Консервовані помідори на зиму – 9 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Консервовані помідори на зиму – це універсальна заготівля для всієї родини. Соковите частування ідеально доповнює як домашній, так і святковий стіл. Апетитні помідори можна заготовити різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в перевіреній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Консервовані помідори з цибулею на зиму

Консервовані помідори з цибулею на зиму виходять неймовірно соковитими і апетитними. Такий ароматний продукт дуже смачно подавати до гарячих гарнірів. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера листової – 1 гілка.
  • Вода – 800 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст.л.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі консервованих помідорів з цибулею на зиму.

Крок 2. Стерилізуємо банки з кришками. У підготовлену тару викладаємо шматочки болгарського перцю, який попередньо звільняємо від насіння.

Крок 3. Викладаємо в банки трохи промитих помідор.

Крок 4. Продовжуємо викладати помідори, чергуючи їх з кільцями цибулі і гілочками селери. Сюди ж кладемо зубчики часнику, перець чилі. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо близько 15-20 хвилин.

Крок 5. Підготуємо продукти і спеції для маринаду.

Крок 6. Зливаємо воду з банок в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і спеціями. В кінці вливаємо оцет і кип’ятимо ще дві хвилини. Заливаємо помідори маринадом. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Консервовані помідори з цибулею на зиму готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце!

Консервовані помідори на зиму з часником в снігу

Консервовані помідори на зиму з часником в снігу – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На літрову банку:

  • Помідори – 0,6 кг.
  • Часник тертий – 1 ч.л.
  • Есенція оцтова 70% – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Насіння гірчиці – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі консервованих помідорів на зиму з часником в снігу насамперед приготуємо банки і кришки. Промиваємо посуд і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Добре промиваємо помідори і кожен проколюємо зубочисткою.

Крок 3. Укладаємо в банки помідори. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо близько 10 хвилин.

Крок 4. Акуратно зливаємо рідину з банки в каструлю. Повторно кип’ятимо з сіллю і цукром.

Крок 5. Доповнюємо помідори насінням гірчиці, горошинами перцю і тертим часником. Заливаємо маринадом, прогріваємо і доповнюємо оцтом.

Крок 6. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Консервовані помідори на зиму з часником в снігу готові. Можна прибирати на зберігання.

Помідори в томатному соку, консервовані на зиму

Помідори в томатному соку, консервовані на зиму, виходять неймовірно соковитими і насиченими. Такий продукт цікаво урізноманітнює меню ваших заготовок. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг.
  • Сік томатний – 2,5 л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Корінь хрону – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для помідорів в томатному соку, консервованих на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо невеликі баночки. Кип’ятимо кришки.

Крок 2. Приготуємо два з половиною літра томатного соку зі свіжих помідорів. Для цього овоч подрібнюємо блендером або прокручуємо в м’ясорубці. Після перетираємо через сито, щоб видалити шкірку і насіння.

Крок 3. У блендері також подрібнюємо шматочки перців, корінь хрону і зубчики часнику.

Крок 4. У томатний сік додаємо отриману масу, висипаємо сіль і цукор. Кип’ятимо і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

Крок 5. Помідори добре промиваємо під водою, видаляємо плодоніжку.

Крок 6. Викладаємо овочі в стерильні банки.

Крок 7. Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришками і настоюємо близько 20 хвилин.

Крок 8. Зливаємо воду з банок. Заливаємо помідори гарячим томатним соком.

Крок 9. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 10. Помідори в томатному соку, консервовані на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Консервовані помідори без оцту на зиму

Консервовані помідори без оцту на зиму – це апетитна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-літрову банку:

  • Помідори – 1,3-1,5 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для консервованих помідорів без оцту насамперед відміряємо необхідну кількість овочів і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банку. Викладаємо в неї зубчики часнику, кріп, гострий перець і помідори.

Крок 3. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо десять хвилин. Після воду зливаємо, вливаємо знову окріп і настоюємо 5 хвилин.

Крок 4. У каструлі готуємо окремий маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і спеціями близько трьох-чотирьох хвилин.

Крок 5. У банку всипаємо лимонну кислоту.

Крок 6. Заливаємо вміст киплячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Консервовані помідори без оцту на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Хрусткі мариновані помідори на зиму в банках

Хрусткі мариновані помідори на зиму в банках виходять дивно соковитими і насиченими за смаком. Такий продукт дуже смачно подавати з гарячими гарнірами і м’ясними стравами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Помідори – 2 кг.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Петрушка – 20 гілок.
  • Тім’ян – 3 гілки.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет яблучний – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для хрустких маринованих помідорів на зиму.

Крок 2. У чисті стерилізовані банки викладаємо зелень, шматочки часнику, горошини перців, лаврові листки і нарізаний хрін.

Крок 3. Викладаємо сюди промиті помідори. Попередньо кожен овоч проколюємо зубочисткою на місці плодоніжки.

Крок 4. Заливаємо продукти окропом, настоюємо 15-20 хвилин, після воду зливаємо в каструлю.

Крок 5. Додаємо в цю воду сіль і цукор. Кип’ятимо до розчинення сухих продуктів і доповнюємо оцтом.

Крок 6. Заливаємо банки гарячим маринадом. Прикриваємо кришками і настоюємо 15 хвилин.

Крок 7. Переставляємо банки в каструлю з рушником на дні. Виливаємо воду по плечики банки. Доводимо до кипіння і після стерилізуємо 15 хвилин.

Крок 8. Дістаємо банки з води, закриваємо, перевертаємо догори дном і ставимо на рушник. Ми залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Хрусткі мариновані помідори на зиму в банках готові. Прибирайте на зберігання!

Консервовані зелені помідори на зиму

Консервовані зелені помідори на зиму – це цікаве за смаком і нескладне у виконанні частування для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде ароматним, хрустким і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

На 4 літрові банки:

  • Помідори зелені – 1,5 кг.
  • Часник – 8-12 зубчиків.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Парасолька кропу – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Гвоздика – 11 шт.
  • Перець запашний горошок – 12 шт.
  • Перець чорний горошок – 30 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо інгредієнти для консервованих зелених помідорів на зиму.

Крок 2. Промиваємо зелені помідори. Видаляємо плодоніжки і проколюємо це місце зубочисткою.

Крок 3. Стерилізуємо банки. У кожну кладемо по половинці гострого перцю, по 2 зубчика часнику, по 1 парасольці кропу. Також на кожну банку кладемо 2 бутона гвоздики, 2 горошини запашного перцю і 5 чорного. Викладаємо сюди помідори і заливаємо їх окропом на 20 хвилин.

Крок 4. Кип’ятимо воду для маринаду з цукром і сіллю. Сюди додаємо залишилися бутони гвоздики і горошини перцю.  В кінці виливаємо оцет, кип’ятимо ще 5 хвилин.

Крок 5. З банок зливаємо настояну воду.

Крок 6. Виливаємо сюди готовий маринад.

Крок 7. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Консервовані зелені помідори на зиму готові. Забирайте на зберігання.

Помідори у власному соку – смачна заготівля

Помідори у власному соку – смачна заготівля, яку обов’язково варто спробувати. Таке частування нікого не залишить байдужим. Можна подавати в якості доповнення до гарячих обідніх страв. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори у власному соку – смачна заготівля. Для її приготування вибираємо стиглі помідори, промиваємо їх під водою і видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Два кілограми з п’яти піде на томатний сік. Їх обробляємо на частини.

Крок 3. Половинки помідорів прокручуємо через м’ясорубку. Після масу можна перетерти через сито, щоб видалити насіння і шкірку.

Крок 4. Промиваємо банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом.

Крок 5. Викладаємо цілі помідори в ємність. Сюди ж кладемо зубчики часнику і горошини перцю.

Крок 6. Кип’ятимо воду в каструлі або чайнику.

Крок 7. Цією водою заливаємо помідори, прикриваємо кришкою, укутуємо в ковдру і залишаємо на 10 хвилин. Після з банок воду зливаємо, додаємо сюди сіль, цукор і оцет.

Крок 8.  Томатний сік кип’ятимо на плиті і вливаємо в помідори. Закриваємо заготовки кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Смачна заготівля, помідори у власному соку, готова! Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Квашені помідори на зиму

Квашені помідори на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 17 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

На дві 3-х літрові банки:

  • Помідори – 3 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Парасолька кропу – 1 пучок.
  • Листя вишні – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для квашених помідор на зиму добре відміряємо необхідну кількість овочів, перебираємо їх. Плодоніжки прибирати необов’язково.

Крок 2. Промиваємо парасольки кропу і листя вишні.

Крок 3. Для засолювання рекомендується вибирати стиглі помідори без білого стрижня всередині. Для цього ідеально підійде сорт «вершка».

Крок 4. Промиваємо стиглі помідори під водою.

Крок 5. Промиту зелень для засолювання розрізаємо на невеликі відрізки.

Крок 6. Частина зелені розкладаємо по стерильним банкам.

Крок 7. Сюди ж кладемо зубчики часнику, горошини перцю і лаврове листя. Спеції ошпарюємо окропом.

Крок 8. Викладаємо сюди підготовлені помідори.

Крок 9. Посипаємо їх сіллю і закриваємо залишилася зеленню.

Крок 10. Заливаємо холодною водою, закриваємо капроновими кришками і пару раз перевертаємо для рівномірного розподілу солі. Тримаємо при кімнатній температурі 3 дні і в холодильнику 2 тижні.

Крок 11. Квашені помідори на зиму готові. Забирайте на зберігання.

Мариновані помідори з морквяним бадиллям

Мариновані помідори з морквяним бадиллям – це смачна і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 2 літрові банки:

  • Помідори – 2 кг.
  • Бадилля морквяна – 150 гр.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.

Для маринаду на 1 літр води:

  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 6% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринованих помідорів з морквяним бадиллям вибираємо дрібні плоди. Добре промиваємо їх під водою, видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Зрізаємо з морквини бадилля, добре промиваємо її під водою.

Крок 3. Промиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кладемо горошини перцю, гвоздику і лаврове листя.

Крок 4. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет.

Крок 5. У банки укладаємо помідори і бадилля. Заливаємо вміст окропом на 5-8 хвилин, після воду зливаємо.

Крок 6. Заливаємо маринадом. Банки ставимо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо 15 хвилин літрові банки, 10 хвилин – пів-літрові. Після їх закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Мариновані помідори з морквяним бадиллям готові. Можна забирати на зберігання!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал