Риба під маринадом з цибулею і морквою – 7 класичних рецептів з покроковими фото

ed358144639ced62a332a2bc86c0e4b8

Для приготування риби під маринадом з цибулею і морквою, відмінно підійде хек або тріска. Рибу і овочі для страви готують окремо, а потім з’єднують і настоюють кілька годин. Доповнюють закуску зазвичай зеленню і подають до столу з гарніром – картоплею або рисом.

Тріска під маринадом з цибулею і морквою – класичний рецепт

Щоб приготувати блюдо, зазвичай використовують рибу нежирних, сухуватих сортів. Доповнюють його соусом. У рецепті маринад являє собою суміш моркви, цибулі і томатної пасти з зеленню і спеціями.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 600 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Одну велику морква і пару цибулин середнього розміру спочатку очищаємо, а потім подрібнюємо. Овочі перед подрібненням необхідно ретельно вимити. Цибулю нарізаємо півкільцями, а морква крупно натираємо.

f20a7cec95a952137eed20f7d0970b5e

Крок 2. На додаток до овочів ріжемо вимиту зелень. Викладаємо всі інгредієнти в сковороду, де заздалегідь варто розігріти олію. Прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо продукти 10 хвилин до м’якості.

603aa3096bf809b679d8f3458e74ebbf

Крок 3. Знімаємо кришку і приправляємо інгредієнти парою ложок томатної пасти. Всипаємо сіль і чорний перець. Повертаємо кришку назад і тушкуємо продукти ще 5 хвилин.

8f2a70f73c90fd86c9279fd2aae87842

Крок 4. Коли маринад буде готовий, пробуємо, чи вистачає спецій, а потім додаємо цукор. Перемішуємо. Половину порції овочевої маси викладаємо на дно ємності для запікання.

f0681932e5caf321846d4f0df52c9aaf

Крок 5. Тріску, позбавлену хвоста, плавників і нутрощів, очищену від лушпиння, промиваємо проточною водою. Потім обтираємо філе паперовим рушником і нарізаємо шматочками. Викладаємо їх поверх овочів і зелені. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку ( 180-190 градусів ) на 20-25 хвилин.

1f800c03e3d11e854015e89cab83e553

Крок 6. Дістаємо блюдо з духовки і покриваємо рибу другою частиною маринаду. Рибу під соусом можна пробувати через пару годин.

c794aaaa42515dea69120c3fd803e457

Смачного!

Горбуша під маринадом з цибулею і морквою

Горбуша – трохи сухувата риба. Філе горбуші також злегка гірчить. Даний рецепт приготування риби дозволяє приховати всі недоліки продукту і зробити його більш соковитим і насиченим на смак.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 80 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку філе горбуші слід ретельно вимити проточною водою. Щоб блюдо не вийшло водянистим, рибу слід обтерти паперовим рушником. Нарізаємо горбушу шматочками і посипаємо спеціями – сіллю і чорним молотим перцем – за смаком. Тепер нам знадобиться окрема піала для обвалювання риби. У неї всипаємо дві столові ложки борошна. Обвалюємо в сухій маси кожен шматочок горбуші. Викладаємо в сковороду з розпеченим олією. Чекаємо, поки одна сторона рибних шматочків зарум’яниться. Перевертаємо їх і робимо те ж саме з іншою стороною.

5b64b5ed9c16c4d6f61e42d6115aa311

Крок 2. Приступаємо до підготовки овочевого соусу. Споліскуємо очищені цибулю і морква проточною водою. Подрібнюємо овочі: цибулину – соломкою або кубиками, а морква – соломкою або крупно на терці. У чисту сковороду з новою порцією розігрітого масла відправляємо на обсмажування цибулю, через пару хвилин – морква. Змішуємо очищену воду і томатну пасту в окремій піалі. Вливаємо соус до овочів через 4 хвилини після моркви. Додаємо спеції – сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист. Вливаємо чайну ложку оцту. Тушкуємо соус 7 хвилин.

0fa2c60096f11b9005f01168df54f2f2

Крок 3. Викладаємо шматочки окрай в овочевий соус. Шар риби повинен знаходитися між овочами. Якщо виникне необхідність, можна додати в блюдо трохи води. Тушкуємо масу 15 хвилин.

8cc30c5da13b43aa77b2ab2d6ef776ec

Крок 4. Вимикаємо плиту і чекаємо, поки риба охолоне. Коли це станеться, поміщаємо її в холодильник на 4 години, щоб наполягла.

c07a200be5980eb5ce589616149fe3b6

Крок 5. Подаємо рибу в маринаді з картопляним пюре або готуємо з страви бутерброди – така намазка чудово поєднується з хлібом.

8dbe25ea14483cdea7c2986a4bd096e1

Смачного!

Скумбрія під маринадом з цибулею і морквою

Апетитне блюдо з скумбрії в овочевому маринаді – відмінний варіант легкого обіду або вечері. Воно чудово поєднується з будь-яким гарніром, овочевими салатами і закусками з майонезом.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Петрушка – за смаком.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Соус томатний – 100 гр.
  • Оцет 70% – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Дві тушки скумбрії позбавляємо від плавників, хвостів, голови і нутрощів. Ми залишаємо тільки філе. Ретельно вимиваємо рибу проточною водою. Щоб на філе не залишалося зайвою вологи, просочуємо його паперовим рушником. тушки

65dbc339e7bd44661c3d83fe2b8518c3

Крок 2. Викладаємо рибні стейки на тарілку і промазуємо їх сіллю. В іншу піалу висипаємо 100 грам борошна і обвалюємо в ній кожен стейк. На плиті розігріваємо сковороду з маслом. Викладаємо рибні шматочки і обсмажуємо з усіх боків.

51df102bcd5c8b583afd99fdf13b42eb

Крок 3. Перекладаємо філе скумбрії в іншу ємність. Перед обсмажкою цибулі сковороду слід вимити або використовувати іншу. Цибулину, позбавлену від лушпиння, нарізаємо півкільцями і паралельно розігріваємо нову порцію масла в сковороді. Викладаємо цибулю. Обсмажуємо його до м’якості.

5dbe88d5d3524398adc4ca1459920ccf

Крок 4. Пару морквин очищаємо за допомогою ножа, а потім вимиваємо проточною водою. Тепер їх потрібно подрібнити: порізати соломкою або крупно натерти. Викладаємо морква до цибулі. Обсмажуємо до м’якості.

9421921d2e7d6c4e5a1bf8361f91024d

Крок 5. Залишилося додати до овочів все спеції і соуси. Викладаємо 100 грамів томатного соусу. Відправляємо слідом чайну ложку солі і столову ложку цукру. Потім змішуємо оцет зі склянкою води і вливаємо суміш до соусу. Доповнюємо маринад лавровим листом і доводимо до кипіння.

b8ce1ac0a89cd80f90f353e17bcf3c3d

Крок 6. Покриваємо стейки скумбрії овочевим маринадом. Через час, коли риба просочиться соусом, подаємо блюдо до столу. За бажанням, прикрашаємо його заздалегідь вимитою і настояної свіжою петрушкою.

a2f9e241b2ddbf76b7681b8f910a0534

Смачного!

Соковитий хек з цибулею і морквою

Пропонуємо вам рецепт неймовірного страви з хека в овочевому соусі. Різні спеції і добавки додадуть рибі не тільки соковитість, але і чарівний пряний смак і аромат.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 кг.
  • Борошно – 30 гр.
  • Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець запашний – 5 шт.
  • Вода – 50 мл.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Оцет яблучний – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. 1 кілограм – це кількість риби без хвоста, плавників, голови і нутрощів. Потрошимо хека і промиваємо проточною водою. Щоб риба швидше просохла, обтираємо її паперовим рушником. Нарізаємо великими порційними шматочками.

47b6983514719ab08f4494fc8680d1a6

Крок 2. Висипаємо на тарілку 30 грамів просіяного борошна. Додаємо дрібку мускатного горіха, чорного перцю і половину чайної ложки солі. Перемішуємо інгредієнти і обвалюємо в них рибу. Викладаємо хека на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо до готовності з усіх боків.

1cddc4300159bf82e6f4bfb5d506cd50

Крок 3. Промиваємо очищені овочі (цибуля і морква). Подрібнюємо їх за допомогою ножа і терки: цибулю нарізаємо четвертинками, а морква крупно тремо.

6f296901825c8e79c2a9c42dccdedd56

Крок 4. Обсмажуємо овочі в розігрітій на сковороді рослинній олії. Приправляємо соус лавровим листом, запашним перцем і залишками солі, чорного перцю і мускатного горіха. Вливаємо 50 мілілітрів води і тушкуємо соус на середньому вогні близько семи хвилин. Викладаємо 50 грамів томатної пасти, цукор і вливаємо 80 мілілітрів яблучного оцту. Готуємо соус 10-15 хвилин.

a4a291f69522739cfbcae7a291299988

Крок 5. Шматочки хека викладаємо на дно будь-якої підходящої ємності. Поверх риби розділимо овочевий соус. Ми залишаємо блюдо не менше ніж на пару годин для просочення. Потім ставимо в холодильник.

1ea19b14f794679af32776d61be23050

Смачного!

Як приготувати щуку під маринадом в домашніх умовах?

Найкраще блюдо, приготоване за даним рецептом, виходить зі свіжої риби. Щука під маринадом сподобається тим, хто любить їжу гостріше і цікавіше на смак.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Щука – 1 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Вода очищена – 1/2 ст.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно – для обвалювання.

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу тушки щуки потрібно позбавити від нутрощів і зовнішніх частин тулуба – хвоста, голови, плавників. Потім рибу необхідно вимити, обтерти паперовим рушником і нарізати шматочками.

ef0d498c2d49c3b94fee0ac817446330

Крок 2. Порційні шматочки щуки з усіх боків натираємо сіллю і чорним перцем. Щоб риба добре просочилася спеціями, залишаємо її на півгодини.

e4bc356b357fd799b87a6a2f5b36b1d6

Крок 3. Подрібнюємо очищені і вимиті овочі для маринаду (морква і цибуля). Цибулини нарізаємо півкільцями, а моркву крупно натираємо.

37159baaeaca2470bb2a5c027e3f0750

Крок 4. Висипаємо просіяне борошно в невеликій кількості на тарілку. Обвалюємо в ній шматочки щуки. Потім викладаємо рибу в розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо шматочки щуки в маслі з усіх боків 15 хвилин.

d293382558105c68347379fc73027938

Крок 5. На чисту сковороду зі свіжою порцією масла викладаємо цибулю. Через кілька хвилин додаємо до нього морква. На обжарку овочів знадобиться близько десяти хвилин.

770571b590e9d6b440f5fc7b258a9b34

Крок 6. Викладаємо до овочів 3 ложки томатної пасти. Перемішуємо маринад і тушкуємо його 5 хвилин. Вливаємо половину склянки води, а через 5 хвилин додаємо в сковороду лавровий лист, перець горошком і оцет. Тушкуємо соус ще 5 хвилин.

b52020d047c0fbf72a36446cb24e5274

Крок 7. Шматочки щуки викладаємо в будь-яку страву і покриваємо їх овочевим маринадом. Даємо рибі час на просочення соусом – 3-4 години, а потім охолоджуємо ( за бажанням ).

1b46ac48f0a091d262c037415ab9cd72

Смачного!

Окунь під маринадом з цибулею і морквою

В даному рецепті використовується м’ясо саме морського окуня, так як воно дуже соковите і володіє неймовірним смаком і насиченим ароматом. Радимо приготувати рибне філе з представленим набором спецій, кількість яких за бажанням можна регулювати.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1/2 ст.
  • Окунь морський – 400 гр.
  • Олія – 1/2 ст.
  • Морква – 350 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.
  • Бульйон овочевий – 1 ст.
  • Оцет яблучний – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Лист лавровий свіжий – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Гвоздика молота – 1 щіпка.
  • Кориця молота – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Позбавляємо окуня від луски, плавників, хвоста, внутрішнього вмісту. Повинно залишитися тільки філе. Ретельно вимиваємо рибу водою. Даємо їй обсохнути. Швидше позбутися зайвої вологи допоможуть паперові рушники. Нарізаємо окуня шматочками середнього розміру. Натираємо рибу сумішшю солі і чорного перцю.

599ee1eaff212847e7fe1af87a3fa2c4

Крок 2. Половину склянки просіяного борошна висипаємо в тарілку і обвалюємо в ній шматочки окуня. Викладаємо рибу на розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо її з усіх боків.

b9a56b982ef09324e99b4057c1d6ec53

Крок 3. Очищаємо 3 цибулини і 350 грамів моркви. Після ретельної обробки водою натираємо і той, і інший інгредієнт крупно на терці. Обсмажуємо овочі в інший розпеченій сковороді з олією близько десяти хвилин.

d7f1fec0d23cec9d350ecb63deef60c3

Крок 4. Викладаємо до овочів стакан томатної пасти і спеції – по дрібці гвоздики і молотої кориці, 3 лаврові листа. Помішуючи, тушкуємо маринад 20 хвилин. Вливаємо до соусу оцет і бульйон. Коли суміш закипить, приправляємо її сіллю і цукром. Перемішуємо, вимикаємо плиту і остуджуємо.

ebd7acbfa58f3885078ea5c5171d12ac

Крок 5. Шматочки окуня викладаємо на велику страву і покриваємо овочевим соусом. Охололе блюдо ставимо в холодильник на 3-4 години.

1e9ae68534ef2e369b55209e81770630

Смачного!

Дуже смачний судак з цибулею і морквою

Риба під маринадом з овочів і різних добавок виглядає апетитно і володіє насиченим ароматом. М’ясо судака виходить ніжним, пікантним і соковитим.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 1/2 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Кетчуп гострий – 1 ст.л.
  • Судак – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку риби повністю потрошимо. Ми залишаємо її без плавників, луски, хвоста, голови і нутрощів, тільки філе. Вимиваємо проточною водою. Потім витираємо паперовим рушником, щоб не залишалося вологи. Акуратно розрізаємо рибу на порційні шматочки.

4872c8b56128050affe1c797fed6d204

Крок 2. Викладаємо рибу в сковороду, де попередньо нагріли олію. Коли м’ясо судака повністю прожариться і стане м’яким, потрібно звільнити його від кісток.

0ae40cd50fa8808f2d9d38351f94c141

Крок 3. Очищаємо цибулину від лушпиння. Споліскуємо продукт і нарізаємо тонкими півкільцями.

6b652611eacd17fb690c9053313bb065

Крок 4. Очищену і ретельно вимиту моркву нарізаємо соломкою. За бажанням, коренеплід можна крупно натерти.

4cc21f94cee45d3595d81834633311e1

Крок 5. У чистій сковороді з гарячою олією пасеруємо цибулю. Коли півкільцями стануть прозорими, додаємо половину чайної ложки цукру. Нам потрібно, щоб цибуля стала «карамельною».

40d2061cc6a12bc22b002e0db040868f

Крок 6. Викладаємо моркву соломкою до цибулі і обсмажуємо овочі до золотого відтінку і напівготовності. Додаємо столову ложку гострого кетчупу і соєвого соусу. Тушкуємо маринад 5 хвилин.

b78782d6302eb10201de1df2aca0c594

Крок 7. Додаємо маринад до шматочків риби і продовжуємо тушкування протягом десяти хвилин.

b4c98d540b882e1f6632f4d267b2293a

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал