Качині ніжки – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Качині ніжки – це дуже смачна та соковита частина птиці, з якої виходять найяскравіші страви для домашніх обідів чи свят. Приготувати ніжки можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреній добірці з дев’яти покрокових рецептів з фото та докладним описом процесу. Беріть на замітку!

Качина ніжка конфі

Качина ніжка конфі – дуже смачна знаменита страва французької кухні. Подавайте його до вечері чи святкового столу. Дуже смачно таке частування доповнити відвареною або обсмаженою спаржею. Для приготування ніжок у такий спосіб беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час приготування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Складові:

  • Ніжки качині – 2 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Соус карбонара – 4 ст.л.
  • Перець чорний горошок – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качині ніжки промиваємо під водою та обсушуємо.

Крок 2. Підготуємо апельсин і спеції.

Крок 3. Вичавлюємо сік з апельсина будь-яким зручним способом.

Крок 4. Знімаємо цедру з шкірки апельсина за допомогою терки.

Крок 5. З’єднуємо апельсиновий сік, цедру, спеції і соус карбонара. Для приготування соусу карбонара необхідно довести до загустіння суміш з борошна, вершкового масла і вершків.

Крок 6. Викладаємо качині ніжки в форму для запікання. Заливаємо їх підготовленим соусом.

Крок 7. Закриваємо заготівлю фольгою.

Крок 8. Запікаємо страву три години при температурі 180 градусів. Після прибираємо фольгу, запікаємо ще 8 хвилин.

Крок 9. Качина ніжка конфі готова. Подавайте до столу з овочами і соусом!

Качині ніжки, запечені в рукаві

Качині ніжки, запечені в рукаві, виходять неймовірно соковитими, ніжними і апетитними. Така страва стане прикрасою вашого сімейної вечері або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який точно урізноманітнює звичне меню.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – 1 щіпка.
  • Приправа гриль – 1 щіпка.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Мед – 10 гр.
  • Гірчиця – 10 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячі ніжки протягом 30 хвилин і викладаємо їх в глибоку миску.

Крок 2. Доповнюємо ніжки сіллю, спеціями і соєвим соусом. Перемішуємо.

Крок 3. Обсмажуємо заготовки на олії до рум’янцю.

Крок 4. Викладаємо ніжки в рукав для запікання. Зав’язуємо його і перекладаємо на деко.

Крок 5. Запікаємо страву дві години на розігрітій до 180 градусів духовці.

Крок 6. Перемішуємо мед і гірчицю. За 15 хвилин до готовності розкриваємо рукав і обмазуємо ніжки сумішшю. Готуємо час, що залишився при такій же температурі.

Крок 7. Качині ніжки, запечені в рукаві, готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Ніжки качки з картоплею в духовці

Ніжки качки з картоплею в духовці – яскраве і поживну страву для вашого домашнього або святкового столу. Апетитне частування точно урізноманітнює ваше меню і нікого не залишити байдужим. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 3 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо качині ніжки під водою.

Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо його кубиками.

Крок 3. Форму для запікання обмазуємо олією.

Крок 4. Качині ніжки натираємо сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 5. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 6. Посипаємо подрібненим часником ніжки в спеціях.

Крок 7. Викладаємо в форму для запікання картоплю і ніжки. Закриваємо заготівлю фольгою і запікаємо годину при температурі 200 градусів. Прибираємо фольгу і запікаємо блюдо ще 20 хвилин.

Крок 8. Ніжки качині з картоплею в духовці готові. Можна подавати до столу!

Качині ніжки з яблуками

Качині ніжки з яблуками відрізняються особливою соковитою і ніжністю. Крім того, частування з птиці порадує апетитним ароматом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 8 шт.
  • Яблуко кисле – 6 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яблука і акуратно видаляємо з них серцевину.

Крок 2. Нарізаємо плоди тонкими кружечками. Поливаємо лимонним соком, щоб шматочки НЕ потемніли.

Крок 3. Викладаємо яблука рівним шаром на деко.

Крок 4. Промиваємо і обсушуємо качині ніжки. Натираємо їх сіллю і білим молотим перцем.

Крок 5. Викладаємо на яблука качині ніжки.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.

Крок 7. У процесі запікання перевертаємо ніжки два рази.

Крок 8. Качині ніжки з яблуками готові. Можна подавати до столу з гарніром!

Качині ніжки, запечені з апельсинами

Качині ніжки, запечені з апельсинами, виходять неймовірно соковитими, насиченими за смаком і ароматними. Така страва стане прикрасою вашого домашнього або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 1 кг.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Яблуко – 0,5 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Цибуля-порей – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кілограм качиних ніжок попередньо розморожуємо, промиваємо і обтираємо паперовими серветками.

Крок 2. Промиваємо апельсин і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 3. часточками нарізаємо яблуко, акуратно видаляючи серцевину і кісточки.

Крок 4. Рукав для запікання кладемо на деко. Розкриваємо рукав і кладемо в нього ніжки, апельсин, яблуко, головку часнику ( знімаємо тільки верхню лушпиння ), зелень цибулі-порею. Солимо і перчимо.

Крок 5. Поливаємо продукти маслом. Зав’язуємо рукав і злегка струшуємо вміст.

Крок 6. Запікаємо страву 1 годину 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Качині ніжки, запечені з апельсинами, готові. Подавайте до столу!

Як приготувати качині ніжки на сковороді

Як приготувати качині ніжки на сковороді, ми докладно описали в нашому покроковому рецепті з фото. Готовий продукт вийде дуже ніжним і соковитим, а також порадує поживними властивостями і дивним ароматом. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 6 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Бульйон яловичий – 300 мл.
  • Вино біле сухе – 70 мл.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Сіль морська – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
  • Коріандр мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Качині ніжки промиваємо, обсушуємо і натираємо сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 2. Очищаємо цибулини і ріжемо їх тонкими напівкільцями.

Крок 3. Часник ріжемо пластинками.

Крок 4. З апельсина віджимаємо 100 мл соку, також натираємо цедру.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди качині ніжки і обсмажуємо їх до рум’янцю з усіх боків.

Крок 6. Додаємо до ніжок цибулю, цедру, апельсиновий сік, яловичий бульйон, біле вино і спеції. Тушкуємо під кришкою близько 40 хвилин.

Крок 7. Качині ніжки на сковороді готові. Подавайте до столу!

Качині ніжки з айвою

Качині ніжки з айвою радують дивовижною соковитістю та ніжністю. Також частування з птиці порадує апетитним ароматом. Для приготування ніжок у домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу та фотографіями. Урізноманітнюйте меню!

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Складові:

  • Ніжки качині – 2 шт.
  • Айва – 1 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо і обтираємо качині ніжки серветками. Натираємо їх сіллю, перцем і розмарином. Поливаємо медом і залишаємо на 30 хвилин для маринування.

Крок 3. Промиваємо грушу і айву, нарізаємо плоди часточками.

Крок 4. У форму для запікання викладаємо качині ніжки, а також шматочки айви і груші.

Крок 5. Щільно закриваємо заготівлю фольгою.

Крок 6. Відправляємо страву на півтори години в розігріту до 180 градусів духовку. Після прибираємо фольгу і випікаємо ще 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Качині ніжки з айвою готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Качині стегенця з грушею

Качині стегенця з грушею виходять дуже соковитими і ароматними. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Яскраве блюдо доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Подавайте зі свіжими овочами або іншими доповненнями до смаку.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стегенця качині – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Груші – 3 шт.
  • Ізюм – 20 гр.
  • Петрушка – за смаком.

Для соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Бульйон – 450 мл.
  • Горіхи кедрові – 25 гр.
  • Нитки шафрану – 0,5 ч.л.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Тім’ян – 3 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Качині стегенця промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо до рум’янцю на олії. Солимо і перчимо за смаком. Після перекладаємо в форму для запікання.

Крок 2. Приготуємо соус. У сковороду після смаження качки викладаємо кільця ріпчастої цибулі, шматочки часнику, чебрець, корицю і лавровий лист. Тушкуємо до рум’янцю.

Крок 3. Вливаємо бульйон і доводимо до кипіння.

Крок 4. Киплячим бульйоном заливаємо стегенця. Відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин.

Крок 5. Кедрові горішки подрібнюємо і розтираємо з нитками шафрану.

Крок 6. Груші очищаємо від шкірки і обсмажуємо до рум’янцю на качиному жирі.

Крок 7. Викладаємо до качці груші, посипаємо подрібненими горіхами з шафраном. Солимо і перчимо, готуємо ще 15 хвилин при такій же температурі.

Крок 8. Качині стегенця з грушею готові!

Тушковані качині ніжки в червоному вині

Тушковані качині ніжки в червоному вині виходять неймовірно соковитими, ароматними і яскравими за смаком. Ідеальне рішення для вашого особливого вечері в близькому колі. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 4 шт.
  • Сливи – 250 гр.
  • Бульйон курячий – 250 мл.
  • Вино червоне сухе – 400 мл.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тім’ян свіжий – 8 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо сливи, ділимо їх на половинки і звільняємо від кісточок.

Крок 2. Сливи кладемо в сковороду. Додаємо лавровий лист, чебрець і вливаємо червоне сухе вино. Ми залишаємо на одну годину, щоб плоди просочилися.

Крок 3. Качині ніжки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем. Після обсмажуємо на олії до рум’янцю.

Крок 4. Сливи з вина викладаємо до качиним ніжок. Тушкуємо 5 хвилин.

Крок 5. Заливаємо залишився від слив вино зі спеціями.

Крок 6. Вливаємо курячий бульйон, зменшуємо вогонь. Далі тушкуємо блюдо близько години під кришкою. Періодично перемішуємо ніжки.

Крок 7. Тушковані качині ніжки в червоному вині готові. Перекладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал