d7cfbb7c8875c3b1fe8f20bd3cae94d

Крок 3. Підготовлені шматочки печінки солимо і перчимо до смаку.

667de49cac07fe5dad6023b7da83ffe6

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її в сковороді з олією. Сюди можна відправити лавровий лист.

6928f52e289449593452ce1ff94843e0

Крок 5. Печінка кладемо в целофановий пакет з борошном і добре струшуємо вміст.

0624dc01def0df6b769eb2633c2ca549

Крок 6. Викладаємо печінку в паніровці на сковороду із цибулею.

f01a95b396163e73c821961e34d8adb3

Крок 7. Обсмажуємо на великому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Лавровий лист прибираємо.

cd6128c4cc37b6c1df6bf0c1b461981f

Крок 8. Виливаємо сюди підігріті вершки та додаємо сметану. Солимо і перчимо до смаку.

73d97f0d6c92773ff2325c5d3d21a667

Крок 9. Перемішуємо вміст сковороди, доводимо до кипіння і далі гасимо на слабкому вогні 5 хвилин.

9bc603f36c65d6cc5b4e700a74b9ca4a

Крок 10. М’яка яловича печінка у вершках готова. Можна спробувати!

b7427ba92cf5f26ea9be0930cd5cfc40

Смажена яловича печінка у клярі

Смажена яловича печінка у клярі порадує не лише яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте ситне рум’яне частування до обіду чи вечері з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,6 кг.
  • Сіль – до смаку.
  • Борошно – 2 ст.
  • Соус соєвий – 70мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.
  • Молоко –500 мл.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичу печінку та заливаємо її молоком на пару годин. Таку процедуру можна зробити наперед.

e99607836585fcd0ee67a89471424f06

Крок 2. Потім печінку виймаємо з молока та очищаємо від плівок.

7d62b1de4e961740c3bfd146c16b8001

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо яйця із соєвим соусом. Збиваємо вінчиком до однорідності.

41b8576c59720bda37aba906b0b1266b

Крок 4. Додаємо сюди крохмаль і знову перемішуємо все.

aae8c7dda8a2f409faf0c7b832e1dc79

Крок 5. Печінку обробляємо на невеликі шматочки відправляємо у яєчний маринад. Забираємо у холодильник на кілька годин. Краще залишити на ніч.

86c211b7579bac4c651c28792926ac71

Крок 6. Дістаємо печінку з яєчної маси і добре обвалюємо в борошні.

6a623fa802be9886da3e2ff048148a06

Крок 7. Викладаємо печінку в клярі на сковороду з олією.

9e1e0015503b43b17a343fc8c2e306b0

Крок 8. Обсмажуємо з обох боків до рум’янцю. Можна посолити на смак.

bb1271f2d51c23d203c8904d32567e1e

Крок 9. Далі зменшуємо вогонь та закриваємо частування кришкою. Гасимо ще близько 10-15 хвилин.

e2abfa6cdeaa6d792d8938e0b0f12dbd

Крок 10. Смажена яловича печінка у клярі готова. Пригощайтесь!

58f698c4b31ace19dac54714eab1c593

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал