Пляцок “Пелюстка” – неймовірно смачна та ніжна випічка. Покроковий рецепт приготування з фото

Дуже смачний та ніжний рецепт пляцка з маковими коржами та кокосовим безе. Готується не складно, а Ваші рідні будуть у захваті від нього. Ідеальна випічка, як на мене, до затишного осіннього чаювання. Збережіть собі рецепт, щоб завжди мати під рукою і готуйте із-задоволенням.

Пляцок "Пелюстка" - неймовірно смачна та ніжна випічка. Покроковий рецепт приготування з фото

Список потрібних інгредієнтів:

Макові коржі

  • Яйця – 6 шт
  • Цукор – 120 гр
  • Борошно – 70 гр
  • Сухарі панірувальні – 60 гр
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Мак – 180 гр

Кокосове безе

  • Білки – 3 шт
  • Цукор – 100 гр
  • Кокосова стружка – 100 гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.

Крем

  • Вершкове масло – 250 гр
  • Варене згущене молоко – 200 гр
  • Темний шоколад – 150 гр

Покроковий рецепт приготування:

  1. Маковий корж.
    Жовтки розтерти з половиною цукру (60 гр) до білого стану. Змішати із сухими інгредієнтами: борошном, сухарями, розпушувачем, меленим маком.Пляцок "Пелюстка" - неймовірно смачна та ніжна випічка. Покроковий рецепт приготування з фото
  2. Окремо збити білки з другою половиною цукру (60 г), обережно порціями ввести в жовткову суміш.
  3. Випекти великий корж (деко 30×40 см) при 175° близько 12-15 хвилин.
  4. Охолодити, розрізати посередині на два коржі.
  5. Кокосовий корж (деко 30×20 см).
    Білки збити із цукром до стійких піків.
  6. Окремо перемішати кокосову стружку із кукурудзяним крохмалем. Ввести обережно кокосову суміш у збиті білки.
  7. Випікати при 160 °С ~ 30 хвилин. Періодично перевіряйте корж, орієнтуйтеся на свою духовку, щоб не підгоріло.
  8. Крем.
    Збити вершкове масло білого стану, додати варене згущене молоко, знову збити, в кінці ввести топлений чорний шоколад.
  9. Складання:
    На маковий корж нанести половину крему – накрити кокосовим коржем – друга половина крему – зверху – другий маковий корж.Пляцок "Пелюстка" - неймовірно смачна та ніжна випічка. Покроковий рецепт приготування з фото
  10. Прикрасити за власним бажанням.

Смачного Вам і приємного приготування!

Пляцок "Пелюстка" - неймовірно смачна та ніжна випічка. Покроковий рецепт приготування з фото

Автор: tosha_homecook

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності