Салати з м’ясом – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салати з м’ясом – це завжди щось неймовірно смачне, апетитне і ситне. Відварене, смажене або запечене м’ясо, відмінно поєднується з безліччю інгредієнтів: починаючи від свіжих овочів і розносолів, до грибів і волоських горіхів. Подавати таку закуску можна не тільки до сімейного обіду, але і під час свят, будьте впевнені, що навіть самі прискіпливі гості оцінять ваші кулінарні таланти, якщо ви запропонуєте їм один з салатів, описаних нижче.

Салат «Чоловічий каприз» з м’ясом

Салат «Чоловічий каприз» з м’ясом, маринованою цибулею і натертим сиром – це справжнє буйство смаків і ароматів, перед якими неможливо встояти! З’ївши порцію такої закуски, ви надовго позбудетеся від ненависного почуття голоду і зарядитеся енергією.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина відварна – 100 гр.
  • Цибуля червона – 75 гр.
  • Яйця відварні – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу промиваємо і обсушуємо зелень, очищаємо яйця і остуджуємо м’ясо.

Крок 2. Довільно нарізаємо салатну цибулю, сир подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 3. Кубиками ріжемо яйця і яловичину.

Крок 4. Цибулю маринуємо в оцті 1-2 хвилини, віджимаємо і викладаємо в глибоку ємність.

Крок 5. Збираємо всі компоненти в ємності з цибулею, солимо і перчимо, заправляємо майонезом.

Крок 6. Перемішуємо і приступаємо до дегустації. Смачного!

Салат з яловичиною, болгарським перцем і огірком

Салат з яловичиною, болгарським перцем і огірком – це дивовижна гармонія продуктів, які прекрасно доповнюють і відтіняють смак один одного. Для економії часу, рекомендується попередньо відварити шматочок яловичини і дати йому час повністю охолонути.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина варена – 150-200 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Салат листової – 1 пучок.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік свіжий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу промиваємо і обсушуємо овочі і зелень.

Крок 2. Листовий салат і базилік ріжемо тонкими смужками.

Крок 3. Соломкою нарізаємо огірок, висипаємо до зелені.

Крок 4. Дрібно нарізаємо м’якоть солодкого перцю – відправляємо до інших складових.

Крок 5. М’ясо нарізаємо невеликими кубиками – додаємо в салат.

Крок 6. Здобрюємо закуску рубаним часником, соєвим соусом, олією і чорним перцем. Перемішуємо.

Крок 7. Розкладаємо по порційних піалів і подаємо. Смачного!

Теплий салат зі свининою

Теплий салат зі свининою, приготований з овочами і пікантним соусом-заправкою – це закуска, яка з легкістю замінить вам основний прийомом їжі, так як страва містить в собі велику кількість білків і клітковини. Обов’язково спробуйте, це неймовірно смачно!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина нежирна – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Перець болгарський – ½ -1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для заправки:

  • Часник – 1-2 зуб.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – ½ ч.л.
  • Соус соєвий – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо ріжемо тонкою і довгастою соломкою.

Крок 2. Очищаємо і нарізаємо овочі: цибулю півкільцями, солодкий перець і моркву – брусочками.

Крок 3. Для заправки змішуємо чайну ложку олії з соєвим соусом, подрібненим часником, лимонним соком і цукром.

Крок 4. Свинину смажимо на олії до готовності і золотистості.

Крок 5. Готове м’ясо перекладаємо в тарілку, в сковороду додаємо ще олію і близько 7 хвилин пасеруємо солодкий перець, цибулю і моркву.

Крок 6. До розм’якшених компонентів перекладаємо свинину, додаємо заправку, мелений перець і часточки свіжого томата.

Крок 7. При необхідності досолюємо, посипаємо дрібно нашаткованою петрушкою і прогріваємо ще 2 хвилини.

Крок 8. Не чекаючи охолодження подаємо до столу і насолоджуємося яскравим смаком. Смачного!

Салат з м’ясом і маринованою цибулею

Салат з м’ясом і маринованою цибулею – це ситне блюдо, яке обов’язково сподобається всій чоловічій половині вашої родини. Крім своїх прекрасних смакових характеристик, закуска також відрізняється своїм яскравим ароматом. До речі, такий салат може стати і апетитною закускою до гарячих напоїв.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Свинина відварна – 100 гр.
  • Цибуля червона – ½ шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Червону цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями, складаємо в піалу і заливаємо сумішшю з води, оцту і цукру.

Крок 2. Відварене м’ясо дрібно нарізаємо, шинкуємо пір’я зеленої цибулі, подрібнюємо свіжий огірок.

Крок 3. Додаємо розморожений горошок.

Крок 4. Мариновану цибулю віджимаємо і викладаємо до решти інгредієнтів, склад заправляємо майонезом.

Крок 5. Приступаємо до трапези. Смачного!

Теплий салат з яловичиною і баклажанами

Теплий салат з яловичиною і баклажанами – це пікантна і досить гостра страва, яка напевно припаде до смаку всім любителям кавказької і азіатської кухні. До складу страви входять такі незвичайні компоненти, як паростки квасолі і білий рисовий оцет.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 300 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паростки квасолі – 1 ст.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оцет рисовий білий – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Яловичину обполіскуємо і обсушуємо, нарізаємо невеликими брусками і смажимо на сильному вогні, на соняшниковій олії до світло-коричневого відтінку і випарювання вологи.

Крок 3. До рум’яного м’яса закидаємо тонкі півкільцями моркви і баклажана, перемішуємо і готуємо протягом трьох хвилин, при необхідності додаємо соняшникову олію.

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу додаємо нарізку ріпчастої цибулі і солодкого перцю, помішуючи, прогріваємо 60 секунд.

Крок 5. Здобрюємо вміст сковороди цукром, оцтом і соєвим соусом – перемішуємо.

Крок 6. Через 1-2 хвилини додаємо соломку перцю чилі і часник, пропущений через прес.

Крок 7. Засипаємо паростки квасолі, помішуємо і через хвилину прибираємо з плити.

Крок 8. Посипаємо подрібненою зеленню, остуджуємо закуску 6-7 хвилин і беремося за дегустацію. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

М’ясний салат з корейською морквою

М’ясний салат з корейською морквою, оливками і сиром – це неймовірно смачне і апетитне страву, яке запросто прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Незважаючи на простоту приготування, закуска вражає своїми смаковими характеристиками.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 350 гр.
  • Морквина по-корейськи – 100 гр.
  • Сир твердих сортів – 70 гр.
  • Оливки – 10 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Петрушка рублена – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину відварюємо і остуджуємо, ріжемо соломкою і відправляємо в салатник разом з крупно натертим сиром.

Крок 2. Додаємо колечка оливок або маслин.

Крок 3. Слідом відправляємо морква по-корейськи і рубану петрушку.

Крок 4. Посипаємо закуску чорним перцем і сіллю, поливаємо майонезом і сметаною – ретельно перемішуємо.

Крок 5. Красиво викладаємо на сервірувальні тарілки і подаємо. Смачного!

Салат з відварної яловичини з солоними огірками

Салат з відварної яловичини з солоними огірками, заправлений олією – це прекрасна альтернатива жирним і важким майонезним закусок. Подайте таку закуску до сімейного вечері або святкового столу і всі, хто спробують – будуть в захваті!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яловичина відварна – 300 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія – 70 мл.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців молота – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо розбираємо на тонкі волокна і викладаємо в миску з високими бортиками.

Крок 2. Солоні огірочки нарізаємо брусочками.

Крок 3. Цибулю ріжемо півкільцями і на кілька хвилин заливаємо прохолодною водою, потім віджимаємо і відправляємо до яловичини разом з огірками.

Крок 4. Для заправки в сковорідку наливаємо олію і додаємо суміш перців, очищений часник і лавр – помішуючи, гарненько нагріваємо.

Крок 5. Гарячим маслом поливаємо компоненти і перемішуємо. При наявності часу, прибираємо в холодильник на всю ніч для просочення.

Крок 6. Смачного!

Салат з м’ясом і волоськими горіхами

Салат з м’ясом і волоськими горіхами, доповнений зубцями пекучого часнику і майонезом – це неймовірно смачне поєднання компонентів, які подарують вашим смаковим рецепторів справжню насолоду! Для приготування нам буде потрібно мінімум продуктів, а в результаті ми отримаємо ситне і поживна страва.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина відварна – 600 гр.
  • Ядра волоського горіха – 80 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварене м’ясо ріжемо на кубики середнього розміру.

Крок 2. Горіхи пробиваємо в блендері до стану дрібної крихти.

Крок 3. Озброюємося теркою з дрібними отворами і подрібнюємо сир.

Крок 4. В окремій піалі змішуємо майонез і часник, пропущений через прес.

Крок 5. Горіхи і яловичину щедро поливаємо підготовленим соусом і активно перемішуємо.

Крок 6. Склад пробуємо і при необхідності додаємо сіль і перець. Верхівку присипаємо сиром і прибираємо салат охолоджуватися на полицю холодильної камери (90-120 хвилин буде досить).

Крок 7. Пробуємо і насолоджуємося. Смачного!

Смачний м’ясний салат з грибами

Смачний м’ясний салат з грибами, сервірований шарами, можна запросто приготувати за півгодини і приємно побалувати своїх рідних оригінальним поєднанням інгредієнтів, насиченим смаком і вабить ароматом. Готуємо продукти і приступаємо до процесу!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля в мундирі – 2 шт.
  • М’ясо відварне – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, зазначені в списку.

Крок 2. Нарізані гриби разом з цибулею обсмажуємо на олії до випаровування вологи і рум’яності. Солимо і перчимо.

Крок 3. На плоску тарілку ставимо роз’ємне кільце, викладаємо шар натертої картоплі, трохи солимо. Змащуємо майонезом, як і кожний наступний шар.

Крок 4. Розділимо кубики відварного м’яса.

Крок 5. Огірки подрібнюємо аналогічно картоплі, віджимаємо і розкладаємо поверх м’яса.

Крок 6. Завершуємо збірку грибний зажаркою. Наносимо сіточку з майонезу і за бажанням присипаємо зеленню.

Крок 7. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал