Смачний пиріг з лаваша з курячим філе і сиром в духовці

Коли не хочеться возитися з тістом або просто хочеться знизити калорійність страви, рекомендую приготувати страву за цим рецептом! Пиріг виходить смачним і ніжним. Між тонкими листами лаваша – ароматна начинка з курячого філе, овочів, сиру і зелені.

Смачний пиріг з лаваша з курячим філе і сиром в духовці

Інгредієнти:

1. Куряче філе-500 г;

2. Ріпчаста цибуля – 1 штука;

2. Часник – 2 зубчики;

3. Томати у власному соку або помідори – 2 штуки;

4. Рослинна олія-2 ст. ложки;

5. Сіль, спеції – за смаком;

6. Зелень свіжа або мелена – за смаком;

7. Яйце – 1 штука;

8. Кефір – 150 мл;

9. Тонкий лаваш-2 штуки;

10. Твердий сир-250 г.

Приготування:

1․ Наріжте філе невеликими шматочками. Порубати цибулю, подрібніть часник.
2․ На кожному помідорі зробіть хрестоподібний надріз зі зворотного боку від плодоніжки. Залийте помідори окропом на хвилину, сполосніть холодною водою. Потім очистіть від шкірки і дрібно наріжте.
3․ У сковороді розігрійте олію. Обсмажуйте курку, поки м’ясо не змінить колір з рожевого на світло-коричневий.
4․ Додайте цибулю і часник і готуйте, помішуючи, поки овочі не пом’якшаться.
5․ Викладіть в сковороду помідори, посипте все сіллю і спеціями і перемішайте. Гасіть на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Можна взяти готову приправу для курки або скомбінувати улюблені спеції на ваш смак.
6․ готову начинку змішайте з рубаною зеленню.

7․ В окремій ємності змішайте яйце, кефір і сіль.
8․ Злегка змастіть форму для запікання рослинним маслом.
9․ На дно форми викладіть більшу частину одного листа лаваша так, щоб вийшли складки. Інший край повинен звисати. Ретельно промажте складки лаваша кефірної масою.
10․ Викладіть половину начинки і посипте тертим сиром. Накрийте частиною лаваша, теж формуючи з неї складки.
11․ Зверху покладіть невелику частину другого лаваша. Змастіть все кефірною сумішшю і розподіліть зверху начинку і тертий сир.
12․ Покрийте все довгою частиною лаваша, підгинаючи його краю всередину. Змастіть кефірною сумішшю і присипте сиром.
13․ Запікайте в духовці при температурі 180 °C приблизно півгодини.

Смачний і соковитий пиріг готовий!!! Всім приємного апетиту!!!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал