Огірки по-грузинськи на зиму – 3 найсмачніших рецепта з покроковими фото

0dcb2a5d9415f130bf638980204ea03f

Огірки по-грузинськи на зиму – це варіант популярної заготовки-салата кавказької кухні на основі нарізки свіжих огірків, тушкованих в томатної заливці, смак якої доповнюється великою кількістю пряної зелені, часнику і перцю. Помідори вибираються зрілі, з насиченим кольором і ароматом. Всі інгредієнти беруться свіжі і якісні. Для консервації використовується оцет. Огірки по-грузинськи ідеально доповнять будь-який м’ясну страву.

Огірки по-грузинськи з томатною пастою на зиму

У класичному варіанті огірки по-грузинськи готуються в соусі зі свіжих помідорів, але його можна замінити томатною пастою або томатним соусом, що вийде простіше. Огірки по-грузинськи, відрізняються від маринованих з томатною пастою, більш гострим пряним смаком. У цьому рецепті беремо два види кетчупу ( простий і гострий, а простий можна замінити томатною пастою ) і додаємо багато часнику. Готуємо закуску без стерилізації.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3,2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Олія – 250 мл.
  • Томатна паста / кетчуп – 250 гр.
  • Кетчуп гострий – 250 гр.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль – 1.5 ст.л.
  • Цукор – 180 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Вода – 125 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У спеціальну для тушкування ємність налийте, згідно пропорції рецепта, чисту воду з олією, насипте сіль з цукром і добре перемішайте.

9609bfdfd134589525bcd428263060ba

Крок 2. У цю суміш покладіть гострий і звичайний кетчуп або томатну пасту.

bdd70745e7e6f53d60bf7668a6abd1c1

Крок 3. Ложкою ці інгредієнти перемішайте в однорідну масу.

a7b501e9ccb48b95d9aeddeb33df7f01

Крок 4. Огірки добре промийте і розріжте кожен на 4 поздовжніх брусочка, хоча форма нарізки може бути інший.

896b5bbbbfa8f471ec13d526803b5ab1

Крок 5. Нарізку огірків перекладіть в каструлю з томатної заливкою і поставте на середній вогонь.

bcf6895a84cca5ee28a0f828d7cfad53

Крок 6. При постійному помішуванні цю масу доведіть до кипіння.

6caf53dfd3abce347db87453d75bc9c7

Крок 7. Потім каструлю прикрийте кришкою і тушкуйте огірки на невеликому вогні в продовження 25 хвилин.

bed9245bc29adbf9e60e5e8842d2e885

Крок 8. За цей час огірки, щоб не підгоріли, періодично перемішуйте.

5d4fcf261c19cc5e3a0617a804ae9e1a

Крок 9. Очистіть часникові зубки і подрібніть через прес.

dd23463874625d28ff5023ecc93023ac

Крок 10. До кінця тушкування до огірків в томаті перекладіть подрібнений часник, ще раз масу перемішайте і через7-10 хвилин вогонь вимкніть.

b1bb60367b375b02e3623d84639c6f29

Крок 11. За час тушкування огірки дадуть достатньо свого соку і маринад їх покриє повністю.

e23da7beb65d713d03eda4ed1072b137

Крок 12. Будь-яким способом простерилізуйте невеликі банки з кришками і обсяг їх беріть на свій розсуд.

d49789853cbaa0f2992f5bf3ac236620

Крок 13. Гарячі огірки розкладіть по банкам і повністю залийте маринадом.

4a0b2cefc4fb363512f95a9cf5f57400

Крок 14. Потім стандартна схема: банки герметично закрити, поставити на кришки і остудити під «шубою».

9def0c28061ad0613529606821247503

Крок 15. Приготовлені в банках на зиму огірки по-грузинськи з томатною пастою перенесіть в місце зберігання ваших домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!

76bf45114d6dc66a835eec1a918650a3

Огірки по-грузинськи з приправою хмелі-сунелі на зиму

Огірки по-грузинськи готуються так само, як і всі салати з огірків в томатній заливці, але їх відрізняє справжній пряний грузинський смак за рахунок додавання хмелі-сунелі з часником і гострим перцем. Закуска виходить гострою, ароматної і хрусткою.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 500 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – ½ ч.л.
  • Часник – 4 зубки.
  • Сіль – 1/2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 25 мл.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта і потрібного вам обсягу заготовки, овочі і набір спецій.

d0f3be514cc9539364a8c5adeb2ae6a7

Крок 2. Помідори промити і нарізати шматочками. Очистити часник. Ці овочі подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки в однорідну масу. До неї налити потрібну кількість олії з оцтом і насипати сіль з цукром, хмелі-сунелі і гострим перцем. Цю масу добре перемішати.

d91fea07f20773c259460a807b0ec3be

Крок 3. Огірки промити, обсушити серветкою і нарізати брусочками.

9fdfe483dec85536949ba76c04087fd8

Крок 4. Приготовану томатну заливку перелити в каструлю для тушкування, довести до кипіння і поварити на невеликому вогні в продовження 10 хвилин, щоб вона стала більш густою.

e715122d6881133c278227070f3841a9

Крок 5. У киплячу заливку перекласти нарізку огірків і затушкувати на невеликому вогні при помішуванні протягом 7 хвилин.

076234a1b111ce7c240cd49c956bd57a

Крок 6. Сухим способом простерилізувати пів-літрову банку з кришкою, так як із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 0,5 л заготовки. Огірки перекласти в банку, залити заливкою, герметично закрити і остудити в перевернутому вигляді, прикривши рушником. Приготовлені на зиму огірки по-грузинськи з приправою хмелі-сунелі можете зберігати і в квартирних умовах. Вдалих і смачних заготовок!

8757b761a0ccc66b05d19177748eebac

Огірки по-грузинськи на зиму з помідорами і часником

Огірки по-грузинськи на зиму з помідорами і часником визнається класичним і найсмачнішим варіантом цієї заготовки. Для неї вибираються невеликі огірки і м’ясисті зрілі помідори. У цьому рецепті приведена пропорція овочів, спецій, масла і оцту для великого обсягу заготівлі, а набір прянощів береться по особистому смаку. Для таких огірків найчастіше додають суміш з коріандру, хмелі-сунелі і молотих перців.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Часник – 300 гр.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – 1 ст.
  • Оцет 9% – 250 мл.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати овочі для цієї заготовки і їх кількість можна зменшити, зберігаючи пропорцію рецепта. Огірки і помідори промити під проточною водою і серветкою видалити зайву вологу.

531bd3b74321580707bf482d74b0bb19

Крок 2. Помідори нарізати невеликими шматочками.

d2fe09eca5234d104b90dc7c56759325

Крок 3. Потім перекрутити їх через м’ясорубку з середньою решіткою. Можна подрібнити їх в пюре блендером, але маса вийде більш рідкою.

ae0396ec372d99b3f7ec0b615f124632

Крок 4. Томатну масу перелити в каструлю для тушкування. Налити до неї олію, насипати розраховану кількість солі з цукром і добре перемішати.

abe77d440114b339b0b9b2706ef9bda6

Крок 5. На великому вогні довести томат до кипіння, потім вогонь зробити мінімальним, каструлю прикрити кришкою і тушкувати масу протягом 20 хвилин, щоб стала більш густою.

719b2eb529098e606a1bf96be8d394d9

Крок 6. За цей час огірки нарізати кружечками товщиною 0,5 см не менше, щоб в заготівлі зберегли хрусткий смак.

26430c16147e7ff7492e4d6a9dcb5124

Крок 7. У проварену томатну масу додати подрібнений через прес часник, налити оцет і перемішати.

ae9d1b3a5e24b2be59d857a3a8840839

Крок 8. У цю масу перекласти нарізку огірків.

c204a39c1b1827c4162b536df97787b6

Крок 9. Потім насипати вибрані приправи, набір яких і кількість визначити по особистому розсуд.

bcfb36c45ad85dcd1ae2a8644c6e8051

Крок 10. Огірки в томатній заливці добре перемішати, довести до кипіння на великому вогні і тушкувати на маленькому, при періодичному помішуванні в продовження 10-15 хвилин.

0026ff22dc72dbf4153f18e044d499dc

Крок 11. Заздалегідь простерилізувати банки з кришками. Гарячі огірки розкласти по банкам, залити повністю томатною заливкою і відразу герметично закрити.

dd4bd36bdb1c56141a81b2de76cd8981

Крок 12. Банки поставити на кришки і накрити до повного охолодження теплим покривалом.

da115bb5479e352b83fd342352843d2d

Крок 13. Приготовлені на зиму огірки по-грузинськи з помідорами і часником можуть зберігатися і в домашніх умовах, тільки в темному місці. Вдалих і смачних заготовок!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал