Страви з яловичої вирізки – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з яловичої вирізки – це різноманітні варіанти приготування вишуканих м’ясних страв з самої ніжної філейної частини яловичої туші: стейки, ростбіфи, запікання цілим шматком і багато інших. Щоб вирізка не вийшла сухою, до неї вибирається правильний маринад, а особливості приготування страв завжди вказуються в рецептах.

Яловича вирізка, приготована на сковороді

Яловича вирізка, приготована на сковороді, буде у вас швидшим, в порівнянні з запіканням в духовці, варіантом приготування цього ніжного соковитого м’яса. У цьому рецепті яловичу вирізку маринуємо в соєвому соусі з невеликою кількістю приправ, щоб зберегти натуральний смак м’яса.

Час готування: 2 години 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 0.4 кг.
  • Соєвий соус – 100 мл.
  • Часник – 3 зубка.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 стручок.
  • Олія – для смаження.
  • Окріп – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку промити холодною водою і серветкою прибрати зайву вологу. Потім м’ясо нарізати шматочками будь-якої форми.

Крок 2. Важлива для гарного смаку страви, правильна нарізка м’яса, а саме – поперек м’язових волокон. Підготувати інгредієнти для маринаду. Часник очистити і подрібнити будь-яким способом. Дрібно нарізати стручок гострого перцю. Відміряти соєвий соус.

Крок 3. Нарізку м’яса перекласти в посуд для маринування, посипати часником з гострим перцем, залити соєвим соусом і руками добре перемішати. Залишити вирізку мінімум на 2 години для маринування.

Крок 4. Цибулину очистити і нарізати тонкими чверть кільцями.

Крок 5. У сковороді розігріти олію і на ньому обсмажити до прозорості нарізку цибулі.

Крок 6. Потім в сковороду перекласти замариновані шматочки яловичої вирізки і обсмажити її на великому вогні, при помішуванні протягом 10 хвилин.

Крок 7. До обсмаженого м’яса налити склянку окропу, зробити невеликий вогонь, сковороду прикрити кришкою і готувати блюдо протягом 20 хвилин, щоб вся рідина випарулася.

Крок 8. Приготовану на сковороді яловичу вирізку розкласти по тарілках, доповнити будь-яким гарніром і сервірувати до столу. Смачного!

Вирізка, запечена в рукаві в духовці

Яловичу вирізку, запечену в рукаві в духовці в цьому рецепті, готуємо по найпростішому і незвичайного варіанту. М’ясо маринуємо в соєвому соусі з приправами, що зробить вирізку дуже соковитою і м’якою, а час маринування має бути не менше 2-4 годин.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 1.5 кг.
  • Часник – 5 зубків.
  • Соєвий соус – 6 ст.л.
  • Оливкова олія – 6 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
  • Суміш сухих трав – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно приготувати маринад для вирізки. Часник очистити і перетерти в ступці, або відбити молоточком через плівку.

Крок 2. Подрібнений часник перекласти в піалу для маринаду.

Крок 3. До часнику налити 6 столових ложок якісного соєвого соусу.

Крок 4. Насипати в піалу чайну ложку солі.

Крок 5. Потім налити 6 столових ложок оливкової олії і додати чорний перець.

Крок 6. Насипати до цих інгредієнтів будь-яку суміш сухих трав, і чим більший їх набір, тим смак вирізки буде більш насиченим.

Крок 7. Всі ці інгредієнти ретельно перемішати.

Крок 8. Яловичу вирізку добре промити, просушити серветкою і помістити в посуд для маринування.

Крок 9. Потім вирізку з усіх боків полити приготованим пряним маринадом.

Крок 10. Маринад добре втерти в вирізку. Посуд прикрити плівкою і поставить вирізку на 2-4 години в холодильник для маринування.

Крок 11. Після закінчення часу маринування вирізку перекласти в рукав, частково видалити повітря і зафіксувати кліпсами кінці. Духовку включити на 200 ° С. Випікати м’ясо протягом 2 годин.

Крок 12. Запечену в рукаві яловичу вирізку сервірувати до столу в гарячому або холодному вигляді. Смачного!

Стейк з яловичої вирізки на сковороді

Стейк з яловичої вирізки на сковороді, як самого ідеального м’яса для цієї страви, нескладно приготувати в домашніх умовах, а смаком і зовнішнім виглядом він не буде відрізнятися від стейка, приготованого в ресторані. Хоча класичний стейк не відбивається і не маринується, але, щоб він вийшов соковитим, в цьому рецепті замаринуємо вирізку в лимонному соку. Ступінь прожарювання, а їх є кілька, вибирається по особистому смаку.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 0.5 кг.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку промити холодною водою і ретельно просушити серветкою. Розрізати м’ясо поперек волокон на 4 стейка товщиною не менше 1 см.

Крок 2. Стейки трохи відбити кухонним молоточком з обох сторін.

Крок 3. Для маринаду в піалу віджати свіжий сік лимона.

Крок 4. До нього насипати сіль з чорним перцем і налити оливкова олія. Ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 5. Приготованим маринадом рясно змастити стейки з двох сторін і залишити на 1-2 години для маринування.

Крок 6. Після закінчення часу маринування в сковороді добре загострити трохи олії. У нього перекласти замариновані стейки. Обсмажити їх спочатку на великому вогні по 1 хвилині по обидва боки, потім довести до потрібної вам ступеня прожарювання на невеликому вогні і під прикритою кришкою.

Крок 7. Посмажені на сковороді стейки з яловичої вирізки, сервірувати до столу в гарячому вигляді, розклавши їх по порційних тарілках і доповнивши гарніром. Смачного!

Яловича вирізка з картоплею в духовці

Яловича вирізка з картоплею в духовці готується в різних варіантах, але, щоб це м’ясо залишилося соковитим і м’яким, краще використовувати рукав. Вам пропонується найпростіший рецепт страви. Вирізку натираємо приправами. Картопля беремо цілими бульбами і додаємо тільки цибулю. У рецепті немає масла і м’ясо саме по собі нежирне, тому блюдо вийде ще й дієтичним.

Час готування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 7.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 1.5 кг.
  • Картопля – 1.5 кг.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для м’яса – за смаком.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку промити під проточною водою і насухо витерти серветкою. Потім її з усіх боків і за своїм смаком посипати сіллю з будь-якими приправами.

Крок 2. Почистити і промити картоплю з цибулею і нарізати їх не треба.

Крок 3. У рукав укласти підготовлену вирізку. Навколо неї розкласти картоплю і цибулини. Овочі трохи посипати сіллю. Кінці рукава зафіксувати кліпсами. Рукав з інгредієнтами перекласти в форму для запікання або на деко і налити склянку води, щоб м’ясо і картопля відразу не засмажилися.

Крок 4. Духовку включити на 180 градусів. Випікати вирізку з картоплею протягом 1,5 годин. Потім рукав зверху акуратно надрізати і продовжити запікання ще 20-30 хвилин до рум’яної скоринки зверху. Приготовану в духовці яловичу вирізку з картоплею сервірувати до столу гарячої і можна не перекладати на тарілку. Смачного!

Яловича вирізка, запечена цілим шматком

Яловича вирізка, запечена цілим шматком актуальна, коли потрібно приготувати святковий стіл. Важливо, щоб вирізка пропеклася рівномірно і залишилася соковитою. У цьому рецепті вам пропонується запекти її в скибочках бекону, на цибульній подушці і смак доповнити часником з приправою.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 900 гр.
  • Бекон сирокопчений – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для м’яса – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для запікання вирізки.

Крок 2. Почистити часник і два зубка нашаткувати дрібно, а інші нарізати великими шматочками.

Крок 3. У піалу насипати приправу для м’яса, сіль і перекласти дрібно нашаткована часник.

Крок 4. Налити до них оливкову олію з соком лимона і все добре перемішати.

Крок 5. Яловичу вирізку промити і гострим ножем зробити по всій поверхні кілька проколів.

Крок 6. У ці поглиблення помістити шматочки часнику.

Крок 7. Нашпиговану часником вирізку добре натерти пряним маринадом.

Крок 8. Почистити кілька великих цибулин, нарізати товстими кільцями і, не розділяючи їх, викласти одним шаром в форму для запікання.

Крок 9. Підготовлену яловичу вирізку загорнути в скибочки бекону і обов’язково обв’язати ниткою або шпагатом. Покласти вирізку поверх цибулі.

Крок 10 Духовку включити на 250 ° С. Запікати вирізку протягом 15 хвилин. Потім нагрів знизити до 210 градусів і продовжити запікання протягом 1,5 годин. За цей час м’ясо обов’язково слід періодично поливати соусом, якого в формі буде чимало.

 Крок 11. Запечену цілим шматком яловичу вирізку трохи остудити, прибрати нитку і сервірувати до столу в гарячому або холодному вигляді. Смачного!

Відбивна з яловичої вирізки на сковороді

З яловичої вирізки, як самої ніжної частини яловичини, можна приготувати і соковиті відбивні, та й нарізка вирізки більш акуратна. Технологія приготування відбивних з яловичої вирізки така ж, як і з інших видів м’яса. У цьому рецепті для панірування беремо манку з сушеними травами і яйце.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 400 гр.
  • Манка – 75 гр.
  • Сушена петрушка – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку промити холодною водою, насухо витерти серветкою і нарізати поперек волокон шматочками товщиною не менше 1 см.

Крок 2. Для панірування в окремому посуді змішати манку з сухою петрушкою, чорним перцем і сіллю.

Крок 3. Шматочки вирізки добре обваляти в паніровці і потім відбити молоточком через шматок плівки.

Крок 4. У піалі вінчиком збити два курячих яйця.

Крок 5. У сковорідці добре загострити невелику кількість олії. Відбиті шматки вирізки вмочити з обох сторін у збите яйце і обсмажити в гарячому маслі до рум’яної скоринки на двох сторонах.

Крок 6. Приготовлені на сковороді відбивні з яловичої вирізки відразу сервірувати до столу гарячими, доповнивши їх свіжими овочами.

Смачного!

Смажена яловича вирізка з цибулею

Смажена яловича вирізка з цибулею вважається чисто чоловічим блюдом, готується просто і швидко, а м’ясо прожарюється добре і залишається соковитим, м’яким, подібним шашлику, що м’ясоїди високо цінують. У цьому рецепті яловичу вирізку нарізаємо, як для відбивних і маринуємо в лимонно-соєвому маринаді. Кількість цибулі можна збільшити.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 600 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Соєвий соус – ½ ст.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Яловичу вирізку промити холодною водою і насухо витерти серветкою. Почистити цибулю і нарізати півкільцями.

Крок 2. Вирізку розрізати поперек м’язових волокон на стейки товщиною не менше 1 см. Або більш дрібними шматочками. Через харчову плівку м’ясо відбити молоточком і потім посипати сіллю з чорним перцем.

Крок 3. В окремому посуді змішати соєвий соус з соком лимона. У цю суміш перекласти відбиті шматки вирізки, перемішати і залишити на півгодини для маринування.

Крок 4. У сковороді добре розігріти олію і на ньому до прозорості обсмажити нарізку цибулі. Потім до цибулі перекласти замариновану вирізку і м’ясо обсмажити по 3-4 хвилини з обох сторін до рум’яної скоринки. Вогонь зменшити до мінімального, сковороду прикрити кришкою і потомити обсмажену вирізку ще 5 хвилин.

Крок 5. Приготовану смажену яловичу вирізку з цибулею перекласти на тарілку, доповнити гарніром і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Яловича вирізка на грилі

Яловича вирізка на грилі може бути у вас хорошим частуванням і альтернативою шашлику для великої компанії. При готуванні на грилі м’ясо покривається засмаженої скоринкою, а всередині залишається соковитим і ступінь прожарювання можна вибрати на свій смак.  У цьому рецепті яловичу вирізку нарізаємо великими шматками і маринуємо в суміші прянощів з оливковою олією протягом ночі.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 12.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 3 кг.
  • Сіль морська – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Перець гострий ( хабанеро ) – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ст.л.
  • Цибуля сушений – 1 ст.л.
  • Гірчиця суха – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку добре промити холодною водою, обсушити кухонним рушником і нарізати шматками товщиною 5-6 см.

Крок 2. В окремий посуд насипати зазначені в рецепті сіль, цукор, чорний перець, хабанеро, гірчицю, цибуля і паприку.

Крок 3. Шматки вирізки перекласти в глибокий посуд і ретельно натерти з усіх боків приготовленої сумішшю.

Крок 4. Потім м’ясо полити оливковою олією, ще раз перемішати, і прикривши посуд серветкою, залишити вирізку на ніч в холодильнику для маринування.

Крок 5. Підготувати гриль, грати гриля так само змастити маслом і укласти на неї підготовлену вирізку. Загальний час смаження на грилі має бути не менше 30 хвилин. Обсмажити шматки до рум’яної скоринки спочатку з одного боку.

Крок 6. Потім перевернути на іншу сторону і обсмажити до рум’яного кольору.

Крок 7. Вирізка у нас великими шматками, тому обсмажити їх треба з усіх 6 сторін.

Крок 8. Готовність вирізки перевірити ножем або термометром, але це зазвичай визначається досвідом господині. Запечену на грилі вирізку перекласти на тарілку або обробну дошку, дати трохи відпочити.

Крок 9. Приготовану на грилі яловичу вирізку сервірувати до столу гарячої і доповнивши будь-яким соусом. Смачного!

Салат з яловичою вирізкою

Відварена яловича вирізка, як м’ясо з ніжною текстурою, та й корисне, може бути відмінним м’ясним інгредієнтом салатів в будь-якому виконанні. У цьому рецепті готуємо салат з яловичої вирізкою, відварними картоплею, яйцем, обсмаженими грибами, цибулею і солоним огірком. З цих простих продуктів у вас вийде ситне і смачне блюдо для сімейного столу. Яловичу вирізку заздалегідь відварюємо до готовності, не менше 1,5 годин.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка відварна – 200 гр.
  • Картопля відварена – 4 шт.
  • Яйце відварне – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби ( будь-які ) – 150 гр.
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, підготуйте всі інгредієнти. Заздалегідь відваріть яловичу вирізку, картопля в мундирах і курячі яйця.

Крок 2. Відварену і остуджену яловичу вирізку наріжте невеликими шматочками або розділіть на волокна.

Крок 3. У солоних огірків зніміть шкірку і наріжте їх брусочками. Очищену цибулину наріжте тонкими чверть кільцями.

Крок 4. Гриби, а в цьому рецепті звичайні шампіньйони, почистіть, наріжте слайсами і обсмажте в маслі до повного випарювання грибного соку. Потім гриби посолите.

Крок 5. Нарізку всіх інгредієнтів перекладіть в глибоку салатницю.

Крок 6. Відварну картоплю очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками і перекладіть в салатницю.

Крок 7. Потім до салату перекладіть обсмажені гриби, додайте подрібнені на великій терці яйця, заправте салат майонезом і ложкою акуратно перемішайте.

Крок 8. Приготований салат з яловичою вирізкою відразу можете сервірувати до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал