Риба під маринадом з цибулею і морквою – 7 класичних рецептів з покроковими фото

Для приготування риби під маринадом з цибулею і морквою, відмінно підійде хек або тріска. Рибу і овочі для страви готують окремо, а потім з’єднують і настоюють кілька годин. Доповнюють закуску зазвичай зеленню і подають до столу з гарніром – картоплею або рисом.

Тріска під маринадом з цибулею і морквою – класичний рецепт

Щоб приготувати блюдо, зазвичай використовують рибу нежирних, сухуватих сортів. Доповнюють його соусом. У рецепті маринад являє собою суміш моркви, цибулі і томатної пасти з зеленню і спеціями.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 600 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Одну велику морква і пару цибулин середнього розміру спочатку очищаємо, а потім подрібнюємо. Овочі перед подрібненням необхідно ретельно вимити. Цибулю нарізаємо півкільцями, а морква крупно натираємо.

Крок 2. На додаток до овочів ріжемо вимиту зелень. Викладаємо всі інгредієнти в сковороду, де заздалегідь варто розігріти олію. Прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо продукти 10 хвилин до м’якості.

Крок 3. Знімаємо кришку і приправляємо інгредієнти парою ложок томатної пасти. Всипаємо сіль і чорний перець. Повертаємо кришку назад і тушкуємо продукти ще 5 хвилин.

Крок 4. Коли маринад буде готовий, пробуємо, чи вистачає спецій, а потім додаємо цукор. Перемішуємо. Половину порції овочевої маси викладаємо на дно ємності для запікання.

Крок 5. Тріску, позбавлену хвоста, плавників і нутрощів, очищену від лушпиння, промиваємо проточною водою. Потім обтираємо філе паперовим рушником і нарізаємо шматочками. Викладаємо їх поверх овочів і зелені. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку ( 180-190 градусів ) на 20-25 хвилин.

Крок 6. Дістаємо блюдо з духовки і покриваємо рибу другою частиною маринаду. Рибу під соусом можна пробувати через пару годин.

Смачного!

Горбуша під маринадом з цибулею і морквою

Горбуша – трохи сухувата риба. Філе горбуші також злегка гірчить. Даний рецепт приготування риби дозволяє приховати всі недоліки продукту і зробити його більш соковитим і насиченим на смак.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 80 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку філе горбуші слід ретельно вимити проточною водою. Щоб блюдо не вийшло водянистим, рибу слід обтерти паперовим рушником. Нарізаємо горбушу шматочками і посипаємо спеціями – сіллю і чорним молотим перцем – за смаком. Тепер нам знадобиться окрема піала для обвалювання риби. У неї всипаємо дві столові ложки борошна. Обвалюємо в сухій маси кожен шматочок горбуші. Викладаємо в сковороду з розпеченим олією. Чекаємо, поки одна сторона рибних шматочків зарум’яниться. Перевертаємо їх і робимо те ж саме з іншою стороною.

Крок 2. Приступаємо до підготовки овочевого соусу. Споліскуємо очищені цибулю і морква проточною водою. Подрібнюємо овочі: цибулину – соломкою або кубиками, а морква – соломкою або крупно на терці. У чисту сковороду з новою порцією розігрітого масла відправляємо на обсмажування цибулю, через пару хвилин – морква. Змішуємо очищену воду і томатну пасту в окремій піалі. Вливаємо соус до овочів через 4 хвилини після моркви. Додаємо спеції – сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист. Вливаємо чайну ложку оцту. Тушкуємо соус 7 хвилин.

Крок 3. Викладаємо шматочки окрай в овочевий соус. Шар риби повинен знаходитися між овочами. Якщо виникне необхідність, можна додати в блюдо трохи води. Тушкуємо масу 15 хвилин.

Крок 4. Вимикаємо плиту і чекаємо, поки риба охолоне. Коли це станеться, поміщаємо її в холодильник на 4 години, щоб наполягла.

Крок 5. Подаємо рибу в маринаді з картопляним пюре або готуємо з страви бутерброди – така намазка чудово поєднується з хлібом.

Смачного!

Скумбрія під маринадом з цибулею і морквою

Апетитне блюдо з скумбрії в овочевому маринаді – відмінний варіант легкого обіду або вечері. Воно чудово поєднується з будь-яким гарніром, овочевими салатами і закусками з майонезом.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Петрушка – за смаком.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Соус томатний – 100 гр.
  • Оцет 70% – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Дві тушки скумбрії позбавляємо від плавників, хвостів, голови і нутрощів. Ми залишаємо тільки філе. Ретельно вимиваємо рибу проточною водою. Щоб на філе не залишалося зайвою вологи, просочуємо його паперовим рушником. тушки

Крок 2. Викладаємо рибні стейки на тарілку і промазуємо їх сіллю. В іншу піалу висипаємо 100 грам борошна і обвалюємо в ній кожен стейк. На плиті розігріваємо сковороду з маслом. Викладаємо рибні шматочки і обсмажуємо з усіх боків.

Крок 3. Перекладаємо філе скумбрії в іншу ємність. Перед обсмажкою цибулі сковороду слід вимити або використовувати іншу. Цибулину, позбавлену від лушпиння, нарізаємо півкільцями і паралельно розігріваємо нову порцію масла в сковороді. Викладаємо цибулю. Обсмажуємо його до м’якості.

Крок 4. Пару морквин очищаємо за допомогою ножа, а потім вимиваємо проточною водою. Тепер їх потрібно подрібнити: порізати соломкою або крупно натерти. Викладаємо морква до цибулі. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 5. Залишилося додати до овочів все спеції і соуси. Викладаємо 100 грамів томатного соусу. Відправляємо слідом чайну ложку солі і столову ложку цукру. Потім змішуємо оцет зі склянкою води і вливаємо суміш до соусу. Доповнюємо маринад лавровим листом і доводимо до кипіння.

Крок 6. Покриваємо стейки скумбрії овочевим маринадом. Через час, коли риба просочиться соусом, подаємо блюдо до столу. За бажанням, прикрашаємо його заздалегідь вимитою і настояної свіжою петрушкою.

Смачного!

Соковитий хек з цибулею і морквою

Пропонуємо вам рецепт неймовірного страви з хека в овочевому соусі. Різні спеції і добавки додадуть рибі не тільки соковитість, але і чарівний пряний смак і аромат.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 кг.
  • Борошно – 30 гр.
  • Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець запашний – 5 шт.
  • Вода – 50 мл.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Оцет яблучний – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. 1 кілограм – це кількість риби без хвоста, плавників, голови і нутрощів. Потрошимо хека і промиваємо проточною водою. Щоб риба швидше просохла, обтираємо її паперовим рушником. Нарізаємо великими порційними шматочками.

Крок 2. Висипаємо на тарілку 30 грамів просіяного борошна. Додаємо дрібку мускатного горіха, чорного перцю і половину чайної ложки солі. Перемішуємо інгредієнти і обвалюємо в них рибу. Викладаємо хека на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо до готовності з усіх боків.

Крок 3. Промиваємо очищені овочі (цибуля і морква). Подрібнюємо їх за допомогою ножа і терки: цибулю нарізаємо четвертинками, а морква крупно тремо.

Крок 4. Обсмажуємо овочі в розігрітій на сковороді рослинній олії. Приправляємо соус лавровим листом, запашним перцем і залишками солі, чорного перцю і мускатного горіха. Вливаємо 50 мілілітрів води і тушкуємо соус на середньому вогні близько семи хвилин. Викладаємо 50 грамів томатної пасти, цукор і вливаємо 80 мілілітрів яблучного оцту. Готуємо соус 10-15 хвилин.

Крок 5. Шматочки хека викладаємо на дно будь-якої підходящої ємності. Поверх риби розділимо овочевий соус. Ми залишаємо блюдо не менше ніж на пару годин для просочення. Потім ставимо в холодильник.

Смачного!

Як приготувати щуку під маринадом в домашніх умовах?

Найкраще блюдо, приготоване за даним рецептом, виходить зі свіжої риби. Щука під маринадом сподобається тим, хто любить їжу гостріше і цікавіше на смак.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Щука – 1 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Вода очищена – 1/2 ст.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно – для обвалювання.

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу тушки щуки потрібно позбавити від нутрощів і зовнішніх частин тулуба – хвоста, голови, плавників. Потім рибу необхідно вимити, обтерти паперовим рушником і нарізати шматочками.

Крок 2. Порційні шматочки щуки з усіх боків натираємо сіллю і чорним перцем. Щоб риба добре просочилася спеціями, залишаємо її на півгодини.

Крок 3. Подрібнюємо очищені і вимиті овочі для маринаду (морква і цибуля). Цибулини нарізаємо півкільцями, а моркву крупно натираємо.

Крок 4. Висипаємо просіяне борошно в невеликій кількості на тарілку. Обвалюємо в ній шматочки щуки. Потім викладаємо рибу в розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо шматочки щуки в маслі з усіх боків 15 хвилин.

Крок 5. На чисту сковороду зі свіжою порцією масла викладаємо цибулю. Через кілька хвилин додаємо до нього морква. На обжарку овочів знадобиться близько десяти хвилин.

Крок 6. Викладаємо до овочів 3 ложки томатної пасти. Перемішуємо маринад і тушкуємо його 5 хвилин. Вливаємо половину склянки води, а через 5 хвилин додаємо в сковороду лавровий лист, перець горошком і оцет. Тушкуємо соус ще 5 хвилин.

Крок 7. Шматочки щуки викладаємо в будь-яку страву і покриваємо їх овочевим маринадом. Даємо рибі час на просочення соусом – 3-4 години, а потім охолоджуємо ( за бажанням ).

Смачного!

Окунь під маринадом з цибулею і морквою

В даному рецепті використовується м’ясо саме морського окуня, так як воно дуже соковите і володіє неймовірним смаком і насиченим ароматом. Радимо приготувати рибне філе з представленим набором спецій, кількість яких за бажанням можна регулювати.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1/2 ст.
  • Окунь морський – 400 гр.
  • Олія – 1/2 ст.
  • Морква – 350 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.
  • Бульйон овочевий – 1 ст.
  • Оцет яблучний – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Лист лавровий свіжий – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Гвоздика молота – 1 щіпка.
  • Кориця молота – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Позбавляємо окуня від луски, плавників, хвоста, внутрішнього вмісту. Повинно залишитися тільки філе. Ретельно вимиваємо рибу водою. Даємо їй обсохнути. Швидше позбутися зайвої вологи допоможуть паперові рушники. Нарізаємо окуня шматочками середнього розміру. Натираємо рибу сумішшю солі і чорного перцю.

Крок 2. Половину склянки просіяного борошна висипаємо в тарілку і обвалюємо в ній шматочки окуня. Викладаємо рибу на розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо її з усіх боків.

Крок 3. Очищаємо 3 цибулини і 350 грамів моркви. Після ретельної обробки водою натираємо і той, і інший інгредієнт крупно на терці. Обсмажуємо овочі в інший розпеченій сковороді з олією близько десяти хвилин.

Крок 4. Викладаємо до овочів стакан томатної пасти і спеції – по дрібці гвоздики і молотої кориці, 3 лаврові листа. Помішуючи, тушкуємо маринад 20 хвилин. Вливаємо до соусу оцет і бульйон. Коли суміш закипить, приправляємо її сіллю і цукром. Перемішуємо, вимикаємо плиту і остуджуємо.

Крок 5. Шматочки окуня викладаємо на велику страву і покриваємо овочевим соусом. Охололе блюдо ставимо в холодильник на 3-4 години.

Смачного!

Дуже смачний судак з цибулею і морквою

Риба під маринадом з овочів і різних добавок виглядає апетитно і володіє насиченим ароматом. М’ясо судака виходить ніжним, пікантним і соковитим.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 1/2 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Кетчуп гострий – 1 ст.л.
  • Судак – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку риби повністю потрошимо. Ми залишаємо її без плавників, луски, хвоста, голови і нутрощів, тільки філе. Вимиваємо проточною водою. Потім витираємо паперовим рушником, щоб не залишалося вологи. Акуратно розрізаємо рибу на порційні шматочки.

Крок 2. Викладаємо рибу в сковороду, де попередньо нагріли олію. Коли м’ясо судака повністю прожариться і стане м’яким, потрібно звільнити його від кісток.

Крок 3. Очищаємо цибулину від лушпиння. Споліскуємо продукт і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. Очищену і ретельно вимиту моркву нарізаємо соломкою. За бажанням, коренеплід можна крупно натерти.

Крок 5. У чистій сковороді з гарячою олією пасеруємо цибулю. Коли півкільцями стануть прозорими, додаємо половину чайної ложки цукру. Нам потрібно, щоб цибуля стала «карамельною».

Крок 6. Викладаємо моркву соломкою до цибулі і обсмажуємо овочі до золотого відтінку і напівготовності. Додаємо столову ложку гострого кетчупу і соєвого соусу. Тушкуємо маринад 5 хвилин.

Крок 7. Додаємо маринад до шматочків риби і продовжуємо тушкування протягом десяти хвилин.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал