М’яка яловича печінка на сковороді – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

М’яка яловича печінка на сковороді – це смачне, поживне та корисне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Готовий продукт можна подавати з картопляним пюре або іншими гарнірами до смаку. Для приготування печінки використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з дев’яти смачних та апетитних рецептів із покроковими фото.

Яловича печінка у сметані на сковороді

Яловича печінка у сметані на сковороді порадує не лише яскравим смаком, а й корисними поживними властивостями. Подавайте ніжне апетитне частування до обіду або вечері з улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 200 гр.
  • Молоко –0,5 л.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку промиваємо, чистимо від плівок та ріжемо на порційні шматочки. Заливаємо їх молоком на 2:00.

Крок 2. Очищаємо цибулю і ріжемо тонкими четвертинками.

Крок 3. Морквину натираємо на тертці.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії, додаємо до неї моркву. Обсмажуємо усі разом.

Крок 5. Обсмажуємо печінку в борошні та викладаємо у сковороду до овочів.

Крок 6. З’єднуємо сметану з невеликою кількістю води та борошна. Отриманий соус ретельно перемішуємо.

Крок 7. Сметанну масу виливаємо у сковороду. Перемішуємо та гасимо під кришкою 20 хвилин на невеликому вогні.

Крок 8. Яловича печінка у сметани на сковороді готова. Подавайте апетитне частування до столу!

Смажена яловича печінка з цибулею на сковороді

Смажена яловича печінка з цибулею на сковороді стане чудовим доповненням для ваших улюблених гарнірів. Таке частування виходить дуже ситним та смачним. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах за перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Білий горошком перець – 4 шт.
  • Горіх мускатний мелений – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. Яловичу печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок, після ріжемо на порційні шматочки.

Крок 3. У плоску тарілку висипаємо борошно і перемішуємо його із сіллю.

Крок 4. Кожен шматочок печінки добре пануємо в борошні.

Крок 5. Викладаємо субпродукт на розігріту з олією сковороду і смажимо на великому вогні близько 5 хвилин з кожного боку.

Крок 6. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.

Крок 7. Обсмажуємо цибулину в окремій сковороді на олії до золотистого кольору.

Крок 8. З’єднуємо печінку з цибулею та обсмажуємо разом кілька хвилин.

Крок 9. Виливаємо трохи гарячої води та гасимо частування 8 хвилин. Наприкінці додаємо перці, подрібнений зубчик часнику. Регулюємо сіль за смаком.

Крок 10. Смажена яловича печінка з цибулею на сковороді готова. Подавайте до столу!

Тушкована яловича печінка шматочками на сковороді

Тушкована яловича печінка шматочками на сковороді – це цікаве кулінарне рішення, яке точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Частування із субпродукту порадує цікавим смаком та поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,5 кг.
  • Борошно – 25 гр.
  • Вода –250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/5 ч.л.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти для приготування апетитної страви.

Крок 2. Яловичу печінку добре промиваємо, заливаємо її холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. У процесі воду кілька разів міняємо на свіжу. Після обсушуємо продукт, видаляємо плівки та прожилки.

Крок 3. Тонкими півкільцями ріжемо цибулю і обсмажуємо її в олії до м’якості близько 3-5 хвилин.

Крок 4. Ріжемо печінку шматочками та викладаємо у сковороду з цибулею. Смажимо разом ще близько 5-7 хвилин.

Крок 5. В окремому глибокому посуді з’єднуємо воду з борошном.

Крок 6. Добре перемішуємо вінчиком до зникнення грудочок.

Крок 7. Повертаємось до печінки. На той час вся волога в сковороді має повністю випаруватися.

Крок 8. Вливаємо сюди воду з борошном, додаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо, доводимо вміст до кипіння та після варимо 2-3 хвилини на невеликому вогні.

Крок 9. Наприкінці додаємо подрібнений кріп. Вимикаємо вогонь та залишаємо страву під кришкою на 5-10 хвилин.

Крок 10. Тушкована яловича печінка шматочками на сковороді готова. Швидше пригощайтесь!

Бефстроганов з печінки яловичої на сковороді

Бефстроганов із печінки яловичої на сковороді послужить яскравою ідеєю для вашого обіду чи вечері. Таке частування виходить неймовірно апетитним, смачним та поживним. Подавайте до столу з картопляним пюре чи іншими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Вода –200 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Щоб із печінкою було зручно працювати, можна попередньо злегка підморозити її.

Крок 2. Далі печінку промиваємо та очищаємо від плівок.

Крок 3. Нарізаємо субпродукт тонкою соломкою. За бажання можна вимочити в молоці 30 хвилин, але це не обов’язково.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ній смужки печінки протягом 5 хвилин.

Крок 5. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю в окремій сковороді на олії до золотистого кольору.

Крок 7. Викладаємо обсмажену цибулю до печінки та перемішуємо.

Крок 8. Посипаємо заготівлю борошном і ще раз добре перемішуємо.

Крок 9. У глибокій мисці з’єднуємо сметану з водою та перцем. Прогріваємо в мікрохвильовій печі до теплого стану.

Крок 10. Отриманим соусом заливаємо печінку та тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.

Крок 11. Наприкінці приготування солимо страву за смаком і перемішуємо.

Крок 12. Бефстроганов із печінки яловичої на сковороді готовий. Подавайте до столу з улюбленим гарніром!

М’яка яловича печінка з майонезом

М’яка яловича печінка з майонезом відрізняється не лише насиченим смаком, а й корисними поживними властивостями. Подавайте соковите частування до обіду або вечері з улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 800 гр.
  • Майонез – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок, потім обробляємо на порційні шматочки.

Крок 3. Обсмажуємо печінку на олії близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Очищаємо цибулю і обробляємо її тонкими півкільцями.

Крок 5. Моркву нарізаємо невеликими брусочками.

Крок 6. Відправляємо цибулю з морквою до печінки.

Крок 7. Перемішуємо вміст і гасимо ще 5 хвилин, потім поливаємо все це майонезом.

Крок 8. Перемішуємо страву та тушкуємо до готовності близько 10 хвилин.

Крок 9. М’яка яловича печінка з майонезом готова. Можна спробувати!

Соковита яловича печінка з картоплею на сковороді

Соковита яловича печінка з картоплею на сковороді – це яскрава та поживна їжа для вашого сімейного обіду чи вечері. Такий продукт порадує яскравим смаком та нікого не залишить байдужим. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 350 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Вода –300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Овочі очищаємо та промиваємо.

Крок 2. Очищену цибулю обробляємо тонкими четвертинками.

Крок 3. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю.

Крок 4. Промиваємо та очищаємо від плівок печінку, після обробляємо її на порційні шматочки.

Крок 5. Кладемо печінку в целофановий пакет з борошном і струшуємо для кращого панірування.

Крок 6. Обсмажуємо печінку в борошні на олії близько 3-4 хвилин до рум’янцю.

Крок 7. Викладаємо до печінки картоплю та цибулю.

Крок 8. Додаємо сюди томатну пасту, лавровий лист, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо 300 мл води та перемішуємо. Гасимо під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.

Крок 9. Через вказаний час пробуємо частування на сіль. При необхідності додаємо ще сіль та перець.

Крок 10. Соковита яловича печінка з картоплею на сковороді готова. Подавайте до столу!

Смажена яловича печінка з борошном на сковороді

Смажена яловича печінка з борошном на сковороді – це дуже смачна та ситна страва для вашого сімейного обіду чи вечері. Такий продукт можна подавати із будь-якими гарнірами. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг.
  • Борошно – для паніровки.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо печінку, очищаємо від плівок та ріжемо на порційні шматочки.

Крок 3. Обсипаємо печінку сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 4. Далі субпродукт обвалюємо у борошні.

Крок 5. Добре плануємо печінку з усіх боків.

Крок 6. Викладаємо заготовки в сковороду з олією.

Крок 7. Обсмажуємо під кришкою близько 2-3 хвилин із кожного боку. Цього буде достатньо, якщо ваші тонкі шматочки. Якщо ви порізали печінку крупно, обсмажуйте трохи довше.

Крок 8. Смажена яловича печінка з борошном на сковороді готова. Подавайте до столу!

М’яка яловича печінка у вершках

М’яка яловича печінка у вершках послужить чудовим доповненням до картопляного чи іншого гарніру. Таке частування виходить неймовірно апетитним, смачним та поживним. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Вершки 20% – 100мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Яловичу печінку добре промиваємо під водою і очищаємо від плівок, потім обробляємо на порційні шматочки.

Крок 3. Підготовлені шматочки печінки солимо і перчимо до смаку.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її в сковороді з олією. Сюди можна відправити лавровий лист.

Крок 5. Печінка кладемо в целофановий пакет з борошном і добре струшуємо вміст.

Крок 6. Викладаємо печінку в паніровці на сковороду із цибулею.

Крок 7. Обсмажуємо на великому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Лавровий лист прибираємо.

Крок 8. Виливаємо сюди підігріті вершки та додаємо сметану. Солимо і перчимо до смаку.

Крок 9. Перемішуємо вміст сковороди, доводимо до кипіння і далі гасимо на слабкому вогні 5 хвилин.

Крок 10. М’яка яловича печінка у вершках готова. Можна спробувати!

Смажена яловича печінка у клярі

Смажена яловича печінка у клярі порадує не лише яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте ситне рум’яне частування до обіду чи вечері з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,6 кг.
  • Сіль – до смаку.
  • Борошно – 2 ст.
  • Соус соєвий – 70мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.
  • Молоко –500 мл.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичу печінку та заливаємо її молоком на пару годин. Таку процедуру можна зробити наперед.

Крок 2. Потім печінку виймаємо з молока та очищаємо від плівок.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо яйця із соєвим соусом. Збиваємо вінчиком до однорідності.

Крок 4. Додаємо сюди крохмаль і знову перемішуємо все.

Крок 5. Печінку обробляємо на невеликі шматочки відправляємо у яєчний маринад. Забираємо у холодильник на кілька годин. Краще залишити на ніч.

Крок 6. Дістаємо печінку з яєчної маси і добре обвалюємо в борошні.

Крок 7. Викладаємо печінку в клярі на сковороду з олією.

Крок 8. Обсмажуємо з обох боків до рум’янцю. Можна посолити на смак.

Крок 9. Далі зменшуємо вогонь та закриваємо частування кришкою. Гасимо ще близько 10-15 хвилин.

Крок 10. Смажена яловича печінка у клярі готова. Пригощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал