Консервовані помідори на зиму – 9 дуже смачних рецептів з покроковими фото

d31c4a3abdc0935fdc376eacb6e1e598

Консервовані помідори на зиму – це універсальна заготівля для всієї родини. Соковите частування ідеально доповнює як домашній, так і святковий стіл. Апетитні помідори можна заготовити різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в перевіреній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Консервовані помідори з цибулею на зиму

Консервовані помідори з цибулею на зиму виходять неймовірно соковитими і апетитними. Такий ароматний продукт дуже смачно подавати до гарячих гарнірів. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера листової – 1 гілка.
  • Вода – 800 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст.л.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі консервованих помідорів з цибулею на зиму.

fc23a27e4bd4b520d5ef5a283643a73a

Крок 2. Стерилізуємо банки з кришками. У підготовлену тару викладаємо шматочки болгарського перцю, який попередньо звільняємо від насіння.

c815e0798730da6547923710c428a2ec

Крок 3. Викладаємо в банки трохи промитих помідор.

a9c14919f8d1cf12eafc78aa77a2397e

Крок 4. Продовжуємо викладати помідори, чергуючи їх з кільцями цибулі і гілочками селери. Сюди ж кладемо зубчики часнику, перець чилі. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо близько 15-20 хвилин.

46ac0180a72e7a243eac9f36a25db2e6

Крок 5. Підготуємо продукти і спеції для маринаду.

54994dd2255e0ea7f2e5f014c948f59f

Крок 6. Зливаємо воду з банок в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і спеціями. В кінці вливаємо оцет і кип’ятимо ще дві хвилини. Заливаємо помідори маринадом. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

41f8fb065098cc940ef94a18ec69e5a8

Крок 7. Консервовані помідори з цибулею на зиму готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце!

572a938cddeb404e028a99ec1e54e939

Консервовані помідори на зиму з часником в снігу

Консервовані помідори на зиму з часником в снігу – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На літрову банку:

  • Помідори – 0,6 кг.
  • Часник тертий – 1 ч.л.
  • Есенція оцтова 70% – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Насіння гірчиці – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі консервованих помідорів на зиму з часником в снігу насамперед приготуємо банки і кришки. Промиваємо посуд і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

d84eb6660ec56fc90e5ddda8e4ef6f1d

Крок 2. Добре промиваємо помідори і кожен проколюємо зубочисткою.

98bccd66a9885ee14ab3fc044fb235a0

Крок 3. Укладаємо в банки помідори. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо близько 10 хвилин.

860aa7fc38b8b5026fd11b4b685e45ed

Крок 4. Акуратно зливаємо рідину з банки в каструлю. Повторно кип’ятимо з сіллю і цукром.

b410f10a9b000f101ea34305ae6dc72b

Крок 5. Доповнюємо помідори насінням гірчиці, горошинами перцю і тертим часником. Заливаємо маринадом, прогріваємо і доповнюємо оцтом.

8c4a37356a592813d0484da89c7dee79

Крок 6. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

ca7f1ad9041815f372bd582fb93d53e9

Крок 7. Консервовані помідори на зиму з часником в снігу готові. Можна прибирати на зберігання.

f66a353cb701a0ed9faef6210c402768

Помідори в томатному соку, консервовані на зиму

Помідори в томатному соку, консервовані на зиму, виходять неймовірно соковитими і насиченими. Такий продукт цікаво урізноманітнює меню ваших заготовок. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг.
  • Сік томатний – 2,5 л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Корінь хрону – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для помідорів в томатному соку, консервованих на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо невеликі баночки. Кип’ятимо кришки.

08273fb422bdab792de8096d2be77ac4

Крок 2. Приготуємо два з половиною літра томатного соку зі свіжих помідорів. Для цього овоч подрібнюємо блендером або прокручуємо в м’ясорубці. Після перетираємо через сито, щоб видалити шкірку і насіння.

6a1dc2b7e98e1a9c7a0437410d82bc18

Крок 3. У блендері також подрібнюємо шматочки перців, корінь хрону і зубчики часнику.

f3add2b9a541dd037e394a3948c65c68

Крок 4. У томатний сік додаємо отриману масу, висипаємо сіль і цукор. Кип’ятимо і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

1418d18d4a07498ecded5bab118de852

Крок 5. Помідори добре промиваємо під водою, видаляємо плодоніжку.

3388b6ed88f050fa0725316cee31780b

Крок 6. Викладаємо овочі в стерильні банки.

ae46a6e8b3430ed7eec281d235dd9d88

Крок 7. Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришками і настоюємо близько 20 хвилин.

f496ca9f96d06053dd5a013481a08141

Крок 8. Зливаємо воду з банок. Заливаємо помідори гарячим томатним соком.

e0771d37c70e49183f2a56d37380a4c7

Крок 9. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

c4066352a12890eef4d444896b395ebf

Крок 10. Помідори в томатному соку, консервовані на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

da4021e822f108b60e62713b6978757a

Консервовані помідори без оцту на зиму

Консервовані помідори без оцту на зиму – це апетитна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-літрову банку:

  • Помідори – 1,3-1,5 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для консервованих помідорів без оцту насамперед відміряємо необхідну кількість овочів і промиваємо їх під водою.

f394f8d8862cd44b369dcf672369b27a

Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банку. Викладаємо в неї зубчики часнику, кріп, гострий перець і помідори.

3c7d309d6857676b166938b4211a63c8

Крок 3. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо десять хвилин. Після воду зливаємо, вливаємо знову окріп і настоюємо 5 хвилин.

b51827d90960e18e818b98872cfebd07

Крок 4. У каструлі готуємо окремий маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і спеціями близько трьох-чотирьох хвилин.

2ca18e76d17b5b198a39664c9d53b6ad

Крок 5. У банку всипаємо лимонну кислоту.

e217939d78dc026d49a5ad357b7a2cf6

Крок 6. Заливаємо вміст киплячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

025cc88809da93226ea543d8dc039daf

Крок 7. Консервовані помідори без оцту на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

05513fb3b35f4b1cf4afa0e164fc2b63

Хрусткі мариновані помідори на зиму в банках

Хрусткі мариновані помідори на зиму в банках виходять дивно соковитими і насиченими за смаком. Такий продукт дуже смачно подавати з гарячими гарнірами і м’ясними стравами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Помідори – 2 кг.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Петрушка – 20 гілок.
  • Тім’ян – 3 гілки.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет яблучний – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для хрустких маринованих помідорів на зиму.

3352b391808d9f241252e6c803ac33e6

Крок 2. У чисті стерилізовані банки викладаємо зелень, шматочки часнику, горошини перців, лаврові листки і нарізаний хрін.

1eeb7333f0436d3e018b377aa4b070bf

Крок 3. Викладаємо сюди промиті помідори. Попередньо кожен овоч проколюємо зубочисткою на місці плодоніжки.

75e39fdbee9021f24507eea1c4bb19b5

Крок 4. Заливаємо продукти окропом, настоюємо 15-20 хвилин, після воду зливаємо в каструлю.

77f97192fcbb866ab38c9461e2eedc23

Крок 5. Додаємо в цю воду сіль і цукор. Кип’ятимо до розчинення сухих продуктів і доповнюємо оцтом.

0086139d9c5d65dfab9f86d8670a07a4

Крок 6. Заливаємо банки гарячим маринадом. Прикриваємо кришками і настоюємо 15 хвилин.

1f62a32c51df87e02f5a0318195edec0

Крок 7. Переставляємо банки в каструлю з рушником на дні. Виливаємо воду по плечики банки. Доводимо до кипіння і після стерилізуємо 15 хвилин.

44cc661f201cedfcb175baec405f8258

Крок 8. Дістаємо банки з води, закриваємо, перевертаємо догори дном і ставимо на рушник. Ми залишаємо до повного охолодження.

d05d0eea6c2f5d5b08f72513f35e7998

Крок 9. Хрусткі мариновані помідори на зиму в банках готові. Прибирайте на зберігання!

df44f563f53f5b45547afe655c002c6b

Консервовані зелені помідори на зиму

Консервовані зелені помідори на зиму – це цікаве за смаком і нескладне у виконанні частування для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде ароматним, хрустким і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

На 4 літрові банки:

  • Помідори зелені – 1,5 кг.
  • Часник – 8-12 зубчиків.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Парасолька кропу – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Гвоздика – 11 шт.
  • Перець запашний горошок – 12 шт.
  • Перець чорний горошок – 30 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо інгредієнти для консервованих зелених помідорів на зиму.

0acad4987d39203af3063e83bd203658

Крок 2. Промиваємо зелені помідори. Видаляємо плодоніжки і проколюємо це місце зубочисткою.

e901ddd61005350b8a64e8fa135a61d2

Крок 3. Стерилізуємо банки. У кожну кладемо по половинці гострого перцю, по 2 зубчика часнику, по 1 парасольці кропу. Також на кожну банку кладемо 2 бутона гвоздики, 2 горошини запашного перцю і 5 чорного. Викладаємо сюди помідори і заливаємо їх окропом на 20 хвилин.

8d95ba308da01ec52c60c5f8b1fb60ca

Крок 4. Кип’ятимо воду для маринаду з цукром і сіллю. Сюди додаємо залишилися бутони гвоздики і горошини перцю.  В кінці виливаємо оцет, кип’ятимо ще 5 хвилин.

cdb4f86d3e58059d196d8b122b1db864

Крок 5. З банок зливаємо настояну воду.

7e0cff0c2d3ea693370fed0343e28e54

Крок 6. Виливаємо сюди готовий маринад.

0a7108aa1ba4a8773943fd71478c9d67

Крок 7. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

8a52fc202b74e2b7e9a5e4e3d8156af1

Крок 8. Консервовані зелені помідори на зиму готові. Забирайте на зберігання.

130db9eb7f0d53750c40e08cf52a9ec8

Помідори у власному соку – смачна заготівля

Помідори у власному соку – смачна заготівля, яку обов’язково варто спробувати. Таке частування нікого не залишить байдужим. Можна подавати в якості доповнення до гарячих обідніх страв. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори у власному соку – смачна заготівля. Для її приготування вибираємо стиглі помідори, промиваємо їх під водою і видаляємо плодоніжки.

72e3b9539c07b6d1cd27bcc34f4c3338

Крок 2. Два кілограми з п’яти піде на томатний сік. Їх обробляємо на частини.

1888cc6c022ee1bc67021ffdcbd9dc86

Крок 3. Половинки помідорів прокручуємо через м’ясорубку. Після масу можна перетерти через сито, щоб видалити насіння і шкірку.

9c206016f9fbd17a6b67d5aa33b05b1e

Крок 4. Промиваємо банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом.

9333c7b322852a7f5cd443ebe7e6d3c6

Крок 5. Викладаємо цілі помідори в ємність. Сюди ж кладемо зубчики часнику і горошини перцю.

17e724918eace853ba4cea55b08caa5e

Крок 6. Кип’ятимо воду в каструлі або чайнику.

614676f1893276b3288891694d2aec99

Крок 7. Цією водою заливаємо помідори, прикриваємо кришкою, укутуємо в ковдру і залишаємо на 10 хвилин. Після з банок воду зливаємо, додаємо сюди сіль, цукор і оцет.

0c8088955c392d4ed9e8b9d89fc23618

Крок 8.  Томатний сік кип’ятимо на плиті і вливаємо в помідори. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

aaec2a4b1ba4a0626bbd072a7d79869d

Крок 9. Смачна заготівля, помідори у власному соку, готова! Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

c3af84da71605c1f385af0627eefcd32

Квашені помідори на зиму

Квашені помідори на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 17 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

На дві 3-х літрові банки:

  • Помідори – 3 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Парасолька кропу – 1 пучок.
  • Листя вишні – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для квашених помідор на зиму добре відміряємо необхідну кількість овочів, перебираємо їх. Плодоніжки прибирати необов’язково.

0ccf443343895a46e5c14622751538ca

Крок 2. Промиваємо парасольки кропу і листя вишні.

605905f33f44aa2490c31a0631a0c2b2

Крок 3. Для засолювання рекомендується вибирати стиглі помідори без білого стрижня всередині. Для цього ідеально підійде сорт «вершка».

3768b513438bdb55381f752c621bf30c

Крок 4. Промиваємо стиглі помідори під водою.

802738b45114312b86c08ef6243d3137

Крок 5. Промиту зелень для засолювання розрізаємо на невеликі відрізки.

f4eae7943c30c9caab3176b26ce0f2b6

Крок 6. Частина зелені розкладаємо по стерильним банкам.

c9c82d7902e3b60610a2d6ae64c32009

Крок 7. Сюди ж кладемо зубчики часнику, горошини перцю і лаврове листя. Спеції ошпарюємо окропом.

32f70bdf80aecfb4c7ab487949d1b8ed

Крок 8. Викладаємо сюди підготовлені помідори.

427fd725ddc6ed1a6861b02792f80bbe

Крок 9. Посипаємо їх сіллю і закриваємо залишилася зеленню.

ab4362e3feb1a6430195edf30118476d

Крок 10. Заливаємо холодною водою, закриваємо капроновими кришками і пару раз перевертаємо для рівномірного розподілу солі. Тримаємо при кімнатній температурі 3 дні і в холодильнику 2 тижні.

01a4feb9c0fdcb44b7940673b4701351

Крок 11. Квашені помідори на зиму готові. Забирайте на зберігання.

70e46e5c6e0734d4884685198335fd08

Мариновані помідори з морквяним бадиллям

Мариновані помідори з морквяним бадиллям – це смачна і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 2 літрові банки:

  • Помідори – 2 кг.
  • Бадилля морквяна – 150 гр.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.

Для маринаду на 1 літр води:

  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 6% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринованих помідорів з морквяним бадиллям вибираємо дрібні плоди. Добре промиваємо їх під водою, видаляємо плодоніжки.

12a7da67686d73a4f0c9c79cfa0aa0bd

Крок 2. Зрізаємо з морквини бадилля, добре промиваємо її під водою.

b4af04440c720d0985d0fdad36dbc086

Крок 3. Промиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кладемо горошини перцю, гвоздику і лаврове листя.

27e233c617a74c315580fa0789c2a952

Крок 4. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет.

4173b32f89db66e51605577defddc8c7

Крок 5. У банки укладаємо помідори і бадилля. Заливаємо вміст окропом на 5-8 хвилин, після воду зливаємо.

69cd61fd625a1b859e9c6d6723373608

Крок 6. Заливаємо маринадом. Банки ставимо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо 15 хвилин літрові банки, 10 хвилин – пів-літрові. Після їх закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

3dcc7d32351e8c2df0b56bbcea06fc5c

Крок 7. Мариновані помідори з морквяним бадиллям готові. Можна забирати на зберігання!

841c7c8a9bde1a6041a8aa46ddf012fc

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал